Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 19 november 2013 | 9:49
 
250 nieuwe banen in Groningen als alle zondagen Koopzondag worden
 

Aanleiding v oor de brief vormt het feit dat B en W hebben besloten om in 2014, net als in 2013, slechts toestemming te geven voor zestien koopzondagen in Groningen. De Groningen City Club – belangenorganisatie van ondernemers in de binnenstad – had echter gehoopt dat ook in Groningen alle zondagen koopzondag zouden kunnen zijn. Dat is ook het geval in andere grote steden als Amersfoort, Maastricht en Den Bosch.


De Groningse politiek is echter verdeel over de kwestie. Veel (kleinere) ondernemers voelen er bovendien niets voor om de winkel op zondag open te stellen, want dan moeten ze personeel inhuren, en uiteindelijk schoieten ze er niets mee op. Voor het grootwinkelbedrijf ligt dat anders: daar kan men gewoon personeel inhuren.


Aanvalsplan jeugdwerkloosheid


Het grootwinkelbedrijf in Groningen wil de kleinere bedrijven in Groningen daarom gaan helpen. Men wil daarom werkloze jongeren in dienst nemen en inzetten in een ’pool’. De medewerkers kunnen dan vanuit die pool worden gedetacheerd bij de kleinere bedrijven. Elke detaillist kan dan vroegtijdig een beroep doen op een groep van gekwalificeerde verkoopmedewerkers. Vanuit deze pool zouden de 250 jongeren betaald kunnen worden.

Werkgelegenheid binnenstad


Volgens de Groningen City Club is het in elk geval van zeer groot economisch belang om de concurrentiepositie van Groningen te bewaken. De detailhandel in de binnenstad van Groningen heeft momenteel circa 6000 werkzame personen in dienst. In de gehele gemeente Groningen zijn circa 11.500 medewerkers actief in de detailhandel. Daarmee is de detailhandel na zorg, onderwijs en overheid de belangrijkste werkgever in Groningen en in feite de grootste particuliere werkgever, aldus de Groningen City Club.

 

Financiering van het plan

 

Volgens de Groningen City Club is financiering van het plan om 250 banen te scheppen voor werkzoekende jongeren te financieren met steun van het Rijk. Wethouder Ton Schroor (D66) van financiën heeft onlangs laten weten dat er voor de regio Groningen – Assen een landelijke stimuleringsbijdrage beschikbaar is van 1,6 miljoen euro voor de aanpak van de jeugdwerkloosheid.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 19 november 2013 | 9:52
 
Damsterdiep: misschien wel het mooiste plein van Groningen
 

te komen tot een nieuwe ondernemersvereniging, die wil zorgen voor zoveel mogelijk activiteiten op- en nabij dit plein. Daarbij wordt gedacht aan een biologische markt, Kerstmarkt, Noorderslag of tal van andere evenementen. Zeker als de parkeergarage wat goedkoper zou worden en er nog meer mensen komen, is Groningen een veelbelovend winkelgebied rijker.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Slim meetapparaatje voorspelt diabetes, hart- en vaatziekten en overlijden
 

De weerkaatsing van licht door de huid (autofluorescentie), gemeten met een eenvoudig apparaat waarop de onderarm gelegd wordt, kan het risico op type 2-diabetes, hart- en vaatziekten en overlijden voorspellen. Dat blijkt uit onderzoek onder bijna 73.000 deelnemers aan de biobank Lifelines. Onderzoekers onder leiding van Bruce Wolffenbuttel, hoogleraar Endocrinologie in het UMCG, publiceerden hun bevindingen vandaag in het wetenschappelijke tijdschrift Diabetologia.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Groningen Bereikbaar roept bedrijven op mee te doen aan 'Spitsbrekers'
 

‘Doe mee aan de Spitsbrekers-competitie van BNR Nieuwsradio!’ Die oproep doen Groningen Bereikbaar en een aantal bedrijvenverenigingen aan alle bedrijven in de stad. Spitsbrekers is erop gericht op een slimme manier zoveel mogelijk forensen uit de spits te krijgen om zo het aantal files terug te dringen.   


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Innovatieve COOLBACK Company vestigt zich in Zuidbroek
 

COOLBACK Company gaat op het bedrijventerrein Gouden Driehoek in Zuidbroek een nieuwe fabriek bouwen voor de productie en doorontwikkeling van zijn innovatieve zonnepanelenframes. Met die frames weet het bedrijf de stroomopbrengst van zonnepanelen met liefst vijf procent te verhogen. Volgens Economie.groningen.nl heeft COOLBACK Company daarmee een erg kansrijk product in handen, dat in zonnige streken wereldwijd al de nodige interesse heeft gewekt.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar in volgende Europese ronde naar Italië en Cyprus
 

De basketballers van Donar weten waar ze aan toe zijn in de volgende fase in de strijd om de FIBA Europe Cup. In Poule K zijn de Italiaanse middenmoter Pallacanestro Varese, het op Sardinië spelende Dinamo Sassari  en het Cypriotische Petrolina AEK Larnaca de volgende tegenstanders. In totaal zes wedstrijden staan er op de rol. Te beginnen op woensdag 12 december. Een week later staat speelronde twee geprogrammeerd. Vervolgens gaat het in 2019 verder.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Weekend in Groningen: schaatsen, pepernoten en mooie docu’s
 

Haal je ijzers alvast maar uit het vet, want komend weekend kun je schaatsen op de Grote Markt! Maar er is meer te doen. Pak een filmpje op het documentairefestival IDFA in het Groninger Forum of neem de kids mee naar de vrolijke voorstelling Pepernotenpret.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Nieuwe autodeler in Groningen: MyWheels nu al in tien straten
 

In Groningen is een nieuwe auto-deler actief geworden. Het gaat om MyWheels, dat het zo gemakkelijk mogelijk wil maken om auto’s te delen, met behulp van je smartphone. MyWheels is een sociale onderneming en streeft niet naar winstmaximalisatie.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool