Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 17 november 2014 | 15:14
 
Steeds meer Stadjers ondernemen in groepsverband – Groningen : 'Het Berlijn van het Noorden'
 

Steeds meer mensen in Groningen zetten gezamenlijk de schouders onder opmerkelijke initiatieven. Dit in groepsverband ondernemen lijkt aan te sluiten bij een internationale trend, die bijvoorbeeld ook duidelijk zichtbaar is in Berlijn.  Vrijdag aanstaande wordt er een - met steun van Het Fonds Ondernemend Groningen gefinancierd - boek gepresenteerd, waarin tientallen van deze Groningse sociale initiatieven op een rijtje worden gezet.(Foto: De Wolkenfabriek).


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 16 november 2014 | 12:43
 
Voorbereiding van overval blijkt grap
 

Een grap van twee 19-jarige studenten uit Groningen heeft zaterdagmiddag verkeerd uitgepakt. Omstanders dachten dat ze bezig waren met de voorbereiding van een overval. Dat meldt de politie Groningen.


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 15 november 2014 | 15:17
 
Ontvangst Sinterklaas in Groningen als vanouds; lichtere Pieten nog niet naar Stad
 

Sinterklaas is zaterdagmiddag in Groningen op ouderwetse wijze ontvangen. Duizenden ouders en kinderen woonden de intocht bij. In Groningen waren geen opmerkelijke wijzigingen te bespeuren in vergelijking tot eerdere jaren. De lichter gekleurde Pieten die eerder afgelopen week in het Sinterklaas-journaal waren te zien, hadden kennelijk nog geen tijd gehad om mee te reizen naar Groningen. Veel toeschouwers maakten fraaie foto's die op Twitter werden gezet (hierboven en hieronder.)


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 15 november 2014 | 11:36
 
Is het zielig om kamelen door Groningen te laten lopen?
 

Het is zielig en gevaarlijk voor het verkeer om kamelen door Groningen te laten lopen. Dat vindt gemeenteraadslid Gertjan Kelder. Maar wat vindt u? Is dat inderdaad onverantwoord? Of hoort dat nu eenmaal bij een eeuwenoude kleurrijke traditie? De GIC is benieuwd naar uw mening!


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkfestival groot succes
 

Het Werkfestival, eind oktober op het Suikerunieterrein in Groningen, was een groot succes. Het festival heeft sowieso 95 mensen aan een baan geholpen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Combinatie Herepoort test sterkte van funderingspalen voor verdiepte ligging
 

Combinatie Herepoort is bij de H.L. Wichersstraat en de Kempkensberg bezig met het plaatsen van twaalf proefpalen als voorbereiding op de bouw van de verdiepte ligging. Daarbij wordt gemeten hoeveel opwaartse druk de palen aankunnen. De uitkomsten worden gebruikt bij het maken van het uitvoeringsplan. Het onderzoek duurt tot 23 november.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Meer ruimte voor uitstallingen en reclame in winkelstraten Groningen
 

Meer mogelijkheden voor reclame en uitstallingen in de Groningse binnenstraten. Maar wel op zo’n manier dat de veiligheid en leefbaarheid niet worden aangetast. Daarover zijn ondernemers en gemeentebestuur het eens geworden. Er komt een proef van een jaar.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar zet belangrijke stap; 89-83 winst op Karisyaka
 

De basketballers van Donar zijn nog één zege verwijderd van de tweede ronde in de strijd om de FIBA Europe Cup. Donar speelde woensdagavond in MartiniPlaza een uitstekende wedstrijd en versloeg in de slotfase het Turkse Pinar Karisyaka uiteindelijk met 89-83. De thuisploeg keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar besliste de wedstrijd ruim veertig seconden voor tijd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool