Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 19 november 2013 | 9:49
 
250 nieuwe banen in Groningen als alle zondagen Koopzondag worden
 

Aanleiding v oor de brief vormt het feit dat B en W hebben besloten om in 2014, net als in 2013, slechts toestemming te geven voor zestien koopzondagen in Groningen. De Groningen City Club – belangenorganisatie van ondernemers in de binnenstad – had echter gehoopt dat ook in Groningen alle zondagen koopzondag zouden kunnen zijn. Dat is ook het geval in andere grote steden als Amersfoort, Maastricht en Den Bosch.


De Groningse politiek is echter verdeel over de kwestie. Veel (kleinere) ondernemers voelen er bovendien niets voor om de winkel op zondag open te stellen, want dan moeten ze personeel inhuren, en uiteindelijk schoieten ze er niets mee op. Voor het grootwinkelbedrijf ligt dat anders: daar kan men gewoon personeel inhuren.


Aanvalsplan jeugdwerkloosheid


Het grootwinkelbedrijf in Groningen wil de kleinere bedrijven in Groningen daarom gaan helpen. Men wil daarom werkloze jongeren in dienst nemen en inzetten in een ’pool’. De medewerkers kunnen dan vanuit die pool worden gedetacheerd bij de kleinere bedrijven. Elke detaillist kan dan vroegtijdig een beroep doen op een groep van gekwalificeerde verkoopmedewerkers. Vanuit deze pool zouden de 250 jongeren betaald kunnen worden.

Werkgelegenheid binnenstad


Volgens de Groningen City Club is het in elk geval van zeer groot economisch belang om de concurrentiepositie van Groningen te bewaken. De detailhandel in de binnenstad van Groningen heeft momenteel circa 6000 werkzame personen in dienst. In de gehele gemeente Groningen zijn circa 11.500 medewerkers actief in de detailhandel. Daarmee is de detailhandel na zorg, onderwijs en overheid de belangrijkste werkgever in Groningen en in feite de grootste particuliere werkgever, aldus de Groningen City Club.

 

Financiering van het plan

 

Volgens de Groningen City Club is financiering van het plan om 250 banen te scheppen voor werkzoekende jongeren te financieren met steun van het Rijk. Wethouder Ton Schroor (D66) van financiën heeft onlangs laten weten dat er voor de regio Groningen – Assen een landelijke stimuleringsbijdrage beschikbaar is van 1,6 miljoen euro voor de aanpak van de jeugdwerkloosheid.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 19 november 2013 | 9:52
 
Damsterdiep: misschien wel het mooiste plein van Groningen
 

te komen tot een nieuwe ondernemersvereniging, die wil zorgen voor zoveel mogelijk activiteiten op- en nabij dit plein. Daarbij wordt gedacht aan een biologische markt, Kerstmarkt, Noorderslag of tal van andere evenementen. Zeker als de parkeergarage wat goedkoper zou worden en er nog meer mensen komen, is Groningen een veelbelovend winkelgebied rijker.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Ondernemersdag Groningen voor startende en groeiende ondernemers: 27 juni in Stadion FC Groningen.
 

Uitval bij beginnende en kleine ondernemers is groot. Door naar de Ondernemersdag te gaan, wordt waardevolle informatie opgedaan die gelijk toepasbaar is om je onderneming nog verder aan te scherpen en te laten groeien. Dat is de aanleiding voor het organiseren van een bijzondere Ondernemersdag Groningen voor startende en groeiende ondernemers op 27 juni in Hitachi Capital Mobility Stadion FC Groningen. Aanmelding voor het gratis evenement is nu al mogelijk.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Honderden bezoekers nemen tijdens Dag van de Bouw kijkje bij opstelterrein De Vork
 

Honderden bezoekers hebben afgelopen weekend tijdens de Dag van de Bouw een kijkje genomen op het nieuwe opstelterrein De Vork bij Haren. Het immense treinemplacement in aanbouw was opengesteld voor het publiek. Ze kregen dus een uniek kijkje.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Wat zijn de interessantste bedrijven van Groningen van 2019?
 

Wat zijn de meest interessante bedrijven van het jaar 2019 uit de nieuwe gemeente Groningen? En welke zijn de meest veelbelovende van het jaar 2019 uit de rest van de provincie? Lees hieronder de Top 10 voor het jaar 2019 van de Groninger Ondernemingsprijs!


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Vrieling met landenteam naar Nations Cup in Geesteren
 

Springruiter Jur Vrieling uit Holwierde is door bondscoach Rob Ehrens samen met zijn paard VDL Glasgow van het Merelsnest geselecteerd voor het landenteam dat komende zondag meedoet aan een wedstrijd in de Nations Cup. Deze wedstrijd maakt deel uit van het CSI Twente in Geesteren. Met een schuin oog kijkend naar de Olympische Spelen in Tokio lijkt Vrieling er momenteel goed voor te staan. De combinatie met Glasgow is een vaste waarde voor de bondscoach.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Opnieuw kleurenexplosie in Groninger Museum: werk van Peter Struycken
 

Na een druk bezochte expositie van werken van de wereldberoemde glaskunstenaar Chihuly komt er nu een tentoonstelling in het Groninger Museum die opnieuw zorgt voor een kleurenexplosie. Deze keer zelfs in combinatie met (moderne) muziek. Het betreft werk van de abstracte Nederlandse beeldend kunstenaar Peter Struycken (80).


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Inschrijving 62e Plantsoenloop Groningen nu al van start
 

Vanaf vandaag kunnen sportievelingen zich weer inschrijven voor de klassieker van het Noorden: de Plantsoenloop Groningen. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement lopen deelnemers door hét groene hoogtepunt van Groningen: het prachtige Noorderplantsoen. Deelnemers kunnen, afhankelijk van hun leeftijd, kiezen uit 1 km, 2 km, 4 km of 8 km.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool