Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 28 oktober 2013 | 9:50
 
Groninger Internet Courant: al driehonderd deelnemers GIC-enquete; vul in en maak kans op prachtige theaterbonnen!
 

Al driehonderd mensen hebben een enquete ingevuld voor het lezersonderzoek van de Groninger Internet Courant. Doe ook mee, en maak kans op voor honderd euro aan theaterbonnen!  Bent u tevreden over de GIC? Voegt de GIC iets toe aan het Groningse medialandschap? Wat kan er beter? Wat gaat niet goed? Studente communicatiekunde Jolien Burgers aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft de enquête opgesteld. Onder de deelnemers wordt voor 100 euro aan theaterbonnen verloot! Dus doe mee: het helpt ons, het kost U slechts een paar minuten, en u maakt kans op een mooie prijs. De enquête is te vinden op het volgende adres: http://www.thesistools.com/web/?id=367839


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 14 oktober 2013 | 8:32
 
Dit zijn ze dan: de echte helden van de 4Mijl van Groningen - blij zwoegende vrouwen op weg naar de finish
 

Veel aandacht is er geweest voor de winnaars van de 4 Mijl van Groningen 2013, en voor de vlekkeloos verlopen organisatie. En ook voor bobo's onder de deelnemers. Maar de grootste helden waren natuurlijk toch de duizenden individuele lopers die zwoegend en soms met een glimlach van tevredenheid over hun tijd op de finish afstormden, zoals te zien bij deze vrouwen op de foto van Renéé Tjassing voor www.boertjens.nl

 


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 13 oktober 2013 | 8:31
 
Rehwinkel: ' Vanzelfsprekend houd ik mij aan sollicitatieplicht'
 

Burgemeester Peter Rehwinkel is steeds van plan geweest de verplichtingen van de wachtgeldregeling na te leven - waaronder de sollicitatieplicht. Dit heeft hij begin deze week aan PvdA-voorzitter Hans Spekman gemeld.

Hij herkent zich in de beschrijving die minister Plasterk van de wachtgeldregeling geeft. Rehwinkel: "Ik hoop beperkt gebruik te hoeven maken van wettelijke rechten, maar zal wettelijke plichten volledig nakomen."


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 13 oktober 2013 | 11:52
 
Man aangehouden na slakkengangetje op snelweg
 

De politie heeft zaterdagmiddag een 77-jarige Eeldenaar aangehouden. De man reed met een gangetje van 40 kilometer per uur over de snelweg A28 bij Haren en zorgde daarmee voor gevaarlijke situaties. Toen agenten hem staande hielden en vertelden dat zijn rijbewijs zou worden ingenomen vanwege het veroorzaken van gevaar op de weg, zette de man zijn auto in de achteruit en ging er via de vluchtstrook vandoor.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic: 40.000 bezoekers en miljoenimpuls economie Groningen
 
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool