Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 3 december 2013 | 11:39
 
Groninger Forum: graafwerkzaamheden bijna afgerond, slib uit bouwput
 

De aanleg van een parkeergarage onder het toekomstige Groninger Forum is weer een stapje verder.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 3 december 2013 | 11:33
 
Jongens in De Marne bekeurd na graffiti met hakenkruizen
 

Twee minderjarige jongens uit de gemeente De Marne werden maandag door de politie opgespoord nadat een muziekkoepel in Leens was besmeurd en met hakenkruizen was beklad


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 2 december 2013 | 18:38
 
UMCG verkrijgt vergunning voor protonentherapie
 

De jarenlange inspanningen van het UMCG om protonentherapie in Nederland mogelijk te maken, zijn beloond met het verkrijgen van een vergunning protonentherapie. Dit betekent dat het UMCG voldoet aan alle voorwaarden die door de minister van VWS zijn gesteld voor het uitvoeren van deze nieuwe bestralingsbehandeling.

“Wij zijn enorm verheugd dat we de vergunning hebben gekregen, maar het is pas echt goed nieuws voor patiënten als zorgverzekeraars deze nieuwe behandeling ook bij meerdere vergunninghoudende zorgaanbieders gaan contracteren. Alleen dan hebben patiënten optimaal toegang tot de best mogelijke behandeling. We vertrouwen erop dat zorgverzekeraars dit patiëntenbelang onderkennen”, aldus prof. dr. Hans Langendijk, radiotherapeut in het UMCG.

Hoe verder?

Nu de vergunningverlening heeft plaatsgevonden, is het wachten op het vaststellen van de tarieven voor protonentherapie door de Nederlandse Zorgautoriteit. Op basis hiervan kunnen vervolgens gesprekken plaatsvinden met zorgverzekeraars over de contractering van deze zorg bij de vergunninghoudende centra. Deze drie randvoorwaarden - vergunning, tarief en contract - zijn noodzakelijk voor het verkrijgen van financiering bij banken en investeerders.

Het UMCG verwacht rond de zomer van 2015 te kunnen starten met de bouw, zodat de eerste patiënten in 2017 behandeld kunnen worden. Het aantal te behandelen patiënten in het UMCG zal gefaseerd toenemen tot 600 per jaar.

De minister heeft gekozen voor een beheerste introductie van protonentherapie in Nederland met een maximale behandelcapaciteit van in totaal 2200 patiënten per jaar en maximaal vier vergunningen voor zorgaanbieders.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse wint dríe studiebeurzen voor onderzoek in de VS
 

Het jaar kan niet meer stuk voor Trix Mulder uit Groningen. Ze is afgestudeerd aan de RUG en nu bezig met promotieonderzoek. Voor dat onderzoek viel ze maar liefst driemaal in de prijzen, zo meldt de website van de RUG.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Inloopavond Oostelijke ontsluitingsweg Bedum: 4 juli
 

Donderdagavond 4 juli organiseren de provincie Groningen en gemeente het Hogeland een inloopavond voor het project Oostelijke ontsluitingsweg Bedum. Tussen 18.00 - 20.00 uur kunt u binnenlopen bij hotel 't Gemeentehuis, Grotestraat 2 in Bedum.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Wat zijn de interessantste bedrijven van Groningen van 2019?
 

Wat zijn de meest interessante bedrijven van het jaar 2019 uit de nieuwe gemeente Groningen? En welke zijn de meest veelbelovende van het jaar 2019 uit de rest van de provincie? Lees hieronder de Top 10 voor het jaar 2019 van de Groninger Ondernemingsprijs!


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Prinsen wint Omloop van Bedum in recordtijd
 

De 36e Omloop van Bedum is dinsdagavond een prooi geworden voor Mark Prinsen uit Heerenveen. De oud-schaatser en shorttracker was na 80 kilometer de snelste in de massasprint. Martin Bauer uit Duitsland spurtte naar de tweede plaats en Jelle Wolsink uit Hengelo completeerde het podium.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Grand Theatre geeft hele week ruimte aan jonge Groninger theatermakers
 

Hoewel het theaterseizoen op zijn einde loopt, is Grand Theatre er nog niet klaar mee. Van 25 t/m 30 juni presenteert het theater aan de Grote Markt nieuw en onaf werk van jonge, noordelijke theatermakers onder de titel ‘Unfinished Business’.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
GroenLinks helemaal klaar met brommende generatoren van woonboten
 

De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad van Groningen heeft schoon genoeg van het geluid van generatoren van woonboten. ‘Laat ze gewoon walstroom gebruiken!’, aldus raadslid Ceciel Nieuwenhout.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool