Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws zondag 10 november 2013 | 12:12
 
Brandweer vindt dode mannen in autowrak Van Starkenborgkanaal
 

De politie en de brandweer hebben zaterdagnacht de lichamen van twee jongemannen uit Warffum en Ulrum geborgen nadat zij met hun auto het Van Starkenborgkanaal waren ingereden. De jongens waren vrijdagnacht naar Groningen gereden, maar waren de volgende dag niet thuisgekomen. Vrienden die naar het stel op zoek gingen, troffen zaterdagavond tussen de stad en Winsum bandensporen aan in de berm tussen de N361 en het kanaal. Duikers van de brandweer troffen onder water vervolgens de auto aan met daarin de inmiddels overleden inzittenden.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 11 november 2013 | 11:25
 
18-jarige beroofd door 'fietsverkopers'
 

Een 18-jarige Groninger is zondagavond op de Vrydemalaan door twee mannen beroofd. De jongen werd omstreeks half twaalf door twee mannen gevraagd of hij een fiets wilde kopen. Toen de Stadjer duidelijk maakte geen belangstelling te hebben werd hij bedreigd. De twee mannen fietsten weg omdat er teveel mensen in de buurt liepen. Eenmaal thuis ontdekte de 18-jarige dat zijn portemonnee was gerold.


» lees verder
 
 
Uitgaan maandag 11 november 2013 | 10:35
 
Toneelgroepen strijden om de winst bij Grunneger Theater Festival
 

Vijf toneelgezelschappen strijden aanstaand weekend om de winst van het Grunneger Theater Festival. De vijf zullen geheel Gronings-talige voorstellingen op de planken van het Der Aa-theater brengen. Een deskundige jury beoordeelt wie op zaterdag de prijzen mee naar huis nemen. Het programma begint zowel op vrijdag als op zaterdagvond om 20.00 uur.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Northern Times en RUG lanceren Econ 050: Engelstalige podcast over noordelijke economie
 

The Northern Times en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit lanceren vrijdagmiddag onder de titel ‘Econ 050’ een Engelstalige podcast. In elke aflevering staat een voor de noordelijke economie belangrijk onderwerp centraal Northern Times-journaliste Traci White gaat daarover in gesprek met een expert van de FEB.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Thuis Nieuwbouwmakelaars maakt woondromen werkelijkheid op Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs!
 

Droom jij van meer ruimte, wonen aan het water, juiste het stadse wonen of van heel veel groen? Kom een stap dichterbij jouw droom tijdens deze Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs op 16, 17, 18 november aanstaande in MartiniPlaza. Thuis Nieuwbouwmakelaars vertelt je graag persoonlijk alles over de lopende én toekomstige nieuwbouwplannen. Maak jouw woondroom werkelijkheid! 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool