Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 20 september 2013 | 14:19
 
Sinterklaas zoekt met spoed monumentaal pand in de binnenstad!
 

Bestuurslid Grace Meijer van de Groningen City Club hoopt dat iemand zijn pand beschikbaar wil stellen van 1 november tot 6 december. Zeker is dat dat een prachtige reclame voor het pand oplevert !

Wilt u meer weten? Stuur een mail naar de Groningen City Club: info@groningen.net


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 september 2013 | 11:34
 
Met 184 kilometer per uur naar Groningen: rijbewijs kwijt
 

De politie heeft gistermiddag de rijbewijzen van twee motorrijders en een automobilist ingevorderd na forse snelheidsovertredingen.


Op de A28 nabij Assen reden agenten in een onopvallende videosurveillanceauto. Het rijgedrag van twee motorrijders van 40 en 47 jaar uit Assen viel. De twee reden met hoge snelheid over in de A28 in de richting van Groningen. Na een meting bleek het te gaan om 184 kilometer per uur, terwijl 120 kilometer per uur op deze weg is toegestaan.

 

Beide motorrijders kregen een stopteken. Vervolgens werden de rijbewijzen van de twee ingevorderd. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt. Later die middag kreeg een 41-jarige automobilist uit Gramsbergen op de A37 nabij Nieuwlande een stopteken. De agenten in de videoauto hadden even daarvoor geregistreerd hoe de man rechts inhaalde, bumperkleefde en met gemiddelde snelheid van 184 kilometer per uur reed.

 

Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast kreeg hij twee bekeuringen voor het rechts inhalen en het bumperkleven.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 22 september 2013 | 14:03
 
Dappere vrouw (52) uit Haren zet met succes achtervolging in op inbreker
 

Een paar meiden zagen de inbraak en diefstal van spullen uit de auto op de Rijksstraatweg gebeuren. De eigenaresse van de auto kwam toevallig aanlopen en de meiden vroegen of zij wist van wie de auto was waarin was ingebroken. Ze antwoordde dat het haar auto was.


Achtervolging


De vrouw bedacht zich geen moment, veegde de glasscherven van de stoel en zette de achtervolging in. Een omstander reed met zijn eigen auto ook achter de inbreker aan. Circa 500 meter verderop zagen zij de verdachte fietsen en samen zetten ze de man met twee auto’s klem. De verdachte viel, maar wist zich los te rukken. Hij vluchtte weer. Maar na 100 meter wist het duo de man alsnog beet te pakken en over te dragen aan agenten. De man is een veelpleger en is ingesloten.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen Airport Eelde: belangstelling voor 'hubs' München en Kopenhagen valt tegen
 

De provincie Groningen wil mogelijk afzien van een miljoenen-investering in Groningen Airport Eelde wanneer lijnverbindingen met belangrijke overstapplaatsen Kopenhagen en München vervallen. Dagelijkse verbindingen naar de twee overstapplaatsen (“hubs”) worden momenteel onderhouden door vliegbedrijf Nordica, maar deze maatschappij uit Estland is teleurgesteld in de belangstelling voor vluchten vanaf Eelde.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool