Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 28 november 2014 | 11:00
 
Grootscheepse verkeerscontrole in Groningen
 

Bij een grootschalige verkeerscontrole in Groningen zijn donderdag 35 auto’s in beslag genomen. Ook werden verschillende illegale zaken aangetroffen en is voor 40.000 euro aan onbetaalde boetes en belastingschulden geïnd. Dat meldt de politie.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 28 november 2014 | 11:30
 
FreshTV: klein begonnen als online jongerenstation en groot geworden in videomarketing
 

Het begon allemaal als online tv-station voor jongeren. Maar inmiddels is FreshTV uitgegroeid tot hét online videomarketingbedrijf van Noord-Nederland. Afgelopen donderdag vierde FreshTV het 5-jarige jubileum in het Feithhuis en daar kon eigenaar Peter de Graaf samen met zo’n 150 aanwezigen terugkijken op een bewogen periode. Maar vooral wil hij vooruitkijken. FreshTV ziet voor zichzelf een mooie toekomst weggelegd voor het innovatieve DIVA, terwijl het blijft bouwen aan een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het maken van doelgerichte online marketingvideo’s.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 28 november 2014 | 10:48
 
XPAR Vision wint Groninger Ondernemingsprijs
 

Het stad-Groningse bedrijf XPAR Vision heeft donderdagavond in Martiniplaza de Groninger Ondernemingsprijs gewonnen. Dat meldt de organisatie op Twitter.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 28 november 2014 | 10:46
 
Politie vindt sabel in auto
 

De politie heeft donderdagavond aan de Bornholmstraat in Groningen een grote sabel en een hoeveelheid softdrugs gevonden in een auto. Een 35-jarige man uit Steenwijk werd aangehouden.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groninger Landschap: wandeling bij Reitdiep
 

Het Groninger Landschap organiseert op zaterdag 27 juli een wandeling door de weilanden bij bezoekerscentrum Reitdiep. De wandeling voert door het noordelijk gedeelte van het Reitdiepgebied.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Heuglijk moment tijdens aanpak ring zuid: eerste damwanden zitten in de grond! (VIDEO)
 

Een heuglijk moment tijdens de aanpak van de zuidelijke ringweg. Dinsdag gingen de eerste damwanden voor de bouwkuip de grond in. In die bouwkuip wordt straks de verdiepte ligging van de nieuwe ringweg gebouwd. De GIC was erbij. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Steeds meer ondernemers, onderzoekers en studenten ontmoeten elkaar bij de Digital Society Hub
 

Steeds meer bedrijven, studenten en onderzoekers ontmoeten elkaar bij de Digital Society Hub van de Hanzehogeschool. Met het einde van het collegejaar in zicht, blikt de hub graag terug op een jaar met veel onderwijs- en onderzoeksopdrachten voor het bedrijfsleven en de overheid. De Digital Society Hub (DSH) is een trefpunt voor evenementen en workshops op het gebied van digitalisering. Een plek voor permanente aanwezigheid van bedrijven.  


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen en FC Emmen spelen met 2-2 gelijk
 

In de oefencampagne heeft FC Groningen dinsdagavond in Rolde met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Emmen. Voor 3000 toeschouwers speelde de FC na rust een behoorlijke wedstrijd, waarin het een 1-0 achterstand omboog in een 2-1 voorsprong. De 2-2 kwam in de slotfase uit de lucht vallen. Komend weekend oefent FC Groningen in Duitsland tegen Hannover '96.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Zomervakantie in Groningen: de leukste uitjes op een rij
 

Het is zomervakantie! En één ding is zeker, wie deze zomervakantie in Groningen (ver)blijft hoeft zich niet te vervelen. Marketing Groningen heeft een aantal van de leukste uitjes op een rij gezet: van een bezoekje aan een museum, tot een wandeling over het Blotevoetenpad en een spannende Brandweer-dag. 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Duurt Cazemier (Combinatie Herepoort): ‘Trillingen? We houden de vinger aan de pols’
 

Combinatie Herepoort is dinsdag begonnen met het intrillen van de damwanden voor de aanleg van de verdiepte ring zuid. Uit berekeningen van de aannemer blijkt dat de kans op schade nihil is. “Toch houden we de vinger aan de pols”, zegt Duurt Cazemier van Combinatie Herepoort op de website van Aanpak Ring Zuid.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool