Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 10 februari 2014 | 10:45
 
‘Chaos en complete paniek in Veendam’ , zegt voorzitter Peter Feiken
 

Het vuurwerkincident in een sportkantine in Veendam, waar zondagavond een 26-jarige man bij om het leven kwam, zorgde voor ,,chaos en complete paniek”. Dat zegt Peter Feiken, voorzitter van amateurvoetbalclub Veendam 1894, maandag.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 10 februari 2014 | 9:25
 
Slaapkamerbrand in Groninger binnenstad zorgt voor forse rookontwikkeling
 

Aan de Kleine Haddingestraat in de binnenstad van Groningen is vanmorgen een slaapkamer van een appartement op de eerste verdieping in brand gevolgen.


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 8 februari 2014 | 13:48
 
Chris Garrit herkozen als nachtburgemeester
 

Chris Garrit is vrijdagavond in Huize Maas herkozen als nachtburgemeester van Groningen. De stadjer kreeg na een fel debat meer dan de helft van de stemmen en krijgt een nieuwe periode van twee jaar. “Geweldig om het vertrouwen te krijgen van meer dan de helft van de stemmers om de Groninger nacht komende periode te dienen”, zei Garrit in een reactie op Twitter.


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 8 februari 2014 | 13:39
 
Drie nieuwe partijen bij gemeenteraadsverkiezingen
 

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart doen drie nieuwe partijen een gooi naar een zetel in de raad. Lijst Bervoets, de Piratenpartij en de Libertarische Partij hebben zich voor de gemeenteraadsverkiezingen ingeschreven. Het centraal stembureau besliste vrijdag over de geldigheid van de kandidatenlijsten.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 7 februari 2014 | 12:41
 
Directeur Zeehondencrèche wil nieuwe RvT en krijgt hulp van ‘zwaargewichten’
 

Drie ‘zwaargewichten’ gaan samen met de directie de Zeehondencrèche behoeden voor de ondergang. Henk Bleker, Ab Osterhaus en Ferry van der Kwaak gaan samen met directeur Niek Kuizenga aan de slag met het maken van een crisisplan. Kuizenga wil ook dat zij een nieuwe Raad van Toezicht (RvT) gaan vormen. Dat schrijft hij in een brief aan de huidige RvT van de zeehondenopvang. De directeur benadrukt dat de leden van de RvT moeten opstappen omdat ze het voortbestaan van de crèche “ernstig in gevaar brengen” en omdat het geëiste terugdraaien van het ingezette beleid aantoonbaar niet in het belang is van de zeehonden.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkfestival groot succes
 

Het Werkfestival, eind oktober op het Suikerunieterrein in Groningen, was een groot succes. Het festival heeft sowieso 95 mensen aan een baan geholpen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Combinatie Herepoort test sterkte van funderingspalen voor verdiepte ligging
 

Combinatie Herepoort is bij de H.L. Wichersstraat en de Kempkensberg bezig met het plaatsen van twaalf proefpalen als voorbereiding op de bouw van de verdiepte ligging. Daarbij wordt gemeten hoeveel opwaartse druk de palen aankunnen. De uitkomsten worden gebruikt bij het maken van het uitvoeringsplan. Het onderzoek duurt tot 23 november.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Meer ruimte voor uitstallingen en reclame in winkelstraten Groningen
 

Meer mogelijkheden voor reclame en uitstallingen in de Groningse binnenstraten. Maar wel op zo’n manier dat de veiligheid en leefbaarheid niet worden aangetast. Daarover zijn ondernemers en gemeentebestuur het eens geworden. Er komt een proef van een jaar.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar zet belangrijke stap; 89-83 winst op Karisyaka
 

De basketballers van Donar zijn nog één zege verwijderd van de tweede ronde in de strijd om de FIBA Europe Cup. Donar speelde woensdagavond in MartiniPlaza een uitstekende wedstrijd en versloeg in de slotfase het Turkse Pinar Karisyaka uiteindelijk met 89-83. De thuisploeg keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar besliste de wedstrijd ruim veertig seconden voor tijd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool