Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 25 april 2014 | 11:14
 
Groningers vieren vanavond massaal feest tijdens Nacht van Oranje: podia in de gehele stad
 

Mocht er ook nog maar íemand in Nederland zijn die betwijfelt of er nog iets boven de stad Groningen gaat, dan moet deze beklagenswaardige persoon vanavond maar even naar Groningen komen. Dan  zal hij ongetwijfeld uit z’n bol gaan. Net als tienduizenden Groningers trouwens, want vanavond is de binnenstad één grote feesttent. En morgen viert Groningen vervolgens fris Koningsdag . De festiviteiten in Groningen zijn georganiseerd door de Algemene Oranje Vereeniging Oranje Nassau. Deze meldt aan de GIC:


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 25 april 2014 | 10:35
 
Burgemeester Vreeman: "Te veel onduidelijkheid voor Groningen over veiligheid door gaswinning"
 

Het is goed dat de gaswinning bij Loppersum wordt verminderd, maar het is onzeker wat daarvan de gevolgen zijn voor andere delen van de provincie Groningen. Dat is een van de kritiekpunten op het gaswinningsplan van minister Kamp in een zogenaamde “zienswijze”, die namens alle Groningse gemeenten is ingediend door de Veiligheidsregio Groningen. De zienswijze is ondertekend dor burgemeester Vreeman van Groningen.

 


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 24 april 2014 | 12:01
 
Is komst Zara en Primark top-nieuws voor Groningen of juist niet?
 

Als Primark en Zara zich straks aan de nieuwe oostzijde van de Grote Markt van Groningen gaan vestigen, is dat een enorme impuls voor de binnenstad. Of toch niet? Want door de zeer goedkope kleding van Primark krijgen de kleinere zelfstandige winkeliers het juist zeer moeilijk. Of zullen zij profiteren van de komst winkels als Primark. Wat vindt U? Moet Groningen er blij mee zijn?


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
UMCG start met looptraining in exoskelet voor hersenletsel- en dwarslaesiepatiënten
 

Het UMCG Centrum voor Revalidatie gaat als eerste instelling in Nederland structureel een exoskelet inzetten in de looptraining van patiënten met een gedeeltelijke verlamming als gevolg van hersenletsel of een dwarslaesie.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Slimme vraag: waarom duren de aanvullende bodemonderzoeken bij de Helperzoomtunnel zo lang?
 

De aanvullende bodemonderzoeken voor de Helperzoomtunnel zijn bijna afgerond. Het inschuiven van deze tunnel onder het spoor moest in het Hemelvaartweekend te elfder ure worden afgeblazen omdat de bodem zich anders gedroeg dan verwacht. Waarom heeft het bodemonderzoek zo lang geduurd? Op de website van Aanpak Ring Zuid wordt een antwoord gegeven op die vraag. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen City Club: kijkje in keuken Jumbo Foodmarkt tijdens Ledenvergadering
 

Dinsdag 20 november kunnen de leden van de Groningen City Club een kijkje nemen in de keuken van de nieuwe Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard. Dat gebeurt voorafgaande aan de Algemene Ledenvergadering van deze ondernemersvereniging, die daarmee haar leden een bijzondere kans biedt om een kijkje te nemen achter de schermen in deze nieuwe formule.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar maakt de honderd vol in Weert; 105-60
 

In de laatste wedstrijd voor het beslissende Europese duel tegen Spirou Basket is Donar niet in de problemen gekomen. Sterker nog in Weert werd de Basketbal Academie Limburg (BAL) eenvoudig met 105-60 verslagen. Leuke bijkomstigheid was derhalve dat de honderdpunten grens gepasseerd werd. Het was voor het eerst dit seizoen dat deze toch altijd magische grens doorbroken werd. Donar staat tweede in de Dutch Basketball League met 14 punten uit 8 duels. 


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Nederlandse vakantiegangers gaan het minst naar provincie Groningen
 

De provincie Groningen is de minst populaire provincie onder Nederlandse vakantiegangers. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool