Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 14 februari 2014 | 9:47
 
GasTerra ziet omzet stijgen
 

De omzet van gashandelsbedrijf GasTerra is in 2013 gestegen. Het totale verkoopvolume was met 89,3 miljard kubieke meter hoog, vooral door de lange koude winter. Met een omzet van 24,3 miljard euro boekte GasTerra een record. In 2012 had het bedrijf nog een verkoopvolume van 83,4 miljard kuub en een omzet van 23,4 miljard euro. Volgens CEO Gertjan Lankhorst heeft het handelshuis alle financiële en operationele doelen gehaald. Dat zei hij bij de presentatie van de jaarcijfers.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 14 februari 2014 | 9:29
 
FNV Bondgenoten stapt naar de rechter “om truc garnalenbedrijf Heiploeg in Zoutkamp aan te pakken”
 

FNV Bondgenoten vindt dat het persobeel het kind van de rekening is bij het zoveelste faillissement van Heiploeg. De vakbond vindt het nu welletjes en stapt naar de rechter.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 14 februari 2014 | 15:24
 
Iedere werkdag een degelijke Lunch uit Groningen. met uitsluitend "gezonde kost"!
 

Een gezonde Lunch met verse broodjes, en vers nieuws. Voor dat laatste zorgt de Luncheditie.

 

Zelfs in deze tijd van Twitter en Facebook groeit de Luncheditie gestaag door. “Het lijkt wel alsof iedereen die ik ken de Luncheditie leest!”, horen we vaak.

 

Daar is de redactie van de GIC - de laatste kleine, maar zelfstandige "kranten-" uitgever in de stad Groningen - best  trots op !

 

Wie zich nog wil aanmelden of geïnteresseerden kent: aanmelden voor de luncheditie kan in het vakje op de GIC-website rechtsboven:  www.gic.nl .

 

Bent u tevreden met de Luncheditie,  forward uw vrienden dan dit bericht, like het, of retweet het, svp. Misschien een kleine moeite voor u, maar ons maakt u er erg blij mee !


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 14 februari 2014 | 9:25
 
Groningers in Opstand: “Wij gaan geschiedenis schrijven!”
 

Groningers in Opstand, een organisatie die in korte tijd 25.000 likes vergaarde via Facebook, kondigt een nieuw initiatief  aan.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 13 februari 2014 | 17:48
 
Driehonderd schademeldingen voor NAM
 

De NAM in Assen heeft sinds de aardbeving donderdagochtend bij Leermens zo’n driehonderd meldingen binnengekregen van mensen die schade hebben aan hun woning. De meeste mensen maken melding van scheuren in muren en kapotte tegels, aldus de NAM.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkfestival groot succes
 

Het Werkfestival, eind oktober op het Suikerunieterrein in Groningen, was een groot succes. Het festival heeft sowieso 95 mensen aan een baan geholpen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Combinatie Herepoort test sterkte van funderingspalen voor verdiepte ligging
 

Combinatie Herepoort is bij de H.L. Wichersstraat en de Kempkensberg bezig met het plaatsen van twaalf proefpalen als voorbereiding op de bouw van de verdiepte ligging. Daarbij wordt gemeten hoeveel opwaartse druk de palen aankunnen. De uitkomsten worden gebruikt bij het maken van het uitvoeringsplan. Het onderzoek duurt tot 23 november.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Bedrijfsleven: ‘Groningen moet koers van afgelopen jaren voort zetten’
 

‘Het gaat ontzettend goed met Nederland, en ook met de stad Groningen. Mede dankzij het gevoerde beleid gaat het nu economisch voorspoedig in Groningen. Laten we daarom doorgaan op deze weg, en een aantal mooie ontwikkelingen nog verder uitbouwen’. Daarvoor pleit het gezamenlijke Groningse bedrijfsleven.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar zet belangrijke stap; 89-83 winst op Karisyaka
 

De basketballers van Donar zijn nog één zege verwijderd van de tweede ronde in de strijd om de FIBA Europe Cup. Donar speelde woensdagavond in MartiniPlaza een uitstekende wedstrijd en versloeg in de slotfase het Turkse Pinar Karisyaka uiteindelijk met 89-83. De thuisploeg keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar besliste de wedstrijd ruim veertig seconden voor tijd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool