Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Uitgaan donderdag 14 november 2013 | 9:35
 
Meest bruisende intocht van Sinterklaas aller tijden: zaterdag vijf podia in de binnenstad van Groningen
 

Op de dag van de intocht zijn vijf podia in de binnenstad van Groningen: Zuiderhaven, Reitemakersrijge (voor Academie Minerva), A-Kerkhof, Broerstraat en Grote Markt. Op het podium aan de Zuiderhaven is het Jumbo Mega Sinterklaasfeest met Ernst & Bobbie en Monique Smit. Aan de Reitemakersrijge draait een DJ Sinterklaasliedjes en verzorgt de Stichting Jongeren Oosterpark een Sinterklaasrap. Aan de A-kerkhof een optreden vol acrobatiek van jeugdcircus Santelli en op het Broerplein treedt de Witte Pietenband Strooigoed op en is de Piet Manderino-show. Op het podium op de Grote Markt tenslotte verzorgen het Jeugdsymfonieorkest Groningen, Gruno’s Postharmonie en Harmonie Avantie verschillende optredens.

 


Het belooft druk te worden in de stad op 16 november. Daarom zijn maatregelen noodzakelijk. Wegafzettingen, parkeerverboden voor auto & fiets en beperkte toegankelijkheid voor het publiek, bijvoorbeeld langs de vaarroute van Sinterklaas. Niettemin: het belooft een groot feest te worden met genoeg ruimte en vermaak voor jong en oud. Qbuzz, Arriva en de NS maken het bovendien extra aantrekkelijk om met het openbaar vervoer te komen: een volwassene betaalt een kaartje en mag gratis drie kinderen meenemen.

 

 

Na de dag van de intocht zijn er tot 5 december nog tal van activiteiten. Zo wordt het Grootste Groninger Sinterklaasgedicht georganiseerd. Tot en met 2 december kunnen kinderen in het Grand Theatre meeschrijven aan een reuzengroot gedicht. De eerste zin is geschreven door de Kinderdichter van Groningen. Op 4 december wordt het gedicht voorgedragen door de Stadsdichter van Groningen.
Ook wordt ‘Verzin je eigen pepernotensmaak’ georganiseerd voor kinderen tot 12 jaar. De winnende nieuwe pepernotensmaak wordt op 1 december bekendgemaakt in het Feithhuis. De winnende nieuwe pepernoot wordt gebakken, genoeg om de hele klas te trakteren.  
Het Huis van Sinterklaas is in de toren van Der Aa-Kerk. Kinderen kunnen een bezoekje brengen aan het onderkomen van de Goedheiligman en aansluitend een puzzeltocht door de binnenstad maken. Daaraan is ook een kleurwedstrijd verbonden. De kleurplaten worden bij het Huis van Sinterklaas uitgedeeld.


Alle informatie en de spelregels zijn te vinden op www.sinterklaas.groningen.nl

(Foto: www.sinterklaas.groningen.nl )


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 14 november 2013 | 9:30
 
Softdrugsgebruik Groninger minderjarigen strenger aangepakt
 

De jeugd in Lewenborg en Beijum gebruikt relatief veel en vaak softdrugs. Dit blijkt uit onderzoek van Onderzoeksbureau Intraval. De instellingen en scholen in de wijk nemen daarom samen met politie, gemeente en Openbaar Ministerie het voortouw om dit probleem aan te pakken.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic: 40.000 bezoekers en miljoenimpuls economie Groningen
 
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool