Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 17 april 2014 | 11:10
 
Miljoenen ogen gericht op Groningen dankzij The Passion; ongekend grote processie door Stad
 

Ruim twee miljoen mensen zullen vanavond The Passion in Groningen via de televisie bekijken. De binnenstad is vanavond tjokvol dankzij tienduizenden bezoekers die meelopen in de processie. Het lijkt wel een eigentijdse moderne variant op middeleeuwse processies, of processies die er nog steeds zijn in zuidelijke landen. Het zal de grootste processie zijn uit de geschiedenis van Groningen. Dat is eigenlijk zeer opmerkelijk in een tijd dat de betekenis van de kerken in de samenleving sterk is verminderd.

In en rond de binnenstad zijn ook tal van activiteiten georganiseerd, vooral op Vismarkt en Grote Markt.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 17 april 2014 | 10:00
 
Gronings architectenbureau maakt spectaculaire nieuwbouw voor meest duurzame onderwijs gebouw van Nederland: Energy Academy
 

Het Groningse architectenbureau pvanb architecten heeft een zeer opvallend ontwerp gemaakt voor de Energy Academy Europa. Dat is het nieuwe topinstituut voor onderzoek en innovatie op het gebied van energie. Daarom wordt het nieuwe gebouw misschien wel het meest duurzame, en in die zin ook een van de opmerkelijkste gebouwen in onderwijsstad Groningen. (Impressies op GIC).


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 17 april 2014 | 9:19
 
Jonge Groningse ondernemers komen met unieke software voor interactieve video
 

Het jonge Groningse bedrijf Ivory Studio lanceert donderdag 17 april revolutionaire software voor interactieve video's. Een team van studenten en alumni van de Hanzehogeschool Groningen, dat werkt in de incubator Cube050, zet het idee na anderhalf jaar hard werken in de markt.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 16 april 2014 | 13:51
 
Provincie: 'Kolencentrale RWE kan gewoon draaien'
 
De kolencentrale van RWE/Essent in de Eemshaven kan gewoon draaien, ook al kwam de Raad van State vanochtend met een tussenuitspraak waaruit bleek dat de door de provincies afgegeven milieuvergunning tekort schiet op twee punten. Dat laat de provincie Groningen weten.
» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 16 april 2014 | 19:11
 
Wie wordt de 3000ste volger van de GIC op Facebook?
 

Handig, zo'n Groningse tijdlijn: alleen het belangrijkste nieuws op het gebied van Groningen, Stad, Economie, Innovatie, Bereikbaarheid, Wonen en Uitgaan. De GIC: meer is er niet.

 

 

 “Like” ons:  https://www.facebook.com/gic.nl


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
'Het was een mooi jaar voor de noordelijke ICT-samenwerking'
 

Samenwerking Noord, de overkoepelende samenwerkings- en netwerkorganisatie voor de noordelijke ICT-sector, heeft een succesvol jaar achter de rug. Dat bleek woensdagavond tijdens een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst in d’ROOT, het splinternieuwe data competence centre van Bytesnet op de Zernike Campus.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Werkzaamheden Vondellaan worden nu al opgepakt
 

De Vondellaan in de zuidelijke stadswijk De Wijert gaat mogelijk al dit jaar op de schop. Aanvankelijk zou de herinrichting van de weg pas helemaal aan het einde van het project Aanpak Ring Zuid worden opgepakt. “Op aanraden van de Commissie Hertogh kijken we nu of we de Vondellaan eerder kunnen aanpakken”, zo bevestigt omgevingsmanager Bert Kramer namens Aannemerscombinatie Herepoort. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC, houdt lezing voor Commercieele Club Groningen
 

Peter Vandermeersch komt komende dinsdag naar Groningen. Hij houdt dinsdag 22 januari een lezing voor leden van de Commercieele Club Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Jorden van Foreest verliest historische wedstrijd
 

De Groninger schaakgrootmeester Jorden van Foreest heeft zijn eerste confrontatie tegen wereldkampioen Magnus Carlsen verloren. Het gebeurde tijdens de vijfde ronde van het Tata Steel Chess 2019, één van de meest prestigieuze toernooien ter wereld. Van Foreest begon op zijn vijfde met schaken en speelde veertien jaar later voor het eerst tegen de beste schaker van de wereld.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Groningen City Club trakteert haar leden op filmavond in Pathé
 

De Groningen City Club gaat het nieuwe jaar op originele wijze van start. De Club organiseert volgende week zaterdag voor haar leden een filmavond in bioscoop Pathé. Alle leden van de Club zijn van harte welkom voor deze avond op 26 januari. Ze dienen zich wel even van te voren aan te melden door een mailtje te sturen naar de Groningen City Club.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Zeventig films in vijf dagen tijdens International Film Festival Rotterdam
 

Het Groninger Forum staat tussen woensdag 30 januari en zondag 3 februari weer in het teken van International Film Festival Rotterdam (IFFR). Met meer dan 70 speelfilms, korte films en documentaires in 5 dagen tijd. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool