Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 25 september 2013 | 10:15
 
Wat is het mooiste naoorlogse gebouw van Groningen?
 

Er kan gestemd worden via de speciale website lichtenruimtegroningen.nl op onder andere de benzinepomp van Dudok aan de Turfsingel, winkelcentrum Kostverloren en condensfabriek De Ommelanden. Deze en drie andere panden staan centraal tijdens de manifestatie Licht & Ruimte dat in opdracht van de gemeente wordt georganiseerd door Platform GRAS.


Wethouder Roeland van der Schaaf geeft vandaag, woensdag 25 september, de aftrap voor de manifestatie. Hij gaat dan om 11.00 uur met een hoogwerker de lucht in om de architectuur van het pand van Cosmo aan de Grote Markt van dichtbij te bekijken. Iedereen die dat ook wil,  is tot 14.00 uur van harte welkom om in de hoogwerker tekst en uitleg te krijgen van architectuurhistoricus Jaap Ekhart.


Morgen, donderdag, barst de strijd om de verkiezing van het mooiste wederopbouw-pareltje van Groningen los. Zes ambassadeurs, te weten Arno van der Heyden, Benni Leemhuis, Beno Hofman, Lykle de Vries, Pieter Bregman en Miranda Bolhuis, ontfermen zich over een naoorlogs gebouw en strijden via OOG TV, de Gezinsbode, Facebook en Twitter voor zoveel mogelijk stemmen op dat gebouw.


De winnaar van deze verkiezing wordt op 17 oktober bekend gemaakt bij de opening van een tentoonstelling over het werk van gemeentearchitect J.H.M. Wilhelm. Wilhelm was ontwerper van het landelijke bekende Groningse schooltype uit de jaren `50. Bij de bouw van deze scholen werd veel aandacht besteed aan het ontwerp, waardoor het schoolkind zich als individu zo optimaal mogelijk kon ontwikkelen. De tentoonstelling is vanaf 17 oktober te zien in de hal van RO/EZ aan het Gedempte Zuiderdiep.

www.lichtenruimtegroningen.nl


(Foto: Condensfabriek De Ommelanden)


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 25 september 2013 | 10:11
 
Toch stijlvolle plek voor Sinterklaas in Groningen - toren in Der Aa-kerk
 

Na zijn intocht in de stad op zaterdag 16 november overnacht Sinterklaas in de toren van de kerk.

Monique Kremer van Bijzondere Locaties Groningen: “Toen ik de oproep van de Groningen City Club las voor een slaapplaats voor de Sint, heb ik meteen contact opgenomen. Want Sinterklaas heeft al een slaapplaats in Groningen, namelijk de Der Aa-kerk. De kerk is zijn kerk, al sinds de bouw in 1250 is de kerk gewijd aan Sint Nicolaas. Als Sinterklaas in Groningen is, mogen wij hem elk jaar verwelkomen.

 

Tot nu toe was dat een groot geheim, maar door de consternatie rond de oproep van de Groningen City Club maken we dit nu bekend. Samen met de Groningen City Club gaan we er voor zorgen dat de kinderen van Groningen een kijkje in zijn slaapkamer kunnen nemen”.


Zaterdag 16 november wordt de kerk ook gebruikt door de NTR, de kerk is het hoofdkwartier tijdens de uitzending van de intocht. De kerk wordt dan overgenomen door regie- en cameraPieten.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse ondernemers beginnen webwinkel voor bakboxen: Boter & Bloem
 

Deze week is boterenbloem.com gelanceerd, de allereerste Nederlandse webwinkel voor bakboxen. Met de makkelijke recepten en verse ingrediënten van deze Groningse startup kan iedereen iets lekkers maken, zo zeggen de initiatiefnemers Jouke de Jong, Liesbeth Machielsen en Sietze de Jong.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende weken volop werkzaamheden en stremmingen in Stad
 

Er wordt de komende weken hard gewerkt aan de stad-Groninger infrastructuur. Om al die werkzaamheden mogelijk te maken moeten hier en daar wegen en bruggen tijdelijk worden afgesloten. Lees verder voor een overzicht van stremmingen in de komende weken.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eerste certificaat Maatschappelijk Werkgeverschap voor Groningen Seaports
 

Op vrijdag 14 juni reikt wethouder Carine Bloemhoff het eerste certificaat ‘Maatschappelijk Werkgeverschap’ uit aan Groningen Seaports. Het certificaat is ontwikkeld door de Gemeenschappelijke Opleidingsactiviteit (GOA) Publiek, een stichting die jongeren op leerbanen begeleidt. Carine Bloemhoff is bestuurslid van de stichting.

 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Mollema alsnog derde in Ronde van Spanje 2011
 

Bijna acht jaar later wordt Bauke Mollema mogelijk alsnog derde in het eindklassement van de Ronde van Spanje. Mollema schuift een plekje door, omdat de winnaar Juan José Cobo geschrapt is door de internationale wielerunie UCI. De Spanjaard is de zege afgenomen wegens abnormale waarden in zijn bloedpaspoort in de jaren 2009-2011.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde signeert in Groninger Museum
 

De tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence is vanaf zaterdag 22 juni te zien in het Groninger Museum. Ter gelegenheid hiervan signeert kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde op deze dag zijn net verschenen boek. In zijn eerste monografie staan de relaties tussen mens, technologie en landschap centraal. De signeersessie begint om 15:30 uur en is gratis. Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkel.
 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Neem een kijkje in en op de Beukenhorst tijdens de Dag van de Bouw
 

Zaterdag 15 juni is de officiële Dag van de Bouw. Op deze dag kan iedereen een kijkje nemen bij tal van nieuwbouwprojecten, waaronder ook de indrukwekkende woontoren De Beukenhorst aan de Beukenlaan in de Groninger wijk Selwerd.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool