Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 27 november 2013 | 7:14
 
Vijf aanhoudingen na overval woning Nieuwstraat in Groningen
 

De politie heeft na enkele maanden van onderzoek vijf mannen aangehouden in verband met een overval in juli op een woning aan de Nieuwstraat in Groningen.

 


Op de bewuste avond van de 15e juli kreeg de 28-jarige bewoner een telefoontje van een vage bekende met de vraag of hij thuis was. Een kwartier later stapten vier mannen het pand aan de Nieuwstraat binnen, waarna de bewoner een klap met een vuurwapen in zijn gezicht kreeg. Het viertal eiste geld en spullen en dreigde de man te zullen doden als hij niet aan de eisen voldeed. Ze gingen er uiteindelijk met diverse goederen vandoor, zoals een televisie, laptop, een homecinema set, een merkhorloge en een portemonnee met inhoud.

 


Iemand anders

 


De politie wist in de loop van het onderzoek mede aan de hand van signalementen vier inwoners van Groningen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar aanhouden. Recent werd een 25-jarige Stadjer aangehouden. Hij en een van de eerder aangehouden mannen zijn inmiddels op vrije voeten gesteld. De andere drie mannen blijven tot aan de rechtszaak vastzitten. De politie vermoedt dat de overval een link heeft met drugshandel, waarbij mogelijk de daders het 28-jarige slachtoffer voor iemand anders hebben aangezien.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 27 november 2013 | 8:27
 
Lichte aardbeving bij Appingedam
 

In de buurt van Appingedam is afgelopen nacht een lichte aardbeving geweest. De schok had een kracht van 2 op de schaal van Richter. Dat meldde het KNMI.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
VBNO na 40 jaar gezaghebbende spreekbuis voor ondernemers in noord-oostelijke deel Groningen
 

Bedrijvenvereniging VBNO heeft gisteren een snelheidsrecord vergaderen gevestigd. Tijdens een druk bezochte algemene ledenvergadering werd de agenda in enkele minuten tijd afgehandeld...


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool