Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 10 februari 2014 | 10:45
 
‘Chaos en complete paniek in Veendam’ , zegt voorzitter Peter Feiken
 

Het vuurwerkincident in een sportkantine in Veendam, waar zondagavond een 26-jarige man bij om het leven kwam, zorgde voor ,,chaos en complete paniek”. Dat zegt Peter Feiken, voorzitter van amateurvoetbalclub Veendam 1894, maandag.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 10 februari 2014 | 9:25
 
Slaapkamerbrand in Groninger binnenstad zorgt voor forse rookontwikkeling
 

Aan de Kleine Haddingestraat in de binnenstad van Groningen is vanmorgen een slaapkamer van een appartement op de eerste verdieping in brand gevolgen.


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 8 februari 2014 | 13:48
 
Chris Garrit herkozen als nachtburgemeester
 

Chris Garrit is vrijdagavond in Huize Maas herkozen als nachtburgemeester van Groningen. De stadjer kreeg na een fel debat meer dan de helft van de stemmen en krijgt een nieuwe periode van twee jaar. “Geweldig om het vertrouwen te krijgen van meer dan de helft van de stemmers om de Groninger nacht komende periode te dienen”, zei Garrit in een reactie op Twitter.


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 8 februari 2014 | 13:39
 
Drie nieuwe partijen bij gemeenteraadsverkiezingen
 

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart doen drie nieuwe partijen een gooi naar een zetel in de raad. Lijst Bervoets, de Piratenpartij en de Libertarische Partij hebben zich voor de gemeenteraadsverkiezingen ingeschreven. Het centraal stembureau besliste vrijdag over de geldigheid van de kandidatenlijsten.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 7 februari 2014 | 12:41
 
Directeur Zeehondencrèche wil nieuwe RvT en krijgt hulp van ‘zwaargewichten’
 

Drie ‘zwaargewichten’ gaan samen met de directie de Zeehondencrèche behoeden voor de ondergang. Henk Bleker, Ab Osterhaus en Ferry van der Kwaak gaan samen met directeur Niek Kuizenga aan de slag met het maken van een crisisplan. Kuizenga wil ook dat zij een nieuwe Raad van Toezicht (RvT) gaan vormen. Dat schrijft hij in een brief aan de huidige RvT van de zeehondenopvang. De directeur benadrukt dat de leden van de RvT moeten opstappen omdat ze het voortbestaan van de crèche “ernstig in gevaar brengen” en omdat het geëiste terugdraaien van het ingezette beleid aantoonbaar niet in het belang is van de zeehonden.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Digital Office Groningen gaat nieuwe fase in
 

Het Digital Office Groningen (DOG), dat twee jaar geleden werd opgericht om digitale initiatieven in Groningen samen te brengen en nieuwe initiatieven te stimuleren, gaat een nieuwe fase in. Verschillende partijen, waaronder overheid, onderwijs en ondernemers, hebben het stokje overgenomen van ‘DOG-Godfather’ Nick Stevens. Vanaf begin september houden ze elke woensdagochtend een open inloop. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. Lees hier het hele artikel.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende zondag bussen in plaats van treinen tussen Groningen-Leeuwarden
 
Komende zondag, 21 juli, rijden er geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in als vervangend vervoer.
» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Laatste voorbereidingen bij Helperzoomtunnel: nog twee weken tot inschuiven
 

Werklieden zijn vanaf komende maandag twee weken lang dag en nacht in touw om het inschuiven van de Helperzoomtunnel voor te bereiden. Een werkschema van 24 uur per dag is nodig om dat inschuiven nu wel goed te laten verlopen. Dat meldt Aanpak Ring Zuid. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Jorinde van Klinken laat het afweten bij junioren EK
 

Op haar eerste onderdeel tijdens het EK atletiek onder 20 jaar heeft Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek het pijnlijk af laten weten. De favoriete kwam op het discuswerpen totaal niet uit de verf. In het Zweedse Boras droop ze na drie pogingen af met een vijftiende plaats in de kwalificatie. De beste twaalf plaatsten zich voor de finale.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Veearts Maaike mét veearts Maaike in Groninger Forum
 

Vanaf volgende week donderdag, 25 juli, is de documentaire Veearts Maaike te zien bij het Groninger Forum. De nieuwe film van het prijswinnende duo Musch & Tinbergen toont op indringende wijze hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn. De uit Loppersum afkomstige Maaike van den Berg - veearts Maaike - is vrijdag 26 juli zelf aanwezig bij de vertoning in het Forum en beantwoordt na afloop vragen uit het publiek.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Komend weekend startsein Zomerstad: zomerprogramma speciaal voor kinderen
 

Deze zomer, tot en met 4 augustus, barst het in de binnenstad van Groningen van de leuke kinderactiviteiten tijdens Zomerstad. Wethouder Chakor geef aankomende zondag om 12.00 uur op de Vismarkt het startsein voor dit zomerse familie-event.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool