Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 17 november 2014 | 15:14
 
Steeds meer Stadjers ondernemen in groepsverband – Groningen : 'Het Berlijn van het Noorden'
 

Steeds meer mensen in Groningen zetten gezamenlijk de schouders onder opmerkelijke initiatieven. Dit in groepsverband ondernemen lijkt aan te sluiten bij een internationale trend, die bijvoorbeeld ook duidelijk zichtbaar is in Berlijn.  Vrijdag aanstaande wordt er een - met steun van Het Fonds Ondernemend Groningen gefinancierd - boek gepresenteerd, waarin tientallen van deze Groningse sociale initiatieven op een rijtje worden gezet.(Foto: De Wolkenfabriek).


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 16 november 2014 | 12:43
 
Voorbereiding van overval blijkt grap
 

Een grap van twee 19-jarige studenten uit Groningen heeft zaterdagmiddag verkeerd uitgepakt. Omstanders dachten dat ze bezig waren met de voorbereiding van een overval. Dat meldt de politie Groningen.


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 15 november 2014 | 15:17
 
Ontvangst Sinterklaas in Groningen als vanouds; lichtere Pieten nog niet naar Stad
 

Sinterklaas is zaterdagmiddag in Groningen op ouderwetse wijze ontvangen. Duizenden ouders en kinderen woonden de intocht bij. In Groningen waren geen opmerkelijke wijzigingen te bespeuren in vergelijking tot eerdere jaren. De lichter gekleurde Pieten die eerder afgelopen week in het Sinterklaas-journaal waren te zien, hadden kennelijk nog geen tijd gehad om mee te reizen naar Groningen. Veel toeschouwers maakten fraaie foto's die op Twitter werden gezet (hierboven en hieronder.)


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 15 november 2014 | 11:36
 
Is het zielig om kamelen door Groningen te laten lopen?
 

Het is zielig en gevaarlijk voor het verkeer om kamelen door Groningen te laten lopen. Dat vindt gemeenteraadslid Gertjan Kelder. Maar wat vindt u? Is dat inderdaad onverantwoord? Of hoort dat nu eenmaal bij een eeuwenoude kleurrijke traditie? De GIC is benieuwd naar uw mening!


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
DUO registreert 10 miljoenste diploma
 

DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) heeft onlangs het 10 miljoenste diploma geregistreerd in het diplomaregister. Hierin kan iedereen eenvoudig zijn eerder behaalde diploma’s inzien en gratis downloaden, zo meldt de onderwijsorganisatie, die kantoor houdt in Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zuidelijke ringweg nu zes weken dicht
 

De zuidelijke ringweg is nu zes weken lang dicht. Het gaat om het stuk tussen het Julianaplein en het Europaplein, in de richting van Hoogezand. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Gastvrijheidsacties in en rondom stad Groningen
 

De zomervakantie goed beginnen met een bezoek aan Groningen? Deze zomer heten ondernemers uit de stad bezoekers welkom met ludieke gastvrijheidsacties. Deze charme-actiesop P+R-terreinen, stations en in de binnenstad zijn een extra gebaar van gastvrijheid, waarmee de betrokken partijen duidelijk willen maken dat bezoekers zeer welkom zijn in Groningen, ondanks de maatregelen aan weg en spoor. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen gaat serieuze fase voorbereiding in
 

De komende week staan er voor FC Groningen een aantal serieuze oefenwedstrijden op het programma. Te beginnen dinsdagavond in Rolde tegen FC Emmen. Afgelopen weekend won de FC in de vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding voor het eerst niet. In Duitsland werd het tegen Sportfreunde Lotte 1-1.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Tekeningen Rembrandt in Groninger Museum
 

Omdat het dit jaar 350 jaar geleden is dat Rembrandt van Rijn overleed, zijn er momenteel in het Groninger Museum een aantal van zijn tekeningen te zien. Het gaat om Rembrandttekeningen uit de eigen collectie. De tekeningen zijn tot en met 15 december te zien.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Werkman Stadslyceum: geen schoolfeesten bovenbouw vanwege alcohol
 

Het Werkman College Stadslyceum in de stad wil vanwege het alcoholgebruik onder scholieren geen schoolfeesten meer organiseren voor de klassen 4 en hoger. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool