Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 9 september 2013 | 10:56
 
Vier doden bij familiedrama in Drenthe; Kinderen zaten in Groningen op school
 

In het Drentse Schoonloo zijn vanmorgen vier leden van een gezin tijdens een verblijf in een bungalowpark om het leven gekomen. Het gaat om een vader en drie kinderen. Het zou gaan om een familiedrama, na een scheidingskwestie. De drie omgekomen kinderen gingen in Groningen naar school. Nader nieuws volgt.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 9 september 2013 | 10:20
 
Uithuizen heeft genoeg van geweld van jongeren in uitgaansstraat
 

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie in het centrum van Uithuizen twee personen aan op verdenking van mishandeling, zo meldt de politie.


 

In de Leeuwstraat werd een 18-jarige jongen uit Uithuizen mishandeld door een 25-jarige man uit de gemeente Loppersum. De mishandelde jongen is voor onderzoek en behandeling per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De geweldpleger is aangehouden en ingesloten.

 

Voor en na de aanhouding was het onrustig op straat. Veel omstanders gedroegen zich onderling erg opgefokt en bemoeiden zich met het werk van de politie. De sfeer was erg agressief. Daarbij is o.a. ook met stenen gegooid waarbij een 23-jarige jongeman uit Groningen gewond raakte aan zijn hoofd.


 

Op de Hoofdstraat Oost  werd een 17-jarige jongen uit de gemeente Eemsmond mishandeld door een 52-jarige man uit Uithuizen. De jongen hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De man is aangehouden en ingesloten.

 

De politie stelt een ander onderzoek in naar de gewelddadigheden, o.a. naar de persoon of personen die met stenen hebben gegooid.

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
DUO registreert 10 miljoenste diploma
 

DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) heeft onlangs het 10 miljoenste diploma geregistreerd in het diplomaregister. Hierin kan iedereen eenvoudig zijn eerder behaalde diploma’s inzien en gratis downloaden, zo meldt de onderwijsorganisatie, die kantoor houdt in Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zuidelijke ringweg nu zes weken dicht
 

De zuidelijke ringweg is nu zes weken lang dicht. Het gaat om het stuk tussen het Julianaplein en het Europaplein, in de richting van Hoogezand. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Gastvrijheidsacties in en rondom stad Groningen
 

De zomervakantie goed beginnen met een bezoek aan Groningen? Deze zomer heten ondernemers uit de stad bezoekers welkom met ludieke gastvrijheidsacties. Deze charme-actiesop P+R-terreinen, stations en in de binnenstad zijn een extra gebaar van gastvrijheid, waarmee de betrokken partijen duidelijk willen maken dat bezoekers zeer welkom zijn in Groningen, ondanks de maatregelen aan weg en spoor. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen gaat serieuze fase voorbereiding in
 

De komende week staan er voor FC Groningen een aantal serieuze oefenwedstrijden op het programma. Te beginnen dinsdagavond in Rolde tegen FC Emmen. Afgelopen weekend won de FC in de vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding voor het eerst niet. In Duitsland werd het tegen Sportfreunde Lotte 1-1.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Tekeningen Rembrandt in Groninger Museum
 

Omdat het dit jaar 350 jaar geleden is dat Rembrandt van Rijn overleed, zijn er momenteel in het Groninger Museum een aantal van zijn tekeningen te zien. Het gaat om Rembrandttekeningen uit de eigen collectie. De tekeningen zijn tot en met 15 december te zien.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Werkman Stadslyceum: geen schoolfeesten bovenbouw vanwege alcohol
 

Het Werkman College Stadslyceum in de stad wil vanwege het alcoholgebruik onder scholieren geen schoolfeesten meer organiseren voor de klassen 4 en hoger. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool