Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Uitgaan donderdag 14 november 2013 | 9:35
 
Meest bruisende intocht van Sinterklaas aller tijden: zaterdag vijf podia in de binnenstad van Groningen
 

Op de dag van de intocht zijn vijf podia in de binnenstad van Groningen: Zuiderhaven, Reitemakersrijge (voor Academie Minerva), A-Kerkhof, Broerstraat en Grote Markt. Op het podium aan de Zuiderhaven is het Jumbo Mega Sinterklaasfeest met Ernst & Bobbie en Monique Smit. Aan de Reitemakersrijge draait een DJ Sinterklaasliedjes en verzorgt de Stichting Jongeren Oosterpark een Sinterklaasrap. Aan de A-kerkhof een optreden vol acrobatiek van jeugdcircus Santelli en op het Broerplein treedt de Witte Pietenband Strooigoed op en is de Piet Manderino-show. Op het podium op de Grote Markt tenslotte verzorgen het Jeugdsymfonieorkest Groningen, Gruno’s Postharmonie en Harmonie Avantie verschillende optredens.

 


Het belooft druk te worden in de stad op 16 november. Daarom zijn maatregelen noodzakelijk. Wegafzettingen, parkeerverboden voor auto & fiets en beperkte toegankelijkheid voor het publiek, bijvoorbeeld langs de vaarroute van Sinterklaas. Niettemin: het belooft een groot feest te worden met genoeg ruimte en vermaak voor jong en oud. Qbuzz, Arriva en de NS maken het bovendien extra aantrekkelijk om met het openbaar vervoer te komen: een volwassene betaalt een kaartje en mag gratis drie kinderen meenemen.

 

 

Na de dag van de intocht zijn er tot 5 december nog tal van activiteiten. Zo wordt het Grootste Groninger Sinterklaasgedicht georganiseerd. Tot en met 2 december kunnen kinderen in het Grand Theatre meeschrijven aan een reuzengroot gedicht. De eerste zin is geschreven door de Kinderdichter van Groningen. Op 4 december wordt het gedicht voorgedragen door de Stadsdichter van Groningen.
Ook wordt ‘Verzin je eigen pepernotensmaak’ georganiseerd voor kinderen tot 12 jaar. De winnende nieuwe pepernotensmaak wordt op 1 december bekendgemaakt in het Feithhuis. De winnende nieuwe pepernoot wordt gebakken, genoeg om de hele klas te trakteren.  
Het Huis van Sinterklaas is in de toren van Der Aa-Kerk. Kinderen kunnen een bezoekje brengen aan het onderkomen van de Goedheiligman en aansluitend een puzzeltocht door de binnenstad maken. Daaraan is ook een kleurwedstrijd verbonden. De kleurplaten worden bij het Huis van Sinterklaas uitgedeeld.


Alle informatie en de spelregels zijn te vinden op www.sinterklaas.groningen.nl

(Foto: www.sinterklaas.groningen.nl )


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 14 november 2013 | 9:30
 
Softdrugsgebruik Groninger minderjarigen strenger aangepakt
 

De jeugd in Lewenborg en Beijum gebruikt relatief veel en vaak softdrugs. Dit blijkt uit onderzoek van Onderzoeksbureau Intraval. De instellingen en scholen in de wijk nemen daarom samen met politie, gemeente en Openbaar Ministerie het voortouw om dit probleem aan te pakken.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Energietransitie: Groningse MKB kan er nog veel meer van profiteren. Lezing in Hanzehogeschool ( 8 juli)
 

De Hanzehogeschool en de Innovatiespotter organiseren in de ochtend van vrijdag 5 juli een event dat gaat over ‘verbinden in het noorden en de energietransitie’. Sprekers op de bijeenkomst zijn onder andere Nienke Homan (Gedeputeerde Provincie Groningen) en Pier Baarmsa (CEO Noordelijke Dagblad Combinatie). Het thema is: “Verbind wat er al is”.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Waterloolaan krijgt tweerichtingsverkeer; op termijn nieuwe inrichting die past bij sfeer nieuwe Zuiderplantsoen
 

Uiterlijk op 26 augustus 2019 wordt de Waterloolaan (bij de Hereweg) opengesteld voor tweerichtingsverkeer. De Waterloolaan blijft net zo breed als nu, maar krijgt over de hele lengte tweerichtingsverkeer.  Dat meldt de website aanpakringzuid.nl


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Koning Willem-Alexander opent waterstofinstallatie in provincie Groningen
 

Koning Willem-Alexander heeft in de provincie Groningen een ‘groene waterstofinstallatie’’ van Gasunie in Veendam geopend.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar begint aan opbouwen nieuwe selectie
 

Met het aantrekken van Leon Williams is Donar min of meer begonnen aan het opbouwen van de nieuwe selectie, nadat recent bekend werd dat van vrijwel de gehele spelersgroep van het afgelopen seizoen afscheid genomen wordt. Williams is Nederlands international en komt over van Den Helder waar hij sinds januari speelde.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Met Staatsbosbeheer wandelen door de natuur
 

Het is zomer, tijd om naar buiten te gaan! Bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen is deze zomer van alles te doen. Op iedere zondag- en woensdagmiddag in juli en augustus kun je met een gids van Staatsbosbeheer een mooie, afwisselende zomerwandeling maken. Ook kinderen zijn van harte welkom.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Nieuwe, schone boot voor Rondvaartbedrijf Kool
 

Rondvaartbedrijf Kool uit de stad Groningen gaat een nieuwe, open rondvaartboot bouwen. De nieuwe boot stoot 25 procent minder CO2 uit en kan zonder problemen onder alle bruggen door.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool