Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 12 november 2013 | 11:03
 
Historicus stuit op bewegende beelden van Aletta Jacobs
 

Historicus Marten van Harten is tijdens een onderzoek toevallig gestuit op de eerste bewegende beelden van de feministe Aletta Jacobs. Atria, het kennisinstituut voor vrouwenemancipatie, maakte de vondst van de beelden bekend. De Universiteitskrant zette het filmpje op z'n YouTube-kanaal.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 12 november 2013 | 11:02
 
Politie houdt dakloze aan wegens drugsbezit
 

De politie heeft maandagavond op de Europaweg een 21-jarige dakloze aangehouden vanwege drugsbezit. De verdachte was in het verleden al meerdere keren betrapt op het bezit van drugs. Tijdens de controle maandagavond werd in eerste instantie niets bij de 21-jarige aangetroffen. Met behulp van een drugshond werd vervolgens in de stuurkolom van de auto van de man 16 bolletjes cocaïne en 2 brokjes met heroïne of hash aangetroffen. Ook had de verdachte een geldbedrag van ruim 650 euro bij zich.


» lees verder
 
 
Economie dinsdag 12 november 2013 | 10:54
 
Groningse promotieacties tijdens intocht Sint
 

Sinterklaas wordt aanstaande zaterdag feestelijk onthaald in Groningen. Om hier extra landelijke aandacht voor te vragen, heeft Marketing Groningen in samenwerking met de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken, gemeente Groningen en de Groningen City Club een speciaal Sinterklaas boekje laten meesturen met Kidsweek en Donald Duck. Het boekje is via de Donald Duck in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel (oplage 42.000). Daarnaast zijn er 20.000 exemplaren verspreid onder leerlingen van alle basisscholen in Groningen, kinderdagverblijven en BSO’s.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Commercieele Club Groningen niet onder de indruk van 'heel klein beetje sneeuw'
 

Leden van de Commercieele Club Groningen lieten zich dinsdagavond vrolijk fotograferen in de sneeuw, tijdens een leden-bijeenkomst aan het Paterswoldsemeer. Voorzitter Harm Post, die ooit bij de GADO werkte, vond alle waarschuwingen voor overlast bij een klein beetje sneeuw, nogal overdreven.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Expositie in infocentrum Paviljoen Ring Zuid over ombouw ringweg
 

Komende week is in het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid de expositie CROSS ROADS te zien. Vijf studenten van Academie Minerva tonen uiteenlopend werk, geïnspireerd op de ombouw van de zuidelijke ringweg.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Digital Society Hub: alles over 5G tijdens lezing in Groningen
 

De Digital Society Hub - een innovatiewerkplaats waar ondernemers, onderzoekers en onderwijs in Groningen elkaar kunnen ontmoeten - is donderdag 14 februari mede-organisator van een bijzondere lezing over 5G. Bezoekers kunnen daar dan alles te weten komen over de vraag wat 5G precies inhoudt. De bijeenkomst, waarvoor men zich van te voren even moet aanmelden, is in het Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar staat voor cruciaal Europees duel
 

De opdracht is duidelijk voor Donar. Op Sardinië met minimaal zeven punten verschil winnen van Dinamo Sassari om kansrijk te blijven voor een eventueel vervolg in de Europese FIBA Cup. Bij ieder nadeliger resultaat is zo goed als over voor de landskampioen. In de eigen MartiniPlaza werd met 84-78 verloren van de Italianen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sporthopper: inschrijven kan weer
 

Kinderen uit de gemeente Groningen kunnen zich weer inschrijven voor een of meerdere sportactiviteiten van de Sporthopper. In de Sporthopper zijn meer dan 220 kennismakingscursussen opgenomen.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waarom is het water in de Eems-Dollard toch zo troebel? Groot internationaal onderzoek
 

In de Eems-Dollard, ten noorden van de provincie Groningen is het water erg troebel. Sinds woensdag is er een onderzoek gaande naar de vraag hoe dat komt, en vooral willen de onderzoekers weten: wat kun je er aan doen ?


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool