Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 7 november 2013 | 11:01
 
Hanzehogeschool ziet belang technische studies en ICT voor Gronings onderwijs toenemen
 

Technisch- en ICT-talent uit heel Nederland kan steeds beter terecht in studentenstad Groningen, en zeker ook bij de Hanzehogeschool Groningen. Dat zegt Henk Pijlman, voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen. Hij zegt dit in een videointerview van de website CityofTalent. Komende zaterdag is er een Open Dag bij de Hanzehogeschool Groningen voor aankomende studenten. Deze hogeschool biedt een zeer breed scala aan opleidingen, maar richt zich de laatste jaren ook meer op technische opleidingen.

Meer informatie over studeren in Groningen:

 

www.cityoftalent.nl

 


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 7 november 2013 | 21:10
 
Politie breekt in bij dertig studenten in Groningen
 

Agenten hebben woensdag ingebroken in dertig Groningse studentenkamers. De politie wilde hiermee laten zien dat de kamers en studentenhuizen slecht beveiligd zijn, zo maakte de politie donderdag bekend.  Als de studenten niet thuis waren, lieten de agenten als bewijs een polaroidfoto achter, waarop ze poseerden in de kamer.


De agenten klommen door ramen om binnen te komen en maakten ook gebruik van bekende inbrekersmethodes als hengelen en flipperen. In totaal werd bij 42 studentenhuizen een poging tot inbraak gedaan. In dertig gevallen lukte dat. Volgens de politie werden veel waardevolle spullen als laptops en tablets aangetroffen.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 7 november 2013 | 10:42
 
Oud-burgemeester Wallage gaat bemiddelen in aardbevingsgebied
 

Jacques Wallage en Pieter van Geel zijn door de provincie Groningen aangesteld als bemiddelaars in het aardbevingsgebied. De oud-burgemeester van Groningen en de voormalige staatssecretaris van Milieu moeten ervoor zorgen dat de NAM, de overheid en de bewoners van het gebied met elkaar in gesprek gaan en gezamenlijk met adviezen komen over onder andere de veiligheid in het gebied. Dat meldde de provincie Groningen donderdag.


Wallage en Van Geel zijn gevraagd een dialoog op te zetten. De provincie geeft daarmee gehoor aan één van de adviezen van de commissie-Meijer, die in opdracht van de provincie onderzoek deed naar de toekomst van het gaswinningsgebied. Van Geel was lid van deze commissie.

De twee hebben tot 1 februari volgend jaar de tijd om met een voorstel te komen over de voorwaarden waaraan de ‘dialoogtafel’ moet voldoen en wie er deel van uit moeten maken. Het orgaan moet onder andere met adviezen komen over de veiligheid en toekomstzekerheid van inwoners en ondernemers in het gebied.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic: 40.000 bezoekers en miljoenimpuls economie Groningen
 
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool