Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 13 september 2013 | 9:13
 
Hier is ie dan: Groningens nieuwste toeristische troef!
 

Dit is ‘m dan: Groningens nieuwste toeristische troef, het Infoversum. Deze is momenteel in aanbouw in het Ebbingekwartier. Dat de bouw nu snel gaat, is duidelijk te zien op deze luchtfoto van Koos Boertjens ( www.groningenvanboven.nl)  Eigenlijk kan het niet op voor Groningen: we krijgen een nieuwe Grote Markt, een Groninger Forum en dus ook nog een Infoversum. Toeristen zijn straks wel heel dom als ze niet naar Groningen komen!


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 13 september 2013 | 8:55
 
Groningse honden mogen zondag een duik nemen in De Papiermolen
 

Komende zondag 18.00 sluit Openluchtbad de Papiermolen haar deuren weer voor het seizoen.  Daarna mogen de honden nog een laatste duik nemen, waarna het zwembad weer sluit voor de winterwerkzaamheden.

 

Het baas-hond zwemmen vindt zondag plaats van 18.00 uur tot 20.00 uur en de toegang bedraagt € 2,50 per persoon (dus niet per hond). Voor abonnementshouders is dit evenement gratis toegankelijk.

 

Volgend jaar zijn de zwemmers weer van harte welkom voor een nieuw seizoen zwemplezier.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 12 september 2013 | 14:06
 
De Grote Markt op een mooie nazomer-dag in september
 

De Grote Markt in Groningen was donderdag veranderd in een openbare tennishal. Er werd druk getennist, zoals is te zien op deze bijzondere luchtfoto van Koos Boertjens, die vaker vluchten uitvoert boven de stad. Zijn foto’s kunt u terug vinden op: www.groningenvanboven.nl


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Acht Groningse restaurants serveren gezonde kindermenu’s
 

Geen patat, kipnuggets en frikandellen, maar broccoliburgers en pizzapunten van watermeloen. In acht restaurants in Groningen staan vanaf januari gezonde kindermenu’s op de kaart. Benieuwd om welke restaurants het gaat? Lees dan verder op economie.groningen.nl. 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Steeds meer forenzen reizen duurzaam naar Groningen
 

Forenzen die naar de stad Groningen reizen, gaan minder vaak met de auto en pakken vaker de fiets. Ook parkeren steeds meer automobilisten op een P+R-terrein rond de stad. Dat blijkt uit een mobiliteitsonderzoek in opdracht van Groningen Bereikbaar. Dit scheelt auto’s in de spits, maar het is ook een stuk duurzamer. Doordat de forenzen anders zijn gaan reizen, wordt er wekelijks 30.000 kg CO₂ bespaard. Deze resultaten werden vanochtend tijdens een bijeenkomst van Groningen Bereikbaar in het Forum Groningen gepresenteerd aan een grote groep bedrijven in de stad. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
EnTranCe krijgt een unieke waterstofleiding
 

In de energieproeftuin EnTranCe van de Hanzehogeschool Groningen wordt een waterstofleiding aangelegd waarmee bedrijven kunnen experimenteren. Zo’n waterstofleiding ligt nog nergens anders in Nederland. Deze leiding wordt toegevoegd aan het huidige ringleidingnetwerk voor warm water, koud water, elektriciteit en gas. Dit ringleidingennetwerk zorgt ervoor dat EnTranCe volledig zelfvoorzienend is. De waterstofleiding biedt bedrijven, onderzoekers en studenten de kans om uitgebreid onderzoek te doen naar de opslag van duurzame energie.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Lycurgus knokt zich naar Europese zege
 

Voor de volleyballers van SAMEN. Lycurgus is het Europese avontuur prima begonnen. In Hongarije werd Fino Kaposvar met 3-1 verslagen. Na een kleine twee uur wedstrijd waren de setstanden 25-18, 20-25, 26-28 en 22-25. De return is donderdag 19 december om 20.00 uur in MartiniPlaza.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Line-up Grunnsonic 2020 bekend
 

Tijdens festival Eurosonic Noorderslag, van 15 tot en met 17 januari volgend jaar, is er traditiegetrouw ook ruimte voor Gronings talent tijdens Grunnsonic. De organisatie heeft bekend gemaakt welke acts en bandjes er op de line up staan. De toegang tot Grunnsonic is gratis.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Leukste stad van Nederland in Kerstsfeer
 

De leukste stad van Nederland (ahum..) is sinds donderdagmiddag officieel in Kerstsfeer, zoals te zien op bovenstaande foto.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool