Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 24 september 2013 | 11:07
 
Directeur en bedrijfsleider boerenbedrijf aangehouden voor dumpen asbest
 

De politie heeft maandagochtend een 53-jarige bedrijfsleider aangehouden. De man wordt ervan verdacht illegaal asbesthoudend afval te hebben gedumpt en werknemers te hebben blootgesteld aan de gevaren van asbest. Daarnaast is een 75-jarige directeur aangehouden. Hij wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven tot het dumpen van het afval.


De politie had informatie gekregen over het mogelijk dumpen van verontreinigd materiaal. Dat leidde tot een onderzoek op een boerenbedrijf in Zevenhuizen. Daarbij is in de bodem zowel asbesthoudend materiaal als verontreinigd puin aangetroffen. Na onderzoek bleek dit materiaal afkomstig van werkzaamheden bij een ander bedrijf.


Vervolgonderzoek leverde informatie op over het uitvoeren van werkzaamheden aan asbesthoudende materialen. Deze werkzaamheden zouden uitgevoerd zijn zonder dat de daarvoor noodzakelijke voorzorgsmaatregelen waren getroffen. Hiermee zijn de werknemers onnodig blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. Daarmee wordt het aangehouden duo ook verdacht van onveilig handelen en het blootstellen van personeel aan asbest.


De gemeente en de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn op de hoogte gesteld. De verdachten zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 24 september 2013 | 11:05
 
Groningse jongen (17) spuit met pepperspray op kermis
 

Een 17-jarige jongen uit Tolbert werd maandagnacht door de politie in de boeien geslagen nadat hij op de kermis in Roden enkele leeftijdgenoten met pepperspray in het gezicht had gespoten.


Agenten waren naar de kermis gegaan omdat er ruzie dreigde tussen twee groepen bezoekers.


Terwijl de politiemensen de zaak in de gaten hielden, haalde een van de aanwezigen een busje pepperspray tevoorschijn en besproeide er diverse personen mee. Hij probeerde daarna te vluchten maar werd door de agenten achterhaald en gearresteerd.


Twee jongeren die het heftig prikkende goedje in de ogen hadden gekregen, moesten op de EHBO-post worden behandeld. De 17-jarige is ingesloten.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 september 2013 | 15:37
 
B en W willen preventief fouilleren mogelijk maken in A-kwartier in Groningen
 

In het A-kwartier is spraken van structurele overlast. Om de veiligheid te vergroten wil het college de mogelijkheid hebben om in dit gebied preventief te fouilleren.

Dat betekent dat politieagenten mensen zonder verdenking op wapenbezit toch preventief mogen fouilleren.


Omdat dit een inbreuk is op de privacy van personen, wordt dit als zware maatregel gezien. In de afgelopen raadscommissie Financiën en Veiligheid leefden er nog veel vragen en liepen standpunten tussen de fracties onderling uiteen. De gemeenteraad spreekt er woensdag over.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 september 2013 | 15:32
 
Gemeenteraadsleden GroenLinks en PvdA in Groningen vertrekken
 

Tijdens de komende gemeenteraadsvergadering van aanstaande woensdag in Groningen wordt afscheid genomen van twee raadsleden Lizette van der Vegt (GroenLinks) en Randy Martens (PvdA). Hun opvolgers zijn resp. Arjen Nolles en Simone Brouwer. Zij worden meteen geïnstalleerd.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse ondernemers beginnen webwinkel voor bakboxen: Boter & Bloem
 

Deze week is boterenbloem.com gelanceerd, de allereerste Nederlandse webwinkel voor bakboxen. Met de makkelijke recepten en verse ingrediënten van deze Groningse startup kan iedereen iets lekkers maken, zo zeggen de initiatiefnemers Jouke de Jong, Liesbeth Machielsen en Sietze de Jong.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende weken volop werkzaamheden en stremmingen in Stad
 

Er wordt de komende weken hard gewerkt aan de stad-Groninger infrastructuur. Om al die werkzaamheden mogelijk te maken moeten hier en daar wegen en bruggen tijdelijk worden afgesloten. Lees verder voor een overzicht van stremmingen in de komende weken.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eerste certificaat Maatschappelijk Werkgeverschap voor Groningen Seaports
 

Op vrijdag 14 juni reikt wethouder Carine Bloemhoff het eerste certificaat ‘Maatschappelijk Werkgeverschap’ uit aan Groningen Seaports. Het certificaat is ontwikkeld door de Gemeenschappelijke Opleidingsactiviteit (GOA) Publiek, een stichting die jongeren op leerbanen begeleidt. Carine Bloemhoff is bestuurslid van de stichting.

 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Mollema alsnog derde in Ronde van Spanje 2011
 

Bijna acht jaar later wordt Bauke Mollema mogelijk alsnog derde in het eindklassement van de Ronde van Spanje. Mollema schuift een plekje door, omdat de winnaar Juan José Cobo geschrapt is door de internationale wielerunie UCI. De Spanjaard is de zege afgenomen wegens abnormale waarden in zijn bloedpaspoort in de jaren 2009-2011.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde signeert in Groninger Museum
 

De tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence is vanaf zaterdag 22 juni te zien in het Groninger Museum. Ter gelegenheid hiervan signeert kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde op deze dag zijn net verschenen boek. In zijn eerste monografie staan de relaties tussen mens, technologie en landschap centraal. De signeersessie begint om 15:30 uur en is gratis. Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkel.
 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Neem een kijkje in en op de Beukenhorst tijdens de Dag van de Bouw
 

Zaterdag 15 juni is de officiële Dag van de Bouw. Op deze dag kan iedereen een kijkje nemen bij tal van nieuwbouwprojecten, waaronder ook de indrukwekkende woontoren De Beukenhorst aan de Beukenlaan in de Groninger wijk Selwerd.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool