Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 18 april 2014 | 11:00
 
Wat vond u van The Passion? Is zo’n processie voor herhaling vatbaar in Groningen?
 

The Passion is gisteravond een zeer groot succes geworden. Meer dan drie miljoen mensen keken naar de televisieuitzending en de waarde voor de marketing van Groningen is nauwelijks in geld uit te drukken. Veel televisiekijkers vonden het ook inhoudelijk, aan de vooravond van Pasen, een mooi, tot nadenken stemmend evenement. En veel mensen die deelnamen aan de processie – gelovigen, ongelovigen, christenen of moslims - vonden het even indrukwekkend. Op de Facebookpagina van de GIC is inmiddels een discussie aan de gang over The Passion. (Foto's: Pjotr Wiese).


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 18 april 2014 | 9:31
 
Binnenstad decor Bloemenjaarmarkt
 

Was de Vismarkt gisteravond nog het decor van muziekspektakel The Passion, vandaag is de markt het decor van de jaarlijkse Bloemenjaarmarkt. Verspreid over de stad staan zo’n honderd kramen, waar zo ongeveer alles wat groeit en bloeit te vinden is. De Bloemenjaarmarkt is de grootste bloemen- en plantenmarkt van het Noorden en trekt elk jaar zo’n 100.000 bezoekers.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 18 april 2014 | 8:20
 
The Passion trekt 20.000 mensen
 

Zo’n 20.000 mensen hebben gisteravond in de stromende regen genoten van het evenement The Passion. Op de Vismarkt, waar het muzikale evenement plaatsvond, stond het al ver voor half negen helemaal vol. Ook op de Grote Markt waar The Passion op grote schermen te volgen was, was het druk.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 17 april 2014 | 13:50
 
25 jaar cel voor dader ‘Hoendiepmoorden’
 

Sjef R. is donderdagmiddag veroordeeld tot 25 jaar cel. Volgens de rechtbank in Groningen is bewezen dat de 41-jarige dakloze ruim een jaar geleden het echtpaar Lammert en Marchien Westra heeft doodgeslagen op hun kajuitboot op het Hoendiep en hen vervolgens overboord heeft gegooid.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Digital Society Hub: alles over 5G tijdens lezing in Groningen
 

De Digital Society Hub - een innovatiewerkplaats waar ondernemers, onderzoekers en onderwijs in Groningen elkaar kunnen ontmoeten - is donderdag 14 februari mede-organisator van een bijzondere lezing over 5G. Bezoekers kunnen daar dan alles te weten komen over de vraag wat 5G precies inhoudt. De bijeenkomst, waarvoor men zich van te voren even moet aanmelden, is in het Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19. 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Verplaatsen van verkeersborden zorgt voor geluidshinder
 

Het verplaatsen en vervangen van verkeersborden bij de A28 en de zuidelijke ringweg kan de komende drie weken zorgen voor geluidshinder in de avonden en de nachten. Daarvoor waarschuwt aannemerscombinatie Herepoort.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Gronings bedrijf ITurnIT - digitaal onderwijs aan kinderen - verder als Basicly
 

Het Groningse bedrijf ITurnIT, dat de ICT kennis van zeer jonge kinderen wil vergoten, gaat verder onder de nieuwe naam Basicly. Het bedrijf heeft landelijke ambities en spreidt de vleugels verder uit om digitale geletterdheid op basisscholen te vergroten.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Rienk Mast vertrekt na dit seizoen naar Amerika
 

Basketbalclub raakt aan het einde van het seizoen haar grootste talent kwijt. De 17-jarige Rienk Mast  ziet zijn grote droom in vervulling gaan. Mast vertrekt naar de Verenigde Staten. Mast gaat vanaf komende zomer naar Bradley University om daar te studeren en zich verder te ontwikkelen als basketballer.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Vang de tijd bij de VRIJDAG LABweek
 

Hoe vang je de tijd met beeld, muziek of theater? Bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, experimenteren amateurkunstenaars de komende week met dit thema. Dat doen ze tijdens de LABweek, de creatieve speeltuin van VRIJDAG.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Merckt: bouw vordert aan Grote Markt; tweede verdieping binnenkort gestort
 

Op de hoek van de Grote Markt en de Poelestraat vordert de bouw van Merckt. Dat wordt een complex met appartementen en een horeca-voorziening. Dezer dagen liggen de werkzaamheden heel even stil in verband met de vorst, maar als het weer het toelaat wordt de tweede verdiepingsvloer gestort. Er komt in elk geval een zeer opmerkelijke horeca-formule (zie foto’s op GIC-website).


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool