Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 19 september 2013 | 7:31
 
Gemeenteraad Groningen vraagt om expert opinion plannen Zuidelijke Ringweg
 

Dat is onlangs besloten na overleg waarbij alle fracties waren betrokken. De bedoeling van de expert opinion is om ‘vreemde ogen’ te laten kijken naar de plannen zoals die nu zijn gepresenteerd, waarbij wordt ingezoomd op de gevolgen voor het onderliggend wegennet. De raad heeft geconstateerd dat op enkele plekken de verkeersdrukte zal toenemen en vraagt zich af of er misschien niet een slimme oplossing over het hoofd wordt gezien. De expert opinion wordt uitgevoerd door ir. Hans Blom, directeur van het bureau Innovia consult BV.

 


Omdat de aanpak van de Zuidelijk Ringweg een grote ingreep betreft, die ook de nodige gevolgen heeft voor de omliggende wijken, wil de raad van de gelegenheid gebruik maken om een onafhankelijke deskundige naar het plan te laten kijken. Daarbij gaat het vooral om de leefbaarheid en veiligheid in de wijken.

 


Op basis van de plannen zal de verkeersdrukte op enkele punten in het onderliggende wegennet toenemen, zoals aan de Vondellaan en de Goeman Borgesiuslaan. Ook de aan te leggen verbindingsweg langs de Maaslaan heeft gevolgen voor de bestaande Maaslaan. De raad vraagt zich af of er misschien nog andere mogelijkheden zijn om de verkeersstromen door de stad te leiden, met als gevolg dat de leefbaarheid, veiligheid en ruimtelijke kwaliteit ten opzichte van het huidige ontwerp worden verbeterd.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
RUG en Wageningen Universiteit gaan nauwer samenwerken
 

De Rijksuniversiteit Groningen en de Wageningen University & Research (WUR) gaan nauwer samenwerken op het gebied van de natuurinclusieve landbouw in Noord-Nederland. Afgelopen woensdag hebben beide universiteiten daarvoor een intentieverklaring ondertekend. 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Kijk live mee met de werkzaamheden langs de zuidelijke ringweg
 

Je kunt deze zomer vanuit je luie (strand)stoel meekijken met de werkzaamheden langs de zuidelijke ringweg: op drie plekken langs de weg staan webcams. De werkzaamheden zijn live te volgen via de website van Aanpak Ring Zuid.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Aantal WW-uitkeringen opnieuw gedaald; veel banen in de industrie
 

Het aantal mensen met een WW-uitkering in Groningen is in juni gedaald met 5,2 procent ten opzichte van de maand ervoor. In vergelijking met een jaar eerder gaat het om een daling van 17,4 procent. Volgens het UWV hebben met name werkgevers in de industrie het lastig bij het vinden van personeel.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen voegt regionaal talent Sopacua toe aan selectie
 

Tapmahoe Sopacua uit Foxhol heeft zijn eerste profcontract getekend bij FC Groningen. De 19-jarige verdediger tekent voor één jaar, met een optie op nog een seizoen. Hij maakt per direct deel uit van de eerste selectie en gaat spelen met rugnummer 28. Met het contracteren van Sopacua is weer een speler uit de eigen opleiding doorgestroomd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
De hele zomer kinderrondleidingen in het Noordelijk Scheepvaartmuseum
 

Deze zomervakantie zijn er elke woensdagmiddag kinderrondleidingen in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Nieuwste winkelconcept Albert Heijn Floresplein
 

De Albert Heijn aan het Floresplein is na een ingrijpende verbouwing deze week weer heropend. De supermarkt heeft nu het nieuwste winkelconcept: veel versproducten, tien Scan&Go-kassa’s en een grote Bonusstraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool