Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 24 september 2013 | 11:07
 
Directeur en bedrijfsleider boerenbedrijf aangehouden voor dumpen asbest
 

De politie heeft maandagochtend een 53-jarige bedrijfsleider aangehouden. De man wordt ervan verdacht illegaal asbesthoudend afval te hebben gedumpt en werknemers te hebben blootgesteld aan de gevaren van asbest. Daarnaast is een 75-jarige directeur aangehouden. Hij wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven tot het dumpen van het afval.


De politie had informatie gekregen over het mogelijk dumpen van verontreinigd materiaal. Dat leidde tot een onderzoek op een boerenbedrijf in Zevenhuizen. Daarbij is in de bodem zowel asbesthoudend materiaal als verontreinigd puin aangetroffen. Na onderzoek bleek dit materiaal afkomstig van werkzaamheden bij een ander bedrijf.


Vervolgonderzoek leverde informatie op over het uitvoeren van werkzaamheden aan asbesthoudende materialen. Deze werkzaamheden zouden uitgevoerd zijn zonder dat de daarvoor noodzakelijke voorzorgsmaatregelen waren getroffen. Hiermee zijn de werknemers onnodig blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. Daarmee wordt het aangehouden duo ook verdacht van onveilig handelen en het blootstellen van personeel aan asbest.


De gemeente en de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn op de hoogte gesteld. De verdachten zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 24 september 2013 | 11:05
 
Groningse jongen (17) spuit met pepperspray op kermis
 

Een 17-jarige jongen uit Tolbert werd maandagnacht door de politie in de boeien geslagen nadat hij op de kermis in Roden enkele leeftijdgenoten met pepperspray in het gezicht had gespoten.


Agenten waren naar de kermis gegaan omdat er ruzie dreigde tussen twee groepen bezoekers.


Terwijl de politiemensen de zaak in de gaten hielden, haalde een van de aanwezigen een busje pepperspray tevoorschijn en besproeide er diverse personen mee. Hij probeerde daarna te vluchten maar werd door de agenten achterhaald en gearresteerd.


Twee jongeren die het heftig prikkende goedje in de ogen hadden gekregen, moesten op de EHBO-post worden behandeld. De 17-jarige is ingesloten.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 september 2013 | 15:37
 
B en W willen preventief fouilleren mogelijk maken in A-kwartier in Groningen
 

In het A-kwartier is spraken van structurele overlast. Om de veiligheid te vergroten wil het college de mogelijkheid hebben om in dit gebied preventief te fouilleren.

Dat betekent dat politieagenten mensen zonder verdenking op wapenbezit toch preventief mogen fouilleren.


Omdat dit een inbreuk is op de privacy van personen, wordt dit als zware maatregel gezien. In de afgelopen raadscommissie Financiën en Veiligheid leefden er nog veel vragen en liepen standpunten tussen de fracties onderling uiteen. De gemeenteraad spreekt er woensdag over.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 september 2013 | 15:32
 
Gemeenteraadsleden GroenLinks en PvdA in Groningen vertrekken
 

Tijdens de komende gemeenteraadsvergadering van aanstaande woensdag in Groningen wordt afscheid genomen van twee raadsleden Lizette van der Vegt (GroenLinks) en Randy Martens (PvdA). Hun opvolgers zijn resp. Arjen Nolles en Simone Brouwer. Zij worden meteen geïnstalleerd.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
VBNO na 40 jaar gezaghebbende spreekbuis voor ondernemers in noord-oostelijke deel Groningen
 

Bedrijvenvereniging VBNO heeft gisteren een snelheidsrecord vergaderen gevestigd. Tijdens een druk bezochte algemene ledenvergadering werd de agenda in enkele minuten tijd afgehandeld...


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool