Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 17 oktober 2013 | 10:32
 
Commentaar: Wie is de weg nu eigenlijk kwijt: Rehwinkel of de media?
 

Die vraag laat zich lastig beantwoorden. Zeker is wel dat Rehwinkel gisteren het middelpunt was van een kolkende hype.

We laten u hier enkele koppen zien van artikelen die in de ‘kwaliteitsmedia’ als Elsevier en NOS websites stonden.

 

 

Elsevier: ‘Rehwinkel verzon dat hij voor werk naar Spanje moest’

 

NOS: "Functie Rehwinkel bestaat niet";

 

Volkskrant: Functie Rehwinkel in Barcelona bestaat wel degelijk.

 

Nu.nl: UCLG bevestigt aanstelling Rehwinkel

 

De Telegraaf


Vandaag staat er in De Telegraaf een exclusief interview met de Groningse burgemeester, van wie je in elk geval wel kunt zeggen dat communicatie niet zijn sterkste kant is. En dat hij wel vaak op vakantie is. Vaker dan wij als redactie, in elk geval.

In De Telegraaf laat burgemeester Rehwinkel weten dat de commotie rond het bestaan van zijn nieuwe baan als rampencoördinator bij de UCLG ‘berust op een misverstand’.


Rehwinkel  zegt in De Telegraaf dat er met de verkeerde personen bij de UCLG is gesproken over zijn nieuwe werkzaamheden. 'Ik begin wel degelijk met de baan, die na een aanloop op termijn ook betaald zal zijn, met een kantoor', aldus Rehwinkel.


Waar het werk voor de UCLG veelal wordt gedaan door vrijwilligers, wordt Rehwinkel naar zijn zeggen wel betaald. Hij heeft daarover harde afspraken gemaakt met de organisatie, zegt Rehwinkel. De komende maanden zijn , aldus Rehwinkel in De Telegraaf, een overgangsperiode naar betaald werk.

 

Eigen risico

 

De vraag dringt zich op hoe belangrijk het allemaal dan eigenlijk is. Rehwinkel heeft officieel recht op 38 maanden wachtgeld. Hij is van plan om daar maar een stuk of vier van te gebruiken, daarna zegt hij een betaalde baan te hebben. Geen slechte ontwikkeling voor de Groninsge schatkist.

Mocht na een aantal maanden blijken dat Rehwinkel toch geen betaalde baan krijgt, maar hij maakt ook geen gebruik meer van het wachtgeld, dan heeft hij pech gehad, maar  dat is dan wel zijn eigen risico. Vanuit de Groningse schatkist beschouwd lijkt ons dit in elk geval geen zaak die zoveel commotie rechtvaardigt.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse ondernemers beginnen webwinkel voor bakboxen: Boter & Bloem
 

Deze week is boterenbloem.com gelanceerd, de allereerste Nederlandse webwinkel voor bakboxen. Met de makkelijke recepten en verse ingrediënten van deze Groningse startup kan iedereen iets lekkers maken, zo zeggen de initiatiefnemers Jouke de Jong, Liesbeth Machielsen en Sietze de Jong.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende weken volop werkzaamheden en stremmingen in Stad
 

Er wordt de komende weken hard gewerkt aan de stad-Groninger infrastructuur. Om al die werkzaamheden mogelijk te maken moeten hier en daar wegen en bruggen tijdelijk worden afgesloten. Lees verder voor een overzicht van stremmingen in de komende weken.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eerste certificaat Maatschappelijk Werkgeverschap voor Groningen Seaports
 

Op vrijdag 14 juni reikt wethouder Carine Bloemhoff het eerste certificaat ‘Maatschappelijk Werkgeverschap’ uit aan Groningen Seaports. Het certificaat is ontwikkeld door de Gemeenschappelijke Opleidingsactiviteit (GOA) Publiek, een stichting die jongeren op leerbanen begeleidt. Carine Bloemhoff is bestuurslid van de stichting.

 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Mollema alsnog derde in Ronde van Spanje 2011
 

Bijna acht jaar later wordt Bauke Mollema mogelijk alsnog derde in het eindklassement van de Ronde van Spanje. Mollema schuift een plekje door, omdat de winnaar Juan José Cobo geschrapt is door de internationale wielerunie UCI. De Spanjaard is de zege afgenomen wegens abnormale waarden in zijn bloedpaspoort in de jaren 2009-2011.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde signeert in Groninger Museum
 

De tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence is vanaf zaterdag 22 juni te zien in het Groninger Museum. Ter gelegenheid hiervan signeert kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde op deze dag zijn net verschenen boek. In zijn eerste monografie staan de relaties tussen mens, technologie en landschap centraal. De signeersessie begint om 15:30 uur en is gratis. Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkel.
 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Neem een kijkje in en op de Beukenhorst tijdens de Dag van de Bouw
 

Zaterdag 15 juni is de officiële Dag van de Bouw. Op deze dag kan iedereen een kijkje nemen bij tal van nieuwbouwprojecten, waaronder ook de indrukwekkende woontoren De Beukenhorst aan de Beukenlaan in de Groninger wijk Selwerd.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool