Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 6 september 2013 | 9:40
 
Maandag eerste van vier inspraakbijeenkomsten Ring Zuid in Martiniplaza
 

Komende maandag 9 september is in MartiniPlaza van 16.00 tot 22.00 uur de eerste van de vier informatiebijeenkomsten over het plan voor de zuidelijke ringweg. Deze inspraakbijeenkomsten hebben het karakter van een inloopmarkt. Bezoekers krijgen via onder andere een film, maquettes en panelen een volledig beeld van wat het plan inhoudt en wat het voor hen betekent. Medewerkers van de projectorganisatie Aanpak Ring Zuid zijn aanwezig om toelichting te geven en alle vragen te beantwoorden. De overige drie bijeenkomsten zijn op 10, 18 en 19 september, ook in MartiniPlaza, van 16.00 tot 22.00 uur.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 6 september 2013 | 9:08
 
Ruzie Groningse vrouwen leidt tot twee gewonden
 

Bij een ruzie in de Hazelaarstraat raakten donderdagavond twee vrouwen gewond. Eén van de gewonden is in het ziekenhuis behandeld aan een steekwond. Een man die verdacht wordt van het steken van de vrouw is gevlucht.

 


De twee vrouwen, 27 en 34 jaar uit Groningen, troffen elkaar op de Hazelaarstraat. De twee kennen elkaar en hebben al enige tijd onderlinge problemen. Op straat ontstond een ruzie waarbij de 34-jarige vrouw gewond raakte. De ruzie eindigde toen een getuige tussenbeide kwam.
De gewonde vrouw ging naar haar woning. Haar vriend kwam toen terug en stak de andere vrouw met een mes. Hierna verdween hij.
De 27-jarige vrouw is in haar woning door medewerkers van de ambulancedienst behandeld. Zij deed aangifte.

 


De 34-jarige vrouw is overgebracht naar het UMC en daar aan haar wond behandeld. Hierna is ze aangehouden op verdenking van mishandeling van de andere vrouw en ingesloten.

 


De identiteit van de man die gestoken heeft is bekend. De politie is naar hem op zoek.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 5 september 2013 | 16:47
 
Aantal schademeldingen na beving Zeerijp loopt op
 

De Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) in Assen krijgt nog steeds meldingen binnen van mensen die zeggen dat hun huis is beschadigd na de aardschok van woensdag, bij Zeerijp. De NAM heeft tot donderdagmiddag 175 meldingen ontvangen, zo meldde een woordvoerder. De aardbeving had een kracht van 2,8 op de schaal van Richter.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Nieuwe, schone boot voor Rondvaartbedrijf Kool
 

Rondvaartbedrijf Kool uit de stad Groningen gaat een nieuwe, open rondvaartboot bouwen. De nieuwe boot stoot 25 procent minder CO2 uit en kan zonder problemen onder alle bruggen door.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Deel Herewegviaduct is niet meer…; Komend weekend laatste loodjes
 

Het is snel gegaan met de werkzaamheden aan het viaduct over de Hereweg in Groningen. De afgelopen twee weekenden heeft Combinatie Herepoort grote stappen gezet in de sloop van het zuidelijke deel van het viaduct over de Hereweg. Komend weekend worden de laatste werkzaamheden rond de sloop van het viaduct uitgevoerd. (Foto boven: Raymond Bos).


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Diversiteitsprijs 2019: 2500 euro voor Gronings bedrijf dat zich inzet voor diversiteit op de werkvloer
 

Kent u een bedrijf dat zich er voor inzet dat er sprake is van diversiteit op de werkvloer? Of heeft u zelf zo’n bedrijf? Tip dan de jury, of geef u op voor de Diversiteitsprijs 2019.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Henk Grol knokt zich naar brons op EK
 

Judoka Henk Grol heeft tijdens de Europese kampioenschappen in Minsk brons veroverd in de klasse boven de 100 kilogram. Het gebeurde wel weer op een manier die we kennen van Grol. Hij raakte in de strijd om het brons geblesseerd. Een bilspier zorgde voor ongemak, waardoor de Veendammer in de laatste 40 seconden hinkend het duel over de streep moest trekken.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde in Groninger Museum
 

In het Groninger Museum is sinds afgelopen weekend de expositie Daan Roosegaarde – Presence’ te zien, het eerste grote museale soloproject van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Tropische hitte? Studentes in Groningen zitten er niet mee
 

Gewoon genieten in een soort badkuip. Zo brachten deze studenten aan de Reitemakersrijge deze tropische dag op 25 juni 2019 door. Maar ook elders in de stad Groningen maakten mensen er het beste van.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool