Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws zondag 6 juli 2014 | 9:02
 
Beelden van feestend Groningen gaan de hele wereld over
 

Bij Marketing Groningen likken ze hun vingers af: beelden van de Grote Markt in Groningen gaan de hele wereld over. Eerder al was er een filmpje van wethouder Joost van Keulen dat 777.000 keer werd bekeken op You Tube. Maar nu laat ook de televisie beelden zien van een massaal kijkende stad.


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 5 juli 2014 | 17:49
 
Commentaar: Zonder Jan Evenhuis was er geen Groninger Museum gekomen
 

Oud-gemeenteraadslid Jan Evenhuis heeft zaterdagmiddag de erepenning van Groningen gekregen uit handen van de loco-burgemeester van Groningen gekregen. Opmerkelijk is dat in de motivatie voor de toekenning daarvan een van de belangrijkste redenen waarom hij de erepenning eigenlijk heeft verdiend niet wordt genoemd: zonder Jan Evenhuis was het Groninger Museum er niet gekomen.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 6 juli 2014 | 9:39
 
Arjen Robben’s antwoord op spottende foto cartoons
 

Arjen Robben, de beroemdste Groninger aller tijden, heeft zijn critici de mond gesnoerd dankzij opnieuw wervelende acties, en zonder ook maar iets dat op een schwalbe leek. Dat Arjen Robben, dankzij zijn eerlijkheid over spijt dat hij een keer opzichtig was gaan liggen, mikpunt werd van komische spot, is te zien op onderstaande compilatie op de GIC.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 7 juli 2014 | 8:02
 
Groningse slaapt in kolenhok uit angst voor aardbevingen
 

Een inwoonster uit Onderdendam, bij Bedum, heeft besloten de nacht door te brengen in een kolenhok uit angst voor aardbevingen. Het gaat om de 41-jarige Annemarie de Haan . Door de bevingen van de afgelopen tiid is haar huis zo ernstig beschadigd dat zijn er niet meer in durft te wonen.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkfestival groot succes
 

Het Werkfestival, eind oktober op het Suikerunieterrein in Groningen, was een groot succes. Het festival heeft sowieso 95 mensen aan een baan geholpen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Combinatie Herepoort test sterkte van funderingspalen voor verdiepte ligging
 

Combinatie Herepoort is bij de H.L. Wichersstraat en de Kempkensberg bezig met het plaatsen van twaalf proefpalen als voorbereiding op de bouw van de verdiepte ligging. Daarbij wordt gemeten hoeveel opwaartse druk de palen aankunnen. De uitkomsten worden gebruikt bij het maken van het uitvoeringsplan. Het onderzoek duurt tot 23 november.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Bedrijfsleven: ‘Groningen moet koers van afgelopen jaren voort zetten’
 

‘Het gaat ontzettend goed met Nederland, en ook met de stad Groningen. Mede dankzij het gevoerde beleid gaat het nu economisch voorspoedig in Groningen. Laten we daarom doorgaan op deze weg, en een aantal mooie ontwikkelingen nog verder uitbouwen’. Daarvoor pleit het gezamenlijke Groningse bedrijfsleven.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar zet belangrijke stap; 89-83 winst op Karisyaka
 

De basketballers van Donar zijn nog één zege verwijderd van de tweede ronde in de strijd om de FIBA Europe Cup. Donar speelde woensdagavond in MartiniPlaza een uitstekende wedstrijd en versloeg in de slotfase het Turkse Pinar Karisyaka uiteindelijk met 89-83. De thuisploeg keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar besliste de wedstrijd ruim veertig seconden voor tijd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool