Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 1 oktober 2013 | 10:05
 
Groningse gemeenteraad ongerust om mislukte onderhandelingen college en vakbonden
 

De gemeenteraad van Groningen houdt woensdag 2 oktober om 16:00 een actualiteitendebat. Het debat is aangevraagd door GroenLinks en de SP naar aanleiding van de mislukte onderhandelingen tussen het college van B en W en de vakbonden.

Inzet van de onderhandelingen waren de nieuwe arbeidsvoorwaarden voor gemeentelijk personeel. Via de media is het beeld ontstaan dat de uitgangspunten van het college en de bonden te ver uit elkaar lagen. En dat bij de bonden het gevoel heerste dat er geen of weinigonderhandelingsruimte bij het college was.


De fracties van GroenLinks en SP maken zich zorgen over de gemeentelijke organisatie die op dit moment door meerdere veranderingsprocessen kwetsbaar is. Daarom willen zij waar mogelijk rust in de organisatie brengen en houden.


In het actualiteitendebat willen zij van het college onder andere helderheid over gedwongen ontslagen en wat het college van plan is om de onderhandelingen weer nieuw leven in te blazen.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 30 september 2013 | 15:38
 
Veel bravoure, maar wat hebben Forward mannen te verbergen?
 

 

Op de website van PowNews staan foto’s van de blote Groningse studenten. Maar op een van die foto’s houdt een dappere Groningse Forward speler toch maar een doekje voor.

Dat doet de vraag rijzen waar de jongeman zich voor schaamt: streaken is streaken, zou je zeggen. Het is toch niet zo dat de bravoure van Forward ergens een compensatie voor is ? Wij kunnen het niet zien, in elk geval op bijgaande foto, afkosmtig van Forward zelf en gestuurd naar Pownews.

In elk geval heeft het dameselftal van Knickerbockers laten weten niet erg onder de indruk te zijn geraakt en gewoon de afgelaste wedstrijd af te willen maken. Ze stonden met 1-0 voor.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen Airport Eelde: belangstelling voor 'hubs' München en Kopenhagen valt tegen
 

De provincie Groningen wil mogelijk afzien van een miljoenen-investering in Groningen Airport Eelde wanneer lijnverbindingen met belangrijke overstapplaatsen Kopenhagen en München vervallen. Dagelijkse verbindingen naar de twee overstapplaatsen (“hubs”) worden momenteel onderhouden door vliegbedrijf Nordica, maar deze maatschappij uit Estland is teleurgesteld in de belangstelling voor vluchten vanaf Eelde.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool