Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 10 februari 2014 | 10:45
 
‘Chaos en complete paniek in Veendam’ , zegt voorzitter Peter Feiken
 

Het vuurwerkincident in een sportkantine in Veendam, waar zondagavond een 26-jarige man bij om het leven kwam, zorgde voor ,,chaos en complete paniek”. Dat zegt Peter Feiken, voorzitter van amateurvoetbalclub Veendam 1894, maandag.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 10 februari 2014 | 9:25
 
Slaapkamerbrand in Groninger binnenstad zorgt voor forse rookontwikkeling
 

Aan de Kleine Haddingestraat in de binnenstad van Groningen is vanmorgen een slaapkamer van een appartement op de eerste verdieping in brand gevolgen.


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 8 februari 2014 | 13:48
 
Chris Garrit herkozen als nachtburgemeester
 

Chris Garrit is vrijdagavond in Huize Maas herkozen als nachtburgemeester van Groningen. De stadjer kreeg na een fel debat meer dan de helft van de stemmen en krijgt een nieuwe periode van twee jaar. “Geweldig om het vertrouwen te krijgen van meer dan de helft van de stemmers om de Groninger nacht komende periode te dienen”, zei Garrit in een reactie op Twitter.


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 8 februari 2014 | 13:39
 
Drie nieuwe partijen bij gemeenteraadsverkiezingen
 

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart doen drie nieuwe partijen een gooi naar een zetel in de raad. Lijst Bervoets, de Piratenpartij en de Libertarische Partij hebben zich voor de gemeenteraadsverkiezingen ingeschreven. Het centraal stembureau besliste vrijdag over de geldigheid van de kandidatenlijsten.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 7 februari 2014 | 12:41
 
Directeur Zeehondencrèche wil nieuwe RvT en krijgt hulp van ‘zwaargewichten’
 

Drie ‘zwaargewichten’ gaan samen met de directie de Zeehondencrèche behoeden voor de ondergang. Henk Bleker, Ab Osterhaus en Ferry van der Kwaak gaan samen met directeur Niek Kuizenga aan de slag met het maken van een crisisplan. Kuizenga wil ook dat zij een nieuwe Raad van Toezicht (RvT) gaan vormen. Dat schrijft hij in een brief aan de huidige RvT van de zeehondenopvang. De directeur benadrukt dat de leden van de RvT moeten opstappen omdat ze het voortbestaan van de crèche “ernstig in gevaar brengen” en omdat het geëiste terugdraaien van het ingezette beleid aantoonbaar niet in het belang is van de zeehonden.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Open Dag Hanzehogeschool Groningen op zaterdag 2 maart
 

Op zaterdag 2 maart houdt de Hanzehogeschool Groningen weer een Open Dag voor geïnteresseerde studiekiezers en hun ouders. Tussen 10.00 en 16.00 uur wordt op alle locaties informatie gedeeld over de ruim zeventig bachelor-, master-, MBA- en deeltijdopleidingen. Studenten en docenten vertellen over de inhoud van studie, toelatingseisen, studiebelasting en carrièremogelijkheden. Ook zijn er informatiemarkten, voorlichtingsrondes, colleges en rondleidingen. 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Eerste meters spoor bij De Vork liggen op hun plek
 

De eerste meters spoor op ‘De Vork’ zijn een feit. Afgelopen dagen legde aannemer Strukton Rail sporen en wissels op het toekomstige opstelterrein bij Haren. Wat is er allemaal gebeurd? ProRail maakte een samenvatting van de werkzaamheden. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Nationaal Coördinator gaat weer huizen in aardbevingsgebied opkopen
 

De Nationaal Coördinator Groningen gaat in het voorjaar weer huizen opkopen in het aardbevingsgebied. Woningeigenaren kunnen zich vanaf 25 februari aanmelden voor het zogeheten Koopinstrument. Die regeling is speciaal bedoeld voor woningeigenaren met bijzondere omstandigheden.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Volleybalclub Lycurgus in zwaar weer
 

De regerend landskampioen bij het volleybal Abiant Lycurgus heeft financiële en bestuurlijke zorgen. Dat is gebleken uit onderzoek van RTV Noord en de club maakt er zelf ook melding van op haar website. Er is onder andere een dreigend liquiditeitstekort waardoor mogelijk het betalen van de vergoedingen aan de spelers voor de rest van het seizoen een probleem wordt. Slechte tijding voor de club zo vlak voor de start van de kampioenspoule.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Het Groninger Landschap maakt leerlingen enthousiast voor natuur
 

Leerlingen van groep 7 van de elf basisscholen uit de voormalige gemeente Eemsmond gaan de komende maand naar het bezoekerscentrum Waddenkust van Het Groninger Landschap in Pieterburen. Daar worden de leerlingen meegenomen in de fascinerende wereld van vogels of zoogdieren. Het Groninger Landschap wil met deze lessen leerlingen enthousiast maken voor natuur en landschap in hun omgeving.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Marketing Groningen en Noorderland presenteren bijzondere Groningen Special
 

Vandaag wordt de Groningen Special van het lifestylemagazine Noorderland bezorgd bij de abonnees. De speciale uitgave is een samenwerking tussen Noorderland en Marketing Groningen. Het blad heeft een totale oplage van 35.000 en ligt vanaf komende dinsdag tot halverwege mei in de winkels. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool