Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 17 april 2014 | 11:10
 
Miljoenen ogen gericht op Groningen dankzij The Passion; ongekend grote processie door Stad
 

Ruim twee miljoen mensen zullen vanavond The Passion in Groningen via de televisie bekijken. De binnenstad is vanavond tjokvol dankzij tienduizenden bezoekers die meelopen in de processie. Het lijkt wel een eigentijdse moderne variant op middeleeuwse processies, of processies die er nog steeds zijn in zuidelijke landen. Het zal de grootste processie zijn uit de geschiedenis van Groningen. Dat is eigenlijk zeer opmerkelijk in een tijd dat de betekenis van de kerken in de samenleving sterk is verminderd.

In en rond de binnenstad zijn ook tal van activiteiten georganiseerd, vooral op Vismarkt en Grote Markt.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 17 april 2014 | 10:00
 
Gronings architectenbureau maakt spectaculaire nieuwbouw voor meest duurzame onderwijs gebouw van Nederland: Energy Academy
 

Het Groningse architectenbureau pvanb architecten heeft een zeer opvallend ontwerp gemaakt voor de Energy Academy Europa. Dat is het nieuwe topinstituut voor onderzoek en innovatie op het gebied van energie. Daarom wordt het nieuwe gebouw misschien wel het meest duurzame, en in die zin ook een van de opmerkelijkste gebouwen in onderwijsstad Groningen. (Impressies op GIC).


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 17 april 2014 | 9:19
 
Jonge Groningse ondernemers komen met unieke software voor interactieve video
 

Het jonge Groningse bedrijf Ivory Studio lanceert donderdag 17 april revolutionaire software voor interactieve video's. Een team van studenten en alumni van de Hanzehogeschool Groningen, dat werkt in de incubator Cube050, zet het idee na anderhalf jaar hard werken in de markt.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 16 april 2014 | 13:51
 
Provincie: 'Kolencentrale RWE kan gewoon draaien'
 
De kolencentrale van RWE/Essent in de Eemshaven kan gewoon draaien, ook al kwam de Raad van State vanochtend met een tussenuitspraak waaruit bleek dat de door de provincies afgegeven milieuvergunning tekort schiet op twee punten. Dat laat de provincie Groningen weten.
» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 16 april 2014 | 19:11
 
Wie wordt de 3000ste volger van de GIC op Facebook?
 

Handig, zo'n Groningse tijdlijn: alleen het belangrijkste nieuws op het gebied van Groningen, Stad, Economie, Innovatie, Bereikbaarheid, Wonen en Uitgaan. De GIC: meer is er niet.

 

 

 “Like” ons:  https://www.facebook.com/gic.nl


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen Airport Eelde: belangstelling voor 'hubs' München en Kopenhagen valt tegen
 

De provincie Groningen wil mogelijk afzien van een miljoenen-investering in Groningen Airport Eelde wanneer lijnverbindingen met belangrijke overstapplaatsen Kopenhagen en München vervallen. Dagelijkse verbindingen naar de twee overstapplaatsen (“hubs”) worden momenteel onderhouden door vliegbedrijf Nordica, maar deze maatschappij uit Estland is teleurgesteld in de belangstelling voor vluchten vanaf Eelde.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool