Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 9 oktober 2013 | 11:21
 
Noordelijke politie zet 25 rechercheurs op internet-zedenzaak
 

Een team van 25 rechercheurs houdt zich bezig met de grote zedenzaak rond Frank R. Dat meldde Max Daniel, Hoofd Operatie van de politie Noord-Nederland woensdag. Sinds mei van dit jaar, toen de zaak aan het licht kwam, hebben zij 26.000 filmpjes en 144.000 foto’s bestudeerd.

 

Tot nu toe zijn 65 van de 300 meisjes door de politie geïdentificeerd. Zedenrechercheurs worden daarbij geholpen door rechercheurs van de Marechaussee die getraind zijn in gezichtsherkenning. De verwachting is dat er komende tijd nog meer namen van slachtoffers bekend worden. De kans dat van alle 300 meisjes bekend wordt wie zij zijn, lijkt klein, aldus Daniel. ,,Sommige meisjes hadden maanden en misschien zelfs jaren contact met deze man en zijn dus in die periode ook veranderd. Dat maakt het extra lastig om uit te zoeken wie ze zijn.” Tot nu toe zijn acht meisjes, die fysiek contact met de man hebben gehad, door de politie benaderd. Het is nog onbekend of zij aangifte doen.

 

Volgens Daniel heeft R. hoogstwaarschijnlijk alle foto’s en filmpjes voor zichzelf gehouden en heeft hij niets op internet verspreid. Wel heeft hij foto’s en filmpjes gedownload. Rechercheurs onderzoeken nog wel materiaal R. zelf maakte en welke foto’s hij van internet haalde.

 

R. zocht via chatboxen op verschillende sites contact met de meisjes. Dat deed hij vanuit huis, in zijn vrije tijd. Overdag werkte de man. Het is niet bekend wat voor werk hij deed. Hij werkte in ieder geval niet met kinderen, aldus de politie.

 

Tot nu toe zijn er drie aangiftes binnen, maar de verwachting is dat dit aantal nog oploopt.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 9 oktober 2013 | 9:22
 
Peter Rehwinkel met vier maanden wachtgeld naar Barcelona
 

Burgemeester Peter Rehwinkel maakt gebruik van een wachtgeld-regeling bij de overgang naar zijn nieuwe functie in Barcelona. Dat heeft hij gisteren aan de gemeenteraad laten weten. In zijn nieuwe functie in Spanje krijgt hij de eerste maanden geen salaris. Daarom maakt de burgemeester gebruik van de wettelijke regeling voor het wachtgeld, zo liet hij gisteravond weten. Onder meer VVD en SP plaatsen kritische kanttekeningen bij deze gang van zaken.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen Airport Eelde: belangstelling voor 'hubs' München en Kopenhagen valt tegen
 

De provincie Groningen wil mogelijk afzien van een miljoenen-investering in Groningen Airport Eelde wanneer lijnverbindingen met belangrijke overstapplaatsen Kopenhagen en München vervallen. Dagelijkse verbindingen naar de twee overstapplaatsen (“hubs”) worden momenteel onderhouden door vliegbedrijf Nordica, maar deze maatschappij uit Estland is teleurgesteld in de belangstelling voor vluchten vanaf Eelde.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool