Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 25 april 2014 | 11:14
 
Groningers vieren vanavond massaal feest tijdens Nacht van Oranje: podia in de gehele stad
 

Mocht er ook nog maar íemand in Nederland zijn die betwijfelt of er nog iets boven de stad Groningen gaat, dan moet deze beklagenswaardige persoon vanavond maar even naar Groningen komen. Dan  zal hij ongetwijfeld uit z’n bol gaan. Net als tienduizenden Groningers trouwens, want vanavond is de binnenstad één grote feesttent. En morgen viert Groningen vervolgens fris Koningsdag . De festiviteiten in Groningen zijn georganiseerd door de Algemene Oranje Vereeniging Oranje Nassau. Deze meldt aan de GIC:


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 25 april 2014 | 10:35
 
Burgemeester Vreeman: "Te veel onduidelijkheid voor Groningen over veiligheid door gaswinning"
 

Het is goed dat de gaswinning bij Loppersum wordt verminderd, maar het is onzeker wat daarvan de gevolgen zijn voor andere delen van de provincie Groningen. Dat is een van de kritiekpunten op het gaswinningsplan van minister Kamp in een zogenaamde “zienswijze”, die namens alle Groningse gemeenten is ingediend door de Veiligheidsregio Groningen. De zienswijze is ondertekend dor burgemeester Vreeman van Groningen.

 


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 24 april 2014 | 12:01
 
Is komst Zara en Primark top-nieuws voor Groningen of juist niet?
 

Als Primark en Zara zich straks aan de nieuwe oostzijde van de Grote Markt van Groningen gaan vestigen, is dat een enorme impuls voor de binnenstad. Of toch niet? Want door de zeer goedkope kleding van Primark krijgen de kleinere zelfstandige winkeliers het juist zeer moeilijk. Of zullen zij profiteren van de komst winkels als Primark. Wat vindt U? Moet Groningen er blij mee zijn?


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Ondernemersdag Groningen voor startende en groeiende ondernemers: 27 juni in Stadion FC Groningen.
 

Uitval bij beginnende en kleine ondernemers is groot. Door naar de Ondernemersdag te gaan, wordt waardevolle informatie opgedaan die gelijk toepasbaar is om je onderneming nog verder aan te scherpen en te laten groeien. Dat is de aanleiding voor het organiseren van een bijzondere Ondernemersdag Groningen voor startende en groeiende ondernemers op 27 juni in Hitachi Capital Mobility Stadion FC Groningen. Aanmelding voor het gratis evenement is nu al mogelijk.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Honderden bezoekers nemen tijdens Dag van de Bouw kijkje bij opstelterrein De Vork
 

Honderden bezoekers hebben afgelopen weekend tijdens de Dag van de Bouw een kijkje genomen op het nieuwe opstelterrein De Vork bij Haren. Het immense treinemplacement in aanbouw was opengesteld voor het publiek. Ze kregen dus een uniek kijkje.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Wat zijn de interessantste bedrijven van Groningen van 2019?
 

Wat zijn de meest interessante bedrijven van het jaar 2019 uit de nieuwe gemeente Groningen? En welke zijn de meest veelbelovende van het jaar 2019 uit de rest van de provincie? Lees hieronder de Top 10 voor het jaar 2019 van de Groninger Ondernemingsprijs!


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Vrieling met landenteam naar Nations Cup in Geesteren
 

Springruiter Jur Vrieling uit Holwierde is door bondscoach Rob Ehrens samen met zijn paard VDL Glasgow van het Merelsnest geselecteerd voor het landenteam dat komende zondag meedoet aan een wedstrijd in de Nations Cup. Deze wedstrijd maakt deel uit van het CSI Twente in Geesteren. Met een schuin oog kijkend naar de Olympische Spelen in Tokio lijkt Vrieling er momenteel goed voor te staan. De combinatie met Glasgow is een vaste waarde voor de bondscoach.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Opnieuw kleurenexplosie in Groninger Museum: werk van Peter Struycken
 

Na een druk bezochte expositie van werken van de wereldberoemde glaskunstenaar Chihuly komt er nu een tentoonstelling in het Groninger Museum die opnieuw zorgt voor een kleurenexplosie. Deze keer zelfs in combinatie met (moderne) muziek. Het betreft werk van de abstracte Nederlandse beeldend kunstenaar Peter Struycken (80).


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Inschrijving 62e Plantsoenloop Groningen nu al van start
 

Vanaf vandaag kunnen sportievelingen zich weer inschrijven voor de klassieker van het Noorden: de Plantsoenloop Groningen. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement lopen deelnemers door hét groene hoogtepunt van Groningen: het prachtige Noorderplantsoen. Deelnemers kunnen, afhankelijk van hun leeftijd, kiezen uit 1 km, 2 km, 4 km of 8 km.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool