Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 17 oktober 2013 | 10:32
 
Commentaar: Wie is de weg nu eigenlijk kwijt: Rehwinkel of de media?
 

Die vraag laat zich lastig beantwoorden. Zeker is wel dat Rehwinkel gisteren het middelpunt was van een kolkende hype.

We laten u hier enkele koppen zien van artikelen die in de ‘kwaliteitsmedia’ als Elsevier en NOS websites stonden.

 

 

Elsevier: ‘Rehwinkel verzon dat hij voor werk naar Spanje moest’

 

NOS: "Functie Rehwinkel bestaat niet";

 

Volkskrant: Functie Rehwinkel in Barcelona bestaat wel degelijk.

 

Nu.nl: UCLG bevestigt aanstelling Rehwinkel

 

De Telegraaf


Vandaag staat er in De Telegraaf een exclusief interview met de Groningse burgemeester, van wie je in elk geval wel kunt zeggen dat communicatie niet zijn sterkste kant is. En dat hij wel vaak op vakantie is. Vaker dan wij als redactie, in elk geval.

In De Telegraaf laat burgemeester Rehwinkel weten dat de commotie rond het bestaan van zijn nieuwe baan als rampencoördinator bij de UCLG ‘berust op een misverstand’.


Rehwinkel  zegt in De Telegraaf dat er met de verkeerde personen bij de UCLG is gesproken over zijn nieuwe werkzaamheden. 'Ik begin wel degelijk met de baan, die na een aanloop op termijn ook betaald zal zijn, met een kantoor', aldus Rehwinkel.


Waar het werk voor de UCLG veelal wordt gedaan door vrijwilligers, wordt Rehwinkel naar zijn zeggen wel betaald. Hij heeft daarover harde afspraken gemaakt met de organisatie, zegt Rehwinkel. De komende maanden zijn , aldus Rehwinkel in De Telegraaf, een overgangsperiode naar betaald werk.

 

Eigen risico

 

De vraag dringt zich op hoe belangrijk het allemaal dan eigenlijk is. Rehwinkel heeft officieel recht op 38 maanden wachtgeld. Hij is van plan om daar maar een stuk of vier van te gebruiken, daarna zegt hij een betaalde baan te hebben. Geen slechte ontwikkeling voor de Groninsge schatkist.

Mocht na een aantal maanden blijken dat Rehwinkel toch geen betaalde baan krijgt, maar hij maakt ook geen gebruik meer van het wachtgeld, dan heeft hij pech gehad, maar  dat is dan wel zijn eigen risico. Vanuit de Groningse schatkist beschouwd lijkt ons dit in elk geval geen zaak die zoveel commotie rechtvaardigt.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre zoekt de samenwerking
 

Groningen is een nieuw samenwerkingsorgaan op het gebied van digitalisering rijker: het Groningen Digital Business Centre (GDBC). "Omdat het GDBC het fundament heeft liggen bij de RUG, ontstaat de unieke mogelijkheid om wetenschappelijke kennis op het gebied van digitalisering te koppelen aan onderzoek en het bedrijfsleven", zegt projectleider Bas Baalmans in zijn kantoor op de Zernike Campus.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Schoolholm woensdag en donderdag afgesloten wegens werkzaamheden
 

Op zowel woensdag 21 november als donderdag 22 november is de Schoolholm in de binnenstad van Groningen tussen half acht ’s ochtends en vier uur ’s middags afgesloten voor al het verkeer. Er vinden in die periodes herstelwerkzaamheden aan het wegdek plaats.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Opening d'Root: 'Groningen zet nieuwe Europese standaard voor datacenters' (VIDEO)
 

Minister Ingrid van Engelshoven heeft op woensdag 14 november de officiële opening verricht van d'Root, het nieuwe data competence center van Bytesnet in Groningen. De eerste gebruiker van het Datalab is de innovatiewerkplaats Digital Society Hub van de Hanzehogeschool Groningen. “Groningen zet hiermee een nieuwe standaard en is een schoolvoorbeeld voor de rest van Europa”, aldus de minister. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar gaat Europees verder; na 76-73 thrillerzege op Spirou Basket
 

De basketballers van Donar zijn er voor het derde jaar op rij in geslaagd om de tweede poulefase van de FIBA Europe Cup te halen. In MartiniPlaza werd Spirou Basket uit Charleroi in de allesbeslissende wedstrijd met 76-73 verslagen. De slotfase was zenuwslopend, maar uiteindelijk trok Donar de zege naar zich toe.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Duchenne Gala Groningen zaterdag in De Oosterpoort
 

De Oosterpoort is aankomende zaterdag, 24 november, het decor van het Duchenne Gala Groningen. Deze dertiende editie is, wegens het succes van voorgaande jaren, opnieuw groter van opzet. De opbrengsten van het tweejaarlijkse evenement gaan naar het Duchenne Parent Project.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Gemeente start programma om ongewenste zwangerschappen te voorkomen
 

De gemeente Groningen, WIJ Groningen, GGD Groningen, GGD-GHOR en zorgverzekeraar Menzis slaan de handen in één om ongewenste en ongeplande zwangerschappen te voorkomen. Dinsdag gaven de organisaties onder de noemer 'Nu niet zwanger’ het startsein voor een nieuw programma voor (potentiële) ouders met een verhoogde kwetsbaarheid.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool