Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws zondag 6 juli 2014 | 9:02
 
Beelden van feestend Groningen gaan de hele wereld over
 

Bij Marketing Groningen likken ze hun vingers af: beelden van de Grote Markt in Groningen gaan de hele wereld over. Eerder al was er een filmpje van wethouder Joost van Keulen dat 777.000 keer werd bekeken op You Tube. Maar nu laat ook de televisie beelden zien van een massaal kijkende stad.


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 5 juli 2014 | 17:49
 
Commentaar: Zonder Jan Evenhuis was er geen Groninger Museum gekomen
 

Oud-gemeenteraadslid Jan Evenhuis heeft zaterdagmiddag de erepenning van Groningen gekregen uit handen van de loco-burgemeester van Groningen gekregen. Opmerkelijk is dat in de motivatie voor de toekenning daarvan een van de belangrijkste redenen waarom hij de erepenning eigenlijk heeft verdiend niet wordt genoemd: zonder Jan Evenhuis was het Groninger Museum er niet gekomen.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 6 juli 2014 | 9:39
 
Arjen Robben’s antwoord op spottende foto cartoons
 

Arjen Robben, de beroemdste Groninger aller tijden, heeft zijn critici de mond gesnoerd dankzij opnieuw wervelende acties, en zonder ook maar iets dat op een schwalbe leek. Dat Arjen Robben, dankzij zijn eerlijkheid over spijt dat hij een keer opzichtig was gaan liggen, mikpunt werd van komische spot, is te zien op onderstaande compilatie op de GIC.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 7 juli 2014 | 8:02
 
Groningse slaapt in kolenhok uit angst voor aardbevingen
 

Een inwoonster uit Onderdendam, bij Bedum, heeft besloten de nacht door te brengen in een kolenhok uit angst voor aardbevingen. Het gaat om de 41-jarige Annemarie de Haan . Door de bevingen van de afgelopen tiid is haar huis zo ernstig beschadigd dat zijn er niet meer in durft te wonen.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Nieuwe, schone boot voor Rondvaartbedrijf Kool
 

Rondvaartbedrijf Kool uit de stad Groningen gaat een nieuwe, open rondvaartboot bouwen. De nieuwe boot stoot 25 procent minder CO2 uit en kan zonder problemen onder alle bruggen door.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Deel Herewegviaduct is niet meer…; Komend weekend laatste loodjes
 

Het is snel gegaan met de werkzaamheden aan het viaduct over de Hereweg in Groningen. De afgelopen twee weekenden heeft Combinatie Herepoort grote stappen gezet in de sloop van het zuidelijke deel van het viaduct over de Hereweg. Komend weekend worden de laatste werkzaamheden rond de sloop van het viaduct uitgevoerd. (Foto boven: Raymond Bos).


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Diversiteitsprijs 2019: 2500 euro voor Gronings bedrijf dat zich inzet voor diversiteit op de werkvloer
 

Kent u een bedrijf dat zich er voor inzet dat er sprake is van diversiteit op de werkvloer? Of heeft u zelf zo’n bedrijf? Tip dan de jury, of geef u op voor de Diversiteitsprijs 2019.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Henk Grol knokt zich naar brons op EK
 

Judoka Henk Grol heeft tijdens de Europese kampioenschappen in Minsk brons veroverd in de klasse boven de 100 kilogram. Het gebeurde wel weer op een manier die we kennen van Grol. Hij raakte in de strijd om het brons geblesseerd. Een bilspier zorgde voor ongemak, waardoor de Veendammer in de laatste 40 seconden hinkend het duel over de streep moest trekken.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde in Groninger Museum
 

In het Groninger Museum is sinds afgelopen weekend de expositie Daan Roosegaarde – Presence’ te zien, het eerste grote museale soloproject van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Tropische hitte? Studentes in Groningen zitten er niet mee
 

Gewoon genieten in een soort badkuip. Zo brachten deze studenten aan de Reitemakersrijge deze tropische dag op 25 juni 2019 door. Maar ook elders in de stad Groningen maakten mensen er het beste van.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool