Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 23 juni 2014 | 11:34
 
Bedum vandaag bijna net zo bekend als Amsterdam: Arjen Robben wereldster
 

Bedum is vandaag misschien nog wel bekender dan Amsterdam. In het dorp waren vanmorgen al diverse cameraploegen.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 juni 2014 | 12:47
 
In Eemshaven groeide 6000 jaar geleden loofbos, aldus RUG
 

Bij het uitdiepen van de huidige Wilhelminahaven in de loop van 2011-2012 kwamen af en toe grotere en kleinere stukken hout mee naar boven. Eén van die stukken hout bleek van een eikenboom afkomstig te zijn. Bij de Rijksuniversiteit Groningen is hiervan de ouderdom onderzocht.

 

De zogenaamde gecalibreerde ouderdom (Cal BC) van dit stuk hout ligt tussen 5970 en 5800 voor Christus. Het stuk hout is dus bijna 8000 jaar geleden ontstaan!

 

Wat zegt die vastgestelde ouderdom van het stuk hout nu over de geschiedenis van de ondergrond in het gebied van de Eemshaven? Groeide er zoveel duizend jaar geleden een divers loofbos of een  eikenbos? Hoe zag het landschap er toen uit? Volgens  wetenschappers   is het redelijk om te veronderstellen dat het stuk hout uit de Wilhelminahaven onderdeel was van een boom of bos dat groeide op de pleistocene zandige ondergrond van na de laatste ijstijd. Dat moet dus zo rond 6000 voor Chr. zijn geweest; in ieder geval voordat zich op dat zand veen ontwikkelde.

 

Meer interesse? Dit najaar verschijnt er achtergrondinformatie op:  www.verdronkengeschiedenis.nl

 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 juni 2014 | 10:39
 
Buurtvereniging wil oude naam ‘Noorderstation’ terug
 

De buurtvereniging Noorderplantsoenbuurt maakt woensdagmorgen een einde aan Station Groningen-Noord.  Met twee banieren aan de gevels van het stationsgebouw krijgt het station dan zijn echte oorspronkelijke naam weer terug: Noorderstation.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse ondernemers beginnen webwinkel voor bakboxen: Boter & Bloem
 

Deze week is boterenbloem.com gelanceerd, de allereerste Nederlandse webwinkel voor bakboxen. Met de makkelijke recepten en verse ingrediënten van deze Groningse startup kan iedereen iets lekkers maken, zo zeggen de initiatiefnemers Jouke de Jong, Liesbeth Machielsen en Sietze de Jong.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende weken volop werkzaamheden en stremmingen in Stad
 

Er wordt de komende weken hard gewerkt aan de stad-Groninger infrastructuur. Om al die werkzaamheden mogelijk te maken moeten hier en daar wegen en bruggen tijdelijk worden afgesloten. Lees verder voor een overzicht van stremmingen in de komende weken.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eerste certificaat Maatschappelijk Werkgeverschap voor Groningen Seaports
 

Op vrijdag 14 juni reikt wethouder Carine Bloemhoff het eerste certificaat ‘Maatschappelijk Werkgeverschap’ uit aan Groningen Seaports. Het certificaat is ontwikkeld door de Gemeenschappelijke Opleidingsactiviteit (GOA) Publiek, een stichting die jongeren op leerbanen begeleidt. Carine Bloemhoff is bestuurslid van de stichting.

 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Mollema alsnog derde in Ronde van Spanje 2011
 

Bijna acht jaar later wordt Bauke Mollema mogelijk alsnog derde in het eindklassement van de Ronde van Spanje. Mollema schuift een plekje door, omdat de winnaar Juan José Cobo geschrapt is door de internationale wielerunie UCI. De Spanjaard is de zege afgenomen wegens abnormale waarden in zijn bloedpaspoort in de jaren 2009-2011.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde signeert in Groninger Museum
 

De tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence is vanaf zaterdag 22 juni te zien in het Groninger Museum. Ter gelegenheid hiervan signeert kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde op deze dag zijn net verschenen boek. In zijn eerste monografie staan de relaties tussen mens, technologie en landschap centraal. De signeersessie begint om 15:30 uur en is gratis. Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkel.
 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Neem een kijkje in en op de Beukenhorst tijdens de Dag van de Bouw
 

Zaterdag 15 juni is de officiële Dag van de Bouw. Op deze dag kan iedereen een kijkje nemen bij tal van nieuwbouwprojecten, waaronder ook de indrukwekkende woontoren De Beukenhorst aan de Beukenlaan in de Groninger wijk Selwerd.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool