Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 9 oktober 2013 | 11:21
 
Noordelijke politie zet 25 rechercheurs op internet-zedenzaak
 

Een team van 25 rechercheurs houdt zich bezig met de grote zedenzaak rond Frank R. Dat meldde Max Daniel, Hoofd Operatie van de politie Noord-Nederland woensdag. Sinds mei van dit jaar, toen de zaak aan het licht kwam, hebben zij 26.000 filmpjes en 144.000 foto’s bestudeerd.

 

Tot nu toe zijn 65 van de 300 meisjes door de politie geïdentificeerd. Zedenrechercheurs worden daarbij geholpen door rechercheurs van de Marechaussee die getraind zijn in gezichtsherkenning. De verwachting is dat er komende tijd nog meer namen van slachtoffers bekend worden. De kans dat van alle 300 meisjes bekend wordt wie zij zijn, lijkt klein, aldus Daniel. ,,Sommige meisjes hadden maanden en misschien zelfs jaren contact met deze man en zijn dus in die periode ook veranderd. Dat maakt het extra lastig om uit te zoeken wie ze zijn.” Tot nu toe zijn acht meisjes, die fysiek contact met de man hebben gehad, door de politie benaderd. Het is nog onbekend of zij aangifte doen.

 

Volgens Daniel heeft R. hoogstwaarschijnlijk alle foto’s en filmpjes voor zichzelf gehouden en heeft hij niets op internet verspreid. Wel heeft hij foto’s en filmpjes gedownload. Rechercheurs onderzoeken nog wel materiaal R. zelf maakte en welke foto’s hij van internet haalde.

 

R. zocht via chatboxen op verschillende sites contact met de meisjes. Dat deed hij vanuit huis, in zijn vrije tijd. Overdag werkte de man. Het is niet bekend wat voor werk hij deed. Hij werkte in ieder geval niet met kinderen, aldus de politie.

 

Tot nu toe zijn er drie aangiftes binnen, maar de verwachting is dat dit aantal nog oploopt.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 9 oktober 2013 | 9:22
 
Peter Rehwinkel met vier maanden wachtgeld naar Barcelona
 

Burgemeester Peter Rehwinkel maakt gebruik van een wachtgeld-regeling bij de overgang naar zijn nieuwe functie in Barcelona. Dat heeft hij gisteren aan de gemeenteraad laten weten. In zijn nieuwe functie in Spanje krijgt hij de eerste maanden geen salaris. Daarom maakt de burgemeester gebruik van de wettelijke regeling voor het wachtgeld, zo liet hij gisteravond weten. Onder meer VVD en SP plaatsen kritische kanttekeningen bij deze gang van zaken.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse wint dríe studiebeurzen voor onderzoek in de VS
 

Het jaar kan niet meer stuk voor Trix Mulder uit Groningen. Ze is afgestudeerd aan de RUG en nu bezig met promotieonderzoek. Voor dat onderzoek viel ze maar liefst driemaal in de prijzen, zo meldt de website van de RUG.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Inloopavond Oostelijke ontsluitingsweg Bedum: 4 juli
 

Donderdagavond 4 juli organiseren de provincie Groningen en gemeente het Hogeland een inloopavond voor het project Oostelijke ontsluitingsweg Bedum. Tussen 18.00 - 20.00 uur kunt u binnenlopen bij hotel 't Gemeentehuis, Grotestraat 2 in Bedum.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Wat zijn de interessantste bedrijven van Groningen van 2019?
 

Wat zijn de meest interessante bedrijven van het jaar 2019 uit de nieuwe gemeente Groningen? En welke zijn de meest veelbelovende van het jaar 2019 uit de rest van de provincie? Lees hieronder de Top 10 voor het jaar 2019 van de Groninger Ondernemingsprijs!


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Prinsen wint Omloop van Bedum in recordtijd
 

De 36e Omloop van Bedum is dinsdagavond een prooi geworden voor Mark Prinsen uit Heerenveen. De oud-schaatser en shorttracker was na 80 kilometer de snelste in de massasprint. Martin Bauer uit Duitsland spurtte naar de tweede plaats en Jelle Wolsink uit Hengelo completeerde het podium.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Grand Theatre geeft hele week ruimte aan jonge Groninger theatermakers
 

Hoewel het theaterseizoen op zijn einde loopt, is Grand Theatre er nog niet klaar mee. Van 25 t/m 30 juni presenteert het theater aan de Grote Markt nieuw en onaf werk van jonge, noordelijke theatermakers onder de titel ‘Unfinished Business’.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
GroenLinks helemaal klaar met brommende generatoren van woonboten
 

De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad van Groningen heeft schoon genoeg van het geluid van generatoren van woonboten. ‘Laat ze gewoon walstroom gebruiken!’, aldus raadslid Ceciel Nieuwenhout.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool