Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 5 november 2013 | 9:30
 
Uniek onderzoeksinstituut naar veroudering 'ERIBA' in Groningen gaat officieel open
 

ERIBA is een onderzoeksinstituut waar topwetenschappers met hun onderzoeksgroepen fundamenteel onderzoek doen naar het verouderingsproces en ziekten die daarmee gepaard gaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd op celniveau en met modelorganismen zoals wormen en fruitvliegjes. Centraal staat de vraag welke mechanismen ten grondslag liggen aan ziekten zoals Alzheimer en Parkinson, maar ook wat de basale oorzaken zijn van tumorvorming en Diabetes Mellitus.

Faciliteiten ERIBA

Naast laboratorium- en kantoorfuncties zijn in het ERIBA-gebouw een groot aantal ultramoderne onderzoeksfaciliteiten. ERIBA-onderzoekers maken gebruik van technieken op het gebied van bijvoorbeeld genoom- en eitwitonderzoek, microscopie, bioinformatica en cel-isolatie.

Healthy Ageing-stad Groningen

Het is geen toeval dat ERIBA in Groningen staat. Zowel het UMCG als de RUG heeft Healthy Ageing, gezond en actief ouder worden, als focus voor het wetenschappelijk onderzoek. Gezond ouder worden duurt een leven lang en begint bij de conceptie. Ouders geven hun genen door aan hun kinderen en daarmee ook een deel van de kans op een gezonde levensloop of eventuele risico’s op het ontstaan van ziekte later in het leven. Naast genen beïnvloeden levensstijl, voedingspatroon en omgevingsfactoren de ontwikkeling van gezondheid. Maar over de invloed van deze factoren en hoe ze zich tot elkaar verhouden, is nieuwe kennis nodig. Ook de wetenschappelijke biobank LifeLines en de Healthy Ageing Campus zijn belangrijke speerpunten van de focus op gezond en actief ouder worden.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 5 november 2013 | 9:02
 
QUOINS: meest veelbelovende startup van Groningen
 

Dit doen ze door gebruik te maken van alternatieve verbindingstechnologieën. Door het gebruik van Quoins is de event organisator niet afhankelijk van het onbetrouwbare mobiele Internet netwerk. Het betalingsmiddel is hierdoor ook uitermate geschikt voor tijdens festivals, evenementen en andere publiekstrekkers.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 5 november 2013 | 9:04
 
Ook Oldenburg aanwezig tijdens Promotiedagen Bedrijfsleven
 

Oldenburg als economische vestigingsplaats is dit jaar met 17 bedrijven en instellingen present op de Promotiedagen. Voor het eerst nemen deel: Embeteco GmbH Co. KG, FW Systeme GmbH, HotSwap Oldenburg GmbH, iro GmbH Oldenburg alsmede de vrije kunstenares Renate Ruck.

 

Ervaren expositiedeelnemers zijn : Denies – Deutsch-Niederländisches Servicecenter für Sprache und Kommunikation, Jade Hochschule Wilhelmshaven/Oldenburg/Elsfleth, JLG Solution GmbH, KomReGis Service Agentur, Oldenburg Tourismus und Marketing GmbH, pk topologis GmbH, de Ratskeller Oldenburg, het China-Büro der Stadt Oldenburg en het Oldenburger Energiecluster OLEC e.V. met zijn leden NEXT ENERGY EWE-Forschungszentrum für Energietechnologie e. V. en H2O e-mobile GmbH.

 

De Wirtschaftsförderung Stadt Oldenburg organiseert nu al voor de zevende keer het Oldenburg Plein en creëert daarmee een centrale plek op het expositieterrein van de Duitse partnerstad waar ondernemers en instellingen zich kunnen presenteren aan hun klanten en zakenrelaties en de eigen diensten of producten onder de aandacht kunnen brengen.

 

Energie

 

Na het traditionele ondernemersontbijt tussen 11 en 13 uur staat op de tweede dag van de expositie op 6 november het thema „technologie“ in het middelpunt. In een workshop van het Institut für Rohrleitungsbau (iro GmbH) krijgt u vanaf 14 uur informatie over „Warmte uit rioolwater“. In aansluiting nodigt het Oldenburger Energiecluster OLEC e.V.u om 17 uur op het Oldenburger Plein uit tot een Energie-meeting met korte lezingen met een hapje en een drankje in ontspannen atmosfeer.

 

Met rond 650 bedrijven uit alle branches op ca. 1.200 m2 en meer dan 30.000 bezoekers op twee expositiedagen zijn de „Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord Nederland“ een van de grootste contactbeurzen van Nederland. Deze beurs vindt al 26 jaar lang in Groningen plaats en heeft zich ontwikkeld tot een uiterst interessant trefpunt om te netwerken en deuren te openen.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen Airport Eelde: belangstelling voor 'hubs' München en Kopenhagen valt tegen
 

De provincie Groningen wil mogelijk afzien van een miljoenen-investering in Groningen Airport Eelde wanneer lijnverbindingen met belangrijke overstapplaatsen Kopenhagen en München vervallen. Dagelijkse verbindingen naar de twee overstapplaatsen (“hubs”) worden momenteel onderhouden door vliegbedrijf Nordica, maar deze maatschappij uit Estland is teleurgesteld in de belangstelling voor vluchten vanaf Eelde.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool