Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 7 november 2013 | 11:01
 
Hanzehogeschool ziet belang technische studies en ICT voor Gronings onderwijs toenemen
 

Technisch- en ICT-talent uit heel Nederland kan steeds beter terecht in studentenstad Groningen, en zeker ook bij de Hanzehogeschool Groningen. Dat zegt Henk Pijlman, voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen. Hij zegt dit in een videointerview van de website CityofTalent. Komende zaterdag is er een Open Dag bij de Hanzehogeschool Groningen voor aankomende studenten. Deze hogeschool biedt een zeer breed scala aan opleidingen, maar richt zich de laatste jaren ook meer op technische opleidingen.

Meer informatie over studeren in Groningen:

 

www.cityoftalent.nl

 


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 7 november 2013 | 21:10
 
Politie breekt in bij dertig studenten in Groningen
 

Agenten hebben woensdag ingebroken in dertig Groningse studentenkamers. De politie wilde hiermee laten zien dat de kamers en studentenhuizen slecht beveiligd zijn, zo maakte de politie donderdag bekend.  Als de studenten niet thuis waren, lieten de agenten als bewijs een polaroidfoto achter, waarop ze poseerden in de kamer.


De agenten klommen door ramen om binnen te komen en maakten ook gebruik van bekende inbrekersmethodes als hengelen en flipperen. In totaal werd bij 42 studentenhuizen een poging tot inbraak gedaan. In dertig gevallen lukte dat. Volgens de politie werden veel waardevolle spullen als laptops en tablets aangetroffen.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 7 november 2013 | 10:42
 
Oud-burgemeester Wallage gaat bemiddelen in aardbevingsgebied
 

Jacques Wallage en Pieter van Geel zijn door de provincie Groningen aangesteld als bemiddelaars in het aardbevingsgebied. De oud-burgemeester van Groningen en de voormalige staatssecretaris van Milieu moeten ervoor zorgen dat de NAM, de overheid en de bewoners van het gebied met elkaar in gesprek gaan en gezamenlijk met adviezen komen over onder andere de veiligheid in het gebied. Dat meldde de provincie Groningen donderdag.


Wallage en Van Geel zijn gevraagd een dialoog op te zetten. De provincie geeft daarmee gehoor aan één van de adviezen van de commissie-Meijer, die in opdracht van de provincie onderzoek deed naar de toekomst van het gaswinningsgebied. Van Geel was lid van deze commissie.

De twee hebben tot 1 februari volgend jaar de tijd om met een voorstel te komen over de voorwaarden waaraan de ‘dialoogtafel’ moet voldoen en wie er deel van uit moeten maken. Het orgaan moet onder andere met adviezen komen over de veiligheid en toekomstzekerheid van inwoners en ondernemers in het gebied.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse ondernemers beginnen webwinkel voor bakboxen: Boter & Bloem
 

Deze week is boterenbloem.com gelanceerd, de allereerste Nederlandse webwinkel voor bakboxen. Met de makkelijke recepten en verse ingrediënten van deze Groningse startup kan iedereen iets lekkers maken, zo zeggen de initiatiefnemers Jouke de Jong, Liesbeth Machielsen en Sietze de Jong.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende weken volop werkzaamheden en stremmingen in Stad
 

Er wordt de komende weken hard gewerkt aan de stad-Groninger infrastructuur. Om al die werkzaamheden mogelijk te maken moeten hier en daar wegen en bruggen tijdelijk worden afgesloten. Lees verder voor een overzicht van stremmingen in de komende weken.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eerste certificaat Maatschappelijk Werkgeverschap voor Groningen Seaports
 

Op vrijdag 14 juni reikt wethouder Carine Bloemhoff het eerste certificaat ‘Maatschappelijk Werkgeverschap’ uit aan Groningen Seaports. Het certificaat is ontwikkeld door de Gemeenschappelijke Opleidingsactiviteit (GOA) Publiek, een stichting die jongeren op leerbanen begeleidt. Carine Bloemhoff is bestuurslid van de stichting.

 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Mollema alsnog derde in Ronde van Spanje 2011
 

Bijna acht jaar later wordt Bauke Mollema mogelijk alsnog derde in het eindklassement van de Ronde van Spanje. Mollema schuift een plekje door, omdat de winnaar Juan José Cobo geschrapt is door de internationale wielerunie UCI. De Spanjaard is de zege afgenomen wegens abnormale waarden in zijn bloedpaspoort in de jaren 2009-2011.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde signeert in Groninger Museum
 

De tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence is vanaf zaterdag 22 juni te zien in het Groninger Museum. Ter gelegenheid hiervan signeert kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde op deze dag zijn net verschenen boek. In zijn eerste monografie staan de relaties tussen mens, technologie en landschap centraal. De signeersessie begint om 15:30 uur en is gratis. Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkel.
 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Neem een kijkje in en op de Beukenhorst tijdens de Dag van de Bouw
 

Zaterdag 15 juni is de officiële Dag van de Bouw. Op deze dag kan iedereen een kijkje nemen bij tal van nieuwbouwprojecten, waaronder ook de indrukwekkende woontoren De Beukenhorst aan de Beukenlaan in de Groninger wijk Selwerd.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool