Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 3 december 2013 | 11:39
 
Groninger Forum: graafwerkzaamheden bijna afgerond, slib uit bouwput
 

De aanleg van een parkeergarage onder het toekomstige Groninger Forum is weer een stapje verder.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 3 december 2013 | 11:33
 
Jongens in De Marne bekeurd na graffiti met hakenkruizen
 

Twee minderjarige jongens uit de gemeente De Marne werden maandag door de politie opgespoord nadat een muziekkoepel in Leens was besmeurd en met hakenkruizen was beklad


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 2 december 2013 | 18:38
 
UMCG verkrijgt vergunning voor protonentherapie
 

De jarenlange inspanningen van het UMCG om protonentherapie in Nederland mogelijk te maken, zijn beloond met het verkrijgen van een vergunning protonentherapie. Dit betekent dat het UMCG voldoet aan alle voorwaarden die door de minister van VWS zijn gesteld voor het uitvoeren van deze nieuwe bestralingsbehandeling.

“Wij zijn enorm verheugd dat we de vergunning hebben gekregen, maar het is pas echt goed nieuws voor patiënten als zorgverzekeraars deze nieuwe behandeling ook bij meerdere vergunninghoudende zorgaanbieders gaan contracteren. Alleen dan hebben patiënten optimaal toegang tot de best mogelijke behandeling. We vertrouwen erop dat zorgverzekeraars dit patiëntenbelang onderkennen”, aldus prof. dr. Hans Langendijk, radiotherapeut in het UMCG.

Hoe verder?

Nu de vergunningverlening heeft plaatsgevonden, is het wachten op het vaststellen van de tarieven voor protonentherapie door de Nederlandse Zorgautoriteit. Op basis hiervan kunnen vervolgens gesprekken plaatsvinden met zorgverzekeraars over de contractering van deze zorg bij de vergunninghoudende centra. Deze drie randvoorwaarden - vergunning, tarief en contract - zijn noodzakelijk voor het verkrijgen van financiering bij banken en investeerders.

Het UMCG verwacht rond de zomer van 2015 te kunnen starten met de bouw, zodat de eerste patiënten in 2017 behandeld kunnen worden. Het aantal te behandelen patiënten in het UMCG zal gefaseerd toenemen tot 600 per jaar.

De minister heeft gekozen voor een beheerste introductie van protonentherapie in Nederland met een maximale behandelcapaciteit van in totaal 2200 patiënten per jaar en maximaal vier vergunningen voor zorgaanbieders.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen Airport Eelde: belangstelling voor 'hubs' München en Kopenhagen valt tegen
 

De provincie Groningen wil mogelijk afzien van een miljoenen-investering in Groningen Airport Eelde wanneer lijnverbindingen met belangrijke overstapplaatsen Kopenhagen en München vervallen. Dagelijkse verbindingen naar de twee overstapplaatsen (“hubs”) worden momenteel onderhouden door vliegbedrijf Nordica, maar deze maatschappij uit Estland is teleurgesteld in de belangstelling voor vluchten vanaf Eelde.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool