Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 25 oktober 2013 | 10:15
 
Mooiste herfstloop van Groningen volgende week zaterdag 2 november Plantsoenloop
 

Na een succesvolle 4 Mijl is het op zaterdag 2 november weer tijd voor de Plantsoenloop.  Dit evenement vindt voor de 56e keer plaats in het Noorderplantsoen. Het evenement begint om 12.00 uur met de KiKa Run van 1 km. Vervolgens is de KiKa Scholierenloop van 2 km waarna om 14.30 uur de GIC 4 en 8 km wedstrijdloop van start gaan. Om 15.15 uur is het de beurt aan de recreanten voor de Runnersworld 4 of 8 km. Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.plantsoenloop.nl. Met de Plantsoenloop wordt geld opgehaald voor het goede doel Kika, Kinderen Kankervrij.

 

Inschrijven


Online inschrijven via  www.plantsoenloop.nl    is mogelijk tot dinsdag 29 oktober 10.00 uur. Voor scholen en groepen geldt woensdag 30 oktober 10.00 uur. Voor de vier afstanden gelden verschillende deelname tarieven. Het is ook mogelijk in te schrijven op zaterdag 2 november vanaf 10.00 uur bij de Nassauschool aan de Nassaulaan in Groningen.

 

KiKa


Net als in 2012 is ook dit jaar KiKa weer het goede doel voor de Plantsoenloop. Kika is een stichting met als algemeen doel het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. KiKa richt zich op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.  Kinderen die meedoen aan de 1 km KiKa Run of de 2 km KiKa Scholierenloop kunnen zich laten sponsoren voor het goede doel. Ook is het mogelijk om een eigen actie op te zetten voor KiKa.

 

Entertainment


Naast het hardlopen zijn er ook diverse andere activiteiten in de Nassaulaan waaronder schmink, knutselen en stoepkrijten voor de kinderen. Ook staat er een poffertjeskraam, koffietent, hotdogwagen en een springkussen.

 

Vorige editie


Vorig jaar deden bijna  2.400 wedstrijdatleten, recreanten en scholieren mee aan de Plantsoenloop. Bij de 4 km wedstrijdloop werd Thijmen Kupers (12.26) uit Groningen eerste. Bij de vrouwen was dit de uit Groningen afkomstige Monique Elfrink (15.12). De 8 km is gewonnen door Wouter Ploeger uit Assen in een tijd van 25.20. Bij de vrouwen was Marieke Falkmann (29.28) uit Groningen de snelste vrouw.

 

www.plantsoenloop.nl

 


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 25 oktober 2013 | 10:07
 
Ondernemers uit Healthy Ageing/Life Science Groningen welkom op business borrel - woensdag 20 november
 

Dit keer wordt de borrel gehouden op woensdag 20 november vanaf 18.00 uur tijdens de International Health Battle bij de Hanzehogeschool te Groningen. De Health Battle biedt een prachtige kans aan bachelor-, master- en PhD-studenten om hun carrière in de health sector een jumpstart te geven.


Tijdens de Health Battle werken getalenteerde studenten in multidisciplinaire teams een volledige dag aan een case. Aan het einde van de dag presenteert elk team zijn ideeën in een pitch van drie minuten aan een jury, bestaande uit CEO's en directeuren van gerenommeerde bedrijven en instituten.

 

De jury nomineert vervolgens vijf teams die doorgaan naar de finale. Uiteindelijk strijden tien teams (uit twee voorrondes) in de finale die plaatsvindt tijdens het Health Valley event in maart 2014.


De Hanzehogeschool Groningen is gastheer van de voorronde op 20 november.

Meer informatie:

 www.hannn.eu


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Commercieele Club Groningen niet onder de indruk van 'heel klein beetje sneeuw'
 

Leden van de Commercieele Club Groningen lieten zich dinsdagavond vrolijk fotograferen in de sneeuw, tijdens een leden-bijeenkomst aan het Paterswoldsemeer. Voorzitter Harm Post, die ooit bij de GADO werkte, vond alle waarschuwingen voor overlast bij een klein beetje sneeuw, nogal overdreven.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Expositie in infocentrum Paviljoen Ring Zuid over ombouw ringweg
 

Komende week is in het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid de expositie CROSS ROADS te zien. Vijf studenten van Academie Minerva tonen uiteenlopend werk, geïnspireerd op de ombouw van de zuidelijke ringweg.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Digital Society Hub: alles over 5G tijdens lezing in Groningen
 

De Digital Society Hub - een innovatiewerkplaats waar ondernemers, onderzoekers en onderwijs in Groningen elkaar kunnen ontmoeten - is donderdag 14 februari mede-organisator van een bijzondere lezing over 5G. Bezoekers kunnen daar dan alles te weten komen over de vraag wat 5G precies inhoudt. De bijeenkomst, waarvoor men zich van te voren even moet aanmelden, is in het Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar staat voor cruciaal Europees duel
 

De opdracht is duidelijk voor Donar. Op Sardinië met minimaal zeven punten verschil winnen van Dinamo Sassari om kansrijk te blijven voor een eventueel vervolg in de Europese FIBA Cup. Bij ieder nadeliger resultaat is zo goed als over voor de landskampioen. In de eigen MartiniPlaza werd met 84-78 verloren van de Italianen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sporthopper: inschrijven kan weer
 

Kinderen uit de gemeente Groningen kunnen zich weer inschrijven voor een of meerdere sportactiviteiten van de Sporthopper. In de Sporthopper zijn meer dan 220 kennismakingscursussen opgenomen.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Roberto Santanera en Awien Anwar winnaars verkiezing Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster
 

Roberto Santanera en Awien Anwar zijn verkozen tot Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster van Groningen 2018. Santanera en Anwar kregen tijdens de verkiezing de meeste stemmen van collega-ondernemers.

 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool