Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Uitgaan donderdag 14 november 2013 | 9:35
 
Meest bruisende intocht van Sinterklaas aller tijden: zaterdag vijf podia in de binnenstad van Groningen
 

Op de dag van de intocht zijn vijf podia in de binnenstad van Groningen: Zuiderhaven, Reitemakersrijge (voor Academie Minerva), A-Kerkhof, Broerstraat en Grote Markt. Op het podium aan de Zuiderhaven is het Jumbo Mega Sinterklaasfeest met Ernst & Bobbie en Monique Smit. Aan de Reitemakersrijge draait een DJ Sinterklaasliedjes en verzorgt de Stichting Jongeren Oosterpark een Sinterklaasrap. Aan de A-kerkhof een optreden vol acrobatiek van jeugdcircus Santelli en op het Broerplein treedt de Witte Pietenband Strooigoed op en is de Piet Manderino-show. Op het podium op de Grote Markt tenslotte verzorgen het Jeugdsymfonieorkest Groningen, Gruno’s Postharmonie en Harmonie Avantie verschillende optredens.

 


Het belooft druk te worden in de stad op 16 november. Daarom zijn maatregelen noodzakelijk. Wegafzettingen, parkeerverboden voor auto & fiets en beperkte toegankelijkheid voor het publiek, bijvoorbeeld langs de vaarroute van Sinterklaas. Niettemin: het belooft een groot feest te worden met genoeg ruimte en vermaak voor jong en oud. Qbuzz, Arriva en de NS maken het bovendien extra aantrekkelijk om met het openbaar vervoer te komen: een volwassene betaalt een kaartje en mag gratis drie kinderen meenemen.

 

 

Na de dag van de intocht zijn er tot 5 december nog tal van activiteiten. Zo wordt het Grootste Groninger Sinterklaasgedicht georganiseerd. Tot en met 2 december kunnen kinderen in het Grand Theatre meeschrijven aan een reuzengroot gedicht. De eerste zin is geschreven door de Kinderdichter van Groningen. Op 4 december wordt het gedicht voorgedragen door de Stadsdichter van Groningen.
Ook wordt ‘Verzin je eigen pepernotensmaak’ georganiseerd voor kinderen tot 12 jaar. De winnende nieuwe pepernotensmaak wordt op 1 december bekendgemaakt in het Feithhuis. De winnende nieuwe pepernoot wordt gebakken, genoeg om de hele klas te trakteren.  
Het Huis van Sinterklaas is in de toren van Der Aa-Kerk. Kinderen kunnen een bezoekje brengen aan het onderkomen van de Goedheiligman en aansluitend een puzzeltocht door de binnenstad maken. Daaraan is ook een kleurwedstrijd verbonden. De kleurplaten worden bij het Huis van Sinterklaas uitgedeeld.


Alle informatie en de spelregels zijn te vinden op www.sinterklaas.groningen.nl

(Foto: www.sinterklaas.groningen.nl )


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 14 november 2013 | 9:30
 
Softdrugsgebruik Groninger minderjarigen strenger aangepakt
 

De jeugd in Lewenborg en Beijum gebruikt relatief veel en vaak softdrugs. Dit blijkt uit onderzoek van Onderzoeksbureau Intraval. De instellingen en scholen in de wijk nemen daarom samen met politie, gemeente en Openbaar Ministerie het voortouw om dit probleem aan te pakken.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre zoekt de samenwerking
 

Groningen is een nieuw samenwerkingsorgaan op het gebied van digitalisering rijker: het Groningen Digital Business Centre (GDBC). "Omdat het GDBC het fundament heeft liggen bij de RUG, ontstaat de unieke mogelijkheid om wetenschappelijke kennis op het gebied van digitalisering te koppelen aan onderzoek en het bedrijfsleven", zegt projectleider Bas Baalmans in zijn kantoor op de Zernike Campus.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Schoolholm woensdag en donderdag afgesloten wegens werkzaamheden
 

Op zowel woensdag 21 november als donderdag 22 november is de Schoolholm in de binnenstad van Groningen tussen half acht ’s ochtends en vier uur ’s middags afgesloten voor al het verkeer. Er vinden in die periodes herstelwerkzaamheden aan het wegdek plaats.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Opening d'Root: 'Groningen zet nieuwe Europese standaard voor datacenters' (VIDEO)
 

Minister Ingrid van Engelshoven heeft op woensdag 14 november de officiële opening verricht van d'Root, het nieuwe data competence center van Bytesnet in Groningen. De eerste gebruiker van het Datalab is de innovatiewerkplaats Digital Society Hub van de Hanzehogeschool Groningen. “Groningen zet hiermee een nieuwe standaard en is een schoolvoorbeeld voor de rest van Europa”, aldus de minister. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar treft Grasshoppers of Rijswijk in bekertoernooi
 

Terwijl de basketballers van Donar volop in voorbereiding zijn op het beslissende Europese duel tegen Spirou Basket uit Charleroi is bekend geworden waar de landskampioen in de beker tegen speelt. In de achtste finale is de winnaar van het duel tussen Solar systemen Grasshoppers uit Katwijk en Lokomotief Rijswijk de tegenstander.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Duchenne Gala Groningen zaterdag in De Oosterpoort
 

De Oosterpoort is aankomende zaterdag, 24 november, het decor van het Duchenne Gala Groningen. Deze dertiende editie is, wegens het succes van voorgaande jaren, opnieuw groter van opzet. De opbrengsten van het tweejaarlijkse evenement gaan naar het Duchenne Parent Project.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Gemeente start programma om ongewenste zwangerschappen te voorkomen
 

De gemeente Groningen, WIJ Groningen, GGD Groningen, GGD-GHOR en zorgverzekeraar Menzis slaan de handen in één om ongewenste en ongeplande zwangerschappen te voorkomen. Dinsdag gaven de organisaties onder de noemer 'Nu niet zwanger’ het startsein voor een nieuw programma voor (potentiële) ouders met een verhoogde kwetsbaarheid.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool