Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 3 december 2013 | 11:39
 
Groninger Forum: graafwerkzaamheden bijna afgerond, slib uit bouwput
 

De aanleg van een parkeergarage onder het toekomstige Groninger Forum is weer een stapje verder.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 3 december 2013 | 11:33
 
Jongens in De Marne bekeurd na graffiti met hakenkruizen
 

Twee minderjarige jongens uit de gemeente De Marne werden maandag door de politie opgespoord nadat een muziekkoepel in Leens was besmeurd en met hakenkruizen was beklad


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 2 december 2013 | 18:38
 
UMCG verkrijgt vergunning voor protonentherapie
 

De jarenlange inspanningen van het UMCG om protonentherapie in Nederland mogelijk te maken, zijn beloond met het verkrijgen van een vergunning protonentherapie. Dit betekent dat het UMCG voldoet aan alle voorwaarden die door de minister van VWS zijn gesteld voor het uitvoeren van deze nieuwe bestralingsbehandeling.

“Wij zijn enorm verheugd dat we de vergunning hebben gekregen, maar het is pas echt goed nieuws voor patiënten als zorgverzekeraars deze nieuwe behandeling ook bij meerdere vergunninghoudende zorgaanbieders gaan contracteren. Alleen dan hebben patiënten optimaal toegang tot de best mogelijke behandeling. We vertrouwen erop dat zorgverzekeraars dit patiëntenbelang onderkennen”, aldus prof. dr. Hans Langendijk, radiotherapeut in het UMCG.

Hoe verder?

Nu de vergunningverlening heeft plaatsgevonden, is het wachten op het vaststellen van de tarieven voor protonentherapie door de Nederlandse Zorgautoriteit. Op basis hiervan kunnen vervolgens gesprekken plaatsvinden met zorgverzekeraars over de contractering van deze zorg bij de vergunninghoudende centra. Deze drie randvoorwaarden - vergunning, tarief en contract - zijn noodzakelijk voor het verkrijgen van financiering bij banken en investeerders.

Het UMCG verwacht rond de zomer van 2015 te kunnen starten met de bouw, zodat de eerste patiënten in 2017 behandeld kunnen worden. Het aantal te behandelen patiënten in het UMCG zal gefaseerd toenemen tot 600 per jaar.

De minister heeft gekozen voor een beheerste introductie van protonentherapie in Nederland met een maximale behandelcapaciteit van in totaal 2200 patiënten per jaar en maximaal vier vergunningen voor zorgaanbieders.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
'Het was een mooi jaar voor de noordelijke ICT-samenwerking'
 

Samenwerking Noord, de overkoepelende samenwerkings- en netwerkorganisatie voor de noordelijke ICT-sector, heeft een succesvol jaar achter de rug. Dat bleek woensdagavond tijdens een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst in d’ROOT, het splinternieuwe data competence centre van Bytesnet op de Zernike Campus.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Werkzaamheden Vondellaan worden nu al opgepakt
 

De Vondellaan in de zuidelijke stadswijk De Wijert gaat mogelijk al dit jaar op de schop. Aanvankelijk zou de herinrichting van de weg pas helemaal aan het einde van het project Aanpak Ring Zuid worden opgepakt. “Op aanraden van de Commissie Hertogh kijken we nu of we de Vondellaan eerder kunnen aanpakken”, zo bevestigt omgevingsmanager Bert Kramer namens Aannemerscombinatie Herepoort. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC, houdt lezing voor Commercieele Club Groningen
 

Peter Vandermeersch komt komende dinsdag naar Groningen. Hij houdt dinsdag 22 januari een lezing voor leden van de Commercieele Club Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Jorden van Foreest verliest historische wedstrijd
 

De Groninger schaakgrootmeester Jorden van Foreest heeft zijn eerste confrontatie tegen wereldkampioen Magnus Carlsen verloren. Het gebeurde tijdens de vijfde ronde van het Tata Steel Chess 2019, één van de meest prestigieuze toernooien ter wereld. Van Foreest begon op zijn vijfde met schaken en speelde veertien jaar later voor het eerst tegen de beste schaker van de wereld.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Groningen City Club trakteert haar leden op filmavond in Pathé
 

De Groningen City Club gaat het nieuwe jaar op originele wijze van start. De Club organiseert volgende week zaterdag voor haar leden een filmavond in bioscoop Pathé. Alle leden van de Club zijn van harte welkom voor deze avond op 26 januari. Ze dienen zich wel even van te voren aan te melden door een mailtje te sturen naar de Groningen City Club.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Zeventig films in vijf dagen tijdens International Film Festival Rotterdam
 

Het Groninger Forum staat tussen woensdag 30 januari en zondag 3 februari weer in het teken van International Film Festival Rotterdam (IFFR). Met meer dan 70 speelfilms, korte films en documentaires in 5 dagen tijd. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool