Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Economie maandag 17 februari 2014 | 9:26
 
Steeds meer werknemers Hanzehogeschool Groningen stappen op e-bike
 

Ruim drie jaar geleden is de Hanzehogeschool gaan samenwerken met Ga Slimmer reizen en Slimmer werken. Deze organisatie heeft onder andere als doelstelling om 5% van de auto’s uit de spits te halen in de regio Groningen-Assen. Medewerkers van de Hanzehogeschool kunnen maximaal 250 euro vergoed krijgen voor een elektrische fiets of elektrische scooter. Hier is door de medewerkers al goed gebruik van gemaakt.

 

Zes jaar geleden is de Hanzehogeschool al begonnen met een plan om werknemers te stimuleren duurzamer te reizen. Dit plan bestond uit twee onderdelen. Ten eerste parkeren de werknemers nu gereguleerd: alleen werknemers die van buiten de stad komen krijgen een parkeerkaart. Daarnaast kunnen werknemers van de Hanzehogeschool 350 euro van de aanschafprijs van een nieuwe fiets vergoed krijgen, daarboven op geldt ook nog een belastingvoordeel.  De werknemers konden het afgelopen jaar dus met een vergoeding van de Hanzehogeschool én Ga Slimmer reizen en Slimmer werken in totaal 600 euro vergoed krijgen bij het aanschaffen van een e-bike.

 

‘’De medewerkers zijn ontzettend enthousiast,’’ vertelt Els Bijlholt, adviseur bij het Facilitair Bedrijf van de Hanzehogeschool. ‘’Ze zijn ook erg blij dat wij de e-bikes faciliteren door middel van oplaadpunten in de overdekte fietsenstallingen. We hebben nu 20 oplaadpunten en daar komen het komende jaar nog 30 oplaadpunten bij. Mensen van buiten de stad komen nu met de fiets in plaats van met de auto. Ze rijden de files op hun gemak voorbij en zijn zelfs sneller op het werk.’’

 

Bijlholt heeft zelf ook een e-bike en wil niet meer zonder. ‘’Ik vind het fantastisch! Vooral met tegenwind, dan zet ik de ondersteuning een tandje hoger en merk ik er niks van. Tot nog toe hadden elektrische fietsen een heel suf imago, je moest wel minstens 65-plus zijn om je daar aan te wagen. Dat is nu helemaal niet meer zo. Aan mijn fiets is ook niet te zien dat hij elektrisch is, de accu zit verstopt in de kettingkast. E-bikes hebben de toekomst, er rijden inmiddels 1 miljoen Nederlanders op een e-bike!’’

 

www.gaslimmerreizen.nl

 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 17 februari 2014 | 8:37
 
Student (20) omgekomen na val uit raam in Ambonstraat Groningen
 

Een val uit een raam is een 20-jarige jongeman uit Groningen afgelopen nacht noodlottig geworden. De man werd om 8.00 ’s ochtends aangetroffen op een binnenplaats achter een rij woningen aan de Ambonstraat. Hij is ongeveer tien meter naar beneden gevallen uit een kamerraam op de tweede verdieping van een woning aan de Ambonstraat. De politie heeft geen aanwijzingen gevonden die duiden op een misdrijf en houdt het op een noodlottig ongeval.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen Airport Eelde: belangstelling voor 'hubs' München en Kopenhagen valt tegen
 

De provincie Groningen wil mogelijk afzien van een miljoenen-investering in Groningen Airport Eelde wanneer lijnverbindingen met belangrijke overstapplaatsen Kopenhagen en München vervallen. Dagelijkse verbindingen naar de twee overstapplaatsen (“hubs”) worden momenteel onderhouden door vliegbedrijf Nordica, maar deze maatschappij uit Estland is teleurgesteld in de belangstelling voor vluchten vanaf Eelde.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool