Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 28 oktober 2013 | 9:50
 
Groninger Internet Courant: al driehonderd deelnemers GIC-enquete; vul in en maak kans op prachtige theaterbonnen!
 

Al driehonderd mensen hebben een enquete ingevuld voor het lezersonderzoek van de Groninger Internet Courant. Doe ook mee, en maak kans op voor honderd euro aan theaterbonnen!  Bent u tevreden over de GIC? Voegt de GIC iets toe aan het Groningse medialandschap? Wat kan er beter? Wat gaat niet goed? Studente communicatiekunde Jolien Burgers aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft de enquête opgesteld. Onder de deelnemers wordt voor 100 euro aan theaterbonnen verloot! Dus doe mee: het helpt ons, het kost U slechts een paar minuten, en u maakt kans op een mooie prijs. De enquête is te vinden op het volgende adres: http://www.thesistools.com/web/?id=367839


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 28 oktober 2013 | 9:45
 
Groningse stadsbestuur: hoogste declaraties, meeste buitenlandse reizen
 

In de onderzochte drie jaar maakten Groningse stadsbestuurders 161 buitenlandse reizen. Daarmee was een bedrag gemoeid van 109.899,09 euro. Dat was het hoogste bedrag van 19 gemeenten in Groningen en Drenthe, waarvan de declaraties werden onderzocht.

 


In hoeverre door de onderzoekers rekening is gehouden met het feit dat Groningen de grootste stad is in het Noorden, is niet bekend. Daardoor is het misschien lastig Groningen te vergelijken met plaatsen als Zuidhorn of Tynaarloo.

 


Maar ook in vergelijking met andere grote plaatsen als Emmen en Assen maken Groningse stadsbestuurders relatief veel buitenlandse reizen. In Assen werden 6 reizen gedeclareerd, voor 18.753,84 euro; in Emmen 35 reizen voor 63.391,99 euro.

 

 

Bonnetjes

 


Volgens het Dagblad van het Noorden is de hoogte van de declaraties ook voor onkosten zeer uiteenlopend. Stad-Groningse politici declareerden meer voor etentjes, en vergaderden op mooiere plekken.

 


Opmerkelijke declaraties zijn die van wethouder Edward Stulp uit Delfzijl, die voor 11.000 euro aan cursussen declareerde. De gemeente Groningen betaalde 10.767,50 euro aan cursussen Spaans voor burgemeester Rehwinkel en oud-wethouder Jaap Dijkstra over een periode van drie jaar.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 28 oktober 2013 | 9:45
 
Raadsleden willen schoonmakers Groningen terug in gemeentelijke dienst
 

Kandidaat-lijsttrekker van de PvdA, Carine Bloemhoff, wil dat het college van burgemeester en wethouders zo snel mogelijk de fout die is gemaakt bij de aanbesteding van het schoonmaakwerk van de gemeente herstelt en met de bedrijven afspraken maakt voor goede arbeidsomstandigheden van de schoonmakers.

Bloemhoff diende vorige jaar een motie in dat de gemeente de Code verantwoord marktgedrag moest ondertekenen, zodat bij nieuwe aanbestedingen niet alleen op prijs, maar ook op ook op kwaliteit zou worden geselecteerd. De motie werd unaniem door de raad aangenomen en de wethouder Schroor ondertekende de code.

 

Nu blijkt dat de gemeente toch op prijs heeft geselecteerd: de 'winnaars' van de aanbesteding hebben 40% onder de prijs geboden. Hierdoor moeten schoonmakers in de helft van de tijd het werk doen en worden een aantal schoonmakers per 1 november 2013 ontslagen. Bloemhoff: "We hebben dit gezien bij DUO en bij de O2G2. Nu ook bij onze eigen gemeente, terwijl we dit juist hebben geprobeerd dit te voorkomen."

 

Volgens FNV is verzuimd om een bodemprijs in te voeren en waardoor opnieuw is geselecteerd op prijs. Het college had moeten vaststellen of het werk wel voor die prijs gedaan kan worden. Nu zijn schoonmakers de dupe.

 

Bloemhoff wil dit in de toekomst niet weer zo. Zij pleit daarom de komende jaren schoonmakers weer in gemeentelijke dienst te nemen en het aanbesteden te staken. Bloemhoff: "Het is tijd dat we schoonmakers weer zien als menselijk kapitaal in plaats van kostenpost. Zij verdienen het behandeld te worden als elke andere werknemer van de gemeente."


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
DUO registreert 10 miljoenste diploma
 

DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) heeft onlangs het 10 miljoenste diploma geregistreerd in het diplomaregister. Hierin kan iedereen eenvoudig zijn eerder behaalde diploma’s inzien en gratis downloaden, zo meldt de onderwijsorganisatie, die kantoor houdt in Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zuidelijke ringweg nu zes weken dicht
 

De zuidelijke ringweg is nu zes weken lang dicht. Het gaat om het stuk tussen het Julianaplein en het Europaplein, in de richting van Hoogezand. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Gastvrijheidsacties in en rondom stad Groningen
 

De zomervakantie goed beginnen met een bezoek aan Groningen? Deze zomer heten ondernemers uit de stad bezoekers welkom met ludieke gastvrijheidsacties. Deze charme-actiesop P+R-terreinen, stations en in de binnenstad zijn een extra gebaar van gastvrijheid, waarmee de betrokken partijen duidelijk willen maken dat bezoekers zeer welkom zijn in Groningen, ondanks de maatregelen aan weg en spoor. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen gaat serieuze fase voorbereiding in
 

De komende week staan er voor FC Groningen een aantal serieuze oefenwedstrijden op het programma. Te beginnen dinsdagavond in Rolde tegen FC Emmen. Afgelopen weekend won de FC in de vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding voor het eerst niet. In Duitsland werd het tegen Sportfreunde Lotte 1-1.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Tekeningen Rembrandt in Groninger Museum
 

Omdat het dit jaar 350 jaar geleden is dat Rembrandt van Rijn overleed, zijn er momenteel in het Groninger Museum een aantal van zijn tekeningen te zien. Het gaat om Rembrandttekeningen uit de eigen collectie. De tekeningen zijn tot en met 15 december te zien.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Werkman Stadslyceum: geen schoolfeesten bovenbouw vanwege alcohol
 

Het Werkman College Stadslyceum in de stad wil vanwege het alcoholgebruik onder scholieren geen schoolfeesten meer organiseren voor de klassen 4 en hoger. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool