Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 1 oktober 2013 | 10:05
 
Groningse gemeenteraad ongerust om mislukte onderhandelingen college en vakbonden
 

De gemeenteraad van Groningen houdt woensdag 2 oktober om 16:00 een actualiteitendebat. Het debat is aangevraagd door GroenLinks en de SP naar aanleiding van de mislukte onderhandelingen tussen het college van B en W en de vakbonden.

Inzet van de onderhandelingen waren de nieuwe arbeidsvoorwaarden voor gemeentelijk personeel. Via de media is het beeld ontstaan dat de uitgangspunten van het college en de bonden te ver uit elkaar lagen. En dat bij de bonden het gevoel heerste dat er geen of weinigonderhandelingsruimte bij het college was.


De fracties van GroenLinks en SP maken zich zorgen over de gemeentelijke organisatie die op dit moment door meerdere veranderingsprocessen kwetsbaar is. Daarom willen zij waar mogelijk rust in de organisatie brengen en houden.


In het actualiteitendebat willen zij van het college onder andere helderheid over gedwongen ontslagen en wat het college van plan is om de onderhandelingen weer nieuw leven in te blazen.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 30 september 2013 | 15:38
 
Veel bravoure, maar wat hebben Forward mannen te verbergen?
 

 

Op de website van PowNews staan foto’s van de blote Groningse studenten. Maar op een van die foto’s houdt een dappere Groningse Forward speler toch maar een doekje voor.

Dat doet de vraag rijzen waar de jongeman zich voor schaamt: streaken is streaken, zou je zeggen. Het is toch niet zo dat de bravoure van Forward ergens een compensatie voor is ? Wij kunnen het niet zien, in elk geval op bijgaande foto, afkosmtig van Forward zelf en gestuurd naar Pownews.

In elk geval heeft het dameselftal van Knickerbockers laten weten niet erg onder de indruk te zijn geraakt en gewoon de afgelaste wedstrijd af te willen maken. Ze stonden met 1-0 voor.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Digital Office Groningen gaat nieuwe fase in
 

Het Digital Office Groningen (DOG), dat twee jaar geleden werd opgericht om digitale initiatieven in Groningen samen te brengen en nieuwe initiatieven te stimuleren, gaat een nieuwe fase in. Verschillende partijen, waaronder overheid, onderwijs en ondernemers, hebben het stokje overgenomen van ‘DOG-Godfather’ Nick Stevens. Vanaf begin september houden ze elke woensdagochtend een open inloop. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. Lees hier het hele artikel.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende zondag bussen in plaats van treinen tussen Groningen-Leeuwarden
 
Komende zondag, 21 juli, rijden er geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in als vervangend vervoer.
» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Laatste voorbereidingen bij Helperzoomtunnel: nog twee weken tot inschuiven
 

Werklieden zijn vanaf komende maandag twee weken lang dag en nacht in touw om het inschuiven van de Helperzoomtunnel voor te bereiden. Een werkschema van 24 uur per dag is nodig om dat inschuiven nu wel goed te laten verlopen. Dat meldt Aanpak Ring Zuid. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Jorinde van Klinken laat het afweten bij junioren EK
 

Op haar eerste onderdeel tijdens het EK atletiek onder 20 jaar heeft Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek het pijnlijk af laten weten. De favoriete kwam op het discuswerpen totaal niet uit de verf. In het Zweedse Boras droop ze na drie pogingen af met een vijftiende plaats in de kwalificatie. De beste twaalf plaatsten zich voor de finale.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Veearts Maaike mét veearts Maaike in Groninger Forum
 

Vanaf volgende week donderdag, 25 juli, is de documentaire Veearts Maaike te zien bij het Groninger Forum. De nieuwe film van het prijswinnende duo Musch & Tinbergen toont op indringende wijze hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn. De uit Loppersum afkomstige Maaike van den Berg - veearts Maaike - is vrijdag 26 juli zelf aanwezig bij de vertoning in het Forum en beantwoordt na afloop vragen uit het publiek.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Komend weekend startsein Zomerstad: zomerprogramma speciaal voor kinderen
 

Deze zomer, tot en met 4 augustus, barst het in de binnenstad van Groningen van de leuke kinderactiviteiten tijdens Zomerstad. Wethouder Chakor geef aankomende zondag om 12.00 uur op de Vismarkt het startsein voor dit zomerse familie-event.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool