Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 20 september 2013 | 14:19
 
Sinterklaas zoekt met spoed monumentaal pand in de binnenstad!
 

Bestuurslid Grace Meijer van de Groningen City Club hoopt dat iemand zijn pand beschikbaar wil stellen van 1 november tot 6 december. Zeker is dat dat een prachtige reclame voor het pand oplevert !

Wilt u meer weten? Stuur een mail naar de Groningen City Club: info@groningen.net


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 september 2013 | 11:34
 
Met 184 kilometer per uur naar Groningen: rijbewijs kwijt
 

De politie heeft gistermiddag de rijbewijzen van twee motorrijders en een automobilist ingevorderd na forse snelheidsovertredingen.


Op de A28 nabij Assen reden agenten in een onopvallende videosurveillanceauto. Het rijgedrag van twee motorrijders van 40 en 47 jaar uit Assen viel. De twee reden met hoge snelheid over in de A28 in de richting van Groningen. Na een meting bleek het te gaan om 184 kilometer per uur, terwijl 120 kilometer per uur op deze weg is toegestaan.

 

Beide motorrijders kregen een stopteken. Vervolgens werden de rijbewijzen van de twee ingevorderd. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt. Later die middag kreeg een 41-jarige automobilist uit Gramsbergen op de A37 nabij Nieuwlande een stopteken. De agenten in de videoauto hadden even daarvoor geregistreerd hoe de man rechts inhaalde, bumperkleefde en met gemiddelde snelheid van 184 kilometer per uur reed.

 

Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast kreeg hij twee bekeuringen voor het rechts inhalen en het bumperkleven.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 22 september 2013 | 14:03
 
Dappere vrouw (52) uit Haren zet met succes achtervolging in op inbreker
 

Een paar meiden zagen de inbraak en diefstal van spullen uit de auto op de Rijksstraatweg gebeuren. De eigenaresse van de auto kwam toevallig aanlopen en de meiden vroegen of zij wist van wie de auto was waarin was ingebroken. Ze antwoordde dat het haar auto was.


Achtervolging


De vrouw bedacht zich geen moment, veegde de glasscherven van de stoel en zette de achtervolging in. Een omstander reed met zijn eigen auto ook achter de inbreker aan. Circa 500 meter verderop zagen zij de verdachte fietsen en samen zetten ze de man met twee auto’s klem. De verdachte viel, maar wist zich los te rukken. Hij vluchtte weer. Maar na 100 meter wist het duo de man alsnog beet te pakken en over te dragen aan agenten. De man is een veelpleger en is ingesloten.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Energietransitie: Groningse MKB kan er nog veel meer van profiteren. Lezing in Hanzehogeschool ( 8 juli)
 

De Hanzehogeschool en de Innovatiespotter organiseren in de ochtend van vrijdag 5 juli een event dat gaat over ‘verbinden in het noorden en de energietransitie’. Sprekers op de bijeenkomst zijn onder andere Nienke Homan (Gedeputeerde Provincie Groningen) en Pier Baarmsa (CEO Noordelijke Dagblad Combinatie). Het thema is: “Verbind wat er al is”.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Waterloolaan krijgt tweerichtingsverkeer; op termijn nieuwe inrichting die past bij sfeer nieuwe Zuiderplantsoen
 

Uiterlijk op 26 augustus 2019 wordt de Waterloolaan (bij de Hereweg) opengesteld voor tweerichtingsverkeer. De Waterloolaan blijft net zo breed als nu, maar krijgt over de hele lengte tweerichtingsverkeer.  Dat meldt de website aanpakringzuid.nl


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Diversiteitsprijs 2019: 2500 euro voor Gronings bedrijf dat zich inzet voor diversiteit op de werkvloer
 

Kent u een bedrijf dat zich er voor inzet dat er sprake is van diversiteit op de werkvloer? Of heeft u zelf zo’n bedrijf? Tip dan de jury, of geef u op voor de Diversiteitsprijs 2019.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar begint aan opbouwen nieuwe selectie
 

Met het aantrekken van Leon Williams is Donar min of meer begonnen aan het opbouwen van de nieuwe selectie, nadat recent bekend werd dat van vrijwel de gehele spelersgroep van het afgelopen seizoen afscheid genomen wordt. Williams is Nederlands international en komt over van Den Helder waar hij sinds januari speelde.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Met Staatsbosbeheer wandelen door de natuur
 

Het is zomer, tijd om naar buiten te gaan! Bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen is deze zomer van alles te doen. Op iedere zondag- en woensdagmiddag in juli en augustus kun je met een gids van Staatsbosbeheer een mooie, afwisselende zomerwandeling maken. Ook kinderen zijn van harte welkom.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Nieuwe, schone boot voor Rondvaartbedrijf Kool
 

Rondvaartbedrijf Kool uit de stad Groningen gaat een nieuwe, open rondvaartboot bouwen. De nieuwe boot stoot 25 procent minder CO2 uit en kan zonder problemen onder alle bruggen door.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool