Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 16 september 2013 | 11:05
 
Discussie op GIC leeft op: Inwoners van Haren: wel de lusten van Groningen, maar niet de lasten?
 

Vorige week werd bekend  dat de burgemeester van Haren in het geheim en in de Friese taal besprekingen voerde over een fusie met Tynaarlo.

 

Veel inwoners van Haren gaan liever samen met deze Drentse gemeente dan met Groningen. Dat is begrijpelijk.

 

Anderzijds: de inwoners van Haren, vaak forens en werkzaam in de stad, profiteren wel van Groningse voorzieningen, zoals: het NNO, Stadsschouwburg, de wegen of de verlichting. Als de Harenaars naar Tynaarlo gaan, blijven ze wel profiteren van de grote stad Groningen, maar de Stadjers betalen via hun ozb alle rekeningen voor de grote stadsvoorzieningen. Is dat dan wel helemaal fair? Wat vindt u van de positie van Haren? Laat het weten aan de GIC! Reageer!


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 15 september 2013 | 13:08
 
Man in Wildervank rijdt in op schoonmoeder en zwager
 

De politie heeft zaterdagavond in een woning aan de J. Kammingastraat in Wildervank een 28-jarige man uit Wildervank aangehouden voor poging tot doodslag. De Wildervanker wordt ervan verdacht dat hij na een forse ruzie met familie is ingereden op zijn 52-jarige schoonmoeder uit Oude Pekela en zijn 27-jarige zwager uit Hoogezand.


De verdachte was na een ruzie met zijn 25-jarige vrouw naar de woning van zijn schoonouders in Oude Pekela gereden. Hierbij bedreigde hij zijn vrouw met bepaalde bewoordingen met de dood. In de woning gaf de verdachte zijn schoonmoeder een klap in het gezicht.


Vervolgens werd de Wildervanker door zijn schoonvader en zwager de woning uitgewerkt. Ook vielen hier over en weer klappen. Uiteindelijk stapte de 28-jarige in zijn auto om vervolgens achteruitrijdend zijn zwager en schoonmoeder aan te rijden. Beiden raakten gewond door de aanrijding.

 

De Hoogezandster was direct naar het ziekenhuis gegaan voor nader medisch onderzoek. Hieruit bleek dat hij schaafwonden en kneuzingen aan zijn rug had opgelopen. Kort na het incident wist de politie de man in Wildervank op te sporen en in te rekenen. Daar de verdachte onder invloed verkeerde en diverse getuigen hadden gezien dat hij in een auto had gereden, werd een ademanalysetest afgenomen op het politiebureau. Deze test wees uit dat de 28-jarige 1,55 promille alcohol (680 ugl) in zijn bloed had. Het rijbewijs van de verdachte wordt ingenomen. Hij werd daarna in een cel ingesloten. Van zowel de schoonmoeder als zwager wordt aangifte opgenomen. De vrouw van de verdachte heeft al aangifte van de bedreiging gedaan.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 15 september 2013 | 13:17
 
Plofkraak in Groningen; politie zoekt getuigen
 

De politie zoekt getuigen van de plofkraak bij een geldautomaat op de Stoepemaheerd in Groningen. De plofkraak vond zaterdagnacht rond 4.45 uur plaats.

 


Politieagenten reageerden op een melding dat een auto in brand stond in de buurt van een geldautomaat. Met behulp van de brandweer werd de autobrand geblust. Bij nader onderzoek bleek dat de voorkant van de pinautomaat vernield was. Voor de automaat werden twee gasflessen aangetroffen. Op grond van het eerste onderzoek lijkt het er op dat de daders niet professioneel te werk zijn gegaan. De forensische opsporing heeft een uitgebreid sporenonderzoek verricht.

 


Onderzoek

 


De daders zijn er niet in geslaagd geld weg te nemen uit de automaat. Vaststaat dat de auto is gestolen vanaf de Sloep in Groningen. De politie heeft al enkele getuigen gesproken. Door getuigen is onder meer gezien dat twee personen op een scooter zijn weggereden vanaf de Stoepemaheerd. De politie wil graag in contact komen met meer getuigen. Wie heeft iets gezien van de autodiefstal op de Sloep? Wie heeft iets gezien van de daders op de Sloep en op de Stoepemaheerd. Ook wil de politie graag weten via welke richting de daders zijn gevlucht. Mensen kunnen bellen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse wint dríe studiebeurzen voor onderzoek in de VS
 

Het jaar kan niet meer stuk voor Trix Mulder uit Groningen. Ze is afgestudeerd aan de RUG en nu bezig met promotieonderzoek. Voor dat onderzoek viel ze maar liefst driemaal in de prijzen, zo meldt de website van de RUG.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Inloopavond Oostelijke ontsluitingsweg Bedum: 4 juli
 

Donderdagavond 4 juli organiseren de provincie Groningen en gemeente het Hogeland een inloopavond voor het project Oostelijke ontsluitingsweg Bedum. Tussen 18.00 - 20.00 uur kunt u binnenlopen bij hotel 't Gemeentehuis, Grotestraat 2 in Bedum.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Wat zijn de interessantste bedrijven van Groningen van 2019?
 

Wat zijn de meest interessante bedrijven van het jaar 2019 uit de nieuwe gemeente Groningen? En welke zijn de meest veelbelovende van het jaar 2019 uit de rest van de provincie? Lees hieronder de Top 10 voor het jaar 2019 van de Groninger Ondernemingsprijs!


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Prinsen wint Omloop van Bedum in recordtijd
 

De 36e Omloop van Bedum is dinsdagavond een prooi geworden voor Mark Prinsen uit Heerenveen. De oud-schaatser en shorttracker was na 80 kilometer de snelste in de massasprint. Martin Bauer uit Duitsland spurtte naar de tweede plaats en Jelle Wolsink uit Hengelo completeerde het podium.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Grand Theatre geeft hele week ruimte aan jonge Groninger theatermakers
 

Hoewel het theaterseizoen op zijn einde loopt, is Grand Theatre er nog niet klaar mee. Van 25 t/m 30 juni presenteert het theater aan de Grote Markt nieuw en onaf werk van jonge, noordelijke theatermakers onder de titel ‘Unfinished Business’.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
GroenLinks helemaal klaar met brommende generatoren van woonboten
 

De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad van Groningen heeft schoon genoeg van het geluid van generatoren van woonboten. ‘Laat ze gewoon walstroom gebruiken!’, aldus raadslid Ceciel Nieuwenhout.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool