Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer vrijdag 19 september 2014 | 11:12
 
En zό werkt Groningen aan de langste brug van Noord - Nederland !
 

De brug wordt nu aangelegd, zodat deze in gebruik kan zijn wanneer eind 2015 de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg van start gaan. Wethouder Paul de Rook en regiodirecteur Lammert Westra van BAM gaven gisteren tekst en uitleg aan bewoners en bedrijven in de buurt van de Sontbrug.

Zij konden een blik werpen in de bouwkuipen. Ook legde wethouder De Rook de eerste betonnen plaat van de Sontbrug boven water, nu de laatste heipaal de grond in is geslagen.

Vanaf eind 2015 kunnen fietsers, auto's en bussen over de nieuwe Sontbrug van Meerstad naar de binnenstad van Groningen. Deze brug over het Winschoterdiep verbindt de Bornholmstraat met de Sint Petersburgweg. De brug krijgt een doorvaarthoogte van 3,80 meter en een doorvaartbreedte van 18 meter.

 

De Sontbrug is onderdeel van het Sontwegtracé. Dit tracé beslaat het gebied van de kruising Europaweg/Sontweg tot aan de rotonde naar de Oostelijke Ringweg. Met de komst van het Sontwegtracé komt er een rechtstreekse verbinding van Meerstad met hartje Groningen.

 

Sontbrug: nieuwe brug over Winschoterdiep

Op de brug komen twee rijstroken voor het autoverkeer, een busstrook richting stad en aan de noordkant een fietspad voor twee richtingen en een voetpad. BAM is in opdracht van gemeente Groningen in maart begonnen met de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de brug.

De werkzaamheden kunt u volgen via twee webcams.
 

Opvallende markering

Het ontwerp van de brug komt tegemoet aan twee eisen: zorg voor een opvallende markering richting stad én maak een slanke brug die zorgvuldig in de omgeving past. Dit heeft geresulteerd in een lange brug met smalle profielen, transparante leuningen, met makkelijke hellingen voor de fietsers. Als de brug open staat, is de opvallende markering richting stad te zien. Beide weggedeelten gaan omhoog en dat levert een bijzonder plaatje op, zoals op de artist impressie is te zien.

(Foto's : HENK TAMMENS, gemeente Groningen)


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 19 september 2014 | 10:19
 
Kluis uit benzinestation gestolen
 
Eén of meerdere inbrekers hebben vrijdagochtend een kluis gestolen uit een benzinestation aan de Turfsingel in Groningen. Dat meldt de politie vrijdagochtend.
» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 18 september 2014 | 17:35
 
Gewapende overval op werkvoorzieningschap WerkPro
 

Drie gemaskerde mannen hebben donderdagmiddag rond 13.00 uur de vestiging van het werkvoorzieningschap WerkPro aan de Neutronstraat in de stad overvallen. De politie zette een grootscheepse zoekactie naar de daders op touw, maar dat leverde geen aanhoudingen op.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 18 september 2014 | 19:06
 
NAM zet zes Jarino-woningen in Winsum in de stutten
 

De NAM zet donderdagavond uit voorzorg zes woningen in Winsum in de stutten. Uit een versnelde inspectie van 65 van de 108 zogenoemde Jarino-woningen blijkt volgens de NAM dat de zes huizen met spoed gestabiliseerd moeten worden.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Nieuwe, schone boot voor Rondvaartbedrijf Kool
 

Rondvaartbedrijf Kool uit de stad Groningen gaat een nieuwe, open rondvaartboot bouwen. De nieuwe boot stoot 25 procent minder CO2 uit en kan zonder problemen onder alle bruggen door.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Deel Herewegviaduct is niet meer…; Komend weekend laatste loodjes
 

Het is snel gegaan met de werkzaamheden aan het viaduct over de Hereweg in Groningen. De afgelopen twee weekenden heeft Combinatie Herepoort grote stappen gezet in de sloop van het zuidelijke deel van het viaduct over de Hereweg. Komend weekend worden de laatste werkzaamheden rond de sloop van het viaduct uitgevoerd. (Foto boven: Raymond Bos).


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Diversiteitsprijs 2019: 2500 euro voor Gronings bedrijf dat zich inzet voor diversiteit op de werkvloer
 

Kent u een bedrijf dat zich er voor inzet dat er sprake is van diversiteit op de werkvloer? Of heeft u zelf zo’n bedrijf? Tip dan de jury, of geef u op voor de Diversiteitsprijs 2019.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Henk Grol knokt zich naar brons op EK
 

Judoka Henk Grol heeft tijdens de Europese kampioenschappen in Minsk brons veroverd in de klasse boven de 100 kilogram. Het gebeurde wel weer op een manier die we kennen van Grol. Hij raakte in de strijd om het brons geblesseerd. Een bilspier zorgde voor ongemak, waardoor de Veendammer in de laatste 40 seconden hinkend het duel over de streep moest trekken.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde in Groninger Museum
 

In het Groninger Museum is sinds afgelopen weekend de expositie Daan Roosegaarde – Presence’ te zien, het eerste grote museale soloproject van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Tropische hitte? Studentes in Groningen zitten er niet mee
 

Gewoon genieten in een soort badkuip. Zo brachten deze studenten aan de Reitemakersrijge deze tropische dag op 25 juni 2019 door. Maar ook elders in de stad Groningen maakten mensen er het beste van.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool