Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 18 april 2014 | 11:00
 
Wat vond u van The Passion? Is zo’n processie voor herhaling vatbaar in Groningen?
 

The Passion is gisteravond een zeer groot succes geworden. Meer dan drie miljoen mensen keken naar de televisieuitzending en de waarde voor de marketing van Groningen is nauwelijks in geld uit te drukken. Veel televisiekijkers vonden het ook inhoudelijk, aan de vooravond van Pasen, een mooi, tot nadenken stemmend evenement. En veel mensen die deelnamen aan de processie – gelovigen, ongelovigen, christenen of moslims - vonden het even indrukwekkend. Op de Facebookpagina van de GIC is inmiddels een discussie aan de gang over The Passion. (Foto's: Pjotr Wiese).


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 18 april 2014 | 9:31
 
Binnenstad decor Bloemenjaarmarkt
 

Was de Vismarkt gisteravond nog het decor van muziekspektakel The Passion, vandaag is de markt het decor van de jaarlijkse Bloemenjaarmarkt. Verspreid over de stad staan zo’n honderd kramen, waar zo ongeveer alles wat groeit en bloeit te vinden is. De Bloemenjaarmarkt is de grootste bloemen- en plantenmarkt van het Noorden en trekt elk jaar zo’n 100.000 bezoekers.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 18 april 2014 | 8:20
 
The Passion trekt 20.000 mensen
 

Zo’n 20.000 mensen hebben gisteravond in de stromende regen genoten van het evenement The Passion. Op de Vismarkt, waar het muzikale evenement plaatsvond, stond het al ver voor half negen helemaal vol. Ook op de Grote Markt waar The Passion op grote schermen te volgen was, was het druk.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 17 april 2014 | 13:50
 
25 jaar cel voor dader ‘Hoendiepmoorden’
 

Sjef R. is donderdagmiddag veroordeeld tot 25 jaar cel. Volgens de rechtbank in Groningen is bewezen dat de 41-jarige dakloze ruim een jaar geleden het echtpaar Lammert en Marchien Westra heeft doodgeslagen op hun kajuitboot op het Hoendiep en hen vervolgens overboord heeft gegooid.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen moet ‘aantrekkelijkste kennisstad van Europa’ worden
 

Groningen moet de ‘meest aantrekkelijke kennisstad van Europa’ worden. Dat is de inzet van een nieuw akkoord dat maandagmiddag in Grand Café Prinsenhof in Groningen werd gesloten.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Noordbaan zuidelijke ringweg twee nachten dicht
 

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november (van 22.00 tot 07.00 uur) en in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november (van 22.00 tot 08.00 uur) is de noordbaan van de zuidelijke ringweg van knooppunt Euvelgunne tot Julianaplein dicht voor alle verkeer.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen City Club: kijkje in keuken Jumbo Foodmarkt tijdens Ledenvergadering
 

Dinsdag 20 november kunnen de leden van de Groningen City Club een kijkje nemen in de keuken van de nieuwe Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Belangrijke avond voor Donar; Europese winst noodzakelijk
 

Voor de basketballers van Donar is de belangrijkste fase in de eerste poulefase van de FIBA Europe Cup aangebroken. Er zijn nog twee speelrondes te gaan. Donar speelt twee keer thuis en moet waarschijnlijk twee keer winnen om de kansen in eigen hand te houden en definitief zeker te zijn van de volgende ronde. Om dit te bereiken moet woensdagavond in MartiniPlaza sowieso gewonnen worden van het Turkse Pinar Karsiyaka.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sinterklaas arriveert zaterdag in Groningen
 

Ook dit jaar zet Sinterklaas weer voet aan wal in Groningen. De Goed Heiligman en zijn pieten arriveren komende zaterdag in de stad. Nadat ze zijn aangemeerd, volgt een toer door het stadscentrum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Groninger binnenstad wordt proeftuin voor verkeerssensoren
 

De gemeente Groningen gaat experimenteren met sensortechnologie om oplossingen te vinden voor complexe verkeerssituaties in de binnenstad.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool