Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer maandag 10 maart 2014 | 7:27
 
“Over tien jaar staat Groningen er nog veel beter voor!” - optimisme over economie en bereikbaarheid
 

Groningen staat aan de vooravond van nieuwe ingrijpende werkzaamheden om de bereikbaarheid te verbeteren. Aan de oostelijke ringweg is de afgelopen jaren al intensief gewerkt, maar de grootste ingrepen - onder meer aan de zuidelijke ringweg - hebben we nog voor de boeg. De komende tien jaar zal er nog voor maar liefst een miljard euro worden geïnvesteerd in de bereikbaarheid. “De werkzaamheden die resteren gaan nog wel tien jaar duren. Als dat straks allemaal klaar is, staat Groningen er veel beter voor! Niet alleen qua bereikbaarheid trouwens, maar ook wat de economie betreft. Groningen is over tien jaar 'booming', en dankzij al het talent dat hier is zijn we dan trendsettend en bepalend in Nederland”.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 10 maart 2014 | 7:00
 
CDA-lijsttrekker Anne Kuik: ‘Wij verkopen geen utopia-verhalen’
 

‘Utopia-verhalen dat het nu echt in één keer allemaal anders gaat worden? Die verkopen we niet.’ CDA-lijsttrekker Anne Kuik is er duidelijk over. Ze wil met haar partij nuchter de verkiezingen in gaan. Want het CDA heeft wel een visie van hoe de overheid het beste gerund kan worden, maar het wil ook eerlijk zijn ten opzichte van de kiezer. Want een visie is volgens haar een belofte en dat soort beelden zijn volgens Kuik juist de dood in de pot voor de politiek. Haar volledige blog kunt u lezen via deze link.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 9 maart 2014 | 19:55
 
Politie verrichtte bewust geen aanhoudingen na afloop wedstrijd FC Groningen - Feyenoord
 

De politie heeft zondagmiddag bewust geen aanhoudingen verricht na afloop van de wedstrijd FC Groningen – Feyenoord. Er was zeker aanleiding voor aanhoudingen, maar de politie wilde de zaak niet verder laten escaleren, zo maakte de Regiopolitie zondagavond bekend.


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 8 maart 2014 | 10:30
 
Gemeente presenteert plannen voor hotel bij Transferium Hoogkerk
 

De gemeenten Groningen en Tynaarlo en Van der Valk Hotel Drachten presenteren maandag hun plannen voor de bouw van een nieuw hotel bij het Transferium in Hoogkerk. De partijen ondertekenen om 11 uur een intentieovereenkomst voor de verkoop van een perceel grond voor de bouw van het hotel.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic: 40.000 bezoekers en miljoenimpuls economie Groningen
 
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool