Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 4 oktober 2013 | 10:55
 
Commentaar: Groningen kan nu op zoek naar bullebak
 

Veel eerder dan verwacht vertrekt burgemeester Rehwinkel van Groningen. Dat hij een nieuwe baan in Barcelona heeft, is voor Rehwinkel een goede zaak: hij houdt daarmee de eer aan zichzelf. Maar zijn onverwacht snelle vertrek roept gemengde emoties op.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 4 oktober 2013 | 10:41
 
Opnieuw Groninger burgemeester in problemen: positie burgemeester Veendam wankelt
 

De positie van de burgemeester van Veendam, Ab Meijerman, hangt aan een zijden draadje. Maandag vindt er een besloten raadsvergadering plaats waarin het vertrouwen in de burgemeester aan de orde wordt gesteld. Dat bevestigde fractievoorzitter Christel Knot van GemeenteBelangen, de grootste partij in de raad, vrijdag.

 


Tijdens een overleg donderdagavond, waarbij zeven van de acht fractievoorzitters aanwezig waren, is besloten tot de extra raadsvergadering. Een meerderheid van de fractievoorzitters vindt dat PvdA-er Meijerman het vertrouwen van de raad ,,zeer ernstig” heeft geschaad, aldus Knot. Ze wil niet kwijt om welke voorzitters het gaat.

 


Politiek Veendam verkeert in een crisis sinds Meijerman en PvdA- wethouder Klaas Steenhuis een besluit van de raad naast zich neerlegden. Dat ging om een automatiseringsproject van de gemeente.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
DUO registreert 10 miljoenste diploma
 

DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) heeft onlangs het 10 miljoenste diploma geregistreerd in het diplomaregister. Hierin kan iedereen eenvoudig zijn eerder behaalde diploma’s inzien en gratis downloaden, zo meldt de onderwijsorganisatie, die kantoor houdt in Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zuidelijke ringweg nu zes weken dicht
 

De zuidelijke ringweg is nu zes weken lang dicht. Het gaat om het stuk tussen het Julianaplein en het Europaplein, in de richting van Hoogezand. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Gastvrijheidsacties in en rondom stad Groningen
 

De zomervakantie goed beginnen met een bezoek aan Groningen? Deze zomer heten ondernemers uit de stad bezoekers welkom met ludieke gastvrijheidsacties. Deze charme-actiesop P+R-terreinen, stations en in de binnenstad zijn een extra gebaar van gastvrijheid, waarmee de betrokken partijen duidelijk willen maken dat bezoekers zeer welkom zijn in Groningen, ondanks de maatregelen aan weg en spoor. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen gaat serieuze fase voorbereiding in
 

De komende week staan er voor FC Groningen een aantal serieuze oefenwedstrijden op het programma. Te beginnen dinsdagavond in Rolde tegen FC Emmen. Afgelopen weekend won de FC in de vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding voor het eerst niet. In Duitsland werd het tegen Sportfreunde Lotte 1-1.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Tekeningen Rembrandt in Groninger Museum
 

Omdat het dit jaar 350 jaar geleden is dat Rembrandt van Rijn overleed, zijn er momenteel in het Groninger Museum een aantal van zijn tekeningen te zien. Het gaat om Rembrandttekeningen uit de eigen collectie. De tekeningen zijn tot en met 15 december te zien.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Werkman Stadslyceum: geen schoolfeesten bovenbouw vanwege alcohol
 

Het Werkman College Stadslyceum in de stad wil vanwege het alcoholgebruik onder scholieren geen schoolfeesten meer organiseren voor de klassen 4 en hoger. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool