Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 27 november 2013 | 7:14
 
Vijf aanhoudingen na overval woning Nieuwstraat in Groningen
 

De politie heeft na enkele maanden van onderzoek vijf mannen aangehouden in verband met een overval in juli op een woning aan de Nieuwstraat in Groningen.

 


Op de bewuste avond van de 15e juli kreeg de 28-jarige bewoner een telefoontje van een vage bekende met de vraag of hij thuis was. Een kwartier later stapten vier mannen het pand aan de Nieuwstraat binnen, waarna de bewoner een klap met een vuurwapen in zijn gezicht kreeg. Het viertal eiste geld en spullen en dreigde de man te zullen doden als hij niet aan de eisen voldeed. Ze gingen er uiteindelijk met diverse goederen vandoor, zoals een televisie, laptop, een homecinema set, een merkhorloge en een portemonnee met inhoud.

 


Iemand anders

 


De politie wist in de loop van het onderzoek mede aan de hand van signalementen vier inwoners van Groningen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar aanhouden. Recent werd een 25-jarige Stadjer aangehouden. Hij en een van de eerder aangehouden mannen zijn inmiddels op vrije voeten gesteld. De andere drie mannen blijven tot aan de rechtszaak vastzitten. De politie vermoedt dat de overval een link heeft met drugshandel, waarbij mogelijk de daders het 28-jarige slachtoffer voor iemand anders hebben aangezien.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 27 november 2013 | 8:27
 
Lichte aardbeving bij Appingedam
 

In de buurt van Appingedam is afgelopen nacht een lichte aardbeving geweest. De schok had een kracht van 2 op de schaal van Richter. Dat meldde het KNMI.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen Airport Eelde: belangstelling voor 'hubs' München en Kopenhagen valt tegen
 

De provincie Groningen wil mogelijk afzien van een miljoenen-investering in Groningen Airport Eelde wanneer lijnverbindingen met belangrijke overstapplaatsen Kopenhagen en München vervallen. Dagelijkse verbindingen naar de twee overstapplaatsen (“hubs”) worden momenteel onderhouden door vliegbedrijf Nordica, maar deze maatschappij uit Estland is teleurgesteld in de belangstelling voor vluchten vanaf Eelde.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool