Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 7 november 2013 | 11:01
 
Hanzehogeschool ziet belang technische studies en ICT voor Gronings onderwijs toenemen
 

Technisch- en ICT-talent uit heel Nederland kan steeds beter terecht in studentenstad Groningen, en zeker ook bij de Hanzehogeschool Groningen. Dat zegt Henk Pijlman, voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen. Hij zegt dit in een videointerview van de website CityofTalent. Komende zaterdag is er een Open Dag bij de Hanzehogeschool Groningen voor aankomende studenten. Deze hogeschool biedt een zeer breed scala aan opleidingen, maar richt zich de laatste jaren ook meer op technische opleidingen.

Meer informatie over studeren in Groningen:

 

www.cityoftalent.nl

 


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 7 november 2013 | 21:10
 
Politie breekt in bij dertig studenten in Groningen
 

Agenten hebben woensdag ingebroken in dertig Groningse studentenkamers. De politie wilde hiermee laten zien dat de kamers en studentenhuizen slecht beveiligd zijn, zo maakte de politie donderdag bekend.  Als de studenten niet thuis waren, lieten de agenten als bewijs een polaroidfoto achter, waarop ze poseerden in de kamer.


De agenten klommen door ramen om binnen te komen en maakten ook gebruik van bekende inbrekersmethodes als hengelen en flipperen. In totaal werd bij 42 studentenhuizen een poging tot inbraak gedaan. In dertig gevallen lukte dat. Volgens de politie werden veel waardevolle spullen als laptops en tablets aangetroffen.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 7 november 2013 | 10:42
 
Oud-burgemeester Wallage gaat bemiddelen in aardbevingsgebied
 

Jacques Wallage en Pieter van Geel zijn door de provincie Groningen aangesteld als bemiddelaars in het aardbevingsgebied. De oud-burgemeester van Groningen en de voormalige staatssecretaris van Milieu moeten ervoor zorgen dat de NAM, de overheid en de bewoners van het gebied met elkaar in gesprek gaan en gezamenlijk met adviezen komen over onder andere de veiligheid in het gebied. Dat meldde de provincie Groningen donderdag.


Wallage en Van Geel zijn gevraagd een dialoog op te zetten. De provincie geeft daarmee gehoor aan één van de adviezen van de commissie-Meijer, die in opdracht van de provincie onderzoek deed naar de toekomst van het gaswinningsgebied. Van Geel was lid van deze commissie.

De twee hebben tot 1 februari volgend jaar de tijd om met een voorstel te komen over de voorwaarden waaraan de ‘dialoogtafel’ moet voldoen en wie er deel van uit moeten maken. Het orgaan moet onder andere met adviezen komen over de veiligheid en toekomstzekerheid van inwoners en ondernemers in het gebied.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre zoekt de samenwerking
 

Groningen is een nieuw samenwerkingsorgaan op het gebied van digitalisering rijker: het Groningen Digital Business Centre (GDBC). "Omdat het GDBC het fundament heeft liggen bij de RUG, ontstaat de unieke mogelijkheid om wetenschappelijke kennis op het gebied van digitalisering te koppelen aan onderzoek en het bedrijfsleven", zegt projectleider Bas Baalmans in zijn kantoor op de Zernike Campus.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Schoolholm woensdag en donderdag afgesloten wegens werkzaamheden
 

Op zowel woensdag 21 november als donderdag 22 november is de Schoolholm in de binnenstad van Groningen tussen half acht ’s ochtends en vier uur ’s middags afgesloten voor al het verkeer. Er vinden in die periodes herstelwerkzaamheden aan het wegdek plaats.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Opening d'Root: 'Groningen zet nieuwe Europese standaard voor datacenters' (VIDEO)
 

Minister Ingrid van Engelshoven heeft op woensdag 14 november de officiële opening verricht van d'Root, het nieuwe data competence center van Bytesnet in Groningen. De eerste gebruiker van het Datalab is de innovatiewerkplaats Digital Society Hub van de Hanzehogeschool Groningen. “Groningen zet hiermee een nieuwe standaard en is een schoolvoorbeeld voor de rest van Europa”, aldus de minister. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar treft Grasshoppers of Rijswijk in bekertoernooi
 

Terwijl de basketballers van Donar volop in voorbereiding zijn op het beslissende Europese duel tegen Spirou Basket uit Charleroi is bekend geworden waar de landskampioen in de beker tegen speelt. In de achtste finale is de winnaar van het duel tussen Solar systemen Grasshoppers uit Katwijk en Lokomotief Rijswijk de tegenstander.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Duchenne Gala Groningen zaterdag in De Oosterpoort
 

De Oosterpoort is aankomende zaterdag, 24 november, het decor van het Duchenne Gala Groningen. Deze dertiende editie is, wegens het succes van voorgaande jaren, opnieuw groter van opzet. De opbrengsten van het tweejaarlijkse evenement gaan naar het Duchenne Parent Project.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Gemeente start programma om ongewenste zwangerschappen te voorkomen
 

De gemeente Groningen, WIJ Groningen, GGD Groningen, GGD-GHOR en zorgverzekeraar Menzis slaan de handen in één om ongewenste en ongeplande zwangerschappen te voorkomen. Dinsdag gaven de organisaties onder de noemer 'Nu niet zwanger’ het startsein voor een nieuw programma voor (potentiële) ouders met een verhoogde kwetsbaarheid.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool