Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 31 oktober 2013 | 9:45
 
Commentaar: Adieu Peter Rehwinkel. Welkom Ruud Vreeman.
 

Over burgemeester Peter Rehwinkel lijkt alles inmiddels bijna wel gezegd. Hij heeft veel kritiek gekregen. Deels terecht, maar in onze ogen soms ook onterecht. Zo is hem -  ondermeer in de twee samenwerkende Groningse media -  wel verweten dat hij bij de Facebook rellen in Haren veel fouten zou hebben gemaakt. Dat is een beeld dat ook landelijk is blijven hangen, maar critici vergeten daarbij nog wel eens dat Rehwinkel burgemeester van Groningen was,  en niet van Haren, en dat hem dan ook niet alles wat toen fout ging in de schoenen kan worden geschoven.

Zo is hem toen bijvoorbeeld verweten dat hij geen bussen met hooligans uit Haren in Groningen wilde ontvangen. Maar welke burgemeester zou dat dan wel hebben toegestaan? En hoeveel kritiek zou hij van diezelfde media dan niet hebben gekregen als die hooligans naar Groningen zouden zijn gekomen en hier vervolgens hun ‘’feestje” hadden voortgezet?


Maar op het gebied van communicatie was Peter Rehwinkel niet ijzersterk. Hij was wel een mensen-mens, en het is wat te gemakkelijk om dat niet als een verdienste te beschouwen. Bovendien had de Groningse gemeenteraad na de koudere Jacques Wallage explicieit om zo’n type burgemeester gevraagd.

 


Iedereen maakt fouten, en dat heeft ook Peter Rehwinkel gedaan, zeker. Maar hij is daar hard op aangesproken. Wat ons betreft lijkt het terecht om de burgemeester bij zijn afscheid ook te bedanken voor wat hij ook voor Groningen heeft betekend en gedaan.

 

Adieu Peter Rehwinkel: het ga u goed.

 

En:

 

Welkom, burgemeester Vreeman!

 

 

(Foto Koos Boertjens (www.boertjens.nl )


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 31 oktober 2013 | 9:08
 
Commissie: 950 miljoen voor veilig maken aardbevingsgebied
 

Om het aardbevingsgebied in Noord-oost Groningen veilig en aantrekkelijk te maken is volgens de commissie-Meijer 950 miljoen euro nodig. Dat meldt het Dagblad van het Noorden donderdag. Het rapport van de commissie, dat nu dus deels is uitgelekt, wordt morgen gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen moet ‘aantrekkelijkste kennisstad van Europa’ worden
 

Groningen moet de ‘meest aantrekkelijke kennisstad van Europa’ worden. Dat is de inzet van een nieuw akkoord dat maandagmiddag in Grand Café Prinsenhof in Groningen werd gesloten.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Campagne #Fietsheld op herhaling in Groningen
 

De komende twee weken krijgt #Fietsheld een vervolg. Met de campagne wil de gemeente Groningen beter fietsparkeren in de binnenstad stimuleren. De aandacht richt zich vooral op de vele Stadjers en studenten die hun fiets wél goed parkeren: zij zijn volgens de gemeente de #fietshelden. De affiches, info-borden op drukke plekken en de inzet van fietsstewards geven in in goed Gronings de boodschap: jij bent een #fietsheld, want jij parkeert je fiets goud!


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen City Club: kijkje in keuken Jumbo Foodmarkt tijdens Ledenvergadering
 

Dinsdag 20 november kunnen de leden van de Groningen City Club een kijkje nemen in de keuken van de nieuwe Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Super Sunday succesvol; zeges FC Groningen, Donar en Lycurgus
 

Het was een idee van Abiant Lycurgus manager Reint-Jan Auwema om met de topclubs in de stad Groningen samen iets te organiseren. Dat werd Super Sunday op zondag 11 november, waarbij FC Groningen, Donar en Lycurgus samen optrokken. Het werd een succes. Bijna 26.000 mensen zagen alle drie de clubs winnen. Het was niet alleen qua resultaat een succes, maar de sfeer was overal ook geweldig.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Local heroes en nationale helden geven intiem verrassingsconcert op de Martinitoren
 

Zo’n 160 personen krijgen de komende tijd een intiem verrassingsconcert op de Martinitoren van Marlene Bakker, Stuart Mavis, Julia Zahra of Tim Akkerman. De concerten zijn een onderdeel van de crowdfundactie: 'De Martinitoren herboren’ en dat is een initiatief van Marketing Groningen. Een verrassingsconcert is een van de tegenprestaties waar donateurs voor konden kiezen met het doneren van een bijdrage. 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Intocht Sint zaterdag in Groningen nu ook live te volgen
 

Komende zaterdag 17 november komt Sinterklaas naar Groningen. Dat is altijd een van de indrukwekkendste momenten voor ouders om met hun kinderen naar toe te gaan. Mocht u echter verhinderd zijn, dan is de intocht nu ook digitaal te volgen.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool