Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 18 april 2014 | 11:00
 
Wat vond u van The Passion? Is zo’n processie voor herhaling vatbaar in Groningen?
 

The Passion is gisteravond een zeer groot succes geworden. Meer dan drie miljoen mensen keken naar de televisieuitzending en de waarde voor de marketing van Groningen is nauwelijks in geld uit te drukken. Veel televisiekijkers vonden het ook inhoudelijk, aan de vooravond van Pasen, een mooi, tot nadenken stemmend evenement. En veel mensen die deelnamen aan de processie – gelovigen, ongelovigen, christenen of moslims - vonden het even indrukwekkend. Op de Facebookpagina van de GIC is inmiddels een discussie aan de gang over The Passion. (Foto's: Pjotr Wiese).


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 18 april 2014 | 9:31
 
Binnenstad decor Bloemenjaarmarkt
 

Was de Vismarkt gisteravond nog het decor van muziekspektakel The Passion, vandaag is de markt het decor van de jaarlijkse Bloemenjaarmarkt. Verspreid over de stad staan zo’n honderd kramen, waar zo ongeveer alles wat groeit en bloeit te vinden is. De Bloemenjaarmarkt is de grootste bloemen- en plantenmarkt van het Noorden en trekt elk jaar zo’n 100.000 bezoekers.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 18 april 2014 | 8:20
 
The Passion trekt 20.000 mensen
 

Zo’n 20.000 mensen hebben gisteravond in de stromende regen genoten van het evenement The Passion. Op de Vismarkt, waar het muzikale evenement plaatsvond, stond het al ver voor half negen helemaal vol. Ook op de Grote Markt waar The Passion op grote schermen te volgen was, was het druk.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 17 april 2014 | 13:50
 
25 jaar cel voor dader ‘Hoendiepmoorden’
 

Sjef R. is donderdagmiddag veroordeeld tot 25 jaar cel. Volgens de rechtbank in Groningen is bewezen dat de 41-jarige dakloze ruim een jaar geleden het echtpaar Lammert en Marchien Westra heeft doodgeslagen op hun kajuitboot op het Hoendiep en hen vervolgens overboord heeft gegooid.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groninger Landschap: wandeling bij Reitdiep
 

Het Groninger Landschap organiseert op zaterdag 27 juli een wandeling door de weilanden bij bezoekerscentrum Reitdiep. De wandeling voert door het noordelijk gedeelte van het Reitdiepgebied.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Heuglijk moment tijdens aanpak ring zuid: eerste damwanden zitten in de grond! (VIDEO)
 

Een heuglijk moment tijdens de aanpak van de zuidelijke ringweg. Dinsdag gingen de eerste damwanden voor de bouwkuip de grond in. In die bouwkuip wordt straks de verdiepte ligging van de nieuwe ringweg gebouwd. De GIC was erbij. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Steeds meer ondernemers, onderzoekers en studenten ontmoeten elkaar bij de Digital Society Hub
 

Steeds meer bedrijven, studenten en onderzoekers ontmoeten elkaar bij de Digital Society Hub van de Hanzehogeschool. Met het einde van het collegejaar in zicht, blikt de hub graag terug op een jaar met veel onderwijs- en onderzoeksopdrachten voor het bedrijfsleven en de overheid. De Digital Society Hub (DSH) is een trefpunt voor evenementen en workshops op het gebied van digitalisering. Een plek voor permanente aanwezigheid van bedrijven.  


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen en FC Emmen spelen met 2-2 gelijk
 

In de oefencampagne heeft FC Groningen dinsdagavond in Rolde met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Emmen. Voor 3000 toeschouwers speelde de FC na rust een behoorlijke wedstrijd, waarin het een 1-0 achterstand omboog in een 2-1 voorsprong. De 2-2 kwam in de slotfase uit de lucht vallen. Komend weekend oefent FC Groningen in Duitsland tegen Hannover '96.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Zomervakantie in Groningen: de leukste uitjes op een rij
 

Het is zomervakantie! En één ding is zeker, wie deze zomervakantie in Groningen (ver)blijft hoeft zich niet te vervelen. Marketing Groningen heeft een aantal van de leukste uitjes op een rij gezet: van een bezoekje aan een museum, tot een wandeling over het Blotevoetenpad en een spannende Brandweer-dag. 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Duurt Cazemier (Combinatie Herepoort): ‘Trillingen? We houden de vinger aan de pols’
 

Combinatie Herepoort is dinsdag begonnen met het intrillen van de damwanden voor de aanleg van de verdiepte ring zuid. Uit berekeningen van de aannemer blijkt dat de kans op schade nihil is. “Toch houden we de vinger aan de pols”, zegt Duurt Cazemier van Combinatie Herepoort op de website van Aanpak Ring Zuid.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool