Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 16 september 2013 | 11:05
 
Discussie op GIC leeft op: Inwoners van Haren: wel de lusten van Groningen, maar niet de lasten?
 

Vorige week werd bekend  dat de burgemeester van Haren in het geheim en in de Friese taal besprekingen voerde over een fusie met Tynaarlo.

 

Veel inwoners van Haren gaan liever samen met deze Drentse gemeente dan met Groningen. Dat is begrijpelijk.

 

Anderzijds: de inwoners van Haren, vaak forens en werkzaam in de stad, profiteren wel van Groningse voorzieningen, zoals: het NNO, Stadsschouwburg, de wegen of de verlichting. Als de Harenaars naar Tynaarlo gaan, blijven ze wel profiteren van de grote stad Groningen, maar de Stadjers betalen via hun ozb alle rekeningen voor de grote stadsvoorzieningen. Is dat dan wel helemaal fair? Wat vindt u van de positie van Haren? Laat het weten aan de GIC! Reageer!


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 15 september 2013 | 13:08
 
Man in Wildervank rijdt in op schoonmoeder en zwager
 

De politie heeft zaterdagavond in een woning aan de J. Kammingastraat in Wildervank een 28-jarige man uit Wildervank aangehouden voor poging tot doodslag. De Wildervanker wordt ervan verdacht dat hij na een forse ruzie met familie is ingereden op zijn 52-jarige schoonmoeder uit Oude Pekela en zijn 27-jarige zwager uit Hoogezand.


De verdachte was na een ruzie met zijn 25-jarige vrouw naar de woning van zijn schoonouders in Oude Pekela gereden. Hierbij bedreigde hij zijn vrouw met bepaalde bewoordingen met de dood. In de woning gaf de verdachte zijn schoonmoeder een klap in het gezicht.


Vervolgens werd de Wildervanker door zijn schoonvader en zwager de woning uitgewerkt. Ook vielen hier over en weer klappen. Uiteindelijk stapte de 28-jarige in zijn auto om vervolgens achteruitrijdend zijn zwager en schoonmoeder aan te rijden. Beiden raakten gewond door de aanrijding.

 

De Hoogezandster was direct naar het ziekenhuis gegaan voor nader medisch onderzoek. Hieruit bleek dat hij schaafwonden en kneuzingen aan zijn rug had opgelopen. Kort na het incident wist de politie de man in Wildervank op te sporen en in te rekenen. Daar de verdachte onder invloed verkeerde en diverse getuigen hadden gezien dat hij in een auto had gereden, werd een ademanalysetest afgenomen op het politiebureau. Deze test wees uit dat de 28-jarige 1,55 promille alcohol (680 ugl) in zijn bloed had. Het rijbewijs van de verdachte wordt ingenomen. Hij werd daarna in een cel ingesloten. Van zowel de schoonmoeder als zwager wordt aangifte opgenomen. De vrouw van de verdachte heeft al aangifte van de bedreiging gedaan.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 15 september 2013 | 13:17
 
Plofkraak in Groningen; politie zoekt getuigen
 

De politie zoekt getuigen van de plofkraak bij een geldautomaat op de Stoepemaheerd in Groningen. De plofkraak vond zaterdagnacht rond 4.45 uur plaats.

 


Politieagenten reageerden op een melding dat een auto in brand stond in de buurt van een geldautomaat. Met behulp van de brandweer werd de autobrand geblust. Bij nader onderzoek bleek dat de voorkant van de pinautomaat vernield was. Voor de automaat werden twee gasflessen aangetroffen. Op grond van het eerste onderzoek lijkt het er op dat de daders niet professioneel te werk zijn gegaan. De forensische opsporing heeft een uitgebreid sporenonderzoek verricht.

 


Onderzoek

 


De daders zijn er niet in geslaagd geld weg te nemen uit de automaat. Vaststaat dat de auto is gestolen vanaf de Sloep in Groningen. De politie heeft al enkele getuigen gesproken. Door getuigen is onder meer gezien dat twee personen op een scooter zijn weggereden vanaf de Stoepemaheerd. De politie wil graag in contact komen met meer getuigen. Wie heeft iets gezien van de autodiefstal op de Sloep? Wie heeft iets gezien van de daders op de Sloep en op de Stoepemaheerd. Ook wil de politie graag weten via welke richting de daders zijn gevlucht. Mensen kunnen bellen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
VBNO na 40 jaar gezaghebbende spreekbuis voor ondernemers in noord-oostelijke deel Groningen
 

Bedrijvenvereniging VBNO heeft gisteren een snelheidsrecord vergaderen gevestigd. Tijdens een druk bezochte algemene ledenvergadering werd de agenda in enkele minuten tijd afgehandeld...


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool