Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 9 september 2013 | 10:56
 
Vier doden bij familiedrama in Drenthe; Kinderen zaten in Groningen op school
 

In het Drentse Schoonloo zijn vanmorgen vier leden van een gezin tijdens een verblijf in een bungalowpark om het leven gekomen. Het gaat om een vader en drie kinderen. Het zou gaan om een familiedrama, na een scheidingskwestie. De drie omgekomen kinderen gingen in Groningen naar school. Nader nieuws volgt.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 9 september 2013 | 10:20
 
Uithuizen heeft genoeg van geweld van jongeren in uitgaansstraat
 

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie in het centrum van Uithuizen twee personen aan op verdenking van mishandeling, zo meldt de politie.


 

In de Leeuwstraat werd een 18-jarige jongen uit Uithuizen mishandeld door een 25-jarige man uit de gemeente Loppersum. De mishandelde jongen is voor onderzoek en behandeling per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De geweldpleger is aangehouden en ingesloten.

 

Voor en na de aanhouding was het onrustig op straat. Veel omstanders gedroegen zich onderling erg opgefokt en bemoeiden zich met het werk van de politie. De sfeer was erg agressief. Daarbij is o.a. ook met stenen gegooid waarbij een 23-jarige jongeman uit Groningen gewond raakte aan zijn hoofd.


 

Op de Hoofdstraat Oost  werd een 17-jarige jongen uit de gemeente Eemsmond mishandeld door een 52-jarige man uit Uithuizen. De jongen hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De man is aangehouden en ingesloten.

 

De politie stelt een ander onderzoek in naar de gewelddadigheden, o.a. naar de persoon of personen die met stenen hebben gegooid.

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Commercieele Club Groningen niet onder de indruk van 'heel klein beetje sneeuw'
 

Leden van de Commercieele Club Groningen lieten zich dinsdagavond vrolijk fotograferen in de sneeuw, tijdens een leden-bijeenkomst aan het Paterswoldsemeer. Voorzitter Harm Post, die ooit bij de GADO werkte, vond alle waarschuwingen voor overlast bij een klein beetje sneeuw, nogal overdreven.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Expositie in infocentrum Paviljoen Ring Zuid over ombouw ringweg
 

Komende week is in het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid de expositie CROSS ROADS te zien. Vijf studenten van Academie Minerva tonen uiteenlopend werk, geïnspireerd op de ombouw van de zuidelijke ringweg.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Digital Society Hub: alles over 5G tijdens lezing in Groningen
 

De Digital Society Hub - een innovatiewerkplaats waar ondernemers, onderzoekers en onderwijs in Groningen elkaar kunnen ontmoeten - is donderdag 14 februari mede-organisator van een bijzondere lezing over 5G. Bezoekers kunnen daar dan alles te weten komen over de vraag wat 5G precies inhoudt. De bijeenkomst, waarvoor men zich van te voren even moet aanmelden, is in het Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar staat voor cruciaal Europees duel
 

De opdracht is duidelijk voor Donar. Op Sardinië met minimaal zeven punten verschil winnen van Dinamo Sassari om kansrijk te blijven voor een eventueel vervolg in de Europese FIBA Cup. Bij ieder nadeliger resultaat is zo goed als over voor de landskampioen. In de eigen MartiniPlaza werd met 84-78 verloren van de Italianen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sporthopper: inschrijven kan weer
 

Kinderen uit de gemeente Groningen kunnen zich weer inschrijven voor een of meerdere sportactiviteiten van de Sporthopper. In de Sporthopper zijn meer dan 220 kennismakingscursussen opgenomen.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Roberto Santanera en Awien Anwar winnaars verkiezing Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster
 

Roberto Santanera en Awien Anwar zijn verkozen tot Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster van Groningen 2018. Santanera en Anwar kregen tijdens de verkiezing de meeste stemmen van collega-ondernemers.

 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool