Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 29 januari 2014 | 10:20
 
Uniek archeologisch onderzoek in Groningse wierde
 

In de provincie Groningen gaat in februari voor het eerst sinds lange tijd weer archeologisch onderzoek van start in een wierde. Het gaat om onderzoek onder de kerk in Garsthuizen, een dorp in noord-Groningen dat deels is gebouwd op een wierde. Het onderzoek staat onder leiding van provinciaal archeoloog prof. Hennie Groenendijk.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 29 januari 2014 | 9:30
 
Nog veel lichtpunten in economie Eemsdelta, aldus burgemeester Marijke van Beek
 

Voor de economie van de Eemsdelta zijn er nog steeds veel lichtpunten voor de rest van het jaar 2014. Door de - terechte - ongerustheid over de gevolgen van het faillissement van Aldel en door alle publiciteit omtrent de aardbevingen zouden we dat bijna vergeten. Maar dat moeten we vooral niet doen. Er zijn nog steeds ook veel kansen en mogelijkheden voor de economie van de Eemsdelta voor 2014. Dat zegt burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 31 januari 2014 | 9:10
 
Sla de onzin over! De Luncheditie: alleen het nieuws dat telt. Voor steeds meer Groningers.
 

Duizenden Groningers ontvangen dagelijks de Luncheditie. Deze “middagkrant per email” groeit maar door. Het is dan ook een razend handig medium om even snel alleen de allerbelangrijkste nieuwsfeiten uit Groningen te scannen die er toe doen. Niet meer. Maar ook niets minder. Meld u aan of tip uw vrienden:  www.gic.nl/gic/luncheditie (Als u uw email adres heeft ingevuld in het vakje rechtsboven, ontvangt u een mailtje. U hoeft dat alleen maar te bevestigen en klaar is Kees: dan hoort u ook bij de tienduizend vrienden van de GIC!)

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Northern Times en RUG lanceren Econ 050: Engelstalige podcast over noordelijke economie
 

The Northern Times en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit lanceren vrijdagmiddag onder de titel ‘Econ 050’ een Engelstalige podcast. In elke aflevering staat een voor de noordelijke economie belangrijk onderwerp centraal Northern Times-journaliste Traci White gaat daarover in gesprek met een expert van de FEB.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Thuis Nieuwbouwmakelaars maakt woondromen werkelijkheid op Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs!
 

Droom jij van meer ruimte, wonen aan het water, juiste het stadse wonen of van heel veel groen? Kom een stap dichterbij jouw droom tijdens deze Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs op 16, 17, 18 november aanstaande in MartiniPlaza. Thuis Nieuwbouwmakelaars vertelt je graag persoonlijk alles over de lopende én toekomstige nieuwbouwplannen. Maak jouw woondroom werkelijkheid! 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool