Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 6 november 2013 | 9:05
 
Groningen Airport Eelde: ‘Wel degelijk kansen: Noorden met 2,3 miljoen luchtreizen groot genoeg!’
 

Gisteren heeft de Noordelijke Rekenkamer een rapport gepubliceerd getiteld “Provinciale betrokkenheid bij Groningen Airport Eelde”. De Rekenkamer baseert haar uitspraken over de marktkansen en toekomstige rentabiliteit van Groningen Airport Eelde op een onderzoek van de Stichting Economisch Onderzoek (SEO). De Noordelijke Rekenkamer constateert dat de regionaal-economische effecten van de luchthaven beperkt zijn en beveelt de provincies aan om een maatschappelijke kosten-batenanalyse voor de luchthaven te laten uitvoeren.

Randstedelijk beeld “dunbevolkt achterland” misplaatst


Het sombere toekomstperspectief dat de Rekenkamer in haar rapport schetst is gebaseerd op “een dunbevolkt achterland en nabije concurrenten”. Prof.dr. Elhorst waarschuwt voor ‘reverse wishful thinking’: ambities naar beneden bijstellen uit angst voor concurrentie. Met de realisatie van de baanverlenging in 2013 zijn de voorwaarden geschapen voor verdere groei van het luchtverkeer.

Groningen Airport Eelde heeft vorige week haar strategisch plan aan haar aandeelhouders aangeboden. Dit plan bevat een gedetailleerd onderzoek naar het marktgebied van de luchthaven. Hiermee wordt aangetoond dat het Randstedelijke beeld van een “dunbevolkt achterland” misplaatst is.


Noord-Nederland is met 2,3 miljoen vliegreizen per jaar een Europese regio die qua bevolkingsdichtheid en regionaal inkomen een interessante markt vormt voor luchtverbindingen. Groningen Airport Eelde focust op deze kansen en op groei. De luchthaven wil zich in de komende jaren ontwikkelen tot een belangrijke schakel in de internationale bereikbaarheid van Noord-Nederland.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Commercieele Club Groningen niet onder de indruk van 'heel klein beetje sneeuw'
 

Leden van de Commercieele Club Groningen lieten zich dinsdagavond vrolijk fotograferen in de sneeuw, tijdens een leden-bijeenkomst aan het Paterswoldsemeer. Voorzitter Harm Post, die ooit bij de GADO werkte, vond alle waarschuwingen voor overlast bij een klein beetje sneeuw, nogal overdreven.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Expositie in infocentrum Paviljoen Ring Zuid over ombouw ringweg
 

Komende week is in het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid de expositie CROSS ROADS te zien. Vijf studenten van Academie Minerva tonen uiteenlopend werk, geïnspireerd op de ombouw van de zuidelijke ringweg.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Digital Society Hub: alles over 5G tijdens lezing in Groningen
 

De Digital Society Hub - een innovatiewerkplaats waar ondernemers, onderzoekers en onderwijs in Groningen elkaar kunnen ontmoeten - is donderdag 14 februari mede-organisator van een bijzondere lezing over 5G. Bezoekers kunnen daar dan alles te weten komen over de vraag wat 5G precies inhoudt. De bijeenkomst, waarvoor men zich van te voren even moet aanmelden, is in het Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar staat voor cruciaal Europees duel
 

De opdracht is duidelijk voor Donar. Op Sardinië met minimaal zeven punten verschil winnen van Dinamo Sassari om kansrijk te blijven voor een eventueel vervolg in de Europese FIBA Cup. Bij ieder nadeliger resultaat is zo goed als over voor de landskampioen. In de eigen MartiniPlaza werd met 84-78 verloren van de Italianen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sporthopper: inschrijven kan weer
 

Kinderen uit de gemeente Groningen kunnen zich weer inschrijven voor een of meerdere sportactiviteiten van de Sporthopper. In de Sporthopper zijn meer dan 220 kennismakingscursussen opgenomen.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Roberto Santanera en Awien Anwar winnaars verkiezing Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster
 

Roberto Santanera en Awien Anwar zijn verkozen tot Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster van Groningen 2018. Santanera en Anwar kregen tijdens de verkiezing de meeste stemmen van collega-ondernemers.

 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool