Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 25 november 2013 | 9:51
 
Actie voor Simplon in Groningen: duizenden steunbetuigingen via Facebook; D66 wil centrum redden
 

Een actie voor het behoud van het popcentrum Simplon in Groningen heeft veel steun gekregen. Afgelopen weekend lieten ruim 2600 mensen via een “like” op Facebook weten, de actie: ‘Nein, ik wil niet zonder Simplon’ te steunen.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 24 november 2013 | 12:19
 
Groninger (42) aangehouden na zware mishandeling nieuwe vriend ‘ex’
 

De politie hield zaterdagochtend in het politiebureau Leek de 42-jarige man uit de gemeente Marum aan. Hij wordt ervan verdacht dat hij de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin, een 43-jarige man uit De Wilp, in zijn woning aan De Jutte in De Wilp zwaar heeft mishandeld.
Volgens het slachtoffer was de verdachte bij zijn woning gekomen.

 

Toen hij de luxaflex van de voordeur opzij schoof, sloeg de 42-jarige met een hard voorwerp door het raam van de voordeur. De bewoner probeerde de deur dicht te houden. Hij kreeg vervolgens diverse klappen met het voorwerp. Het slachtoffer werd hierbij meerdere keren op zijn hoofd geslagen.

 

Ook weerde de man de klappen af met zijn armen. Na het geweld ging de verdachte er vandoor. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft in ieder geval hoofd- en armletsel opgelopen door de klappen. De verdachte meldde zich dezelfde ochtend bij de politie in Leek. Hij werd in een cel ingesloten.

 

De verdachte wordt nader gehoord. Van het slachtoffer wordt een aangifte opgenomen. Tijdens het incident was de vriendin van het slachtoffer, tevens ex-vriendin van de verdachte, aanwezig in de woning. Zij raakte niet gewond. De politie stelt een nader onderzoek in.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Northern Times en RUG lanceren Econ 050: Engelstalige podcast over noordelijke economie
 

The Northern Times en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit lanceren vrijdagmiddag onder de titel ‘Econ 050’ een Engelstalige podcast. In elke aflevering staat een voor de noordelijke economie belangrijk onderwerp centraal Northern Times-journaliste Traci White gaat daarover in gesprek met een expert van de FEB.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Thuis Nieuwbouwmakelaars maakt woondromen werkelijkheid op Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs!
 

Droom jij van meer ruimte, wonen aan het water, juiste het stadse wonen of van heel veel groen? Kom een stap dichterbij jouw droom tijdens deze Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs op 16, 17, 18 november aanstaande in MartiniPlaza. Thuis Nieuwbouwmakelaars vertelt je graag persoonlijk alles over de lopende én toekomstige nieuwbouwplannen. Maak jouw woondroom werkelijkheid! 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool