Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 20 september 2013 | 14:19
 
Sinterklaas zoekt met spoed monumentaal pand in de binnenstad!
 

Bestuurslid Grace Meijer van de Groningen City Club hoopt dat iemand zijn pand beschikbaar wil stellen van 1 november tot 6 december. Zeker is dat dat een prachtige reclame voor het pand oplevert !

Wilt u meer weten? Stuur een mail naar de Groningen City Club: info@groningen.net


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 september 2013 | 11:34
 
Met 184 kilometer per uur naar Groningen: rijbewijs kwijt
 

De politie heeft gistermiddag de rijbewijzen van twee motorrijders en een automobilist ingevorderd na forse snelheidsovertredingen.


Op de A28 nabij Assen reden agenten in een onopvallende videosurveillanceauto. Het rijgedrag van twee motorrijders van 40 en 47 jaar uit Assen viel. De twee reden met hoge snelheid over in de A28 in de richting van Groningen. Na een meting bleek het te gaan om 184 kilometer per uur, terwijl 120 kilometer per uur op deze weg is toegestaan.

 

Beide motorrijders kregen een stopteken. Vervolgens werden de rijbewijzen van de twee ingevorderd. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt. Later die middag kreeg een 41-jarige automobilist uit Gramsbergen op de A37 nabij Nieuwlande een stopteken. De agenten in de videoauto hadden even daarvoor geregistreerd hoe de man rechts inhaalde, bumperkleefde en met gemiddelde snelheid van 184 kilometer per uur reed.

 

Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast kreeg hij twee bekeuringen voor het rechts inhalen en het bumperkleven.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 22 september 2013 | 14:03
 
Dappere vrouw (52) uit Haren zet met succes achtervolging in op inbreker
 

Een paar meiden zagen de inbraak en diefstal van spullen uit de auto op de Rijksstraatweg gebeuren. De eigenaresse van de auto kwam toevallig aanlopen en de meiden vroegen of zij wist van wie de auto was waarin was ingebroken. Ze antwoordde dat het haar auto was.


Achtervolging


De vrouw bedacht zich geen moment, veegde de glasscherven van de stoel en zette de achtervolging in. Een omstander reed met zijn eigen auto ook achter de inbreker aan. Circa 500 meter verderop zagen zij de verdachte fietsen en samen zetten ze de man met twee auto’s klem. De verdachte viel, maar wist zich los te rukken. Hij vluchtte weer. Maar na 100 meter wist het duo de man alsnog beet te pakken en over te dragen aan agenten. De man is een veelpleger en is ingesloten.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
'Het was een mooi jaar voor de noordelijke ICT-samenwerking'
 

Samenwerking Noord, de overkoepelende samenwerkings- en netwerkorganisatie voor de noordelijke ICT-sector, heeft een succesvol jaar achter de rug. Dat bleek woensdagavond tijdens een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst in d’ROOT, het splinternieuwe data competence centre van Bytesnet op de Zernike Campus.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Werkzaamheden Vondellaan worden nu al opgepakt
 

De Vondellaan in de zuidelijke stadswijk De Wijert gaat mogelijk al dit jaar op de schop. Aanvankelijk zou de herinrichting van de weg pas helemaal aan het einde van het project Aanpak Ring Zuid worden opgepakt. “Op aanraden van de Commissie Hertogh kijken we nu of we de Vondellaan eerder kunnen aanpakken”, zo bevestigt omgevingsmanager Bert Kramer namens Aannemerscombinatie Herepoort. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC, houdt lezing voor Commercieele Club Groningen
 

Peter Vandermeersch komt komende dinsdag naar Groningen. Hij houdt dinsdag 22 januari een lezing voor leden van de Commercieele Club Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Jorden van Foreest verliest historische wedstrijd
 

De Groninger schaakgrootmeester Jorden van Foreest heeft zijn eerste confrontatie tegen wereldkampioen Magnus Carlsen verloren. Het gebeurde tijdens de vijfde ronde van het Tata Steel Chess 2019, één van de meest prestigieuze toernooien ter wereld. Van Foreest begon op zijn vijfde met schaken en speelde veertien jaar later voor het eerst tegen de beste schaker van de wereld.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Groningen City Club trakteert haar leden op filmavond in Pathé
 

De Groningen City Club gaat het nieuwe jaar op originele wijze van start. De Club organiseert volgende week zaterdag voor haar leden een filmavond in bioscoop Pathé. Alle leden van de Club zijn van harte welkom voor deze avond op 26 januari. Ze dienen zich wel even van te voren aan te melden door een mailtje te sturen naar de Groningen City Club.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Zeventig films in vijf dagen tijdens International Film Festival Rotterdam
 

Het Groninger Forum staat tussen woensdag 30 januari en zondag 3 februari weer in het teken van International Film Festival Rotterdam (IFFR). Met meer dan 70 speelfilms, korte films en documentaires in 5 dagen tijd. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool