Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 25 september 2013 | 10:15
 
Wat is het mooiste naoorlogse gebouw van Groningen?
 

Er kan gestemd worden via de speciale website lichtenruimtegroningen.nl op onder andere de benzinepomp van Dudok aan de Turfsingel, winkelcentrum Kostverloren en condensfabriek De Ommelanden. Deze en drie andere panden staan centraal tijdens de manifestatie Licht & Ruimte dat in opdracht van de gemeente wordt georganiseerd door Platform GRAS.


Wethouder Roeland van der Schaaf geeft vandaag, woensdag 25 september, de aftrap voor de manifestatie. Hij gaat dan om 11.00 uur met een hoogwerker de lucht in om de architectuur van het pand van Cosmo aan de Grote Markt van dichtbij te bekijken. Iedereen die dat ook wil,  is tot 14.00 uur van harte welkom om in de hoogwerker tekst en uitleg te krijgen van architectuurhistoricus Jaap Ekhart.


Morgen, donderdag, barst de strijd om de verkiezing van het mooiste wederopbouw-pareltje van Groningen los. Zes ambassadeurs, te weten Arno van der Heyden, Benni Leemhuis, Beno Hofman, Lykle de Vries, Pieter Bregman en Miranda Bolhuis, ontfermen zich over een naoorlogs gebouw en strijden via OOG TV, de Gezinsbode, Facebook en Twitter voor zoveel mogelijk stemmen op dat gebouw.


De winnaar van deze verkiezing wordt op 17 oktober bekend gemaakt bij de opening van een tentoonstelling over het werk van gemeentearchitect J.H.M. Wilhelm. Wilhelm was ontwerper van het landelijke bekende Groningse schooltype uit de jaren `50. Bij de bouw van deze scholen werd veel aandacht besteed aan het ontwerp, waardoor het schoolkind zich als individu zo optimaal mogelijk kon ontwikkelen. De tentoonstelling is vanaf 17 oktober te zien in de hal van RO/EZ aan het Gedempte Zuiderdiep.

www.lichtenruimtegroningen.nl


(Foto: Condensfabriek De Ommelanden)


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 25 september 2013 | 10:11
 
Toch stijlvolle plek voor Sinterklaas in Groningen - toren in Der Aa-kerk
 

Na zijn intocht in de stad op zaterdag 16 november overnacht Sinterklaas in de toren van de kerk.

Monique Kremer van Bijzondere Locaties Groningen: “Toen ik de oproep van de Groningen City Club las voor een slaapplaats voor de Sint, heb ik meteen contact opgenomen. Want Sinterklaas heeft al een slaapplaats in Groningen, namelijk de Der Aa-kerk. De kerk is zijn kerk, al sinds de bouw in 1250 is de kerk gewijd aan Sint Nicolaas. Als Sinterklaas in Groningen is, mogen wij hem elk jaar verwelkomen.

 

Tot nu toe was dat een groot geheim, maar door de consternatie rond de oproep van de Groningen City Club maken we dit nu bekend. Samen met de Groningen City Club gaan we er voor zorgen dat de kinderen van Groningen een kijkje in zijn slaapkamer kunnen nemen”.


Zaterdag 16 november wordt de kerk ook gebruikt door de NTR, de kerk is het hoofdkwartier tijdens de uitzending van de intocht. De kerk wordt dan overgenomen door regie- en cameraPieten.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen Airport Eelde: belangstelling voor 'hubs' München en Kopenhagen valt tegen
 

De provincie Groningen wil mogelijk afzien van een miljoenen-investering in Groningen Airport Eelde wanneer lijnverbindingen met belangrijke overstapplaatsen Kopenhagen en München vervallen. Dagelijkse verbindingen naar de twee overstapplaatsen (“hubs”) worden momenteel onderhouden door vliegbedrijf Nordica, maar deze maatschappij uit Estland is teleurgesteld in de belangstelling voor vluchten vanaf Eelde.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool