Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer maandag 10 maart 2014 | 7:27
 
“Over tien jaar staat Groningen er nog veel beter voor!” - optimisme over economie en bereikbaarheid
 

Groningen staat aan de vooravond van nieuwe ingrijpende werkzaamheden om de bereikbaarheid te verbeteren. Aan de oostelijke ringweg is de afgelopen jaren al intensief gewerkt, maar de grootste ingrepen - onder meer aan de zuidelijke ringweg - hebben we nog voor de boeg. De komende tien jaar zal er nog voor maar liefst een miljard euro worden geïnvesteerd in de bereikbaarheid. “De werkzaamheden die resteren gaan nog wel tien jaar duren. Als dat straks allemaal klaar is, staat Groningen er veel beter voor! Niet alleen qua bereikbaarheid trouwens, maar ook wat de economie betreft. Groningen is over tien jaar 'booming', en dankzij al het talent dat hier is zijn we dan trendsettend en bepalend in Nederland”.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 10 maart 2014 | 7:00
 
CDA-lijsttrekker Anne Kuik: ‘Wij verkopen geen utopia-verhalen’
 

‘Utopia-verhalen dat het nu echt in één keer allemaal anders gaat worden? Die verkopen we niet.’ CDA-lijsttrekker Anne Kuik is er duidelijk over. Ze wil met haar partij nuchter de verkiezingen in gaan. Want het CDA heeft wel een visie van hoe de overheid het beste gerund kan worden, maar het wil ook eerlijk zijn ten opzichte van de kiezer. Want een visie is volgens haar een belofte en dat soort beelden zijn volgens Kuik juist de dood in de pot voor de politiek. Haar volledige blog kunt u lezen via deze link.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 9 maart 2014 | 19:55
 
Politie verrichtte bewust geen aanhoudingen na afloop wedstrijd FC Groningen - Feyenoord
 

De politie heeft zondagmiddag bewust geen aanhoudingen verricht na afloop van de wedstrijd FC Groningen – Feyenoord. Er was zeker aanleiding voor aanhoudingen, maar de politie wilde de zaak niet verder laten escaleren, zo maakte de Regiopolitie zondagavond bekend.


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 8 maart 2014 | 10:30
 
Gemeente presenteert plannen voor hotel bij Transferium Hoogkerk
 

De gemeenten Groningen en Tynaarlo en Van der Valk Hotel Drachten presenteren maandag hun plannen voor de bouw van een nieuw hotel bij het Transferium in Hoogkerk. De partijen ondertekenen om 11 uur een intentieovereenkomst voor de verkoop van een perceel grond voor de bouw van het hotel.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Northern Times en RUG lanceren Econ 050: Engelstalige podcast over noordelijke economie
 

The Northern Times en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit lanceren vrijdagmiddag onder de titel ‘Econ 050’ een Engelstalige podcast. In elke aflevering staat een voor de noordelijke economie belangrijk onderwerp centraal Northern Times-journaliste Traci White gaat daarover in gesprek met een expert van de FEB.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Thuis Nieuwbouwmakelaars maakt woondromen werkelijkheid op Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs!
 

Droom jij van meer ruimte, wonen aan het water, juiste het stadse wonen of van heel veel groen? Kom een stap dichterbij jouw droom tijdens deze Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs op 16, 17, 18 november aanstaande in MartiniPlaza. Thuis Nieuwbouwmakelaars vertelt je graag persoonlijk alles over de lopende én toekomstige nieuwbouwplannen. Maak jouw woondroom werkelijkheid! 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool