Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 12 maart 2014 | 10:09
 
Nachtburgemeester van Groningen komt met eigen kies-wijzer: Nachtkompas
 

De nachtburgemeester van Groningen, Chris Garrit, heeft een eigen, opmerkelijke kieswijzer gepresenteerd. Dat is een alternatieve nachtstemwijzer, waar mensen kunnen vergelijken hoe Groningse politieke partijen denken over het uitgaans- en het nachtleven in Groningen.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 12 maart 2014 | 10:00
 
Stadspartij: ‘Over vier jaar luistert het stadsbestuur wél naar uw problemen’
 

Over vier jaar luistert het stadsbestuur van Groningen wél naar de problemen die de stadjers hebben. De wensen, ideeën, belangen en behoeften van de inwoners moeten centraal staan en niet de wensen van ambtenaren, architecten, projectontwikkelaars en lokale politici. Daar wil de Stadspartij de komende vier jaar voor zorgen als ze het voor het zeggen zouden hebben, zo valt te lezen in de verkiezingsblog van Amrut Sijbolts.

 


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 12 maart 2014 | 9:22
 
Hanze start met aardbevingsvak
 

De Hanzehogeschool start in september met een keuzevak over aardbevingen. De minor Diepe ondergrond en aardbevingen is bedoeld voor studenten die aan het einde van hun studie zitten, maar wordt daarnaast ook aangeboden als post-HBO opleiding mensen uit voor het bedrijfsleven en overheden. Het vak duurt een half jaar.

 


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 11 maart 2014 | 15:04
 
Jan Dulles van 3J’s in ‘Groningse’ The Passion
 

Zanger Jan Dulles van de 3J’s gaat in muziekspektakel The Passion de rol van Jezus spelen. The Passion wordt 17 april in Groningen opgevoerd. Simone Kleinsma speelt Maria en musicalzanger Stanley Burleson is Petrus. Presentator Beau van Erven Dorens treedt op als de verteller van het paasverhaal over de laatste uren van het leven van Jezus.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Northern Times en RUG lanceren Econ 050: Engelstalige podcast over noordelijke economie
 

The Northern Times en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit lanceren vrijdagmiddag onder de titel ‘Econ 050’ een Engelstalige podcast. In elke aflevering staat een voor de noordelijke economie belangrijk onderwerp centraal Northern Times-journaliste Traci White gaat daarover in gesprek met een expert van de FEB.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Thuis Nieuwbouwmakelaars maakt woondromen werkelijkheid op Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs!
 

Droom jij van meer ruimte, wonen aan het water, juiste het stadse wonen of van heel veel groen? Kom een stap dichterbij jouw droom tijdens deze Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs op 16, 17, 18 november aanstaande in MartiniPlaza. Thuis Nieuwbouwmakelaars vertelt je graag persoonlijk alles over de lopende én toekomstige nieuwbouwplannen. Maak jouw woondroom werkelijkheid! 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool