Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 28 oktober 2013 | 9:50
 
Groninger Internet Courant: al driehonderd deelnemers GIC-enquete; vul in en maak kans op prachtige theaterbonnen!
 

Al driehonderd mensen hebben een enquete ingevuld voor het lezersonderzoek van de Groninger Internet Courant. Doe ook mee, en maak kans op voor honderd euro aan theaterbonnen!  Bent u tevreden over de GIC? Voegt de GIC iets toe aan het Groningse medialandschap? Wat kan er beter? Wat gaat niet goed? Studente communicatiekunde Jolien Burgers aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft de enquête opgesteld. Onder de deelnemers wordt voor 100 euro aan theaterbonnen verloot! Dus doe mee: het helpt ons, het kost U slechts een paar minuten, en u maakt kans op een mooie prijs. De enquête is te vinden op het volgende adres: http://www.thesistools.com/web/?id=367839


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 28 oktober 2013 | 9:45
 
Groningse stadsbestuur: hoogste declaraties, meeste buitenlandse reizen
 

In de onderzochte drie jaar maakten Groningse stadsbestuurders 161 buitenlandse reizen. Daarmee was een bedrag gemoeid van 109.899,09 euro. Dat was het hoogste bedrag van 19 gemeenten in Groningen en Drenthe, waarvan de declaraties werden onderzocht.

 


In hoeverre door de onderzoekers rekening is gehouden met het feit dat Groningen de grootste stad is in het Noorden, is niet bekend. Daardoor is het misschien lastig Groningen te vergelijken met plaatsen als Zuidhorn of Tynaarloo.

 


Maar ook in vergelijking met andere grote plaatsen als Emmen en Assen maken Groningse stadsbestuurders relatief veel buitenlandse reizen. In Assen werden 6 reizen gedeclareerd, voor 18.753,84 euro; in Emmen 35 reizen voor 63.391,99 euro.

 

 

Bonnetjes

 


Volgens het Dagblad van het Noorden is de hoogte van de declaraties ook voor onkosten zeer uiteenlopend. Stad-Groningse politici declareerden meer voor etentjes, en vergaderden op mooiere plekken.

 


Opmerkelijke declaraties zijn die van wethouder Edward Stulp uit Delfzijl, die voor 11.000 euro aan cursussen declareerde. De gemeente Groningen betaalde 10.767,50 euro aan cursussen Spaans voor burgemeester Rehwinkel en oud-wethouder Jaap Dijkstra over een periode van drie jaar.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 28 oktober 2013 | 9:45
 
Raadsleden willen schoonmakers Groningen terug in gemeentelijke dienst
 

Kandidaat-lijsttrekker van de PvdA, Carine Bloemhoff, wil dat het college van burgemeester en wethouders zo snel mogelijk de fout die is gemaakt bij de aanbesteding van het schoonmaakwerk van de gemeente herstelt en met de bedrijven afspraken maakt voor goede arbeidsomstandigheden van de schoonmakers.

Bloemhoff diende vorige jaar een motie in dat de gemeente de Code verantwoord marktgedrag moest ondertekenen, zodat bij nieuwe aanbestedingen niet alleen op prijs, maar ook op ook op kwaliteit zou worden geselecteerd. De motie werd unaniem door de raad aangenomen en de wethouder Schroor ondertekende de code.

 

Nu blijkt dat de gemeente toch op prijs heeft geselecteerd: de 'winnaars' van de aanbesteding hebben 40% onder de prijs geboden. Hierdoor moeten schoonmakers in de helft van de tijd het werk doen en worden een aantal schoonmakers per 1 november 2013 ontslagen. Bloemhoff: "We hebben dit gezien bij DUO en bij de O2G2. Nu ook bij onze eigen gemeente, terwijl we dit juist hebben geprobeerd dit te voorkomen."

 

Volgens FNV is verzuimd om een bodemprijs in te voeren en waardoor opnieuw is geselecteerd op prijs. Het college had moeten vaststellen of het werk wel voor die prijs gedaan kan worden. Nu zijn schoonmakers de dupe.

 

Bloemhoff wil dit in de toekomst niet weer zo. Zij pleit daarom de komende jaren schoonmakers weer in gemeentelijke dienst te nemen en het aanbesteden te staken. Bloemhoff: "Het is tijd dat we schoonmakers weer zien als menselijk kapitaal in plaats van kostenpost. Zij verdienen het behandeld te worden als elke andere werknemer van de gemeente."


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Noordbaan zuidelijke ringweg twee nachten dicht
 

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november (van 22.00 tot 07.00 uur) en in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november (van 22.00 tot 08.00 uur) is de noordbaan van de zuidelijke ringweg van knooppunt Euvelgunne tot Julianaplein dicht voor alle verkeer.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Meer ruimte voor uitstallingen en reclame in winkelstraten Groningen
 

Meer mogelijkheden voor reclame en uitstallingen in de Groningse binnenstraten. Maar wel op zo’n manier dat de veiligheid en leefbaarheid niet worden aangetast. Daarover zijn ondernemers en gemeentebestuur het eens geworden. Er komt een proef van een jaar.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Belangrijke avond voor Donar; Europese winst noodzakelijk
 

Voor de basketballers van Donar is de belangrijkste fase in de eerste poulefase van de FIBA Europe Cup aangebroken. Er zijn nog twee speelrondes te gaan. Donar speelt twee keer thuis en moet waarschijnlijk twee keer winnen om de kansen in eigen hand te houden en definitief zeker te zijn van de volgende ronde. Om dit te bereiken moet woensdagavond in MartiniPlaza sowieso gewonnen worden van het Turkse Pinar Karsiyaka.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sinterklaas arriveert zaterdag in Groningen
 

Ook dit jaar zet Sinterklaas weer voet aan wal in Groningen. De Goed Heiligman en zijn pieten arriveren komende zaterdag in de stad. Nadat ze zijn aangemeerd, volgt een toer door het stadscentrum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool