Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 29 januari 2014 | 10:20
 
Uniek archeologisch onderzoek in Groningse wierde
 

In de provincie Groningen gaat in februari voor het eerst sinds lange tijd weer archeologisch onderzoek van start in een wierde. Het gaat om onderzoek onder de kerk in Garsthuizen, een dorp in noord-Groningen dat deels is gebouwd op een wierde. Het onderzoek staat onder leiding van provinciaal archeoloog prof. Hennie Groenendijk.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 29 januari 2014 | 9:30
 
Nog veel lichtpunten in economie Eemsdelta, aldus burgemeester Marijke van Beek
 

Voor de economie van de Eemsdelta zijn er nog steeds veel lichtpunten voor de rest van het jaar 2014. Door de - terechte - ongerustheid over de gevolgen van het faillissement van Aldel en door alle publiciteit omtrent de aardbevingen zouden we dat bijna vergeten. Maar dat moeten we vooral niet doen. Er zijn nog steeds ook veel kansen en mogelijkheden voor de economie van de Eemsdelta voor 2014. Dat zegt burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 31 januari 2014 | 9:10
 
Sla de onzin over! De Luncheditie: alleen het nieuws dat telt. Voor steeds meer Groningers.
 

Duizenden Groningers ontvangen dagelijks de Luncheditie. Deze “middagkrant per email” groeit maar door. Het is dan ook een razend handig medium om even snel alleen de allerbelangrijkste nieuwsfeiten uit Groningen te scannen die er toe doen. Niet meer. Maar ook niets minder. Meld u aan of tip uw vrienden:  www.gic.nl/gic/luncheditie (Als u uw email adres heeft ingevuld in het vakje rechtsboven, ontvangt u een mailtje. U hoeft dat alleen maar te bevestigen en klaar is Kees: dan hoort u ook bij de tienduizend vrienden van de GIC!)

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Energietransitie: Groningse MKB kan er nog veel meer van profiteren. Lezing in Hanzehogeschool ( 8 juli)
 

De Hanzehogeschool en de Innovatiespotter organiseren in de ochtend van vrijdag 5 juli een event dat gaat over ‘verbinden in het noorden en de energietransitie’. Sprekers op de bijeenkomst zijn onder andere Nienke Homan (Gedeputeerde Provincie Groningen) en Pier Baarmsa (CEO Noordelijke Dagblad Combinatie). Het thema is: “Verbind wat er al is”.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Waterloolaan krijgt tweerichtingsverkeer; op termijn nieuwe inrichting die past bij sfeer nieuwe Zuiderplantsoen
 

Uiterlijk op 26 augustus 2019 wordt de Waterloolaan (bij de Hereweg) opengesteld voor tweerichtingsverkeer. De Waterloolaan blijft net zo breed als nu, maar krijgt over de hele lengte tweerichtingsverkeer.  Dat meldt de website aanpakringzuid.nl


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Koning Willem-Alexander opent waterstofinstallatie in provincie Groningen
 

Koning Willem-Alexander heeft in de provincie Groningen een ‘groene waterstofinstallatie’’ van Gasunie in Veendam geopend.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar begint aan opbouwen nieuwe selectie
 

Met het aantrekken van Leon Williams is Donar min of meer begonnen aan het opbouwen van de nieuwe selectie, nadat recent bekend werd dat van vrijwel de gehele spelersgroep van het afgelopen seizoen afscheid genomen wordt. Williams is Nederlands international en komt over van Den Helder waar hij sinds januari speelde.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Met Staatsbosbeheer wandelen door de natuur
 

Het is zomer, tijd om naar buiten te gaan! Bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen is deze zomer van alles te doen. Op iedere zondag- en woensdagmiddag in juli en augustus kun je met een gids van Staatsbosbeheer een mooie, afwisselende zomerwandeling maken. Ook kinderen zijn van harte welkom.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Nieuwe, schone boot voor Rondvaartbedrijf Kool
 

Rondvaartbedrijf Kool uit de stad Groningen gaat een nieuwe, open rondvaartboot bouwen. De nieuwe boot stoot 25 procent minder CO2 uit en kan zonder problemen onder alle bruggen door.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool