Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 25 november 2013 | 9:51
 
Actie voor Simplon in Groningen: duizenden steunbetuigingen via Facebook; D66 wil centrum redden
 

Een actie voor het behoud van het popcentrum Simplon in Groningen heeft veel steun gekregen. Afgelopen weekend lieten ruim 2600 mensen via een “like” op Facebook weten, de actie: ‘Nein, ik wil niet zonder Simplon’ te steunen.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 24 november 2013 | 12:19
 
Groninger (42) aangehouden na zware mishandeling nieuwe vriend ‘ex’
 

De politie hield zaterdagochtend in het politiebureau Leek de 42-jarige man uit de gemeente Marum aan. Hij wordt ervan verdacht dat hij de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin, een 43-jarige man uit De Wilp, in zijn woning aan De Jutte in De Wilp zwaar heeft mishandeld.
Volgens het slachtoffer was de verdachte bij zijn woning gekomen.

 

Toen hij de luxaflex van de voordeur opzij schoof, sloeg de 42-jarige met een hard voorwerp door het raam van de voordeur. De bewoner probeerde de deur dicht te houden. Hij kreeg vervolgens diverse klappen met het voorwerp. Het slachtoffer werd hierbij meerdere keren op zijn hoofd geslagen.

 

Ook weerde de man de klappen af met zijn armen. Na het geweld ging de verdachte er vandoor. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft in ieder geval hoofd- en armletsel opgelopen door de klappen. De verdachte meldde zich dezelfde ochtend bij de politie in Leek. Hij werd in een cel ingesloten.

 

De verdachte wordt nader gehoord. Van het slachtoffer wordt een aangifte opgenomen. Tijdens het incident was de vriendin van het slachtoffer, tevens ex-vriendin van de verdachte, aanwezig in de woning. Zij raakte niet gewond. De politie stelt een nader onderzoek in.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Energietransitie: Groningse MKB kan er nog veel meer van profiteren. Lezing in Hanzehogeschool ( 8 juli)
 

De Hanzehogeschool en de Innovatiespotter organiseren in de ochtend van vrijdag 5 juli een event dat gaat over ‘verbinden in het noorden en de energietransitie’. Sprekers op de bijeenkomst zijn onder andere Nienke Homan (Gedeputeerde Provincie Groningen) en Pier Baarmsa (CEO Noordelijke Dagblad Combinatie). Het thema is: “Verbind wat er al is”.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Waterloolaan krijgt tweerichtingsverkeer; op termijn nieuwe inrichting die past bij sfeer nieuwe Zuiderplantsoen
 

Uiterlijk op 26 augustus 2019 wordt de Waterloolaan (bij de Hereweg) opengesteld voor tweerichtingsverkeer. De Waterloolaan blijft net zo breed als nu, maar krijgt over de hele lengte tweerichtingsverkeer.  Dat meldt de website aanpakringzuid.nl


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Koning Willem-Alexander opent waterstofinstallatie in provincie Groningen
 

Koning Willem-Alexander heeft in de provincie Groningen een ‘groene waterstofinstallatie’’ van Gasunie in Veendam geopend.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar begint aan opbouwen nieuwe selectie
 

Met het aantrekken van Leon Williams is Donar min of meer begonnen aan het opbouwen van de nieuwe selectie, nadat recent bekend werd dat van vrijwel de gehele spelersgroep van het afgelopen seizoen afscheid genomen wordt. Williams is Nederlands international en komt over van Den Helder waar hij sinds januari speelde.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Met Staatsbosbeheer wandelen door de natuur
 

Het is zomer, tijd om naar buiten te gaan! Bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen is deze zomer van alles te doen. Op iedere zondag- en woensdagmiddag in juli en augustus kun je met een gids van Staatsbosbeheer een mooie, afwisselende zomerwandeling maken. Ook kinderen zijn van harte welkom.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Nieuwe, schone boot voor Rondvaartbedrijf Kool
 

Rondvaartbedrijf Kool uit de stad Groningen gaat een nieuwe, open rondvaartboot bouwen. De nieuwe boot stoot 25 procent minder CO2 uit en kan zonder problemen onder alle bruggen door.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool