Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 19 november 2013 | 9:49
 
250 nieuwe banen in Groningen als alle zondagen Koopzondag worden
 

Aanleiding v oor de brief vormt het feit dat B en W hebben besloten om in 2014, net als in 2013, slechts toestemming te geven voor zestien koopzondagen in Groningen. De Groningen City Club – belangenorganisatie van ondernemers in de binnenstad – had echter gehoopt dat ook in Groningen alle zondagen koopzondag zouden kunnen zijn. Dat is ook het geval in andere grote steden als Amersfoort, Maastricht en Den Bosch.


De Groningse politiek is echter verdeel over de kwestie. Veel (kleinere) ondernemers voelen er bovendien niets voor om de winkel op zondag open te stellen, want dan moeten ze personeel inhuren, en uiteindelijk schoieten ze er niets mee op. Voor het grootwinkelbedrijf ligt dat anders: daar kan men gewoon personeel inhuren.


Aanvalsplan jeugdwerkloosheid


Het grootwinkelbedrijf in Groningen wil de kleinere bedrijven in Groningen daarom gaan helpen. Men wil daarom werkloze jongeren in dienst nemen en inzetten in een ’pool’. De medewerkers kunnen dan vanuit die pool worden gedetacheerd bij de kleinere bedrijven. Elke detaillist kan dan vroegtijdig een beroep doen op een groep van gekwalificeerde verkoopmedewerkers. Vanuit deze pool zouden de 250 jongeren betaald kunnen worden.

Werkgelegenheid binnenstad


Volgens de Groningen City Club is het in elk geval van zeer groot economisch belang om de concurrentiepositie van Groningen te bewaken. De detailhandel in de binnenstad van Groningen heeft momenteel circa 6000 werkzame personen in dienst. In de gehele gemeente Groningen zijn circa 11.500 medewerkers actief in de detailhandel. Daarmee is de detailhandel na zorg, onderwijs en overheid de belangrijkste werkgever in Groningen en in feite de grootste particuliere werkgever, aldus de Groningen City Club.

 

Financiering van het plan

 

Volgens de Groningen City Club is financiering van het plan om 250 banen te scheppen voor werkzoekende jongeren te financieren met steun van het Rijk. Wethouder Ton Schroor (D66) van financiën heeft onlangs laten weten dat er voor de regio Groningen – Assen een landelijke stimuleringsbijdrage beschikbaar is van 1,6 miljoen euro voor de aanpak van de jeugdwerkloosheid.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 19 november 2013 | 9:52
 
Damsterdiep: misschien wel het mooiste plein van Groningen
 

te komen tot een nieuwe ondernemersvereniging, die wil zorgen voor zoveel mogelijk activiteiten op- en nabij dit plein. Daarbij wordt gedacht aan een biologische markt, Kerstmarkt, Noorderslag of tal van andere evenementen. Zeker als de parkeergarage wat goedkoper zou worden en er nog meer mensen komen, is Groningen een veelbelovend winkelgebied rijker.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic: 40.000 bezoekers en miljoenimpuls economie Groningen
 
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool