Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 25 februari 2014 | 10:55
 
Meer huizen verkocht in Groningen
 

Het lijkt de goede kant op te gaan met de woningmarkt in Groningen. In de eerste maand van dit jaar werden bijna 40 procent meer woningen verkocht dan in januari 2013. De gemiddelde koopsom daalde wel: met 4.1 procent tot € 154.000.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 25 februari 2014 | 10:44
 
‘Eigenaar Groningse sportschool zette overval in scene’
 

De politie heeft dinsdagmorgen de 40-jarige eigenaar van een sportschool in Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij in mei vorig jaar een overval in scene heeft gezet. Daarbij zou hij zichzelf met een pistool hebben verwond en brand in zijn sportschool hebben gesticht.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 25 februari 2014 | 8:42
 
Onverwacht moment bij aankomst Olympiërs op Groningen Airport Eelde
 

Onder grote publieke belangstelling arriveerde de Olympische ploeg op vliegveld Groningen Airport Eelde. Honderden enthousiaste sportliefhebbers hadden zich verzameld in het restaurant van de luchthaven. Om kwart over vijf landde het vliegtuig met twee uur vertraging.

 

De sporters werden verwelkomd met een ereboog van spuitwater door de brandweer van de luchthaven. Ireen Wüst zwaaide enthousiast met de Hollandse driekleur vanuit het raam in de cockpit. Tientallen fotografen en cameramannen volgden de sporters terwijl ze het vliegtuig verlieten. Eenmaal op Hollandse bodem toonden de sporters trots de fel begeerde medailles aan de pers. Toen vlug de bus in op weg naar de huldiging in Assen. De foto's zijn van Koos Boertjens.

Meer foto's staan op www.boertjens.nl.

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
UMCG start met looptraining in exoskelet voor hersenletsel- en dwarslaesiepatiënten
 

Het UMCG Centrum voor Revalidatie gaat als eerste instelling in Nederland structureel een exoskelet inzetten in de looptraining van patiënten met een gedeeltelijke verlamming als gevolg van hersenletsel of een dwarslaesie.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Slimme vraag: waarom duren de aanvullende bodemonderzoeken bij de Helperzoomtunnel zo lang?
 

De aanvullende bodemonderzoeken voor de Helperzoomtunnel zijn bijna afgerond. Het inschuiven van deze tunnel onder het spoor moest in het Hemelvaartweekend te elfder ure worden afgeblazen omdat de bodem zich anders gedroeg dan verwacht. Waarom heeft het bodemonderzoek zo lang geduurd? Op de website van Aanpak Ring Zuid wordt een antwoord gegeven op die vraag. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen City Club: kijkje in keuken Jumbo Foodmarkt tijdens Ledenvergadering
 

Dinsdag 20 november kunnen de leden van de Groningen City Club een kijkje nemen in de keuken van de nieuwe Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard. Dat gebeurt voorafgaande aan de Algemene Ledenvergadering van deze ondernemersvereniging, die daarmee haar leden een bijzondere kans biedt om een kijkje te nemen achter de schermen in deze nieuwe formule.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar maakt de honderd vol in Weert; 105-60
 

In de laatste wedstrijd voor het beslissende Europese duel tegen Spirou Basket is Donar niet in de problemen gekomen. Sterker nog in Weert werd de Basketbal Academie Limburg (BAL) eenvoudig met 105-60 verslagen. Leuke bijkomstigheid was derhalve dat de honderdpunten grens gepasseerd werd. Het was voor het eerst dit seizoen dat deze toch altijd magische grens doorbroken werd. Donar staat tweede in de Dutch Basketball League met 14 punten uit 8 duels. 


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Nederlandse vakantiegangers gaan het minst naar provincie Groningen
 

De provincie Groningen is de minst populaire provincie onder Nederlandse vakantiegangers. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool