Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 13 februari 2015 | 9:30
 
Zeker 41 schademeldingen na beving Hoogezand
 

Het Centrum Veilig Wonen (CVW) heeft na de beving bij Hoogezand zeker 41 schademeldingen binnengekregen. Dat meldt het CVW vrijdagochtend.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 13 februari 2015 | 15:34
 
Staat dit groene huis in Italië? Of in Groningen? Maar waar dan?
 

In Groningen staat sinds enige tijd een opvallend groen gestuct pand. Het – althans volgens ons- zeer bijzondere pand doet eerder denken aan Italiaanse - dan aan Groningse architectuur. Wie weet waar dit pand staat? Hieronder nog enkele foto’s.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 13 februari 2015 | 10:24
 
Ladiesrun: Inschrijving open op Valentijnsdag, zaterdag 14 februari
 

De Ladiesrun verovert Nederland. In de maand juni hebben achtereenvolgens Groningen, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven hun eigen, karakteristieke Ladiesrun: een inspirerend lifestyle-evenement in een prettige omgeving waarbij samen hardlopen hand in hand gaat met shoppen & swingen. De Groningse Ladiesrun is op zondag 7 juni en daarmee de eerste van de reeks. De inschrijving gaat open op Valentijnsdag, zaterdag 14 februari.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 12 februari 2015 | 18:01
 
Kamp hakt nog geen knoop door over gaswinning
 

Minister Henk Kamp hakt nog geen knoop door over een vermindering van de gaswinning. Volgens Kamp valt het niet uit te sluiten dat de gaswinning in 2015 teruggaat naar 35 miljard kuub, maar het zou ook kunnen dat hij vasthoudt aan de eerder afgesproken 39,4 miljard kuub. Pas in juli neemt Kamp een beslissing, na advies van experts.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Noordbaan zuidelijke ringweg twee nachten dicht
 

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november (van 22.00 tot 07.00 uur) en in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november (van 22.00 tot 08.00 uur) is de noordbaan van de zuidelijke ringweg van knooppunt Euvelgunne tot Julianaplein dicht voor alle verkeer.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Meer ruimte voor uitstallingen en reclame in winkelstraten Groningen
 

Meer mogelijkheden voor reclame en uitstallingen in de Groningse binnenstraten. Maar wel op zo’n manier dat de veiligheid en leefbaarheid niet worden aangetast. Daarover zijn ondernemers en gemeentebestuur het eens geworden. Er komt een proef van een jaar.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Belangrijke avond voor Donar; Europese winst noodzakelijk
 

Voor de basketballers van Donar is de belangrijkste fase in de eerste poulefase van de FIBA Europe Cup aangebroken. Er zijn nog twee speelrondes te gaan. Donar speelt twee keer thuis en moet waarschijnlijk twee keer winnen om de kansen in eigen hand te houden en definitief zeker te zijn van de volgende ronde. Om dit te bereiken moet woensdagavond in MartiniPlaza sowieso gewonnen worden van het Turkse Pinar Karsiyaka.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sinterklaas arriveert zaterdag in Groningen
 

Ook dit jaar zet Sinterklaas weer voet aan wal in Groningen. De Goed Heiligman en zijn pieten arriveren komende zaterdag in de stad. Nadat ze zijn aangemeerd, volgt een toer door het stadscentrum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool