Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer vrijdag 19 september 2014 | 11:12
 
En zό werkt Groningen aan de langste brug van Noord - Nederland !
 

De brug wordt nu aangelegd, zodat deze in gebruik kan zijn wanneer eind 2015 de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg van start gaan. Wethouder Paul de Rook en regiodirecteur Lammert Westra van BAM gaven gisteren tekst en uitleg aan bewoners en bedrijven in de buurt van de Sontbrug.

Zij konden een blik werpen in de bouwkuipen. Ook legde wethouder De Rook de eerste betonnen plaat van de Sontbrug boven water, nu de laatste heipaal de grond in is geslagen.

Vanaf eind 2015 kunnen fietsers, auto's en bussen over de nieuwe Sontbrug van Meerstad naar de binnenstad van Groningen. Deze brug over het Winschoterdiep verbindt de Bornholmstraat met de Sint Petersburgweg. De brug krijgt een doorvaarthoogte van 3,80 meter en een doorvaartbreedte van 18 meter.

 

De Sontbrug is onderdeel van het Sontwegtracé. Dit tracé beslaat het gebied van de kruising Europaweg/Sontweg tot aan de rotonde naar de Oostelijke Ringweg. Met de komst van het Sontwegtracé komt er een rechtstreekse verbinding van Meerstad met hartje Groningen.

 

Sontbrug: nieuwe brug over Winschoterdiep

Op de brug komen twee rijstroken voor het autoverkeer, een busstrook richting stad en aan de noordkant een fietspad voor twee richtingen en een voetpad. BAM is in opdracht van gemeente Groningen in maart begonnen met de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de brug.

De werkzaamheden kunt u volgen via twee webcams.
 

Opvallende markering

Het ontwerp van de brug komt tegemoet aan twee eisen: zorg voor een opvallende markering richting stad én maak een slanke brug die zorgvuldig in de omgeving past. Dit heeft geresulteerd in een lange brug met smalle profielen, transparante leuningen, met makkelijke hellingen voor de fietsers. Als de brug open staat, is de opvallende markering richting stad te zien. Beide weggedeelten gaan omhoog en dat levert een bijzonder plaatje op, zoals op de artist impressie is te zien.

(Foto's : HENK TAMMENS, gemeente Groningen)


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 19 september 2014 | 10:19
 
Kluis uit benzinestation gestolen
 
Eén of meerdere inbrekers hebben vrijdagochtend een kluis gestolen uit een benzinestation aan de Turfsingel in Groningen. Dat meldt de politie vrijdagochtend.
» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 18 september 2014 | 17:35
 
Gewapende overval op werkvoorzieningschap WerkPro
 

Drie gemaskerde mannen hebben donderdagmiddag rond 13.00 uur de vestiging van het werkvoorzieningschap WerkPro aan de Neutronstraat in de stad overvallen. De politie zette een grootscheepse zoekactie naar de daders op touw, maar dat leverde geen aanhoudingen op.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 18 september 2014 | 19:06
 
NAM zet zes Jarino-woningen in Winsum in de stutten
 

De NAM zet donderdagavond uit voorzorg zes woningen in Winsum in de stutten. Uit een versnelde inspectie van 65 van de 108 zogenoemde Jarino-woningen blijkt volgens de NAM dat de zes huizen met spoed gestabiliseerd moeten worden.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
VBNO na 40 jaar gezaghebbende spreekbuis voor ondernemers in noord-oostelijke deel Groningen
 

Bedrijvenvereniging VBNO heeft gisteren een snelheidsrecord vergaderen gevestigd. Tijdens een druk bezochte algemene ledenvergadering werd de agenda in enkele minuten tijd afgehandeld...


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool