Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 24 september 2013 | 11:07
 
Directeur en bedrijfsleider boerenbedrijf aangehouden voor dumpen asbest
 

De politie heeft maandagochtend een 53-jarige bedrijfsleider aangehouden. De man wordt ervan verdacht illegaal asbesthoudend afval te hebben gedumpt en werknemers te hebben blootgesteld aan de gevaren van asbest. Daarnaast is een 75-jarige directeur aangehouden. Hij wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven tot het dumpen van het afval.


De politie had informatie gekregen over het mogelijk dumpen van verontreinigd materiaal. Dat leidde tot een onderzoek op een boerenbedrijf in Zevenhuizen. Daarbij is in de bodem zowel asbesthoudend materiaal als verontreinigd puin aangetroffen. Na onderzoek bleek dit materiaal afkomstig van werkzaamheden bij een ander bedrijf.


Vervolgonderzoek leverde informatie op over het uitvoeren van werkzaamheden aan asbesthoudende materialen. Deze werkzaamheden zouden uitgevoerd zijn zonder dat de daarvoor noodzakelijke voorzorgsmaatregelen waren getroffen. Hiermee zijn de werknemers onnodig blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. Daarmee wordt het aangehouden duo ook verdacht van onveilig handelen en het blootstellen van personeel aan asbest.


De gemeente en de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn op de hoogte gesteld. De verdachten zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 24 september 2013 | 11:05
 
Groningse jongen (17) spuit met pepperspray op kermis
 

Een 17-jarige jongen uit Tolbert werd maandagnacht door de politie in de boeien geslagen nadat hij op de kermis in Roden enkele leeftijdgenoten met pepperspray in het gezicht had gespoten.


Agenten waren naar de kermis gegaan omdat er ruzie dreigde tussen twee groepen bezoekers.


Terwijl de politiemensen de zaak in de gaten hielden, haalde een van de aanwezigen een busje pepperspray tevoorschijn en besproeide er diverse personen mee. Hij probeerde daarna te vluchten maar werd door de agenten achterhaald en gearresteerd.


Twee jongeren die het heftig prikkende goedje in de ogen hadden gekregen, moesten op de EHBO-post worden behandeld. De 17-jarige is ingesloten.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 september 2013 | 15:37
 
B en W willen preventief fouilleren mogelijk maken in A-kwartier in Groningen
 

In het A-kwartier is spraken van structurele overlast. Om de veiligheid te vergroten wil het college de mogelijkheid hebben om in dit gebied preventief te fouilleren.

Dat betekent dat politieagenten mensen zonder verdenking op wapenbezit toch preventief mogen fouilleren.


Omdat dit een inbreuk is op de privacy van personen, wordt dit als zware maatregel gezien. In de afgelopen raadscommissie Financiën en Veiligheid leefden er nog veel vragen en liepen standpunten tussen de fracties onderling uiteen. De gemeenteraad spreekt er woensdag over.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 september 2013 | 15:32
 
Gemeenteraadsleden GroenLinks en PvdA in Groningen vertrekken
 

Tijdens de komende gemeenteraadsvergadering van aanstaande woensdag in Groningen wordt afscheid genomen van twee raadsleden Lizette van der Vegt (GroenLinks) en Randy Martens (PvdA). Hun opvolgers zijn resp. Arjen Nolles en Simone Brouwer. Zij worden meteen geïnstalleerd.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen Airport Eelde: belangstelling voor 'hubs' München en Kopenhagen valt tegen
 

De provincie Groningen wil mogelijk afzien van een miljoenen-investering in Groningen Airport Eelde wanneer lijnverbindingen met belangrijke overstapplaatsen Kopenhagen en München vervallen. Dagelijkse verbindingen naar de twee overstapplaatsen (“hubs”) worden momenteel onderhouden door vliegbedrijf Nordica, maar deze maatschappij uit Estland is teleurgesteld in de belangstelling voor vluchten vanaf Eelde.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool