Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 9 september 2013 | 10:56
 
Vier doden bij familiedrama in Drenthe; Kinderen zaten in Groningen op school
 

In het Drentse Schoonloo zijn vanmorgen vier leden van een gezin tijdens een verblijf in een bungalowpark om het leven gekomen. Het gaat om een vader en drie kinderen. Het zou gaan om een familiedrama, na een scheidingskwestie. De drie omgekomen kinderen gingen in Groningen naar school. Nader nieuws volgt.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 9 september 2013 | 10:20
 
Uithuizen heeft genoeg van geweld van jongeren in uitgaansstraat
 

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie in het centrum van Uithuizen twee personen aan op verdenking van mishandeling, zo meldt de politie.


 

In de Leeuwstraat werd een 18-jarige jongen uit Uithuizen mishandeld door een 25-jarige man uit de gemeente Loppersum. De mishandelde jongen is voor onderzoek en behandeling per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De geweldpleger is aangehouden en ingesloten.

 

Voor en na de aanhouding was het onrustig op straat. Veel omstanders gedroegen zich onderling erg opgefokt en bemoeiden zich met het werk van de politie. De sfeer was erg agressief. Daarbij is o.a. ook met stenen gegooid waarbij een 23-jarige jongeman uit Groningen gewond raakte aan zijn hoofd.


 

Op de Hoofdstraat Oost  werd een 17-jarige jongen uit de gemeente Eemsmond mishandeld door een 52-jarige man uit Uithuizen. De jongen hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De man is aangehouden en ingesloten.

 

De politie stelt een ander onderzoek in naar de gewelddadigheden, o.a. naar de persoon of personen die met stenen hebben gegooid.

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen moet ‘aantrekkelijkste kennisstad van Europa’ worden
 

Groningen moet de ‘meest aantrekkelijke kennisstad van Europa’ worden. Dat is de inzet van een nieuw akkoord dat maandagmiddag in Grand Café Prinsenhof in Groningen werd gesloten.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Campagne #Fietsheld op herhaling in Groningen
 

De komende twee weken krijgt #Fietsheld een vervolg. Met de campagne wil de gemeente Groningen beter fietsparkeren in de binnenstad stimuleren. De aandacht richt zich vooral op de vele Stadjers en studenten die hun fiets wél goed parkeren: zij zijn volgens de gemeente de #fietshelden. De affiches, info-borden op drukke plekken en de inzet van fietsstewards geven in in goed Gronings de boodschap: jij bent een #fietsheld, want jij parkeert je fiets goud!


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen City Club: kijkje in keuken Jumbo Foodmarkt tijdens Ledenvergadering
 

Dinsdag 20 november kunnen de leden van de Groningen City Club een kijkje nemen in de keuken van de nieuwe Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Super Sunday succesvol; zeges FC Groningen, Donar en Lycurgus
 

Het was een idee van Abiant Lycurgus manager Reint-Jan Auwema om met de topclubs in de stad Groningen samen iets te organiseren. Dat werd Super Sunday op zondag 11 november, waarbij FC Groningen, Donar en Lycurgus samen optrokken. Het werd een succes. Bijna 26.000 mensen zagen alle drie de clubs winnen. Het was niet alleen qua resultaat een succes, maar de sfeer was overal ook geweldig.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Local heroes en nationale helden geven intiem verrassingsconcert op de Martinitoren
 

Zo’n 160 personen krijgen de komende tijd een intiem verrassingsconcert op de Martinitoren van Marlene Bakker, Stuart Mavis, Julia Zahra of Tim Akkerman. De concerten zijn een onderdeel van de crowdfundactie: 'De Martinitoren herboren’ en dat is een initiatief van Marketing Groningen. Een verrassingsconcert is een van de tegenprestaties waar donateurs voor konden kiezen met het doneren van een bijdrage. 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Intocht Sint zaterdag in Groningen nu ook live te volgen
 

Komende zaterdag 17 november komt Sinterklaas naar Groningen. Dat is altijd een van de indrukwekkendste momenten voor ouders om met hun kinderen naar toe te gaan. Mocht u echter verhinderd zijn, dan is de intocht nu ook digitaal te volgen.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool