Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 27 november 2013 | 7:14
 
Vijf aanhoudingen na overval woning Nieuwstraat in Groningen
 

De politie heeft na enkele maanden van onderzoek vijf mannen aangehouden in verband met een overval in juli op een woning aan de Nieuwstraat in Groningen.

 


Op de bewuste avond van de 15e juli kreeg de 28-jarige bewoner een telefoontje van een vage bekende met de vraag of hij thuis was. Een kwartier later stapten vier mannen het pand aan de Nieuwstraat binnen, waarna de bewoner een klap met een vuurwapen in zijn gezicht kreeg. Het viertal eiste geld en spullen en dreigde de man te zullen doden als hij niet aan de eisen voldeed. Ze gingen er uiteindelijk met diverse goederen vandoor, zoals een televisie, laptop, een homecinema set, een merkhorloge en een portemonnee met inhoud.

 


Iemand anders

 


De politie wist in de loop van het onderzoek mede aan de hand van signalementen vier inwoners van Groningen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar aanhouden. Recent werd een 25-jarige Stadjer aangehouden. Hij en een van de eerder aangehouden mannen zijn inmiddels op vrije voeten gesteld. De andere drie mannen blijven tot aan de rechtszaak vastzitten. De politie vermoedt dat de overval een link heeft met drugshandel, waarbij mogelijk de daders het 28-jarige slachtoffer voor iemand anders hebben aangezien.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 27 november 2013 | 8:27
 
Lichte aardbeving bij Appingedam
 

In de buurt van Appingedam is afgelopen nacht een lichte aardbeving geweest. De schok had een kracht van 2 op de schaal van Richter. Dat meldde het KNMI.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Nieuwe, schone boot voor Rondvaartbedrijf Kool
 

Rondvaartbedrijf Kool uit de stad Groningen gaat een nieuwe, open rondvaartboot bouwen. De nieuwe boot stoot 25 procent minder CO2 uit en kan zonder problemen onder alle bruggen door.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Deel Herewegviaduct is niet meer…; Komend weekend laatste loodjes
 

Het is snel gegaan met de werkzaamheden aan het viaduct over de Hereweg in Groningen. De afgelopen twee weekenden heeft Combinatie Herepoort grote stappen gezet in de sloop van het zuidelijke deel van het viaduct over de Hereweg. Komend weekend worden de laatste werkzaamheden rond de sloop van het viaduct uitgevoerd. (Foto boven: Raymond Bos).


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Diversiteitsprijs 2019: 2500 euro voor Gronings bedrijf dat zich inzet voor diversiteit op de werkvloer
 

Kent u een bedrijf dat zich er voor inzet dat er sprake is van diversiteit op de werkvloer? Of heeft u zelf zo’n bedrijf? Tip dan de jury, of geef u op voor de Diversiteitsprijs 2019.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar begint aan opbouwen nieuwe selectie
 

Met het aantrekken van Leon Williams is Donar min of meer begonnen aan het opbouwen van de nieuwe selectie, nadat recent bekend werd dat van vrijwel de gehele spelersgroep van het afgelopen seizoen afscheid genomen wordt. Williams is Nederlands international en komt over van Den Helder waar hij sinds januari speelde.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde in Groninger Museum
 

In het Groninger Museum is sinds afgelopen weekend de expositie Daan Roosegaarde – Presence’ te zien, het eerste grote museale soloproject van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Tropische hitte? Studentes in Groningen zitten er niet mee
 

Gewoon genieten in een soort badkuip. Zo brachten deze studenten aan de Reitemakersrijge deze tropische dag op 25 juni 2019 door. Maar ook elders in de stad Groningen maakten mensen er het beste van.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool