Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Economie maandag 17 februari 2014 | 9:26
 
Steeds meer werknemers Hanzehogeschool Groningen stappen op e-bike
 

Ruim drie jaar geleden is de Hanzehogeschool gaan samenwerken met Ga Slimmer reizen en Slimmer werken. Deze organisatie heeft onder andere als doelstelling om 5% van de auto’s uit de spits te halen in de regio Groningen-Assen. Medewerkers van de Hanzehogeschool kunnen maximaal 250 euro vergoed krijgen voor een elektrische fiets of elektrische scooter. Hier is door de medewerkers al goed gebruik van gemaakt.

 

Zes jaar geleden is de Hanzehogeschool al begonnen met een plan om werknemers te stimuleren duurzamer te reizen. Dit plan bestond uit twee onderdelen. Ten eerste parkeren de werknemers nu gereguleerd: alleen werknemers die van buiten de stad komen krijgen een parkeerkaart. Daarnaast kunnen werknemers van de Hanzehogeschool 350 euro van de aanschafprijs van een nieuwe fiets vergoed krijgen, daarboven op geldt ook nog een belastingvoordeel.  De werknemers konden het afgelopen jaar dus met een vergoeding van de Hanzehogeschool én Ga Slimmer reizen en Slimmer werken in totaal 600 euro vergoed krijgen bij het aanschaffen van een e-bike.

 

‘’De medewerkers zijn ontzettend enthousiast,’’ vertelt Els Bijlholt, adviseur bij het Facilitair Bedrijf van de Hanzehogeschool. ‘’Ze zijn ook erg blij dat wij de e-bikes faciliteren door middel van oplaadpunten in de overdekte fietsenstallingen. We hebben nu 20 oplaadpunten en daar komen het komende jaar nog 30 oplaadpunten bij. Mensen van buiten de stad komen nu met de fiets in plaats van met de auto. Ze rijden de files op hun gemak voorbij en zijn zelfs sneller op het werk.’’

 

Bijlholt heeft zelf ook een e-bike en wil niet meer zonder. ‘’Ik vind het fantastisch! Vooral met tegenwind, dan zet ik de ondersteuning een tandje hoger en merk ik er niks van. Tot nog toe hadden elektrische fietsen een heel suf imago, je moest wel minstens 65-plus zijn om je daar aan te wagen. Dat is nu helemaal niet meer zo. Aan mijn fiets is ook niet te zien dat hij elektrisch is, de accu zit verstopt in de kettingkast. E-bikes hebben de toekomst, er rijden inmiddels 1 miljoen Nederlanders op een e-bike!’’

 

www.gaslimmerreizen.nl

 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 17 februari 2014 | 8:37
 
Student (20) omgekomen na val uit raam in Ambonstraat Groningen
 

Een val uit een raam is een 20-jarige jongeman uit Groningen afgelopen nacht noodlottig geworden. De man werd om 8.00 ’s ochtends aangetroffen op een binnenplaats achter een rij woningen aan de Ambonstraat. Hij is ongeveer tien meter naar beneden gevallen uit een kamerraam op de tweede verdieping van een woning aan de Ambonstraat. De politie heeft geen aanwijzingen gevonden die duiden op een misdrijf en houdt het op een noodlottig ongeval.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
VBNO na 40 jaar gezaghebbende spreekbuis voor ondernemers in noord-oostelijke deel Groningen
 

Bedrijvenvereniging VBNO heeft gisteren een snelheidsrecord vergaderen gevestigd. Tijdens een druk bezochte algemene ledenvergadering werd de agenda in enkele minuten tijd afgehandeld...


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool