Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 6 september 2013 | 9:40
 
Maandag eerste van vier inspraakbijeenkomsten Ring Zuid in Martiniplaza
 

Komende maandag 9 september is in MartiniPlaza van 16.00 tot 22.00 uur de eerste van de vier informatiebijeenkomsten over het plan voor de zuidelijke ringweg. Deze inspraakbijeenkomsten hebben het karakter van een inloopmarkt. Bezoekers krijgen via onder andere een film, maquettes en panelen een volledig beeld van wat het plan inhoudt en wat het voor hen betekent. Medewerkers van de projectorganisatie Aanpak Ring Zuid zijn aanwezig om toelichting te geven en alle vragen te beantwoorden. De overige drie bijeenkomsten zijn op 10, 18 en 19 september, ook in MartiniPlaza, van 16.00 tot 22.00 uur.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 6 september 2013 | 9:08
 
Ruzie Groningse vrouwen leidt tot twee gewonden
 

Bij een ruzie in de Hazelaarstraat raakten donderdagavond twee vrouwen gewond. Eén van de gewonden is in het ziekenhuis behandeld aan een steekwond. Een man die verdacht wordt van het steken van de vrouw is gevlucht.

 


De twee vrouwen, 27 en 34 jaar uit Groningen, troffen elkaar op de Hazelaarstraat. De twee kennen elkaar en hebben al enige tijd onderlinge problemen. Op straat ontstond een ruzie waarbij de 34-jarige vrouw gewond raakte. De ruzie eindigde toen een getuige tussenbeide kwam.
De gewonde vrouw ging naar haar woning. Haar vriend kwam toen terug en stak de andere vrouw met een mes. Hierna verdween hij.
De 27-jarige vrouw is in haar woning door medewerkers van de ambulancedienst behandeld. Zij deed aangifte.

 


De 34-jarige vrouw is overgebracht naar het UMC en daar aan haar wond behandeld. Hierna is ze aangehouden op verdenking van mishandeling van de andere vrouw en ingesloten.

 


De identiteit van de man die gestoken heeft is bekend. De politie is naar hem op zoek.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 5 september 2013 | 16:47
 
Aantal schademeldingen na beving Zeerijp loopt op
 

De Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) in Assen krijgt nog steeds meldingen binnen van mensen die zeggen dat hun huis is beschadigd na de aardschok van woensdag, bij Zeerijp. De NAM heeft tot donderdagmiddag 175 meldingen ontvangen, zo meldde een woordvoerder. De aardbeving had een kracht van 2,8 op de schaal van Richter.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic: 40.000 bezoekers en miljoenimpuls economie Groningen
 
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool