Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws zondag 10 november 2013 | 12:12
 
Brandweer vindt dode mannen in autowrak Van Starkenborgkanaal
 

De politie en de brandweer hebben zaterdagnacht de lichamen van twee jongemannen uit Warffum en Ulrum geborgen nadat zij met hun auto het Van Starkenborgkanaal waren ingereden. De jongens waren vrijdagnacht naar Groningen gereden, maar waren de volgende dag niet thuisgekomen. Vrienden die naar het stel op zoek gingen, troffen zaterdagavond tussen de stad en Winsum bandensporen aan in de berm tussen de N361 en het kanaal. Duikers van de brandweer troffen onder water vervolgens de auto aan met daarin de inmiddels overleden inzittenden.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 11 november 2013 | 11:25
 
18-jarige beroofd door 'fietsverkopers'
 

Een 18-jarige Groninger is zondagavond op de Vrydemalaan door twee mannen beroofd. De jongen werd omstreeks half twaalf door twee mannen gevraagd of hij een fiets wilde kopen. Toen de Stadjer duidelijk maakte geen belangstelling te hebben werd hij bedreigd. De twee mannen fietsten weg omdat er teveel mensen in de buurt liepen. Eenmaal thuis ontdekte de 18-jarige dat zijn portemonnee was gerold.


» lees verder
 
 
Uitgaan maandag 11 november 2013 | 10:35
 
Toneelgroepen strijden om de winst bij Grunneger Theater Festival
 

Vijf toneelgezelschappen strijden aanstaand weekend om de winst van het Grunneger Theater Festival. De vijf zullen geheel Gronings-talige voorstellingen op de planken van het Der Aa-theater brengen. Een deskundige jury beoordeelt wie op zaterdag de prijzen mee naar huis nemen. Het programma begint zowel op vrijdag als op zaterdagvond om 20.00 uur.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Energietransitie: Groningse MKB kan er nog veel meer van profiteren. Lezing in Hanzehogeschool ( 8 juli)
 

De Hanzehogeschool en de Innovatiespotter organiseren in de ochtend van vrijdag 5 juli een event dat gaat over ‘verbinden in het noorden en de energietransitie’. Sprekers op de bijeenkomst zijn onder andere Nienke Homan (Gedeputeerde Provincie Groningen) en Pier Baarmsa (CEO Noordelijke Dagblad Combinatie). Het thema is: “Verbind wat er al is”.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Waterloolaan krijgt tweerichtingsverkeer; op termijn nieuwe inrichting die past bij sfeer nieuwe Zuiderplantsoen
 

Uiterlijk op 26 augustus 2019 wordt de Waterloolaan (bij de Hereweg) opengesteld voor tweerichtingsverkeer. De Waterloolaan blijft net zo breed als nu, maar krijgt over de hele lengte tweerichtingsverkeer.  Dat meldt de website aanpakringzuid.nl


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Koning Willem-Alexander opent waterstofinstallatie in provincie Groningen
 

Koning Willem-Alexander heeft in de provincie Groningen een ‘groene waterstofinstallatie’’ van Gasunie in Veendam geopend.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar begint aan opbouwen nieuwe selectie
 

Met het aantrekken van Leon Williams is Donar min of meer begonnen aan het opbouwen van de nieuwe selectie, nadat recent bekend werd dat van vrijwel de gehele spelersgroep van het afgelopen seizoen afscheid genomen wordt. Williams is Nederlands international en komt over van Den Helder waar hij sinds januari speelde.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Met Staatsbosbeheer wandelen door de natuur
 

Het is zomer, tijd om naar buiten te gaan! Bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen is deze zomer van alles te doen. Op iedere zondag- en woensdagmiddag in juli en augustus kun je met een gids van Staatsbosbeheer een mooie, afwisselende zomerwandeling maken. Ook kinderen zijn van harte welkom.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Nieuwe, schone boot voor Rondvaartbedrijf Kool
 

Rondvaartbedrijf Kool uit de stad Groningen gaat een nieuwe, open rondvaartboot bouwen. De nieuwe boot stoot 25 procent minder CO2 uit en kan zonder problemen onder alle bruggen door.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool