Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 12 november 2013 | 11:03
 
Historicus stuit op bewegende beelden van Aletta Jacobs
 

Historicus Marten van Harten is tijdens een onderzoek toevallig gestuit op de eerste bewegende beelden van de feministe Aletta Jacobs. Atria, het kennisinstituut voor vrouwenemancipatie, maakte de vondst van de beelden bekend. De Universiteitskrant zette het filmpje op z'n YouTube-kanaal.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 12 november 2013 | 11:02
 
Politie houdt dakloze aan wegens drugsbezit
 

De politie heeft maandagavond op de Europaweg een 21-jarige dakloze aangehouden vanwege drugsbezit. De verdachte was in het verleden al meerdere keren betrapt op het bezit van drugs. Tijdens de controle maandagavond werd in eerste instantie niets bij de 21-jarige aangetroffen. Met behulp van een drugshond werd vervolgens in de stuurkolom van de auto van de man 16 bolletjes cocaïne en 2 brokjes met heroïne of hash aangetroffen. Ook had de verdachte een geldbedrag van ruim 650 euro bij zich.


» lees verder
 
 
Economie dinsdag 12 november 2013 | 10:54
 
Groningse promotieacties tijdens intocht Sint
 

Sinterklaas wordt aanstaande zaterdag feestelijk onthaald in Groningen. Om hier extra landelijke aandacht voor te vragen, heeft Marketing Groningen in samenwerking met de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken, gemeente Groningen en de Groningen City Club een speciaal Sinterklaas boekje laten meesturen met Kidsweek en Donald Duck. Het boekje is via de Donald Duck in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel (oplage 42.000). Daarnaast zijn er 20.000 exemplaren verspreid onder leerlingen van alle basisscholen in Groningen, kinderdagverblijven en BSO’s.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Noordbaan zuidelijke ringweg twee nachten dicht
 

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november (van 22.00 tot 07.00 uur) en in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november (van 22.00 tot 08.00 uur) is de noordbaan van de zuidelijke ringweg van knooppunt Euvelgunne tot Julianaplein dicht voor alle verkeer.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Meer ruimte voor uitstallingen en reclame in winkelstraten Groningen
 

Meer mogelijkheden voor reclame en uitstallingen in de Groningse binnenstraten. Maar wel op zo’n manier dat de veiligheid en leefbaarheid niet worden aangetast. Daarover zijn ondernemers en gemeentebestuur het eens geworden. Er komt een proef van een jaar.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Belangrijke avond voor Donar; Europese winst noodzakelijk
 

Voor de basketballers van Donar is de belangrijkste fase in de eerste poulefase van de FIBA Europe Cup aangebroken. Er zijn nog twee speelrondes te gaan. Donar speelt twee keer thuis en moet waarschijnlijk twee keer winnen om de kansen in eigen hand te houden en definitief zeker te zijn van de volgende ronde. Om dit te bereiken moet woensdagavond in MartiniPlaza sowieso gewonnen worden van het Turkse Pinar Karsiyaka.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sinterklaas arriveert zaterdag in Groningen
 

Ook dit jaar zet Sinterklaas weer voet aan wal in Groningen. De Goed Heiligman en zijn pieten arriveren komende zaterdag in de stad. Nadat ze zijn aangemeerd, volgt een toer door het stadscentrum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool