Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 25 oktober 2013 | 10:15
 
Mooiste herfstloop van Groningen volgende week zaterdag 2 november Plantsoenloop
 

Na een succesvolle 4 Mijl is het op zaterdag 2 november weer tijd voor de Plantsoenloop.  Dit evenement vindt voor de 56e keer plaats in het Noorderplantsoen. Het evenement begint om 12.00 uur met de KiKa Run van 1 km. Vervolgens is de KiKa Scholierenloop van 2 km waarna om 14.30 uur de GIC 4 en 8 km wedstrijdloop van start gaan. Om 15.15 uur is het de beurt aan de recreanten voor de Runnersworld 4 of 8 km. Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.plantsoenloop.nl. Met de Plantsoenloop wordt geld opgehaald voor het goede doel Kika, Kinderen Kankervrij.

 

Inschrijven


Online inschrijven via  www.plantsoenloop.nl    is mogelijk tot dinsdag 29 oktober 10.00 uur. Voor scholen en groepen geldt woensdag 30 oktober 10.00 uur. Voor de vier afstanden gelden verschillende deelname tarieven. Het is ook mogelijk in te schrijven op zaterdag 2 november vanaf 10.00 uur bij de Nassauschool aan de Nassaulaan in Groningen.

 

KiKa


Net als in 2012 is ook dit jaar KiKa weer het goede doel voor de Plantsoenloop. Kika is een stichting met als algemeen doel het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. KiKa richt zich op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.  Kinderen die meedoen aan de 1 km KiKa Run of de 2 km KiKa Scholierenloop kunnen zich laten sponsoren voor het goede doel. Ook is het mogelijk om een eigen actie op te zetten voor KiKa.

 

Entertainment


Naast het hardlopen zijn er ook diverse andere activiteiten in de Nassaulaan waaronder schmink, knutselen en stoepkrijten voor de kinderen. Ook staat er een poffertjeskraam, koffietent, hotdogwagen en een springkussen.

 

Vorige editie


Vorig jaar deden bijna  2.400 wedstrijdatleten, recreanten en scholieren mee aan de Plantsoenloop. Bij de 4 km wedstrijdloop werd Thijmen Kupers (12.26) uit Groningen eerste. Bij de vrouwen was dit de uit Groningen afkomstige Monique Elfrink (15.12). De 8 km is gewonnen door Wouter Ploeger uit Assen in een tijd van 25.20. Bij de vrouwen was Marieke Falkmann (29.28) uit Groningen de snelste vrouw.

 

www.plantsoenloop.nl

 


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 25 oktober 2013 | 10:07
 
Ondernemers uit Healthy Ageing/Life Science Groningen welkom op business borrel - woensdag 20 november
 

Dit keer wordt de borrel gehouden op woensdag 20 november vanaf 18.00 uur tijdens de International Health Battle bij de Hanzehogeschool te Groningen. De Health Battle biedt een prachtige kans aan bachelor-, master- en PhD-studenten om hun carrière in de health sector een jumpstart te geven.


Tijdens de Health Battle werken getalenteerde studenten in multidisciplinaire teams een volledige dag aan een case. Aan het einde van de dag presenteert elk team zijn ideeën in een pitch van drie minuten aan een jury, bestaande uit CEO's en directeuren van gerenommeerde bedrijven en instituten.

 

De jury nomineert vervolgens vijf teams die doorgaan naar de finale. Uiteindelijk strijden tien teams (uit twee voorrondes) in de finale die plaatsvindt tijdens het Health Valley event in maart 2014.


De Hanzehogeschool Groningen is gastheer van de voorronde op 20 november.

Meer informatie:

 www.hannn.eu


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Noordbaan zuidelijke ringweg twee nachten dicht
 

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november (van 22.00 tot 07.00 uur) en in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november (van 22.00 tot 08.00 uur) is de noordbaan van de zuidelijke ringweg van knooppunt Euvelgunne tot Julianaplein dicht voor alle verkeer.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Meer ruimte voor uitstallingen en reclame in winkelstraten Groningen
 

Meer mogelijkheden voor reclame en uitstallingen in de Groningse binnenstraten. Maar wel op zo’n manier dat de veiligheid en leefbaarheid niet worden aangetast. Daarover zijn ondernemers en gemeentebestuur het eens geworden. Er komt een proef van een jaar.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Belangrijke avond voor Donar; Europese winst noodzakelijk
 

Voor de basketballers van Donar is de belangrijkste fase in de eerste poulefase van de FIBA Europe Cup aangebroken. Er zijn nog twee speelrondes te gaan. Donar speelt twee keer thuis en moet waarschijnlijk twee keer winnen om de kansen in eigen hand te houden en definitief zeker te zijn van de volgende ronde. Om dit te bereiken moet woensdagavond in MartiniPlaza sowieso gewonnen worden van het Turkse Pinar Karsiyaka.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sinterklaas arriveert zaterdag in Groningen
 

Ook dit jaar zet Sinterklaas weer voet aan wal in Groningen. De Goed Heiligman en zijn pieten arriveren komende zaterdag in de stad. Nadat ze zijn aangemeerd, volgt een toer door het stadscentrum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool