Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer maandag 10 maart 2014 | 7:27
 
“Over tien jaar staat Groningen er nog veel beter voor!” - optimisme over economie en bereikbaarheid
 

Groningen staat aan de vooravond van nieuwe ingrijpende werkzaamheden om de bereikbaarheid te verbeteren. Aan de oostelijke ringweg is de afgelopen jaren al intensief gewerkt, maar de grootste ingrepen - onder meer aan de zuidelijke ringweg - hebben we nog voor de boeg. De komende tien jaar zal er nog voor maar liefst een miljard euro worden geïnvesteerd in de bereikbaarheid. “De werkzaamheden die resteren gaan nog wel tien jaar duren. Als dat straks allemaal klaar is, staat Groningen er veel beter voor! Niet alleen qua bereikbaarheid trouwens, maar ook wat de economie betreft. Groningen is over tien jaar 'booming', en dankzij al het talent dat hier is zijn we dan trendsettend en bepalend in Nederland”.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 10 maart 2014 | 7:00
 
CDA-lijsttrekker Anne Kuik: ‘Wij verkopen geen utopia-verhalen’
 

‘Utopia-verhalen dat het nu echt in één keer allemaal anders gaat worden? Die verkopen we niet.’ CDA-lijsttrekker Anne Kuik is er duidelijk over. Ze wil met haar partij nuchter de verkiezingen in gaan. Want het CDA heeft wel een visie van hoe de overheid het beste gerund kan worden, maar het wil ook eerlijk zijn ten opzichte van de kiezer. Want een visie is volgens haar een belofte en dat soort beelden zijn volgens Kuik juist de dood in de pot voor de politiek. Haar volledige blog kunt u lezen via deze link.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 9 maart 2014 | 19:55
 
Politie verrichtte bewust geen aanhoudingen na afloop wedstrijd FC Groningen - Feyenoord
 

De politie heeft zondagmiddag bewust geen aanhoudingen verricht na afloop van de wedstrijd FC Groningen – Feyenoord. Er was zeker aanleiding voor aanhoudingen, maar de politie wilde de zaak niet verder laten escaleren, zo maakte de Regiopolitie zondagavond bekend.


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 8 maart 2014 | 10:30
 
Gemeente presenteert plannen voor hotel bij Transferium Hoogkerk
 

De gemeenten Groningen en Tynaarlo en Van der Valk Hotel Drachten presenteren maandag hun plannen voor de bouw van een nieuw hotel bij het Transferium in Hoogkerk. De partijen ondertekenen om 11 uur een intentieovereenkomst voor de verkoop van een perceel grond voor de bouw van het hotel.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Studenten voorzien Groninger organisaties in Digital Society Hub van bedrijfskundig advies
 

Liefst acht bedrijven kregen afgelopen week een kant-en-klaar advies voorgeschoteld van de eerste en tweedejaars studenten van de opleiding Bedrijfskunde in drie jaar. De afgelopen weken was er intensieve samenwerking tussen de studenten, de opdrachtgevers en de docenten van de Hanzehogeschool, die de groepen begeleiden en dat resulteerde in een optocht van presentaties deze week in de Digital Society Hub, de werkplaats van de Hanzehogeschool waar studenten en bedrijven bijeen komen.

 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Honderden bezoekers nemen tijdens Dag van de Bouw kijkje bij opstelterrein De Vork
 

Honderden bezoekers hebben afgelopen weekend tijdens de Dag van de Bouw een kijkje genomen op het nieuwe opstelterrein De Vork bij Haren. Het immense treinemplacement in aanbouw was opengesteld voor het publiek. Ze kregen dus een uniek kijkje.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Welke Groningse onderneming wint de Diversiteitsprijs 2019? Meld u aan!
 

De Diversiteitsprijs - waar een bedrag van 2500 euro aan verbinden is - beloont een Groningse werkgever die zich actief inzet voor diversiteit op de werkvloer.  We willen met deze Diversiteitsprijs zo veel mogelijk ondernemers en instellingen inspireren om goede Groningse voorbeelden te volgen en samen kansen te creëren voor iedereen en discriminatie op de arbeidsmarkt bestrijden. In 2018 heeft MartiniZorg de prijs gewonnen.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Vrouwen Groningen Atletiek op weg naar promotie
 

De atletes van Groningen Atletiek krijgen het hoogste niveau weer in het vizier. Na de degradatie vorig jaar kunnen ze zich na afgelopen weekend opmaken voor een promotiewedstrijd. In deze wedstrijd zijn vier plekken te verdienen om volgend jaar mee te mogen doen aan het NK teams. 


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Opnieuw kleurenexplosie in Groninger Museum: werk van Peter Struycken
 

Na een druk bezochte expositie van werken van de wereldberoemde glaskunstenaar Chihuly komt er nu een tentoonstelling in het Groninger Museum die opnieuw zorgt voor een kleurenexplosie. Deze keer zelfs in combinatie met (moderne) muziek. Het betreft werk van de abstracte Nederlandse beeldend kunstenaar Peter Struycken (80).


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Bouw woningen Kempkensberg officieel van start
 

Afgelopen vrijdag werd door wethouder Roeland van der Schaaf het officiële startsein gegeven voor de start van het nieuwbouwproject Kempkensberg. Grenzend aan de stadstuin van DUO zullen twee appartementencomplexen verrijzen. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool