Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 6 november 2013 | 9:05
 
Groningen Airport Eelde: ‘Wel degelijk kansen: Noorden met 2,3 miljoen luchtreizen groot genoeg!’
 

Gisteren heeft de Noordelijke Rekenkamer een rapport gepubliceerd getiteld “Provinciale betrokkenheid bij Groningen Airport Eelde”. De Rekenkamer baseert haar uitspraken over de marktkansen en toekomstige rentabiliteit van Groningen Airport Eelde op een onderzoek van de Stichting Economisch Onderzoek (SEO). De Noordelijke Rekenkamer constateert dat de regionaal-economische effecten van de luchthaven beperkt zijn en beveelt de provincies aan om een maatschappelijke kosten-batenanalyse voor de luchthaven te laten uitvoeren.

Randstedelijk beeld “dunbevolkt achterland” misplaatst


Het sombere toekomstperspectief dat de Rekenkamer in haar rapport schetst is gebaseerd op “een dunbevolkt achterland en nabije concurrenten”. Prof.dr. Elhorst waarschuwt voor ‘reverse wishful thinking’: ambities naar beneden bijstellen uit angst voor concurrentie. Met de realisatie van de baanverlenging in 2013 zijn de voorwaarden geschapen voor verdere groei van het luchtverkeer.

Groningen Airport Eelde heeft vorige week haar strategisch plan aan haar aandeelhouders aangeboden. Dit plan bevat een gedetailleerd onderzoek naar het marktgebied van de luchthaven. Hiermee wordt aangetoond dat het Randstedelijke beeld van een “dunbevolkt achterland” misplaatst is.


Noord-Nederland is met 2,3 miljoen vliegreizen per jaar een Europese regio die qua bevolkingsdichtheid en regionaal inkomen een interessante markt vormt voor luchtverbindingen. Groningen Airport Eelde focust op deze kansen en op groei. De luchthaven wil zich in de komende jaren ontwikkelen tot een belangrijke schakel in de internationale bereikbaarheid van Noord-Nederland.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Noordbaan zuidelijke ringweg twee nachten dicht
 

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november (van 22.00 tot 07.00 uur) en in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november (van 22.00 tot 08.00 uur) is de noordbaan van de zuidelijke ringweg van knooppunt Euvelgunne tot Julianaplein dicht voor alle verkeer.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Meer ruimte voor uitstallingen en reclame in winkelstraten Groningen
 

Meer mogelijkheden voor reclame en uitstallingen in de Groningse binnenstraten. Maar wel op zo’n manier dat de veiligheid en leefbaarheid niet worden aangetast. Daarover zijn ondernemers en gemeentebestuur het eens geworden. Er komt een proef van een jaar.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Belangrijke avond voor Donar; Europese winst noodzakelijk
 

Voor de basketballers van Donar is de belangrijkste fase in de eerste poulefase van de FIBA Europe Cup aangebroken. Er zijn nog twee speelrondes te gaan. Donar speelt twee keer thuis en moet waarschijnlijk twee keer winnen om de kansen in eigen hand te houden en definitief zeker te zijn van de volgende ronde. Om dit te bereiken moet woensdagavond in MartiniPlaza sowieso gewonnen worden van het Turkse Pinar Karsiyaka.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sinterklaas arriveert zaterdag in Groningen
 

Ook dit jaar zet Sinterklaas weer voet aan wal in Groningen. De Goed Heiligman en zijn pieten arriveren komende zaterdag in de stad. Nadat ze zijn aangemeerd, volgt een toer door het stadscentrum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool