Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 25 september 2013 | 10:15
 
Wat is het mooiste naoorlogse gebouw van Groningen?
 

Er kan gestemd worden via de speciale website lichtenruimtegroningen.nl op onder andere de benzinepomp van Dudok aan de Turfsingel, winkelcentrum Kostverloren en condensfabriek De Ommelanden. Deze en drie andere panden staan centraal tijdens de manifestatie Licht & Ruimte dat in opdracht van de gemeente wordt georganiseerd door Platform GRAS.


Wethouder Roeland van der Schaaf geeft vandaag, woensdag 25 september, de aftrap voor de manifestatie. Hij gaat dan om 11.00 uur met een hoogwerker de lucht in om de architectuur van het pand van Cosmo aan de Grote Markt van dichtbij te bekijken. Iedereen die dat ook wil,  is tot 14.00 uur van harte welkom om in de hoogwerker tekst en uitleg te krijgen van architectuurhistoricus Jaap Ekhart.


Morgen, donderdag, barst de strijd om de verkiezing van het mooiste wederopbouw-pareltje van Groningen los. Zes ambassadeurs, te weten Arno van der Heyden, Benni Leemhuis, Beno Hofman, Lykle de Vries, Pieter Bregman en Miranda Bolhuis, ontfermen zich over een naoorlogs gebouw en strijden via OOG TV, de Gezinsbode, Facebook en Twitter voor zoveel mogelijk stemmen op dat gebouw.


De winnaar van deze verkiezing wordt op 17 oktober bekend gemaakt bij de opening van een tentoonstelling over het werk van gemeentearchitect J.H.M. Wilhelm. Wilhelm was ontwerper van het landelijke bekende Groningse schooltype uit de jaren `50. Bij de bouw van deze scholen werd veel aandacht besteed aan het ontwerp, waardoor het schoolkind zich als individu zo optimaal mogelijk kon ontwikkelen. De tentoonstelling is vanaf 17 oktober te zien in de hal van RO/EZ aan het Gedempte Zuiderdiep.

www.lichtenruimtegroningen.nl


(Foto: Condensfabriek De Ommelanden)


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 25 september 2013 | 10:11
 
Toch stijlvolle plek voor Sinterklaas in Groningen - toren in Der Aa-kerk
 

Na zijn intocht in de stad op zaterdag 16 november overnacht Sinterklaas in de toren van de kerk.

Monique Kremer van Bijzondere Locaties Groningen: “Toen ik de oproep van de Groningen City Club las voor een slaapplaats voor de Sint, heb ik meteen contact opgenomen. Want Sinterklaas heeft al een slaapplaats in Groningen, namelijk de Der Aa-kerk. De kerk is zijn kerk, al sinds de bouw in 1250 is de kerk gewijd aan Sint Nicolaas. Als Sinterklaas in Groningen is, mogen wij hem elk jaar verwelkomen.

 

Tot nu toe was dat een groot geheim, maar door de consternatie rond de oproep van de Groningen City Club maken we dit nu bekend. Samen met de Groningen City Club gaan we er voor zorgen dat de kinderen van Groningen een kijkje in zijn slaapkamer kunnen nemen”.


Zaterdag 16 november wordt de kerk ook gebruikt door de NTR, de kerk is het hoofdkwartier tijdens de uitzending van de intocht. De kerk wordt dan overgenomen door regie- en cameraPieten.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
VBNO na 40 jaar gezaghebbende spreekbuis voor ondernemers in noord-oostelijke deel Groningen
 

Bedrijvenvereniging VBNO heeft gisteren een snelheidsrecord vergaderen gevestigd. Tijdens een druk bezochte algemene ledenvergadering werd de agenda in enkele minuten tijd afgehandeld...


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool