Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 14 maart 2014 | 10:55
 
Groningen aan vooravond spectaculaire veranderingen Stationsgebied
 

Het Stationsgebied in Groningen gaat ingrijpend veranderen. Wat nu nog een langzaam verloederend gebied is waar de afgelopen twintig jaar weinig is veranderd, moet straks een top-locatie worden voor kantoren en bedrijven. Het station zelf moet ook een prachtige entree of visitekaartje voor reizigers en toeristen voor de stad Groningen worden.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 14 maart 2014 | 10:30
 
SP wil van Groningen de sociaalste en zorgzaamste gemeente van Nederland maken.
 

Groningen moet over vier jaar de sociaalste en zorgzaamste gemeente van Nederland worden. Dat is het doel waarnaar de fractie van de SP in de gemeenteraad van Groningen de komende vier jaar wil streven. Dat schrijft de lijsttrekker van de SP in een blog op de GIC. De GIC heeft ALLE lijsttrekkers in Groningen uitgenodigd een blog te schrijven waarin ze hun ideaalbeeld voor 2018 verwoorden. Onze lezers kunnen die bijdragen dan vergelijken waarmee de GIC dan een eigen variant op een stemwijzer heeft. Lees het blog van Jimmy Dijk op: www.gic.nl/blog

 

 


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 13 maart 2014 | 16:41
 
Groninger politieman ontslagen wegens plichtsverzuim
 

Een agent van de regiopolitie Noord-Nederland uit de provincie Groningen is ontslagen ‘wegens plichtsverzuim’. Dat meldt de politie op haar website.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
DUO registreert 10 miljoenste diploma
 

DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) heeft onlangs het 10 miljoenste diploma geregistreerd in het diplomaregister. Hierin kan iedereen eenvoudig zijn eerder behaalde diploma’s inzien en gratis downloaden, zo meldt de onderwijsorganisatie, die kantoor houdt in Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zuidelijke ringweg nu zes weken dicht
 

De zuidelijke ringweg is nu zes weken lang dicht. Het gaat om het stuk tussen het Julianaplein en het Europaplein, in de richting van Hoogezand. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Gastvrijheidsacties in en rondom stad Groningen
 

De zomervakantie goed beginnen met een bezoek aan Groningen? Deze zomer heten ondernemers uit de stad bezoekers welkom met ludieke gastvrijheidsacties. Deze charme-actiesop P+R-terreinen, stations en in de binnenstad zijn een extra gebaar van gastvrijheid, waarmee de betrokken partijen duidelijk willen maken dat bezoekers zeer welkom zijn in Groningen, ondanks de maatregelen aan weg en spoor. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen gaat serieuze fase voorbereiding in
 

De komende week staan er voor FC Groningen een aantal serieuze oefenwedstrijden op het programma. Te beginnen dinsdagavond in Rolde tegen FC Emmen. Afgelopen weekend won de FC in de vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding voor het eerst niet. In Duitsland werd het tegen Sportfreunde Lotte 1-1.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Tekeningen Rembrandt in Groninger Museum
 

Omdat het dit jaar 350 jaar geleden is dat Rembrandt van Rijn overleed, zijn er momenteel in het Groninger Museum een aantal van zijn tekeningen te zien. Het gaat om Rembrandttekeningen uit de eigen collectie. De tekeningen zijn tot en met 15 december te zien.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Werkman Stadslyceum: geen schoolfeesten bovenbouw vanwege alcohol
 

Het Werkman College Stadslyceum in de stad wil vanwege het alcoholgebruik onder scholieren geen schoolfeesten meer organiseren voor de klassen 4 en hoger. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool