Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 20 november 2013 | 10:02
 
Hardere acties noord-Groningen voor compensatie aardbevingen
 

Daaruit blijkt – aldus de Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen – dat de waarde van woningen in Groningen wel degelijk daalt door de aardbevingen die zijn veroorzaakt door de gaswinning.

 


Volgens de stichting zou de waarde van vastgoed in sommige gevallen zelfs met dertig procent zijn gedaald, los van de eventuele schade.  Het betreft het onderzoek van een stichting die werd opgericht door De Haan Advocaten.

 


Minister Kamp van Economische Zaken schreef in augustus nog aan de Tweede Kamer dat de waardedaling van huizen niet significant afwijkt van die in andere delen in het land. De waardedaling zou vooral zijn veroorzaakt door de crisis op de huizenmarkt.


Nieuwe actiegroep Loeske


De posteractie van afgelopen nacht was georganiseerd door de tot nu toe onbekende actiegroep Loeske. Deze vindt dat iedereen in Nederland moet meebetalen aan het herstel van de schade die de aardbevingen veroorzaken. Daarom stelt de groep voor om de prijs van een kubieke meter gas met vijf cent te verhogen. Met dat geld zouden de reparaties van huizen moeten worden betaald. Deze actie gaat door het leven onder de naam: ‘De Stuiver voor Groningen’.
(Foto en meer informatie: nos.nl).


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 19 november 2013 | 21:34
 
Groningen krijgt super-gemeente boven zich: zeven gemeenten willen fuseren tot één Hoogeland-Eemsdelta-gemeente
 

De colleges van B&W van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum, Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum stellen hun gemeenteraden voor om te onderzoeken of ze samen kunnen gaan in het kader van de gemeentelijke herindeling. De colleges stellen de gemeenteraden voor om:


1. in te stemmen met het uitvoeren van een verdere verkenning van een mogelijke
herindeling van de BMW-DEAL-gemeenten tot één Hoogeland-Eemsdelta-gemeente;
2. in te stemmen met het ontwikkelen van een gezamenlijke strategische agenda voor de gebiedsopgaven van de BMW-DEAL-gemeenten;
3. in te stemmen met het nader uitwerken van een voorstel voor de wijze waarop, naast de beweging van opschaling, invulling gegeven kan worden aan het organiseren van kleinschaligheid, burgernabijheid en toegankelijkheid van bestuur;
4. in te gaan op de gesignaleerde meerwaarde en dilemma’s, die deze variant met zich meebrengen;
5. de richtinggevende uitspraak voor te leggen aan het provinciebestuur.


Deze richtinggevende uitspraak komt niet geheel overeen met een door het provinciebestuur gewenst principe besluit over de gewenste indeling. Dat besluit moet er uiteindelijk ook komen, maar de colleges vinden dat de gemeenteraden zelf de regie daarop moeten voeren en zelf het moment moeten bepalen waarop dat principebesluit wordt genomen. De gemeenteraden kunnen daarna zelf het initiatief nemen tot het opstarten van een herindelingprocedure.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Northern Times en RUG lanceren Econ 050: Engelstalige podcast over noordelijke economie
 

The Northern Times en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit lanceren vrijdagmiddag onder de titel ‘Econ 050’ een Engelstalige podcast. In elke aflevering staat een voor de noordelijke economie belangrijk onderwerp centraal Northern Times-journaliste Traci White gaat daarover in gesprek met een expert van de FEB.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Thuis Nieuwbouwmakelaars maakt woondromen werkelijkheid op Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs!
 

Droom jij van meer ruimte, wonen aan het water, juiste het stadse wonen of van heel veel groen? Kom een stap dichterbij jouw droom tijdens deze Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs op 16, 17, 18 november aanstaande in MartiniPlaza. Thuis Nieuwbouwmakelaars vertelt je graag persoonlijk alles over de lopende én toekomstige nieuwbouwplannen. Maak jouw woondroom werkelijkheid! 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool