Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 31 oktober 2013 | 9:45
 
Commentaar: Adieu Peter Rehwinkel. Welkom Ruud Vreeman.
 

Over burgemeester Peter Rehwinkel lijkt alles inmiddels bijna wel gezegd. Hij heeft veel kritiek gekregen. Deels terecht, maar in onze ogen soms ook onterecht. Zo is hem -  ondermeer in de twee samenwerkende Groningse media -  wel verweten dat hij bij de Facebook rellen in Haren veel fouten zou hebben gemaakt. Dat is een beeld dat ook landelijk is blijven hangen, maar critici vergeten daarbij nog wel eens dat Rehwinkel burgemeester van Groningen was,  en niet van Haren, en dat hem dan ook niet alles wat toen fout ging in de schoenen kan worden geschoven.

Zo is hem toen bijvoorbeeld verweten dat hij geen bussen met hooligans uit Haren in Groningen wilde ontvangen. Maar welke burgemeester zou dat dan wel hebben toegestaan? En hoeveel kritiek zou hij van diezelfde media dan niet hebben gekregen als die hooligans naar Groningen zouden zijn gekomen en hier vervolgens hun ‘’feestje” hadden voortgezet?


Maar op het gebied van communicatie was Peter Rehwinkel niet ijzersterk. Hij was wel een mensen-mens, en het is wat te gemakkelijk om dat niet als een verdienste te beschouwen. Bovendien had de Groningse gemeenteraad na de koudere Jacques Wallage explicieit om zo’n type burgemeester gevraagd.

 


Iedereen maakt fouten, en dat heeft ook Peter Rehwinkel gedaan, zeker. Maar hij is daar hard op aangesproken. Wat ons betreft lijkt het terecht om de burgemeester bij zijn afscheid ook te bedanken voor wat hij ook voor Groningen heeft betekend en gedaan.

 

Adieu Peter Rehwinkel: het ga u goed.

 

En:

 

Welkom, burgemeester Vreeman!

 

 

(Foto Koos Boertjens (www.boertjens.nl )


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 31 oktober 2013 | 9:08
 
Commissie: 950 miljoen voor veilig maken aardbevingsgebied
 

Om het aardbevingsgebied in Noord-oost Groningen veilig en aantrekkelijk te maken is volgens de commissie-Meijer 950 miljoen euro nodig. Dat meldt het Dagblad van het Noorden donderdag. Het rapport van de commissie, dat nu dus deels is uitgelekt, wordt morgen gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Commercieele Club Groningen niet onder de indruk van 'heel klein beetje sneeuw'
 

Leden van de Commercieele Club Groningen lieten zich dinsdagavond vrolijk fotograferen in de sneeuw, tijdens een leden-bijeenkomst aan het Paterswoldsemeer. Voorzitter Harm Post, die ooit bij de GADO werkte, vond alle waarschuwingen voor overlast bij een klein beetje sneeuw, nogal overdreven.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Expositie in infocentrum Paviljoen Ring Zuid over ombouw ringweg
 

Komende week is in het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid de expositie CROSS ROADS te zien. Vijf studenten van Academie Minerva tonen uiteenlopend werk, geïnspireerd op de ombouw van de zuidelijke ringweg.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Digital Society Hub: alles over 5G tijdens lezing in Groningen
 

De Digital Society Hub - een innovatiewerkplaats waar ondernemers, onderzoekers en onderwijs in Groningen elkaar kunnen ontmoeten - is donderdag 14 februari mede-organisator van een bijzondere lezing over 5G. Bezoekers kunnen daar dan alles te weten komen over de vraag wat 5G precies inhoudt. De bijeenkomst, waarvoor men zich van te voren even moet aanmelden, is in het Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar staat voor cruciaal Europees duel
 

De opdracht is duidelijk voor Donar. Op Sardinië met minimaal zeven punten verschil winnen van Dinamo Sassari om kansrijk te blijven voor een eventueel vervolg in de Europese FIBA Cup. Bij ieder nadeliger resultaat is zo goed als over voor de landskampioen. In de eigen MartiniPlaza werd met 84-78 verloren van de Italianen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sporthopper: inschrijven kan weer
 

Kinderen uit de gemeente Groningen kunnen zich weer inschrijven voor een of meerdere sportactiviteiten van de Sporthopper. In de Sporthopper zijn meer dan 220 kennismakingscursussen opgenomen.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Roberto Santanera en Awien Anwar winnaars verkiezing Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster
 

Roberto Santanera en Awien Anwar zijn verkozen tot Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster van Groningen 2018. Santanera en Anwar kregen tijdens de verkiezing de meeste stemmen van collega-ondernemers.

 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool