Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 5 november 2014 | 9:19
 
Aardbeving van 2.9 bij Middelstum
 

In de provincie Groningen vond in de nacht van dinsdag op woensdag een aardbeving plaats. De beving had een sterkte van 2,6 op de Schaal van Richter. Het epicentrum lag in het plaatsje Middelstum, meldde het KNMI woensdagochtend. Op sociale media zijn talloze meldingen over de beving.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 5 november 2014 | 10:39
 
Trio terroriseert Gronings uitgaanspubliek
 

Drie mannen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag voor de nodige onrust gezorgd in het Groningse stadscentrum. De politie kreeg meerdere meldingen van mensen die schijnbaar zonder aanleiding werden bedreigd en mishandeld door het drietal. Twee van de agressieve mannen konden worden aangehouden, de derde wist aan de politie te ontsnappen.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 5 november 2014 | 11:06
 
VIDEO: Groningse bedrijven presenteren zich op Promotiedagen
 

Tijdens de 28e Promotiedagen in MartiniPlaza laten zo'n 600 bedrijven zien wat ze allemaal in hun mars hebben. Ook de Groningse bedrijvenvereningingen VBNO en VBZO presenteren zich samen met een tiental bedrijven op de netwerkbeurs. GROC TV, onderdeel van de Groninger Ondernemers Courant was bij de opening en sprak met wethouder Joost van Keulen en de bedrijvenverenigingen over de zakenbeurs.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 5 november 2014 | 10:18
 
Veertig schademeldingen na beving
 

Bij de NAM in Assen zijn veertig meldingen binnengekomen van mensen die schade hebben aan hun huis door de aardbeving bij Zandeweer. Dat meldt de NAM woensdagochtend.

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
PostNL gaat boodschappen bezorgen voor Jumbo in Groningen
 

PostNL gaat boodschappen bezorgen. De postbezorger gaart bij wijze van proef drie maanden lang de bezorging van de Jumbo Foodmarkt in Groningen op zich nemen. De boodschappen worden in de avonduren bezorgd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Waarom rijden er dit weekend geen treinen richting Assen en Veendam?
 

Let op! Er rijden vanaf zaterdagochtend tot woensdagochtend geen treinen in de richting van Assen en Veendam. Waarom? Check het filmpje om te zien op welke plekken er wordt gewerkt aan de weg en het spoor. Lees snel verder om te weten te komen op welke trajecten de trein wordt vervangen door een bus. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
The New York Times: HackerOne bijna miljard dollar waard
 

Het van oorsprong Groningse bedrijf HackerOne, specialist op het gebied van ‘ethisch’ hacken, is een de vijftig meest veelbelovende startups ter wereld. Dat blijkt uit een ranglijst van de Amerikaanse krant The New York Times.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen stijgt naar linkerrijtje via zege op Feyenoord
 

In tegenstelling tot de laatste twee speelrondes vielen de uitslagen dit weekend gunstig uit voor FC Groningen. Het gevolg is een negende plaats in de Eredivisie met 27 punten uit 22 wedstrijden. De voorlopige positie in het linkerrijtje werd primair veroorzaakt door een 1-0 thuiszege op Feyenoord. Sven van Beek tikte de bal in de 26e minuut achter zijn eigen doelman en dat bleek achteraf het winnende doelpunt. Het betekende de vierde overwinning in vijf wedstrijden voor de FC na de winterstop.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Kennismakingsevent voor internationals: Experience Groningen
 

Op 8 en 9 maart wordt voor de 5e keer Experience Groningen gehouden, het evenement dat internationale studenten op ludieke wijze laat kennismaken met de stad en provincie. Traditioneel hoogtepunt is Meet&Eat, waarbij de internationals bij Stadjers thuis gaan eten.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Inschrijving GasTerra Ladiesrun Groningen geopend
 

De inschrijving voor de GasTerra Ladiesrun is gestart. De hardloopwedstrijd door de binnenstad van Groningen staat op de agenda voor zondag 9 juni. Duizenden vrouwen lopen deze dag 2,5 km, 5 km, 7,5 km of 10 km.

 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool