Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 5 november 2013 | 9:30
 
Uniek onderzoeksinstituut naar veroudering 'ERIBA' in Groningen gaat officieel open
 

ERIBA is een onderzoeksinstituut waar topwetenschappers met hun onderzoeksgroepen fundamenteel onderzoek doen naar het verouderingsproces en ziekten die daarmee gepaard gaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd op celniveau en met modelorganismen zoals wormen en fruitvliegjes. Centraal staat de vraag welke mechanismen ten grondslag liggen aan ziekten zoals Alzheimer en Parkinson, maar ook wat de basale oorzaken zijn van tumorvorming en Diabetes Mellitus.

Faciliteiten ERIBA

Naast laboratorium- en kantoorfuncties zijn in het ERIBA-gebouw een groot aantal ultramoderne onderzoeksfaciliteiten. ERIBA-onderzoekers maken gebruik van technieken op het gebied van bijvoorbeeld genoom- en eitwitonderzoek, microscopie, bioinformatica en cel-isolatie.

Healthy Ageing-stad Groningen

Het is geen toeval dat ERIBA in Groningen staat. Zowel het UMCG als de RUG heeft Healthy Ageing, gezond en actief ouder worden, als focus voor het wetenschappelijk onderzoek. Gezond ouder worden duurt een leven lang en begint bij de conceptie. Ouders geven hun genen door aan hun kinderen en daarmee ook een deel van de kans op een gezonde levensloop of eventuele risico’s op het ontstaan van ziekte later in het leven. Naast genen beïnvloeden levensstijl, voedingspatroon en omgevingsfactoren de ontwikkeling van gezondheid. Maar over de invloed van deze factoren en hoe ze zich tot elkaar verhouden, is nieuwe kennis nodig. Ook de wetenschappelijke biobank LifeLines en de Healthy Ageing Campus zijn belangrijke speerpunten van de focus op gezond en actief ouder worden.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 5 november 2013 | 9:02
 
QUOINS: meest veelbelovende startup van Groningen
 

Dit doen ze door gebruik te maken van alternatieve verbindingstechnologieën. Door het gebruik van Quoins is de event organisator niet afhankelijk van het onbetrouwbare mobiele Internet netwerk. Het betalingsmiddel is hierdoor ook uitermate geschikt voor tijdens festivals, evenementen en andere publiekstrekkers.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 5 november 2013 | 9:04
 
Ook Oldenburg aanwezig tijdens Promotiedagen Bedrijfsleven
 

Oldenburg als economische vestigingsplaats is dit jaar met 17 bedrijven en instellingen present op de Promotiedagen. Voor het eerst nemen deel: Embeteco GmbH Co. KG, FW Systeme GmbH, HotSwap Oldenburg GmbH, iro GmbH Oldenburg alsmede de vrije kunstenares Renate Ruck.

 

Ervaren expositiedeelnemers zijn : Denies – Deutsch-Niederländisches Servicecenter für Sprache und Kommunikation, Jade Hochschule Wilhelmshaven/Oldenburg/Elsfleth, JLG Solution GmbH, KomReGis Service Agentur, Oldenburg Tourismus und Marketing GmbH, pk topologis GmbH, de Ratskeller Oldenburg, het China-Büro der Stadt Oldenburg en het Oldenburger Energiecluster OLEC e.V. met zijn leden NEXT ENERGY EWE-Forschungszentrum für Energietechnologie e. V. en H2O e-mobile GmbH.

 

De Wirtschaftsförderung Stadt Oldenburg organiseert nu al voor de zevende keer het Oldenburg Plein en creëert daarmee een centrale plek op het expositieterrein van de Duitse partnerstad waar ondernemers en instellingen zich kunnen presenteren aan hun klanten en zakenrelaties en de eigen diensten of producten onder de aandacht kunnen brengen.

 

Energie

 

Na het traditionele ondernemersontbijt tussen 11 en 13 uur staat op de tweede dag van de expositie op 6 november het thema „technologie“ in het middelpunt. In een workshop van het Institut für Rohrleitungsbau (iro GmbH) krijgt u vanaf 14 uur informatie over „Warmte uit rioolwater“. In aansluiting nodigt het Oldenburger Energiecluster OLEC e.V.u om 17 uur op het Oldenburger Plein uit tot een Energie-meeting met korte lezingen met een hapje en een drankje in ontspannen atmosfeer.

 

Met rond 650 bedrijven uit alle branches op ca. 1.200 m2 en meer dan 30.000 bezoekers op twee expositiedagen zijn de „Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord Nederland“ een van de grootste contactbeurzen van Nederland. Deze beurs vindt al 26 jaar lang in Groningen plaats en heeft zich ontwikkeld tot een uiterst interessant trefpunt om te netwerken en deuren te openen.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Digital Office Groningen gaat nieuwe fase in
 

Het Digital Office Groningen (DOG), dat twee jaar geleden werd opgericht om digitale initiatieven in Groningen samen te brengen en nieuwe initiatieven te stimuleren, gaat een nieuwe fase in. Verschillende partijen, waaronder overheid, onderwijs en ondernemers, hebben het stokje overgenomen van ‘DOG-Godfather’ Nick Stevens. Vanaf begin september houden ze elke woensdagochtend een open inloop. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. Lees hier het hele artikel.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende zondag bussen in plaats van treinen tussen Groningen-Leeuwarden
 
Komende zondag, 21 juli, rijden er geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in als vervangend vervoer.
» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Laatste voorbereidingen bij Helperzoomtunnel: nog twee weken tot inschuiven
 

Werklieden zijn vanaf komende maandag twee weken lang dag en nacht in touw om het inschuiven van de Helperzoomtunnel voor te bereiden. Een werkschema van 24 uur per dag is nodig om dat inschuiven nu wel goed te laten verlopen. Dat meldt Aanpak Ring Zuid. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Jorinde van Klinken laat het afweten bij junioren EK
 

Op haar eerste onderdeel tijdens het EK atletiek onder 20 jaar heeft Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek het pijnlijk af laten weten. De favoriete kwam op het discuswerpen totaal niet uit de verf. In het Zweedse Boras droop ze na drie pogingen af met een vijftiende plaats in de kwalificatie. De beste twaalf plaatsten zich voor de finale.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Veearts Maaike mét veearts Maaike in Groninger Forum
 

Vanaf volgende week donderdag, 25 juli, is de documentaire Veearts Maaike te zien bij het Groninger Forum. De nieuwe film van het prijswinnende duo Musch & Tinbergen toont op indringende wijze hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn. De uit Loppersum afkomstige Maaike van den Berg - veearts Maaike - is vrijdag 26 juli zelf aanwezig bij de vertoning in het Forum en beantwoordt na afloop vragen uit het publiek.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Komend weekend startsein Zomerstad: zomerprogramma speciaal voor kinderen
 

Deze zomer, tot en met 4 augustus, barst het in de binnenstad van Groningen van de leuke kinderactiviteiten tijdens Zomerstad. Wethouder Chakor geef aankomende zondag om 12.00 uur op de Vismarkt het startsein voor dit zomerse familie-event.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool