Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Economie maandag 17 februari 2014 | 9:26
 
Steeds meer werknemers Hanzehogeschool Groningen stappen op e-bike
 

Ruim drie jaar geleden is de Hanzehogeschool gaan samenwerken met Ga Slimmer reizen en Slimmer werken. Deze organisatie heeft onder andere als doelstelling om 5% van de auto’s uit de spits te halen in de regio Groningen-Assen. Medewerkers van de Hanzehogeschool kunnen maximaal 250 euro vergoed krijgen voor een elektrische fiets of elektrische scooter. Hier is door de medewerkers al goed gebruik van gemaakt.

 

Zes jaar geleden is de Hanzehogeschool al begonnen met een plan om werknemers te stimuleren duurzamer te reizen. Dit plan bestond uit twee onderdelen. Ten eerste parkeren de werknemers nu gereguleerd: alleen werknemers die van buiten de stad komen krijgen een parkeerkaart. Daarnaast kunnen werknemers van de Hanzehogeschool 350 euro van de aanschafprijs van een nieuwe fiets vergoed krijgen, daarboven op geldt ook nog een belastingvoordeel.  De werknemers konden het afgelopen jaar dus met een vergoeding van de Hanzehogeschool én Ga Slimmer reizen en Slimmer werken in totaal 600 euro vergoed krijgen bij het aanschaffen van een e-bike.

 

‘’De medewerkers zijn ontzettend enthousiast,’’ vertelt Els Bijlholt, adviseur bij het Facilitair Bedrijf van de Hanzehogeschool. ‘’Ze zijn ook erg blij dat wij de e-bikes faciliteren door middel van oplaadpunten in de overdekte fietsenstallingen. We hebben nu 20 oplaadpunten en daar komen het komende jaar nog 30 oplaadpunten bij. Mensen van buiten de stad komen nu met de fiets in plaats van met de auto. Ze rijden de files op hun gemak voorbij en zijn zelfs sneller op het werk.’’

 

Bijlholt heeft zelf ook een e-bike en wil niet meer zonder. ‘’Ik vind het fantastisch! Vooral met tegenwind, dan zet ik de ondersteuning een tandje hoger en merk ik er niks van. Tot nog toe hadden elektrische fietsen een heel suf imago, je moest wel minstens 65-plus zijn om je daar aan te wagen. Dat is nu helemaal niet meer zo. Aan mijn fiets is ook niet te zien dat hij elektrisch is, de accu zit verstopt in de kettingkast. E-bikes hebben de toekomst, er rijden inmiddels 1 miljoen Nederlanders op een e-bike!’’

 

www.gaslimmerreizen.nl

 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 17 februari 2014 | 8:37
 
Student (20) omgekomen na val uit raam in Ambonstraat Groningen
 

Een val uit een raam is een 20-jarige jongeman uit Groningen afgelopen nacht noodlottig geworden. De man werd om 8.00 ’s ochtends aangetroffen op een binnenplaats achter een rij woningen aan de Ambonstraat. Hij is ongeveer tien meter naar beneden gevallen uit een kamerraam op de tweede verdieping van een woning aan de Ambonstraat. De politie heeft geen aanwijzingen gevonden die duiden op een misdrijf en houdt het op een noodlottig ongeval.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Nieuwe, schone boot voor Rondvaartbedrijf Kool
 

Rondvaartbedrijf Kool uit de stad Groningen gaat een nieuwe, open rondvaartboot bouwen. De nieuwe boot stoot 25 procent minder CO2 uit en kan zonder problemen onder alle bruggen door.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Deel Herewegviaduct is niet meer…; Komend weekend laatste loodjes
 

Het is snel gegaan met de werkzaamheden aan het viaduct over de Hereweg in Groningen. De afgelopen twee weekenden heeft Combinatie Herepoort grote stappen gezet in de sloop van het zuidelijke deel van het viaduct over de Hereweg. Komend weekend worden de laatste werkzaamheden rond de sloop van het viaduct uitgevoerd. (Foto boven: Raymond Bos).


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Diversiteitsprijs 2019: 2500 euro voor Gronings bedrijf dat zich inzet voor diversiteit op de werkvloer
 

Kent u een bedrijf dat zich er voor inzet dat er sprake is van diversiteit op de werkvloer? Of heeft u zelf zo’n bedrijf? Tip dan de jury, of geef u op voor de Diversiteitsprijs 2019.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Henk Grol knokt zich naar brons op EK
 

Judoka Henk Grol heeft tijdens de Europese kampioenschappen in Minsk brons veroverd in de klasse boven de 100 kilogram. Het gebeurde wel weer op een manier die we kennen van Grol. Hij raakte in de strijd om het brons geblesseerd. Een bilspier zorgde voor ongemak, waardoor de Veendammer in de laatste 40 seconden hinkend het duel over de streep moest trekken.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde in Groninger Museum
 

In het Groninger Museum is sinds afgelopen weekend de expositie Daan Roosegaarde – Presence’ te zien, het eerste grote museale soloproject van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Tropische hitte? Studentes in Groningen zitten er niet mee
 

Gewoon genieten in een soort badkuip. Zo brachten deze studenten aan de Reitemakersrijge deze tropische dag op 25 juni 2019 door. Maar ook elders in de stad Groningen maakten mensen er het beste van.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool