Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 31 oktober 2013 | 9:45
 
Commentaar: Adieu Peter Rehwinkel. Welkom Ruud Vreeman.
 

Over burgemeester Peter Rehwinkel lijkt alles inmiddels bijna wel gezegd. Hij heeft veel kritiek gekregen. Deels terecht, maar in onze ogen soms ook onterecht. Zo is hem -  ondermeer in de twee samenwerkende Groningse media -  wel verweten dat hij bij de Facebook rellen in Haren veel fouten zou hebben gemaakt. Dat is een beeld dat ook landelijk is blijven hangen, maar critici vergeten daarbij nog wel eens dat Rehwinkel burgemeester van Groningen was,  en niet van Haren, en dat hem dan ook niet alles wat toen fout ging in de schoenen kan worden geschoven.

Zo is hem toen bijvoorbeeld verweten dat hij geen bussen met hooligans uit Haren in Groningen wilde ontvangen. Maar welke burgemeester zou dat dan wel hebben toegestaan? En hoeveel kritiek zou hij van diezelfde media dan niet hebben gekregen als die hooligans naar Groningen zouden zijn gekomen en hier vervolgens hun ‘’feestje” hadden voortgezet?


Maar op het gebied van communicatie was Peter Rehwinkel niet ijzersterk. Hij was wel een mensen-mens, en het is wat te gemakkelijk om dat niet als een verdienste te beschouwen. Bovendien had de Groningse gemeenteraad na de koudere Jacques Wallage explicieit om zo’n type burgemeester gevraagd.

 


Iedereen maakt fouten, en dat heeft ook Peter Rehwinkel gedaan, zeker. Maar hij is daar hard op aangesproken. Wat ons betreft lijkt het terecht om de burgemeester bij zijn afscheid ook te bedanken voor wat hij ook voor Groningen heeft betekend en gedaan.

 

Adieu Peter Rehwinkel: het ga u goed.

 

En:

 

Welkom, burgemeester Vreeman!

 

 

(Foto Koos Boertjens (www.boertjens.nl )


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 31 oktober 2013 | 9:08
 
Commissie: 950 miljoen voor veilig maken aardbevingsgebied
 

Om het aardbevingsgebied in Noord-oost Groningen veilig en aantrekkelijk te maken is volgens de commissie-Meijer 950 miljoen euro nodig. Dat meldt het Dagblad van het Noorden donderdag. Het rapport van de commissie, dat nu dus deels is uitgelekt, wordt morgen gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
RUG en Wageningen Universiteit gaan nauwer samenwerken
 

De Rijksuniversiteit Groningen en de Wageningen University & Research (WUR) gaan nauwer samenwerken op het gebied van de natuurinclusieve landbouw in Noord-Nederland. Afgelopen woensdag hebben beide universiteiten daarvoor een intentieverklaring ondertekend. 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Kijk live mee met de werkzaamheden langs de zuidelijke ringweg
 

Je kunt deze zomer vanuit je luie (strand)stoel meekijken met de werkzaamheden langs de zuidelijke ringweg: op drie plekken langs de weg staan webcams. De werkzaamheden zijn live te volgen via de website van Aanpak Ring Zuid.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Aantal WW-uitkeringen opnieuw gedaald; veel banen in de industrie
 

Het aantal mensen met een WW-uitkering in Groningen is in juni gedaald met 5,2 procent ten opzichte van de maand ervoor. In vergelijking met een jaar eerder gaat het om een daling van 17,4 procent. Volgens het UWV hebben met name werkgevers in de industrie het lastig bij het vinden van personeel.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen voegt regionaal talent Sopacua toe aan selectie
 

Tapmahoe Sopacua uit Foxhol heeft zijn eerste profcontract getekend bij FC Groningen. De 19-jarige verdediger tekent voor één jaar, met een optie op nog een seizoen. Hij maakt per direct deel uit van de eerste selectie en gaat spelen met rugnummer 28. Met het contracteren van Sopacua is weer een speler uit de eigen opleiding doorgestroomd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
De hele zomer kinderrondleidingen in het Noordelijk Scheepvaartmuseum
 

Deze zomervakantie zijn er elke woensdagmiddag kinderrondleidingen in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Nieuwste winkelconcept Albert Heijn Floresplein
 

De Albert Heijn aan het Floresplein is na een ingrijpende verbouwing deze week weer heropend. De supermarkt heeft nu het nieuwste winkelconcept: veel versproducten, tien Scan&Go-kassa’s en een grote Bonusstraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool