Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 5 november 2014 | 9:19
 
Aardbeving van 2.9 bij Middelstum
 

In de provincie Groningen vond in de nacht van dinsdag op woensdag een aardbeving plaats. De beving had een sterkte van 2,6 op de Schaal van Richter. Het epicentrum lag in het plaatsje Middelstum, meldde het KNMI woensdagochtend. Op sociale media zijn talloze meldingen over de beving.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 5 november 2014 | 10:39
 
Trio terroriseert Gronings uitgaanspubliek
 

Drie mannen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag voor de nodige onrust gezorgd in het Groningse stadscentrum. De politie kreeg meerdere meldingen van mensen die schijnbaar zonder aanleiding werden bedreigd en mishandeld door het drietal. Twee van de agressieve mannen konden worden aangehouden, de derde wist aan de politie te ontsnappen.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 5 november 2014 | 11:06
 
VIDEO: Groningse bedrijven presenteren zich op Promotiedagen
 

Tijdens de 28e Promotiedagen in MartiniPlaza laten zo'n 600 bedrijven zien wat ze allemaal in hun mars hebben. Ook de Groningse bedrijvenvereningingen VBNO en VBZO presenteren zich samen met een tiental bedrijven op de netwerkbeurs. GROC TV, onderdeel van de Groninger Ondernemers Courant was bij de opening en sprak met wethouder Joost van Keulen en de bedrijvenverenigingen over de zakenbeurs.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 5 november 2014 | 10:18
 
Veertig schademeldingen na beving
 

Bij de NAM in Assen zijn veertig meldingen binnengekomen van mensen die schade hebben aan hun huis door de aardbeving bij Zandeweer. Dat meldt de NAM woensdagochtend.

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkfestival groot succes
 

Het Werkfestival, eind oktober op het Suikerunieterrein in Groningen, was een groot succes. Het festival heeft sowieso 95 mensen aan een baan geholpen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Combinatie Herepoort test sterkte van funderingspalen voor verdiepte ligging
 

Combinatie Herepoort is bij de H.L. Wichersstraat en de Kempkensberg bezig met het plaatsen van twaalf proefpalen als voorbereiding op de bouw van de verdiepte ligging. Daarbij wordt gemeten hoeveel opwaartse druk de palen aankunnen. De uitkomsten worden gebruikt bij het maken van het uitvoeringsplan. Het onderzoek duurt tot 23 november.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Bedrijfsleven: ‘Groningen moet koers van afgelopen jaren voort zetten’
 

‘Het gaat ontzettend goed met Nederland, en ook met de stad Groningen. Mede dankzij het gevoerde beleid gaat het nu economisch voorspoedig in Groningen. Laten we daarom doorgaan op deze weg, en een aantal mooie ontwikkelingen nog verder uitbouwen’. Daarvoor pleit het gezamenlijke Groningse bedrijfsleven.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar zet belangrijke stap; 89-83 winst op Karisyaka
 

De basketballers van Donar zijn nog één zege verwijderd van de tweede ronde in de strijd om de FIBA Europe Cup. Donar speelde woensdagavond in MartiniPlaza een uitstekende wedstrijd en versloeg in de slotfase het Turkse Pinar Karisyaka uiteindelijk met 89-83. De thuisploeg keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar besliste de wedstrijd ruim veertig seconden voor tijd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool