Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 2 juni 2014 | 11:14
 
Groningse orthodontisten werken aan bacteriedodende tandprotheses - geen gaatjes meer
 

Groningse orthodontisten werken aan de ontwikkeling van beugels en tandprotheses die worden gemaakt van bacteriedodend materiaal. Dat kan leiden tot tanden, bruggen en kronen waar geen gaatjes meer in komen. Dat kan leiden tot enorme besparingen in de tandheelkunde.

 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 2 juni 2014 | 9:44
 
Groningse sportverenigingen moeten straks volledige kostprijs voor accommodaties betalen, vreest CDA
 

Het CDA in de Groningse gemeenteraad vreest dat sportverenigingen in grote problemen gaan komen wanneer ze straks de volledige kostprijs voor accommodaties moeten gaan betalen.

 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 2 juni 2014 | 9:10
 
Tienduizend Groningers op Grote Markt verwacht bij huldiging GasTerra
 

GasTerra Flames verwacht vanavond minstens zoveel supporters op de Grote Markt voor het Stadhuis als onlangs FC Groningen. Dat waren er toen circa tienduizend. (Video: GasTerra Flames).


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 1 juni 2014 | 11:29
 
Bikers aangehouden na schietpartij bij Stadsschouwburg
 

De politie heeft zaterdagnacht vier mannen aangehouden voor hun mogelijke betrokkenheid bij een gewelddadig confrontatie tussen twee groepen eerder op de avond aan de Kruitlaan, de straat naast de Stadsschouwburg. Daarbij werd een 25-jarige Amsterdammer neergeschoten. Hij wist op eigen kracht het ziekenhuis te bereiken, waar hij later werd aangehouden voor zijn betrokkenheid bij het incident. De andere drie verdachten die werden aangehouden, hebben volgens de politie allen banden met de ‘outlaw motorclub’ Satudarah; één van hen is daadwerkelijk lid, de andere twee zijn leden van een zogenoemde ‘support club’.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Noordelijke mbo- en hbo-instellingen presenteren samenwerking aan minister
 

Noordelijke mbo- en hbo-instellingen presenteren woensdag een rapport over hun succesvolle samenwerking aan Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Deze noordelijke samenwerking, met als doel om jongeren een goede kans te geven op hoger onderwijs, wordt als voorbeeld gezien in Nederland. Doel van de samenwerking is om de aansluiting tussen het mbo en het hbo te verbeteren.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Noordbaan zuidelijke ringweg twee nachten dicht
 

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november (van 22.00 tot 07.00 uur) en in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november (van 22.00 tot 08.00 uur) is de noordbaan van de zuidelijke ringweg van knooppunt Euvelgunne tot Julianaplein dicht voor alle verkeer.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Vrijdag ‘Dag van de Ondernemer’ – Metaalunie organiseert bedrijfsbezoeken
 

Vrijdag 16 november a.s. vindt voor de derde keer de 'Dag van de Ondernemer' plaats. Koninklijke Metaalunie organiseert deze dag dan bezoeken aan aansprekende MKB-metaalbedrijven in de provincie Groningen. In Groningen wordt door gedeputeerde EZ Patrick Brouns samen met Tweede Kamerlid Anne Kuik dan een bezoek gebracht aan GroeNoord BV, Cuxhavenweg 8 in Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Belangrijke avond voor Donar; Europese winst noodzakelijk
 

Voor de basketballers van Donar is de belangrijkste fase in de eerste poulefase van de FIBA Europe Cup aangebroken. Er zijn nog twee speelrondes te gaan. Donar speelt twee keer thuis en moet waarschijnlijk twee keer winnen om de kansen in eigen hand te houden en definitief zeker te zijn van de volgende ronde. Om dit te bereiken moet woensdagavond in MartiniPlaza sowieso gewonnen worden van het Turkse Pinar Karsiyaka.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sinterklaas arriveert zaterdag in Groningen
 

Ook dit jaar zet Sinterklaas weer voet aan wal in Groningen. De Goed Heiligman en zijn pieten arriveren komende zaterdag in de stad. Nadat ze zijn aangemeerd, volgt een toer door het stadscentrum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Komende vrijdag: Dag van de Lieve Briefjes
 

In Groningen is aankomende vrijdag, 16 november, omgedoopt tot de Dag van de Lieve Briefjes. Op die dag kunnen Groningers elkaar een briefje geven met daarop een lieve boodschap.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool