Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 15 oktober 2013 | 8:58
 
Ruud Vreeman tijdelijk burgemeester Groningen
 

Ruud Vreeman wordt waarnemend burgemeester van de stad Groningen. Hij volgt de vertrekkende Peter Rehwinkel op en blijft tot volgend jaar in Groningen. Vreeman is benoemd door Commissaris van de Koning Max van den Berg. In de loop van 2014 moet de stad een nieuwe burgemeester hebben.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 14 oktober 2013 | 21:20
 
Minder inbraken in de Oosterpoorwijk door succesvol inbraakpreventieproject:
 

Volgens wijkagent Martin van Wieringen, één van de initiatiefnemers van het inbraakpreventieproject, was er geen duidelijke oorzaak voor de stijgende lijn in het aantal inbraken in de Oosterpoort. Van Wieringen: ''Ons doel is om het aantal inbraken omlaag te krijgen. Alleen dat kunnen we als politie niet alleen, wij hebben de buurtbewoners daarbij nodig.'' Politie, gemeente en Veiligheidszorg Noord Nederland zijn daarom op zoek gegaan naar manieren om de oplettendheid van buurtbewoners te verhogen.


Van Wieringen: ''Ik heb een 'voetstapactie' gedaan, ik ben bewust in burger door de wijk gaan lopen en heb gekeken hoe makkelijk ik woningen binnen kon komen. Als ik een niet afgesloten deur of een open raam zag, liet ik een flyer in de vorm van een voetstap achter met de tekst: dit had ook de voetstap van een inbreker kunnen zijn.'' Van diverse onveilige situaties maakte Veiligheidszorg Noord Nederland foto's die later te zien waren op de voorlichtingsbijeenkomsten in de wijk. Voor veel mensen waren die foto's een eyeopener. Bijvoorbeeld er wordt ook vaak ingebroken als je thuis bent. Van Wieringen: ''Ik trof de situatie aan dat iemand op zolder aan het stofzuigen was, terwijl de achterdeur open stond.''


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic: 40.000 bezoekers en miljoenimpuls economie Groningen
 
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool