Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 20 november 2013 | 10:02
 
Hardere acties noord-Groningen voor compensatie aardbevingen
 

Daaruit blijkt – aldus de Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen – dat de waarde van woningen in Groningen wel degelijk daalt door de aardbevingen die zijn veroorzaakt door de gaswinning.

 


Volgens de stichting zou de waarde van vastgoed in sommige gevallen zelfs met dertig procent zijn gedaald, los van de eventuele schade.  Het betreft het onderzoek van een stichting die werd opgericht door De Haan Advocaten.

 


Minister Kamp van Economische Zaken schreef in augustus nog aan de Tweede Kamer dat de waardedaling van huizen niet significant afwijkt van die in andere delen in het land. De waardedaling zou vooral zijn veroorzaakt door de crisis op de huizenmarkt.


Nieuwe actiegroep Loeske


De posteractie van afgelopen nacht was georganiseerd door de tot nu toe onbekende actiegroep Loeske. Deze vindt dat iedereen in Nederland moet meebetalen aan het herstel van de schade die de aardbevingen veroorzaken. Daarom stelt de groep voor om de prijs van een kubieke meter gas met vijf cent te verhogen. Met dat geld zouden de reparaties van huizen moeten worden betaald. Deze actie gaat door het leven onder de naam: ‘De Stuiver voor Groningen’.
(Foto en meer informatie: nos.nl).


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 19 november 2013 | 21:34
 
Groningen krijgt super-gemeente boven zich: zeven gemeenten willen fuseren tot één Hoogeland-Eemsdelta-gemeente
 

De colleges van B&W van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum, Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum stellen hun gemeenteraden voor om te onderzoeken of ze samen kunnen gaan in het kader van de gemeentelijke herindeling. De colleges stellen de gemeenteraden voor om:


1. in te stemmen met het uitvoeren van een verdere verkenning van een mogelijke
herindeling van de BMW-DEAL-gemeenten tot één Hoogeland-Eemsdelta-gemeente;
2. in te stemmen met het ontwikkelen van een gezamenlijke strategische agenda voor de gebiedsopgaven van de BMW-DEAL-gemeenten;
3. in te stemmen met het nader uitwerken van een voorstel voor de wijze waarop, naast de beweging van opschaling, invulling gegeven kan worden aan het organiseren van kleinschaligheid, burgernabijheid en toegankelijkheid van bestuur;
4. in te gaan op de gesignaleerde meerwaarde en dilemma’s, die deze variant met zich meebrengen;
5. de richtinggevende uitspraak voor te leggen aan het provinciebestuur.


Deze richtinggevende uitspraak komt niet geheel overeen met een door het provinciebestuur gewenst principe besluit over de gewenste indeling. Dat besluit moet er uiteindelijk ook komen, maar de colleges vinden dat de gemeenteraden zelf de regie daarop moeten voeren en zelf het moment moeten bepalen waarop dat principebesluit wordt genomen. De gemeenteraden kunnen daarna zelf het initiatief nemen tot het opstarten van een herindelingprocedure.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Werkzaamheden Vondellaan worden nu al opgepakt
 

De Vondellaan in de zuidelijke stadswijk De Wijert gaat mogelijk al dit jaar op de schop. Aanvankelijk zou de herinrichting van de weg pas helemaal aan het einde van het project Aanpak Ring Zuid worden opgepakt. “Op aanraden van de Commissie Hertogh kijken we nu of we de Vondellaan eerder kunnen aanpakken”, zo bevestigt omgevingsmanager Bert Kramer namens Aannemerscombinatie Herepoort. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC, houdt lezing voor Commercieele Club Groningen
 

Peter Vandermeersch komt komende dinsdag naar Groningen. Hij houdt dinsdag 22 januari een lezing voor leden van de Commercieele Club Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool