Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 5 februari 2014 | 10:04
 
Tweede Kamer debatteert over aardbevingsmaatregelen
 

Vandaag wordt in de Tweede Kamer gesproken over de plannen van minister Kamp om de leefbaarheid in het Groningse aardbevingsgebied te verbeteren. Kamp presenteerde twee weken geleden een pakket maatregelen voor het gebied, met daarin onder andere het terugschroeven van de gaswinning bij Loppersum. Ook kwam hij met plannen voor de compensatie van aardbevingsschade en verbetering van de leefbaarheid. Hier moet tot 2018 volgens Kamp 1,2 miljard euro in worden geïnvesteerd. Een meerderheid in de Kamer heeft al aangegeven dat ze de plannen nog niet voldoende vinden.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 5 februari 2014 | 10:03
 
Commentaar: RTV Noord, Nu.nl en de hitserigheid rond aardbevingsnieuws
 

Duizenden mensen kregen gisteravond op hun mobiele telefoon de mededeling: ‘Breaking News: aardbeving in Noord-Groningen’. Het betrof een melding van RTV Noord die via sociale media had begrepen dat mensen een knal hadden gehoord of om andere redenen dachten dat er een aardbeving was.


» lees verder
 
 
Economie woensdag 5 februari 2014 | 10:02
 
Werkgroep onderzoekt versterking Groningse chemiesector
 

Een werkgroep onder leiding van Rein Willems, oud-topman van Shell, zal begin maart een plan presenteren om de chemische industrie in Groningen te versterken. Dat heeft minister Kamp van Economische Zaken woensdag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van een aantal Groningse gemeenten en bedrijven, het provinciebestuur en de ministeries van Economische Zaken, Sociale Zaken en Financiën.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen moet ‘aantrekkelijkste kennisstad van Europa’ worden
 

Groningen moet de ‘meest aantrekkelijke kennisstad van Europa’ worden. Dat is de inzet van een nieuw akkoord dat maandagmiddag in Grand Café Prinsenhof in Groningen werd gesloten.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Brailleweg en Vondellaan komende nacht afgesloten
 

De Brailleweg en de Vondellaan zijn komende nacht, van dinsdag op woensdag, afgesloten voor alle verkeer. Combinatie Herepoort vervangt op meerdere locaties de klinkers in de weg door asfalt.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen City Club: kijkje in keuken Jumbo Foodmarkt tijdens Ledenvergadering
 

Dinsdag 20 november kunnen de leden van de Groningen City Club een kijkje nemen in de keuken van de nieuwe Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Healthy Ageing Tour weer naar gemeente Stadskanaal; start en finish in Musselkanaal
 

Ook in 2019 doet de Healthy Ageing Tour, net als de laatste jaren, de gemeente Stadskanaal aan. Op vrijdag 12 april is een omloop voorzien met start en finish in Musselkanaal. Voor de junior-vrouwen is het de openingsetappe van hun internationale etappekoers, voor de elite-vrouwen is het de derde rit in hun UCI-rittenkoers. Eerder werd al bekend dat de Healthy Ageing Tour ook een etappe met start en finish in Surhuisterveen heeft. De overige drie etappes zullen later bekend gemaakt worden.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Om alvast in de kerststemming te komen: de leukste kerstmarkten
 

Warme chocolademelk, knetterend haardvuur, mooie winkeltjes, live muziek en glühwein: niets is gezelliger dan een bezoek aan een goede kerstmarkt. Het is moeilijk kiezen, want er zijn in komende tijd veel kerstmarkten te vinden in de stad en provincie Groningen. Om de keuze iets gemakkelijker te maken, heeft Marketing Groningen de leukste markten voor je op een rij gezet. Nu al, zodat je alvast in de stemming kunt komen!


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Groninger binnenstad wordt proeftuin voor verkeerssensoren
 

De gemeente Groningen gaat experimenteren met sensortechnologie om oplossingen te vinden voor complexe verkeerssituaties in de binnenstad.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool