Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 1 oktober 2013 | 10:05
 
Groningse gemeenteraad ongerust om mislukte onderhandelingen college en vakbonden
 

De gemeenteraad van Groningen houdt woensdag 2 oktober om 16:00 een actualiteitendebat. Het debat is aangevraagd door GroenLinks en de SP naar aanleiding van de mislukte onderhandelingen tussen het college van B en W en de vakbonden.

Inzet van de onderhandelingen waren de nieuwe arbeidsvoorwaarden voor gemeentelijk personeel. Via de media is het beeld ontstaan dat de uitgangspunten van het college en de bonden te ver uit elkaar lagen. En dat bij de bonden het gevoel heerste dat er geen of weinigonderhandelingsruimte bij het college was.


De fracties van GroenLinks en SP maken zich zorgen over de gemeentelijke organisatie die op dit moment door meerdere veranderingsprocessen kwetsbaar is. Daarom willen zij waar mogelijk rust in de organisatie brengen en houden.


In het actualiteitendebat willen zij van het college onder andere helderheid over gedwongen ontslagen en wat het college van plan is om de onderhandelingen weer nieuw leven in te blazen.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 30 september 2013 | 15:38
 
Veel bravoure, maar wat hebben Forward mannen te verbergen?
 

 

Op de website van PowNews staan foto’s van de blote Groningse studenten. Maar op een van die foto’s houdt een dappere Groningse Forward speler toch maar een doekje voor.

Dat doet de vraag rijzen waar de jongeman zich voor schaamt: streaken is streaken, zou je zeggen. Het is toch niet zo dat de bravoure van Forward ergens een compensatie voor is ? Wij kunnen het niet zien, in elk geval op bijgaande foto, afkosmtig van Forward zelf en gestuurd naar Pownews.

In elk geval heeft het dameselftal van Knickerbockers laten weten niet erg onder de indruk te zijn geraakt en gewoon de afgelaste wedstrijd af te willen maken. Ze stonden met 1-0 voor.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkgeversmarkt omscholingstraject IT sector woensdag in Groningen
 

Woensdag23 januari staat in het nieuwe datacenter d’ROOT van Bytesnet de eerste werkgeversmarkt gepland voor het omscholingstraject Make IT Work in Noord-Nederland. De werkgeversmarkt is de ontmoetingsplek voor werkzoekenden die het assessment van Make IT Work  hebben gehaald en voor werkgevers die op zoek zijn naar invulling van hun IT-vacatures. Dat meldt de IT Academy Noord-Nederland.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Verplaatsen van verkeersborden zorgt voor geluidshinder
 

Het verplaatsen en vervangen van verkeersborden bij de A28 en de zuidelijke ringweg kan de komende drie weken zorgen voor geluidshinder in de avonden en de nachten. Daarvoor waarschuwt aannemerscombinatie Herepoort.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic zorgt met tienduizenden bezoekers voor miljoenimpuls economie Groningen
 

Eurosonic/Noorderslag is niet alleen een groot en gezellig feest voor muziekliefhebbers, het is ook van groeiende economische betekenis voor Groningen. Dat betoogden vrijdagavond wethouder Joost van Keulen van Groningen, en Dago Houben, algemeen-directeur Eurosonic/Noorderslag.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen tankt nieuwe energie en kan vooruit
 

Het belangrijkste om direct na de winterstop te doen is het winnen van de eerste wedstrijd. En dat deed FC Groningen. In het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion werd Heracles Almelo overtuigend met 3-0 verslagen. Dat geeft energie en vertrouwen om de komende zestien wedstrijden op voort te borduren. Van de zes nieuw aangetrokken spelers kwamen drie in actie en ze mochten zich direct tot de betere spelers rekenen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Mighty Mike, Barney en The Power gooien dinsdag pijltjes in MartiniPlaza
 

Michael 'Mighty Mike' van Gerwen, Phil 'The Power' Taylor, Raymond 'Barney' van Barneveld, Peter 'Snakebite' Wright en Martin 'Wolfie' Adams: het zijn niet de minste darters die op dinsdag 22 januari meedoen aan de eerste editie van Kings of Darts in MartiniPlaza.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Groningen krijgt nieuwe woontoren bij Korreweg
 

Woningcorporatie Lefier gaat op de hoek van de Antillenstraat en de Korreweg een nieuwe woontoren laten bouwen. In het 13-verdiepingen hoge complex komen 124 huurappartementen. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool