Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 12 maart 2014 | 10:09
 
Nachtburgemeester van Groningen komt met eigen kies-wijzer: Nachtkompas
 

De nachtburgemeester van Groningen, Chris Garrit, heeft een eigen, opmerkelijke kieswijzer gepresenteerd. Dat is een alternatieve nachtstemwijzer, waar mensen kunnen vergelijken hoe Groningse politieke partijen denken over het uitgaans- en het nachtleven in Groningen.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 12 maart 2014 | 10:00
 
Stadspartij: ‘Over vier jaar luistert het stadsbestuur wél naar uw problemen’
 

Over vier jaar luistert het stadsbestuur van Groningen wél naar de problemen die de stadjers hebben. De wensen, ideeën, belangen en behoeften van de inwoners moeten centraal staan en niet de wensen van ambtenaren, architecten, projectontwikkelaars en lokale politici. Daar wil de Stadspartij de komende vier jaar voor zorgen als ze het voor het zeggen zouden hebben, zo valt te lezen in de verkiezingsblog van Amrut Sijbolts.

 


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 12 maart 2014 | 9:22
 
Hanze start met aardbevingsvak
 

De Hanzehogeschool start in september met een keuzevak over aardbevingen. De minor Diepe ondergrond en aardbevingen is bedoeld voor studenten die aan het einde van hun studie zitten, maar wordt daarnaast ook aangeboden als post-HBO opleiding mensen uit voor het bedrijfsleven en overheden. Het vak duurt een half jaar.

 


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 11 maart 2014 | 15:04
 
Jan Dulles van 3J’s in ‘Groningse’ The Passion
 

Zanger Jan Dulles van de 3J’s gaat in muziekspektakel The Passion de rol van Jezus spelen. The Passion wordt 17 april in Groningen opgevoerd. Simone Kleinsma speelt Maria en musicalzanger Stanley Burleson is Petrus. Presentator Beau van Erven Dorens treedt op als de verteller van het paasverhaal over de laatste uren van het leven van Jezus.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse ondernemers beginnen webwinkel voor bakboxen: Boter & Bloem
 

Deze week is boterenbloem.com gelanceerd, de allereerste Nederlandse webwinkel voor bakboxen. Met de makkelijke recepten en verse ingrediënten van deze Groningse startup kan iedereen iets lekkers maken, zo zeggen de initiatiefnemers Jouke de Jong, Liesbeth Machielsen en Sietze de Jong.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende weken volop werkzaamheden en stremmingen in Stad
 

Er wordt de komende weken hard gewerkt aan de stad-Groninger infrastructuur. Om al die werkzaamheden mogelijk te maken moeten hier en daar wegen en bruggen tijdelijk worden afgesloten. Lees verder voor een overzicht van stremmingen in de komende weken.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eerste certificaat Maatschappelijk Werkgeverschap voor Groningen Seaports
 

Op vrijdag 14 juni reikt wethouder Carine Bloemhoff het eerste certificaat ‘Maatschappelijk Werkgeverschap’ uit aan Groningen Seaports. Het certificaat is ontwikkeld door de Gemeenschappelijke Opleidingsactiviteit (GOA) Publiek, een stichting die jongeren op leerbanen begeleidt. Carine Bloemhoff is bestuurslid van de stichting.

 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Mollema alsnog derde in Ronde van Spanje 2011
 

Bijna acht jaar later wordt Bauke Mollema mogelijk alsnog derde in het eindklassement van de Ronde van Spanje. Mollema schuift een plekje door, omdat de winnaar Juan José Cobo geschrapt is door de internationale wielerunie UCI. De Spanjaard is de zege afgenomen wegens abnormale waarden in zijn bloedpaspoort in de jaren 2009-2011.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde signeert in Groninger Museum
 

De tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence is vanaf zaterdag 22 juni te zien in het Groninger Museum. Ter gelegenheid hiervan signeert kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde op deze dag zijn net verschenen boek. In zijn eerste monografie staan de relaties tussen mens, technologie en landschap centraal. De signeersessie begint om 15:30 uur en is gratis. Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkel.
 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Neem een kijkje in en op de Beukenhorst tijdens de Dag van de Bouw
 

Zaterdag 15 juni is de officiële Dag van de Bouw. Op deze dag kan iedereen een kijkje nemen bij tal van nieuwbouwprojecten, waaronder ook de indrukwekkende woontoren De Beukenhorst aan de Beukenlaan in de Groninger wijk Selwerd.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool