Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 17 november 2014 | 15:14
 
Steeds meer Stadjers ondernemen in groepsverband – Groningen : 'Het Berlijn van het Noorden'
 

Steeds meer mensen in Groningen zetten gezamenlijk de schouders onder opmerkelijke initiatieven. Dit in groepsverband ondernemen lijkt aan te sluiten bij een internationale trend, die bijvoorbeeld ook duidelijk zichtbaar is in Berlijn.  Vrijdag aanstaande wordt er een - met steun van Het Fonds Ondernemend Groningen gefinancierd - boek gepresenteerd, waarin tientallen van deze Groningse sociale initiatieven op een rijtje worden gezet.(Foto: De Wolkenfabriek).


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 16 november 2014 | 12:43
 
Voorbereiding van overval blijkt grap
 

Een grap van twee 19-jarige studenten uit Groningen heeft zaterdagmiddag verkeerd uitgepakt. Omstanders dachten dat ze bezig waren met de voorbereiding van een overval. Dat meldt de politie Groningen.


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 15 november 2014 | 15:17
 
Ontvangst Sinterklaas in Groningen als vanouds; lichtere Pieten nog niet naar Stad
 

Sinterklaas is zaterdagmiddag in Groningen op ouderwetse wijze ontvangen. Duizenden ouders en kinderen woonden de intocht bij. In Groningen waren geen opmerkelijke wijzigingen te bespeuren in vergelijking tot eerdere jaren. De lichter gekleurde Pieten die eerder afgelopen week in het Sinterklaas-journaal waren te zien, hadden kennelijk nog geen tijd gehad om mee te reizen naar Groningen. Veel toeschouwers maakten fraaie foto's die op Twitter werden gezet (hierboven en hieronder.)


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 15 november 2014 | 11:36
 
Is het zielig om kamelen door Groningen te laten lopen?
 

Het is zielig en gevaarlijk voor het verkeer om kamelen door Groningen te laten lopen. Dat vindt gemeenteraadslid Gertjan Kelder. Maar wat vindt u? Is dat inderdaad onverantwoord? Of hoort dat nu eenmaal bij een eeuwenoude kleurrijke traditie? De GIC is benieuwd naar uw mening!


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Commercieele Club Groningen niet onder de indruk van 'heel klein beetje sneeuw'
 

Leden van de Commercieele Club Groningen lieten zich dinsdagavond vrolijk fotograferen in de sneeuw, tijdens een leden-bijeenkomst aan het Paterswoldsemeer. Voorzitter Harm Post, die ooit bij de GADO werkte, vond alle waarschuwingen voor overlast bij een klein beetje sneeuw, nogal overdreven.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Expositie in infocentrum Paviljoen Ring Zuid over ombouw ringweg
 

Komende week is in het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid de expositie CROSS ROADS te zien. Vijf studenten van Academie Minerva tonen uiteenlopend werk, geïnspireerd op de ombouw van de zuidelijke ringweg.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Digital Society Hub: alles over 5G tijdens lezing in Groningen
 

De Digital Society Hub - een innovatiewerkplaats waar ondernemers, onderzoekers en onderwijs in Groningen elkaar kunnen ontmoeten - is donderdag 14 februari mede-organisator van een bijzondere lezing over 5G. Bezoekers kunnen daar dan alles te weten komen over de vraag wat 5G precies inhoudt. De bijeenkomst, waarvoor men zich van te voren even moet aanmelden, is in het Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar staat voor cruciaal Europees duel
 

De opdracht is duidelijk voor Donar. Op Sardinië met minimaal zeven punten verschil winnen van Dinamo Sassari om kansrijk te blijven voor een eventueel vervolg in de Europese FIBA Cup. Bij ieder nadeliger resultaat is zo goed als over voor de landskampioen. In de eigen MartiniPlaza werd met 84-78 verloren van de Italianen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sporthopper: inschrijven kan weer
 

Kinderen uit de gemeente Groningen kunnen zich weer inschrijven voor een of meerdere sportactiviteiten van de Sporthopper. In de Sporthopper zijn meer dan 220 kennismakingscursussen opgenomen.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Roberto Santanera en Awien Anwar winnaars verkiezing Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster
 

Roberto Santanera en Awien Anwar zijn verkozen tot Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster van Groningen 2018. Santanera en Anwar kregen tijdens de verkiezing de meeste stemmen van collega-ondernemers.

 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool