Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 25 oktober 2013 | 10:15
 
Mooiste herfstloop van Groningen volgende week zaterdag 2 november Plantsoenloop
 

Na een succesvolle 4 Mijl is het op zaterdag 2 november weer tijd voor de Plantsoenloop.  Dit evenement vindt voor de 56e keer plaats in het Noorderplantsoen. Het evenement begint om 12.00 uur met de KiKa Run van 1 km. Vervolgens is de KiKa Scholierenloop van 2 km waarna om 14.30 uur de GIC 4 en 8 km wedstrijdloop van start gaan. Om 15.15 uur is het de beurt aan de recreanten voor de Runnersworld 4 of 8 km. Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.plantsoenloop.nl. Met de Plantsoenloop wordt geld opgehaald voor het goede doel Kika, Kinderen Kankervrij.

 

Inschrijven


Online inschrijven via  www.plantsoenloop.nl    is mogelijk tot dinsdag 29 oktober 10.00 uur. Voor scholen en groepen geldt woensdag 30 oktober 10.00 uur. Voor de vier afstanden gelden verschillende deelname tarieven. Het is ook mogelijk in te schrijven op zaterdag 2 november vanaf 10.00 uur bij de Nassauschool aan de Nassaulaan in Groningen.

 

KiKa


Net als in 2012 is ook dit jaar KiKa weer het goede doel voor de Plantsoenloop. Kika is een stichting met als algemeen doel het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. KiKa richt zich op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.  Kinderen die meedoen aan de 1 km KiKa Run of de 2 km KiKa Scholierenloop kunnen zich laten sponsoren voor het goede doel. Ook is het mogelijk om een eigen actie op te zetten voor KiKa.

 

Entertainment


Naast het hardlopen zijn er ook diverse andere activiteiten in de Nassaulaan waaronder schmink, knutselen en stoepkrijten voor de kinderen. Ook staat er een poffertjeskraam, koffietent, hotdogwagen en een springkussen.

 

Vorige editie


Vorig jaar deden bijna  2.400 wedstrijdatleten, recreanten en scholieren mee aan de Plantsoenloop. Bij de 4 km wedstrijdloop werd Thijmen Kupers (12.26) uit Groningen eerste. Bij de vrouwen was dit de uit Groningen afkomstige Monique Elfrink (15.12). De 8 km is gewonnen door Wouter Ploeger uit Assen in een tijd van 25.20. Bij de vrouwen was Marieke Falkmann (29.28) uit Groningen de snelste vrouw.

 

www.plantsoenloop.nl

 


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 25 oktober 2013 | 10:07
 
Ondernemers uit Healthy Ageing/Life Science Groningen welkom op business borrel - woensdag 20 november
 

Dit keer wordt de borrel gehouden op woensdag 20 november vanaf 18.00 uur tijdens de International Health Battle bij de Hanzehogeschool te Groningen. De Health Battle biedt een prachtige kans aan bachelor-, master- en PhD-studenten om hun carrière in de health sector een jumpstart te geven.


Tijdens de Health Battle werken getalenteerde studenten in multidisciplinaire teams een volledige dag aan een case. Aan het einde van de dag presenteert elk team zijn ideeën in een pitch van drie minuten aan een jury, bestaande uit CEO's en directeuren van gerenommeerde bedrijven en instituten.

 

De jury nomineert vervolgens vijf teams die doorgaan naar de finale. Uiteindelijk strijden tien teams (uit twee voorrondes) in de finale die plaatsvindt tijdens het Health Valley event in maart 2014.


De Hanzehogeschool Groningen is gastheer van de voorronde op 20 november.

Meer informatie:

 www.hannn.eu


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
DUO registreert 10 miljoenste diploma
 

DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) heeft onlangs het 10 miljoenste diploma geregistreerd in het diplomaregister. Hierin kan iedereen eenvoudig zijn eerder behaalde diploma’s inzien en gratis downloaden, zo meldt de onderwijsorganisatie, die kantoor houdt in Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zuidelijke ringweg nu zes weken dicht
 

De zuidelijke ringweg is nu zes weken lang dicht. Het gaat om het stuk tussen het Julianaplein en het Europaplein, in de richting van Hoogezand. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Gastvrijheidsacties in en rondom stad Groningen
 

De zomervakantie goed beginnen met een bezoek aan Groningen? Deze zomer heten ondernemers uit de stad bezoekers welkom met ludieke gastvrijheidsacties. Deze charme-actiesop P+R-terreinen, stations en in de binnenstad zijn een extra gebaar van gastvrijheid, waarmee de betrokken partijen duidelijk willen maken dat bezoekers zeer welkom zijn in Groningen, ondanks de maatregelen aan weg en spoor. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen gaat serieuze fase voorbereiding in
 

De komende week staan er voor FC Groningen een aantal serieuze oefenwedstrijden op het programma. Te beginnen dinsdagavond in Rolde tegen FC Emmen. Afgelopen weekend won de FC in de vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding voor het eerst niet. In Duitsland werd het tegen Sportfreunde Lotte 1-1.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Tekeningen Rembrandt in Groninger Museum
 

Omdat het dit jaar 350 jaar geleden is dat Rembrandt van Rijn overleed, zijn er momenteel in het Groninger Museum een aantal van zijn tekeningen te zien. Het gaat om Rembrandttekeningen uit de eigen collectie. De tekeningen zijn tot en met 15 december te zien.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Werkman Stadslyceum: geen schoolfeesten bovenbouw vanwege alcohol
 

Het Werkman College Stadslyceum in de stad wil vanwege het alcoholgebruik onder scholieren geen schoolfeesten meer organiseren voor de klassen 4 en hoger. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool