Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 20 november 2013 | 10:02
 
Hardere acties noord-Groningen voor compensatie aardbevingen
 

Daaruit blijkt – aldus de Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen – dat de waarde van woningen in Groningen wel degelijk daalt door de aardbevingen die zijn veroorzaakt door de gaswinning.

 


Volgens de stichting zou de waarde van vastgoed in sommige gevallen zelfs met dertig procent zijn gedaald, los van de eventuele schade.  Het betreft het onderzoek van een stichting die werd opgericht door De Haan Advocaten.

 


Minister Kamp van Economische Zaken schreef in augustus nog aan de Tweede Kamer dat de waardedaling van huizen niet significant afwijkt van die in andere delen in het land. De waardedaling zou vooral zijn veroorzaakt door de crisis op de huizenmarkt.


Nieuwe actiegroep Loeske


De posteractie van afgelopen nacht was georganiseerd door de tot nu toe onbekende actiegroep Loeske. Deze vindt dat iedereen in Nederland moet meebetalen aan het herstel van de schade die de aardbevingen veroorzaken. Daarom stelt de groep voor om de prijs van een kubieke meter gas met vijf cent te verhogen. Met dat geld zouden de reparaties van huizen moeten worden betaald. Deze actie gaat door het leven onder de naam: ‘De Stuiver voor Groningen’.
(Foto en meer informatie: nos.nl).


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 19 november 2013 | 21:34
 
Groningen krijgt super-gemeente boven zich: zeven gemeenten willen fuseren tot één Hoogeland-Eemsdelta-gemeente
 

De colleges van B&W van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum, Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum stellen hun gemeenteraden voor om te onderzoeken of ze samen kunnen gaan in het kader van de gemeentelijke herindeling. De colleges stellen de gemeenteraden voor om:


1. in te stemmen met het uitvoeren van een verdere verkenning van een mogelijke
herindeling van de BMW-DEAL-gemeenten tot één Hoogeland-Eemsdelta-gemeente;
2. in te stemmen met het ontwikkelen van een gezamenlijke strategische agenda voor de gebiedsopgaven van de BMW-DEAL-gemeenten;
3. in te stemmen met het nader uitwerken van een voorstel voor de wijze waarop, naast de beweging van opschaling, invulling gegeven kan worden aan het organiseren van kleinschaligheid, burgernabijheid en toegankelijkheid van bestuur;
4. in te gaan op de gesignaleerde meerwaarde en dilemma’s, die deze variant met zich meebrengen;
5. de richtinggevende uitspraak voor te leggen aan het provinciebestuur.


Deze richtinggevende uitspraak komt niet geheel overeen met een door het provinciebestuur gewenst principe besluit over de gewenste indeling. Dat besluit moet er uiteindelijk ook komen, maar de colleges vinden dat de gemeenteraden zelf de regie daarop moeten voeren en zelf het moment moeten bepalen waarop dat principebesluit wordt genomen. De gemeenteraden kunnen daarna zelf het initiatief nemen tot het opstarten van een herindelingprocedure.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Energietransitie: Groningse MKB kan er nog veel meer van profiteren. Lezing in Hanzehogeschool ( 8 juli)
 

De Hanzehogeschool en de Innovatiespotter organiseren in de ochtend van vrijdag 5 juli een event dat gaat over ‘verbinden in het noorden en de energietransitie’. Sprekers op de bijeenkomst zijn onder andere Nienke Homan (Gedeputeerde Provincie Groningen) en Pier Baarmsa (CEO Noordelijke Dagblad Combinatie). Het thema is: “Verbind wat er al is”.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Waterloolaan krijgt tweerichtingsverkeer; op termijn nieuwe inrichting die past bij sfeer nieuwe Zuiderplantsoen
 

Uiterlijk op 26 augustus 2019 wordt de Waterloolaan (bij de Hereweg) opengesteld voor tweerichtingsverkeer. De Waterloolaan blijft net zo breed als nu, maar krijgt over de hele lengte tweerichtingsverkeer.  Dat meldt de website aanpakringzuid.nl


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Diversiteitsprijs 2019: 2500 euro voor Gronings bedrijf dat zich inzet voor diversiteit op de werkvloer
 

Kent u een bedrijf dat zich er voor inzet dat er sprake is van diversiteit op de werkvloer? Of heeft u zelf zo’n bedrijf? Tip dan de jury, of geef u op voor de Diversiteitsprijs 2019.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar begint aan opbouwen nieuwe selectie
 

Met het aantrekken van Leon Williams is Donar min of meer begonnen aan het opbouwen van de nieuwe selectie, nadat recent bekend werd dat van vrijwel de gehele spelersgroep van het afgelopen seizoen afscheid genomen wordt. Williams is Nederlands international en komt over van Den Helder waar hij sinds januari speelde.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Met Staatsbosbeheer wandelen door de natuur
 

Het is zomer, tijd om naar buiten te gaan! Bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen is deze zomer van alles te doen. Op iedere zondag- en woensdagmiddag in juli en augustus kun je met een gids van Staatsbosbeheer een mooie, afwisselende zomerwandeling maken. Ook kinderen zijn van harte welkom.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Nieuwe, schone boot voor Rondvaartbedrijf Kool
 

Rondvaartbedrijf Kool uit de stad Groningen gaat een nieuwe, open rondvaartboot bouwen. De nieuwe boot stoot 25 procent minder CO2 uit en kan zonder problemen onder alle bruggen door.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool