Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 3 juli 2014 | 11:04
 
Zeven meldingen van schade door aardschok
 

Bij de NAM is Assen zijn zeven meldingen van schade binnengekomen na de aardschok van gisteravond in Woudbloem, in de buurt van Slochteren. De schok had een kracht van 2,1 op de schaal van Richter. De beving vond rond half acht plaats.

 


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 3 juli 2014 | 9:16
 
Facebook-actie voor jarige Sikko loopt uit de hand; duizenden kaarten onderweg
 

De Facebook-actie van Harm Post uit Uithuizen voor zijn jarige vriend Sikko, die vandaag 80 is geworden, is zo’n daverend succes geworden dat de oproep van Facebook is verwijderd. Harm had een oproep geplaatst of mensen zijn vriend een kaartje wilden sturen zodat ‘deze verjaardag onvergetelijk wordt voor ons kereltje’. Sikko heeft namelijk geen vrienden of vrienden die langskomen of een kaartje sturen met zijn verjaardag, zo schreef Harm die samen met Sikko in een zorgcentrum in Uithuizen woont. Door de actie wordt de jarige vandaag bedolven onder de kaartjes…


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 3 juli 2014 | 10:25
 
Groningers zonder aanleiding mishandeld en bedreigd
 

Twee Groningers, van 22 en 25 jaar oud, zijn in de nacht van woensdag op donderdag zonder aanleiding mishandeld en bedreigd. De politie heeft een 29-jarige man uit Assen en een 28-jarige vrouw uit Groningen aangehouden als verdachten.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Commercieele Club Groningen niet onder de indruk van 'heel klein beetje sneeuw'
 

Leden van de Commercieele Club Groningen lieten zich dinsdagavond vrolijk fotograferen in de sneeuw, tijdens een leden-bijeenkomst aan het Paterswoldsemeer. Voorzitter Harm Post, die ooit bij de GADO werkte, vond alle waarschuwingen voor overlast bij een klein beetje sneeuw, nogal overdreven.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Verplaatsen van verkeersborden zorgt voor geluidshinder
 

Het verplaatsen en vervangen van verkeersborden bij de A28 en de zuidelijke ringweg kan de komende drie weken zorgen voor geluidshinder in de avonden en de nachten. Daarvoor waarschuwt aannemerscombinatie Herepoort.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Digital Society Hub: alles over 5G tijdens lezing in Groningen
 

De Digital Society Hub - een innovatiewerkplaats waar ondernemers, onderzoekers en onderwijs in Groningen elkaar kunnen ontmoeten - is donderdag 14 februari mede-organisator van een bijzondere lezing over 5G. Bezoekers kunnen daar dan alles te weten komen over de vraag wat 5G precies inhoudt. De bijeenkomst, waarvoor men zich van te voren even moet aanmelden, is in het Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar staat voor cruciaal Europees duel
 

De opdracht is duidelijk voor Donar. Op Sardinië met minimaal zeven punten verschil winnen van Dinamo Sassari om kansrijk te blijven voor een eventueel vervolg in de Europese FIBA Cup. Bij ieder nadeliger resultaat is zo goed als over voor de landskampioen. In de eigen MartiniPlaza werd met 84-78 verloren van de Italianen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sporthopper: inschrijven kan weer
 

Kinderen uit de gemeente Groningen kunnen zich weer inschrijven voor een of meerdere sportactiviteiten van de Sporthopper. In de Sporthopper zijn meer dan 220 kennismakingscursussen opgenomen.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Roberto Santanera en Awien Anwar winnaars verkiezing Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster
 

Roberto Santanera en Awien Anwar zijn verkozen tot Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster van Groningen 2018. Santanera en Anwar kregen tijdens de verkiezing de meeste stemmen van collega-ondernemers.

 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool