Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 6 september 2013 | 9:40
 
Maandag eerste van vier inspraakbijeenkomsten Ring Zuid in Martiniplaza
 

Komende maandag 9 september is in MartiniPlaza van 16.00 tot 22.00 uur de eerste van de vier informatiebijeenkomsten over het plan voor de zuidelijke ringweg. Deze inspraakbijeenkomsten hebben het karakter van een inloopmarkt. Bezoekers krijgen via onder andere een film, maquettes en panelen een volledig beeld van wat het plan inhoudt en wat het voor hen betekent. Medewerkers van de projectorganisatie Aanpak Ring Zuid zijn aanwezig om toelichting te geven en alle vragen te beantwoorden. De overige drie bijeenkomsten zijn op 10, 18 en 19 september, ook in MartiniPlaza, van 16.00 tot 22.00 uur.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 6 september 2013 | 9:08
 
Ruzie Groningse vrouwen leidt tot twee gewonden
 

Bij een ruzie in de Hazelaarstraat raakten donderdagavond twee vrouwen gewond. Eén van de gewonden is in het ziekenhuis behandeld aan een steekwond. Een man die verdacht wordt van het steken van de vrouw is gevlucht.

 


De twee vrouwen, 27 en 34 jaar uit Groningen, troffen elkaar op de Hazelaarstraat. De twee kennen elkaar en hebben al enige tijd onderlinge problemen. Op straat ontstond een ruzie waarbij de 34-jarige vrouw gewond raakte. De ruzie eindigde toen een getuige tussenbeide kwam.
De gewonde vrouw ging naar haar woning. Haar vriend kwam toen terug en stak de andere vrouw met een mes. Hierna verdween hij.
De 27-jarige vrouw is in haar woning door medewerkers van de ambulancedienst behandeld. Zij deed aangifte.

 


De 34-jarige vrouw is overgebracht naar het UMC en daar aan haar wond behandeld. Hierna is ze aangehouden op verdenking van mishandeling van de andere vrouw en ingesloten.

 


De identiteit van de man die gestoken heeft is bekend. De politie is naar hem op zoek.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 5 september 2013 | 16:47
 
Aantal schademeldingen na beving Zeerijp loopt op
 

De Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) in Assen krijgt nog steeds meldingen binnen van mensen die zeggen dat hun huis is beschadigd na de aardschok van woensdag, bij Zeerijp. De NAM heeft tot donderdagmiddag 175 meldingen ontvangen, zo meldde een woordvoerder. De aardbeving had een kracht van 2,8 op de schaal van Richter.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkfestival groot succes
 

Het Werkfestival, eind oktober op het Suikerunieterrein in Groningen, was een groot succes. Het festival heeft sowieso 95 mensen aan een baan geholpen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Combinatie Herepoort test sterkte van funderingspalen voor verdiepte ligging
 

Combinatie Herepoort is bij de H.L. Wichersstraat en de Kempkensberg bezig met het plaatsen van twaalf proefpalen als voorbereiding op de bouw van de verdiepte ligging. Daarbij wordt gemeten hoeveel opwaartse druk de palen aankunnen. De uitkomsten worden gebruikt bij het maken van het uitvoeringsplan. Het onderzoek duurt tot 23 november.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Bedrijfsleven: ‘Groningen moet koers van afgelopen jaren voort zetten’
 

‘Het gaat ontzettend goed met Nederland, en ook met de stad Groningen. Mede dankzij het gevoerde beleid gaat het nu economisch voorspoedig in Groningen. Laten we daarom doorgaan op deze weg, en een aantal mooie ontwikkelingen nog verder uitbouwen’. Daarvoor pleit het gezamenlijke Groningse bedrijfsleven.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar zet belangrijke stap; 89-83 winst op Karisyaka
 

De basketballers van Donar zijn nog één zege verwijderd van de tweede ronde in de strijd om de FIBA Europe Cup. Donar speelde woensdagavond in MartiniPlaza een uitstekende wedstrijd en versloeg in de slotfase het Turkse Pinar Karisyaka uiteindelijk met 89-83. De thuisploeg keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar besliste de wedstrijd ruim veertig seconden voor tijd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool