Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 5 februari 2014 | 10:04
 
Tweede Kamer debatteert over aardbevingsmaatregelen
 

Vandaag wordt in de Tweede Kamer gesproken over de plannen van minister Kamp om de leefbaarheid in het Groningse aardbevingsgebied te verbeteren. Kamp presenteerde twee weken geleden een pakket maatregelen voor het gebied, met daarin onder andere het terugschroeven van de gaswinning bij Loppersum. Ook kwam hij met plannen voor de compensatie van aardbevingsschade en verbetering van de leefbaarheid. Hier moet tot 2018 volgens Kamp 1,2 miljard euro in worden geïnvesteerd. Een meerderheid in de Kamer heeft al aangegeven dat ze de plannen nog niet voldoende vinden.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 5 februari 2014 | 10:03
 
Commentaar: RTV Noord, Nu.nl en de hitserigheid rond aardbevingsnieuws
 

Duizenden mensen kregen gisteravond op hun mobiele telefoon de mededeling: ‘Breaking News: aardbeving in Noord-Groningen’. Het betrof een melding van RTV Noord die via sociale media had begrepen dat mensen een knal hadden gehoord of om andere redenen dachten dat er een aardbeving was.


» lees verder
 
 
Economie woensdag 5 februari 2014 | 10:02
 
Werkgroep onderzoekt versterking Groningse chemiesector
 

Een werkgroep onder leiding van Rein Willems, oud-topman van Shell, zal begin maart een plan presenteren om de chemische industrie in Groningen te versterken. Dat heeft minister Kamp van Economische Zaken woensdag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van een aantal Groningse gemeenten en bedrijven, het provinciebestuur en de ministeries van Economische Zaken, Sociale Zaken en Financiën.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Digital Office Groningen gaat nieuwe fase in
 

Het Digital Office Groningen (DOG), dat twee jaar geleden werd opgericht om digitale initiatieven in Groningen samen te brengen en nieuwe initiatieven te stimuleren, gaat een nieuwe fase in. Verschillende partijen, waaronder overheid, onderwijs en ondernemers, hebben het stokje overgenomen van ‘DOG-Godfather’ Nick Stevens. Vanaf begin september houden ze elke woensdagochtend een open inloop. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. Lees hier het hele artikel.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende zondag bussen in plaats van treinen tussen Groningen-Leeuwarden
 
Komende zondag, 21 juli, rijden er geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in als vervangend vervoer.
» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Laatste voorbereidingen bij Helperzoomtunnel: nog twee weken tot inschuiven
 

Werklieden zijn vanaf komende maandag twee weken lang dag en nacht in touw om het inschuiven van de Helperzoomtunnel voor te bereiden. Een werkschema van 24 uur per dag is nodig om dat inschuiven nu wel goed te laten verlopen. Dat meldt Aanpak Ring Zuid. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Jorinde van Klinken laat het afweten bij junioren EK
 

Op haar eerste onderdeel tijdens het EK atletiek onder 20 jaar heeft Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek het pijnlijk af laten weten. De favoriete kwam op het discuswerpen totaal niet uit de verf. In het Zweedse Boras droop ze na drie pogingen af met een vijftiende plaats in de kwalificatie. De beste twaalf plaatsten zich voor de finale.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Veearts Maaike mét veearts Maaike in Groninger Forum
 

Vanaf volgende week donderdag, 25 juli, is de documentaire Veearts Maaike te zien bij het Groninger Forum. De nieuwe film van het prijswinnende duo Musch & Tinbergen toont op indringende wijze hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn. De uit Loppersum afkomstige Maaike van den Berg - veearts Maaike - is vrijdag 26 juli zelf aanwezig bij de vertoning in het Forum en beantwoordt na afloop vragen uit het publiek.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Komend weekend startsein Zomerstad: zomerprogramma speciaal voor kinderen
 

Deze zomer, tot en met 4 augustus, barst het in de binnenstad van Groningen van de leuke kinderactiviteiten tijdens Zomerstad. Wethouder Chakor geef aankomende zondag om 12.00 uur op de Vismarkt het startsein voor dit zomerse familie-event.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool