Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 16 september 2013 | 11:05
 
Discussie op GIC leeft op: Inwoners van Haren: wel de lusten van Groningen, maar niet de lasten?
 

Vorige week werd bekend  dat de burgemeester van Haren in het geheim en in de Friese taal besprekingen voerde over een fusie met Tynaarlo.

 

Veel inwoners van Haren gaan liever samen met deze Drentse gemeente dan met Groningen. Dat is begrijpelijk.

 

Anderzijds: de inwoners van Haren, vaak forens en werkzaam in de stad, profiteren wel van Groningse voorzieningen, zoals: het NNO, Stadsschouwburg, de wegen of de verlichting. Als de Harenaars naar Tynaarlo gaan, blijven ze wel profiteren van de grote stad Groningen, maar de Stadjers betalen via hun ozb alle rekeningen voor de grote stadsvoorzieningen. Is dat dan wel helemaal fair? Wat vindt u van de positie van Haren? Laat het weten aan de GIC! Reageer!


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 15 september 2013 | 13:08
 
Man in Wildervank rijdt in op schoonmoeder en zwager
 

De politie heeft zaterdagavond in een woning aan de J. Kammingastraat in Wildervank een 28-jarige man uit Wildervank aangehouden voor poging tot doodslag. De Wildervanker wordt ervan verdacht dat hij na een forse ruzie met familie is ingereden op zijn 52-jarige schoonmoeder uit Oude Pekela en zijn 27-jarige zwager uit Hoogezand.


De verdachte was na een ruzie met zijn 25-jarige vrouw naar de woning van zijn schoonouders in Oude Pekela gereden. Hierbij bedreigde hij zijn vrouw met bepaalde bewoordingen met de dood. In de woning gaf de verdachte zijn schoonmoeder een klap in het gezicht.


Vervolgens werd de Wildervanker door zijn schoonvader en zwager de woning uitgewerkt. Ook vielen hier over en weer klappen. Uiteindelijk stapte de 28-jarige in zijn auto om vervolgens achteruitrijdend zijn zwager en schoonmoeder aan te rijden. Beiden raakten gewond door de aanrijding.

 

De Hoogezandster was direct naar het ziekenhuis gegaan voor nader medisch onderzoek. Hieruit bleek dat hij schaafwonden en kneuzingen aan zijn rug had opgelopen. Kort na het incident wist de politie de man in Wildervank op te sporen en in te rekenen. Daar de verdachte onder invloed verkeerde en diverse getuigen hadden gezien dat hij in een auto had gereden, werd een ademanalysetest afgenomen op het politiebureau. Deze test wees uit dat de 28-jarige 1,55 promille alcohol (680 ugl) in zijn bloed had. Het rijbewijs van de verdachte wordt ingenomen. Hij werd daarna in een cel ingesloten. Van zowel de schoonmoeder als zwager wordt aangifte opgenomen. De vrouw van de verdachte heeft al aangifte van de bedreiging gedaan.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 15 september 2013 | 13:17
 
Plofkraak in Groningen; politie zoekt getuigen
 

De politie zoekt getuigen van de plofkraak bij een geldautomaat op de Stoepemaheerd in Groningen. De plofkraak vond zaterdagnacht rond 4.45 uur plaats.

 


Politieagenten reageerden op een melding dat een auto in brand stond in de buurt van een geldautomaat. Met behulp van de brandweer werd de autobrand geblust. Bij nader onderzoek bleek dat de voorkant van de pinautomaat vernield was. Voor de automaat werden twee gasflessen aangetroffen. Op grond van het eerste onderzoek lijkt het er op dat de daders niet professioneel te werk zijn gegaan. De forensische opsporing heeft een uitgebreid sporenonderzoek verricht.

 


Onderzoek

 


De daders zijn er niet in geslaagd geld weg te nemen uit de automaat. Vaststaat dat de auto is gestolen vanaf de Sloep in Groningen. De politie heeft al enkele getuigen gesproken. Door getuigen is onder meer gezien dat twee personen op een scooter zijn weggereden vanaf de Stoepemaheerd. De politie wil graag in contact komen met meer getuigen. Wie heeft iets gezien van de autodiefstal op de Sloep? Wie heeft iets gezien van de daders op de Sloep en op de Stoepemaheerd. Ook wil de politie graag weten via welke richting de daders zijn gevlucht. Mensen kunnen bellen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Northern Times en RUG lanceren Econ 050: Engelstalige podcast over noordelijke economie
 

The Northern Times en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit lanceren vrijdagmiddag onder de titel ‘Econ 050’ een Engelstalige podcast. In elke aflevering staat een voor de noordelijke economie belangrijk onderwerp centraal Northern Times-journaliste Traci White gaat daarover in gesprek met een expert van de FEB.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Thuis Nieuwbouwmakelaars maakt woondromen werkelijkheid op Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs!
 

Droom jij van meer ruimte, wonen aan het water, juiste het stadse wonen of van heel veel groen? Kom een stap dichterbij jouw droom tijdens deze Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs op 16, 17, 18 november aanstaande in MartiniPlaza. Thuis Nieuwbouwmakelaars vertelt je graag persoonlijk alles over de lopende én toekomstige nieuwbouwplannen. Maak jouw woondroom werkelijkheid! 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool