Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 9 oktober 2013 | 11:21
 
Noordelijke politie zet 25 rechercheurs op internet-zedenzaak
 

Een team van 25 rechercheurs houdt zich bezig met de grote zedenzaak rond Frank R. Dat meldde Max Daniel, Hoofd Operatie van de politie Noord-Nederland woensdag. Sinds mei van dit jaar, toen de zaak aan het licht kwam, hebben zij 26.000 filmpjes en 144.000 foto’s bestudeerd.

 

Tot nu toe zijn 65 van de 300 meisjes door de politie geïdentificeerd. Zedenrechercheurs worden daarbij geholpen door rechercheurs van de Marechaussee die getraind zijn in gezichtsherkenning. De verwachting is dat er komende tijd nog meer namen van slachtoffers bekend worden. De kans dat van alle 300 meisjes bekend wordt wie zij zijn, lijkt klein, aldus Daniel. ,,Sommige meisjes hadden maanden en misschien zelfs jaren contact met deze man en zijn dus in die periode ook veranderd. Dat maakt het extra lastig om uit te zoeken wie ze zijn.” Tot nu toe zijn acht meisjes, die fysiek contact met de man hebben gehad, door de politie benaderd. Het is nog onbekend of zij aangifte doen.

 

Volgens Daniel heeft R. hoogstwaarschijnlijk alle foto’s en filmpjes voor zichzelf gehouden en heeft hij niets op internet verspreid. Wel heeft hij foto’s en filmpjes gedownload. Rechercheurs onderzoeken nog wel materiaal R. zelf maakte en welke foto’s hij van internet haalde.

 

R. zocht via chatboxen op verschillende sites contact met de meisjes. Dat deed hij vanuit huis, in zijn vrije tijd. Overdag werkte de man. Het is niet bekend wat voor werk hij deed. Hij werkte in ieder geval niet met kinderen, aldus de politie.

 

Tot nu toe zijn er drie aangiftes binnen, maar de verwachting is dat dit aantal nog oploopt.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 9 oktober 2013 | 9:22
 
Peter Rehwinkel met vier maanden wachtgeld naar Barcelona
 

Burgemeester Peter Rehwinkel maakt gebruik van een wachtgeld-regeling bij de overgang naar zijn nieuwe functie in Barcelona. Dat heeft hij gisteren aan de gemeenteraad laten weten. In zijn nieuwe functie in Spanje krijgt hij de eerste maanden geen salaris. Daarom maakt de burgemeester gebruik van de wettelijke regeling voor het wachtgeld, zo liet hij gisteravond weten. Onder meer VVD en SP plaatsen kritische kanttekeningen bij deze gang van zaken.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
'Het was een mooi jaar voor de noordelijke ICT-samenwerking'
 

Samenwerking Noord, de overkoepelende samenwerkings- en netwerkorganisatie voor de noordelijke ICT-sector, heeft een succesvol jaar achter de rug. Dat bleek woensdagavond tijdens een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst in d’ROOT, het splinternieuwe data competence centre van Bytesnet op de Zernike Campus.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Werkzaamheden Vondellaan worden nu al opgepakt
 

De Vondellaan in de zuidelijke stadswijk De Wijert gaat mogelijk al dit jaar op de schop. Aanvankelijk zou de herinrichting van de weg pas helemaal aan het einde van het project Aanpak Ring Zuid worden opgepakt. “Op aanraden van de Commissie Hertogh kijken we nu of we de Vondellaan eerder kunnen aanpakken”, zo bevestigt omgevingsmanager Bert Kramer namens Aannemerscombinatie Herepoort. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC, houdt lezing voor Commercieele Club Groningen
 

Peter Vandermeersch komt komende dinsdag naar Groningen. Hij houdt dinsdag 22 januari een lezing voor leden van de Commercieele Club Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Jorden van Foreest verliest historische wedstrijd
 

De Groninger schaakgrootmeester Jorden van Foreest heeft zijn eerste confrontatie tegen wereldkampioen Magnus Carlsen verloren. Het gebeurde tijdens de vijfde ronde van het Tata Steel Chess 2019, één van de meest prestigieuze toernooien ter wereld. Van Foreest begon op zijn vijfde met schaken en speelde veertien jaar later voor het eerst tegen de beste schaker van de wereld.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Groningen City Club trakteert haar leden op filmavond in Pathé
 

De Groningen City Club gaat het nieuwe jaar op originele wijze van start. De Club organiseert volgende week zaterdag voor haar leden een filmavond in bioscoop Pathé. Alle leden van de Club zijn van harte welkom voor deze avond op 26 januari. Ze dienen zich wel even van te voren aan te melden door een mailtje te sturen naar de Groningen City Club.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Zeventig films in vijf dagen tijdens International Film Festival Rotterdam
 

Het Groninger Forum staat tussen woensdag 30 januari en zondag 3 februari weer in het teken van International Film Festival Rotterdam (IFFR). Met meer dan 70 speelfilms, korte films en documentaires in 5 dagen tijd. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool